Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 421
  • 736
  •   1
Отговори
# 405

Ами аз също не съм се записала. Моята лекарка ми каза да отида като вляза в 12 седмица, което ще се случи на 4.06 и смятам другата седмица да отида и да видя какво ще ми правят. Simple Smile

# 406
Привет на всички!!!
Аз утре ще ходя да си взема направление от ДжиПи-то за избор на следящ генеколог, хич не ми се бърза знам от 6 седмици за състоянието ми и просто като знам още колко има хич не ми се бърза да се записвам...... И аз като някои др мамчета се будя много рано и вечер в 21.30 съм се изключила Simple Smile
закусвам обядвам и вечерям само с череши няма друго което да ми се яде повече и май заради това нямам проблеми с ходенето в 00...... Embarassed
Приятна вечер!!!
Ако някой е измислил какво ще прави на 01.06 защото според мен всички трябва да празнуваме утре може да сподели някоя идея !

# 407

още не съм се записала има ли и други несериозници като мен Simple Smile още и кръвни и урина не съм пускала, абе карам го през просото този път  Blush може би не съм толкова стресирана както миналия път  Peace
Има.. има - аз. Чак в 12 г.с. ще се записвам на ЖК и изследванията тогава ще си пускам.

Аз пък искам да питам тези, които вече са се записали на ЖК и си правят картони, но на частно - как си плащате за женската консултация - всеки път по определена сума, изследванията отделно... или някаква калкулирана сума за цялото следене на бременността?

# 408
Май си има пълни пакети в някои болници (за Вита и за Токуда знам със сигурност), но те са по желание. Аз например не съм си взела пакет за проследяване на бременността, въпреки че сигурно излиза по-изгодно  - всеки път си плащам за преглед + отделно каквито изследвания трябва и така.
Аз например в Токуда ходя основно на прегледи и само някои изследвания там си правя като микробиология и цитонамазка. Кръвните и всички останали си ги правя във Вита, защото там ми се покрива всичко от работодателя, което не е малко, защото тези първите изследвания които ми пуснаха бяха общо към 90лв.

# 409
Моите изследвания, които ми се полагат по каса си ги правя при лекарят, който съм си избрала по каса . За второ мнение ходя при друг лекар  и си плащам цената за нормален преглед по неговата тарифа .

# 410
Аз пък си ходя по каса при моята докторка, и си плащам само 30 лв за ехограф , когато искам да видя бебето.
Иначе моето в 10 г.с беше 2.5 см.Това с размерите сигурно е доста относително,така че няма място за притеснение.

# 411
Аз също ходя при лекар, работещ със ЗК за изследванията, които ми се полагат като осигурена, а иначе с по-голямо внимание ще посещавам ежемесечно лекар, на който си плащам за вниманието, "екстрите", посрещането в клиниката, готовността на всички да те обгрижат а и за апаратурата, с която разполагат. Но си е страхотно да се чувстваш важна!

# 412
момичета,интересно е,че на вас са ви направили вече картони. аз вече трети път ходя и нямам картон само информацията която моят доки си записва на компа си. newsm78
засега само кръв и урина ми е казал да си направя?!за др.изследвания даже не ми е намеквал,странно newsm78
сама ли трябва д си ги направя или как?
вече съм в 13 г.с.
вашите доктори ли ви казаха да си направите тези изследвани или вие сами решихте?

# 413
Здравейте мили мами надали сте забелязали моето отсъствие, но искам да си споделя с някой че гледахме бебето не при моята доки и всичко е наред и много шава,но тези болки защо се появиха така и не можаха да ми обяснят сега нямам толкова силни но отвреме- навреме се обаждат и кръста и корема... Утре ще ходя и при моята докторка за да видим тя какво ще каже на нея и имам много повече доверие тя изкара бремеността на сестра а беше много рискована и на още 1 позната тя също много тежки бременостти изкара но има две здрави и много умни дечица Peace дано успее и на мен така добре да ми помогне Praynig
няма как да ви прочета От 18 страница до сега защото ме карат да лежа затова да ви попитам newsm78 вие имате ли или имате ли сте силни болки в краста и корема и какво ви казаха... благодаря предварително !!!!  bouquet

# 414
 ААААА и др да ви попитам имах една таблица но каде изчезна от компа ми нз (моя мъж обича да чисти, но само на компа) да не би да я имате в нея пишеше кой седмици от бремеността отговарят за едиси кой месец
примерно : 1,2,3,4,5 седмица - 1 месец
                   6,7,8,9,10 седмица 2 месец и т.н. дано се досещате какво имам предвид    bouquet

# 415
Стефи, ето тази ли е таблицата?

# 416
  • USA
Ето още една дето ми дадоха  Simple Smile
http://www.mama.no-meat.org/link_pregnancy/gest_weeks/

# 417
Здравейте и от мен. Днес ходих в Токуда на преглед. Видях си бебето, не беше много активно обърна се веднъж като лекарката го побутна малко. Според нея всичко е ок. Направих си пакета от изследвания, кръв и урина днес и преди малко си ги видях в Интернет. Кръстанова ми каза, че изследванията се правят на гладно и не трябва да се пият каквито и да е течности дори и вода.
Да ви се оплача изследванията ми са в норма, но левкоцитите са завишени. Смятам да си направя една стерилна урина, защото прочетох, че може да е замърсена пробата от влагалищен секрет и нивата тогава достигат до 25 единици, а моите са точно толкова. Дано всичко да е в норма тогава.  Praynig

За мамите, които прокървяват да ви кажа моите перипетии. Досега не ми се беше случило, но ето днес при взимането на влагалищен секрет за микробиология прокървих малко. Лекарката обстойно ме прегледа и се оказа, че имам полип на шийката. Това е, както ми обясни тя епителна тъкан, която се образува от хиперфункция на определени хормони, което всъщност е нормално за бременността. Нищо не се правело, но можело от време на време да прокървявам.

Така, че ето ви едно обяснение за причините да се кърви по малко. Каза ми, че полипа ще падне при самото раждане.

Ето това е от мен.

# 418
 Joy Joy Joy да да да точно това търсех  Juli_Ivka  благодаря
значи според моята линийка която и тя изчезва отвреме навреме след около седмица- две
 минавам 3-ти месец  #Crazy newsm53 smile3521

# 419
deepocean аз имах точно такъв полип, докато правехме опити за бебе. Въпреки малките си размери се оказа пречка /когато е в шийката на матката се явява като механична преграда/ за забременяване и го махнах, но не е невъзможно забременяване! Твърде е вероятно, ако не си правила непосредствен преглед преди да забременееш да си го имала от преди. Но пък, ако е така, значи си била късметлийка Wink Така или иначе вече нищо не може да се направи, но трябва да го следите дали увеличава размерите си. Доколкото знам и от тримата лекари, които са ме гледали - полипите не падат и не изчезват от само себе си. Единствения начин е хистероскопия или пробно абразио.

Общи условия

Активация на акаунт