Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 313
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Лесно го намерихме -да.
БЛАГОДАРЯ ,насоките бяха много точни   bouquet
В "Темелков" минах само за ФМ ,а за БХС ходих до  "Св.Марина"   .Там ми взеха 40.00 лв. за самото изследване и 25.00 лв. за консултация ,която не съм искала и си е задължителна щом си там .Но само всичко да е наред другото няма значение.

# 601
  • София
Пак е скапаната плацента! Отлепила се е отдолу. И двамата ми доктори по едно и също време отсъстват, третия ми е ЖК и е хипер неграмотен, обикновено аз му обяснявам как стават нещата. Този е четвъртия който посещавам, намерих го в Токуда, там поне приемат веднага. Той не можа да види отлепването отгоре(вече доказано от преди 10 дена), ама видя ново отлепване отдолу. Най - интересното което твърди е, че плацентата веднъж отлепила се, няма залепяне. Какво ще кажете вие? На мен Сигридов ми каза, че плацентата може да се залепи отново.  Много искам да чуя какво знаете вие, защото аз нищо не знам по този въпрос. И да му се не види, аз по цял ден стоя и си чеша корема у дома. Нито ходя някъде, нито правя нещо. Как на мен ще ми се отлепи плацентата?

# 602

zuzi, определено предпочитам някои неща да не ги знам. Rolling Eyes

Незнам дали е по-добре да знаеш, или да не знаеш. Аз например като разбрах че съм бременна по цял ден стоях пред компа и четях всичко свързано с бременноста и ето виж ме сега, пазя се много,  лишавам се от доста неща. Но може би е нормално, все пак ми е първа бременност.

Именно, на мен също ми е първа бременност, трудно постигната, както казва и доки, и определено се шашкам от най-малкото нещо. Да не говорим, че за някои неща съм си перманентно стресирана - любимата ми тема е щитовидната жлеза, защото имам проблеми с нея и при всяко прокървяване питам док - а дали не е от щитовидната жлеза.  Joy Побърквам го, милия, ама добре, че е търпелива душа  Laughing Та затова гледам да не чета много.

# 603
Пак е скапаната плацента! Отлепила се е отдолу. И двамата ми доктори по едно и също време отсъстват, третия ми е ЖК и е хипер неграмотен, обикновено аз му обяснявам как стават нещата. Този е четвъртия който посещавам, намерих го в Токуда, там поне приемат веднага. Той не можа да види отлепването отгоре(вече доказано от преди 10 дена), ама видя ново отлепване отдолу. Най - интересното което твърди е, че плацентата веднъж отлепила се, няма залепяне. Какво ще кажете вие? На мен Сигридов ми каза, че плацентата може да се залепи отново.  Много искам да чуя какво знаете вие, защото аз нищо не знам по този въпрос. И да му се не види, аз по цял ден стоя и си чеша корема у дома. Нито ходя някъде, нито правя нещо. Как на мен ще ми се отлепи плацентата?

Нищо не знам за плацентата - аз имам отлепване на единия ембрион, ама лекарят каза, че с пазене и лежане у дома ще се оправи (не знам дали това значи, че ще се залепи, де).Но в интерес на истината, от десет дни нямам никакви проблеми  Praynig

Лекарят какво ти каза? Много  Hug и дано всичко да се оправи! Аз излитам от офиса, че съм полумъртва от глад вече.

# 604
Честно да ви кажа едно време /само как звучи/ преди 10 години когато бях бременна със синът ми беше много по-спокойно. Нямаше интернет, нямаше литература, тамън беше започнало да излиза списание 9 месеца, но си беше скъпичко за онова време. Оттук , оттам някой нещо да ти каже , което е станало с него и това беше. Ходих на женска консултация, мерят ти кръвното и стига толкова. Пък сега инфо за всичко БХС-та , ФМ.... ужас. Едно време през цялата бременност бях изпила един аналгин и то към 8 месец. Сега малко нещо да ме заболи и изпадам в паника.

# 605
Той не можа да види отлепването отгоре(вече доказано от преди 10 дена), ама видя ново отлепване отдолу. Най - интересното което твърди е, че плацентата веднъж отлепила се, няма залепяне. Какво ще кажете вие? На мен Сигридов ми каза, че плацентата може да се залепи отново. 

Влязох да се поинтересувам в един исп. форум, и доколкото разбрах се залепва, но трябва да се изчака да залепне напълно, зaщото има опастност пак да се отлепи.  Rolling Eyes

# 606
Та един път писах никой нищо не сподели.... има ли патил от РАНИЧКА НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА по време на бремеността. Shocked
Правиха ли ви микробиология и цитонамазка и вярно ли е че ако цитонамазката е с резултата от 2 нагоре, трябва принудителен аборт... за аборт моята доки ни6то не каза newsm78 но моята СКЪПА свекарва #Crazy така се изрази а тя е половин "ДОКТОР" ( за такава се има).... моля кажете ще се побаркам Shocked Shocked

# 607
Та един път писах никой нищо не сподели.... има ли патил от РАНИЧКА НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА по време на бремеността. Shocked
Правиха ли ви микробиология и цитонамазка и вярно ли е че ако цитонамазката е с резултата от 2 нагоре, трябва принудителен аборт... за аборт моята доки ни6то не каза newsm78 но моята СКЪПА свекарва #Crazy така се изрази а тя е половин "ДОКТОР" ( за такава се има).... моля кажете ще се побаркам Shocked Shocked
Миличка чак до аборт не ми се вярва да се стига заради цитонамазката. Вярвай на лекаря си, а не на провъзгласени такива в къщи Wink. Не се притеснявай, а ако има нещо питай лекаря си той ще ти обясни най-добре.
Аз пък имам друг проблем в болнични съм от 26.04 и все още нямам и стотинка преведена от НОИ. Онзи ден звънях по телефона, но не ми дадоха никаква информация, а в момента не мога да ходя до НОИ в Стара Загора, че там работя. Някоя има ли информация до колко време трябва да се изплатят болничните. А и на всичко отгоре имам да връщам пари на поделението, защото ми били превели цялата заплата за м. април, а аз преди края на месеца съм излязла в болнични. Не заплаща ли работодателя първите 3 дни от болничния или това се отнася само за първия болничен, а не за продължението. Ох дано някой ме разбере, че съм бясна. Не разчитам на тези пари, но все пак си е тъпо да не си вземаш паричките, които ти се полагат.

# 608
  • Beyond the Frontiers
Миличка чак до аборт не ми се вярва да се стига заради цитонамазката. Вярвай на лекаря си, а не на провъзгласени такива в къщи Wink. Не се притеснявай, а ако има нещо питай лекаря си той ще ти обясни най-добре.
Аз пък имам друг проблем в болнични съм от 26.04 и все още нямам и стотинка преведена от НОИ. Онзи ден звънях по телефона, но не ми дадоха никаква информация, а в момента не мога да ходя до НОИ в Стара Загора, че там работя. Някоя има ли информация до колко време трябва да се изплатят болничните. А и на всичко отгоре имам да връщам пари на поделението, защото ми били превели цялата заплата за м. април, а аз преди края на месеца съм излязла в болнични. Не заплаща ли работодателя първите 3 дни от болничния или това се отнася само за първия болничен, а не за продължението. Ох дано някой ме разбере, че съм бясна. Не разчитам на тези пари, но все пак си е тъпо да не си вземаш паричките, които ти се полагат.

За продължението плаща вече само НОИ. Срок - до 15 дена след подаване на декларацията № ...от работодателя.

# 609

, защото ми били превели цялата заплата за м. април, а аз преди края на месеца съм излязла в болнични. Не заплаща ли работодателя първите 3 дни от болничния или това се отнася само за първия болничен, а не за продължението. Ох дано някой ме разбере, че съм бясна. Не разчитам на тези пари, но все пак си е тъпо да не си вземаш паричките, които ти се полагат.
това до някаде ми звучи доста познато,аз знам само че НОИ ги превежда парите мигновенно въпросът е в работодателя кога ще ги пусне.... днес като си занесох болничния за 30 дена развалих кефа на всички... един от коментарите беше "ти сега взе си заплатата за май... сегааа ми носиш боничен ... хубаво ама ще почакаш доста за парите от болничния"
а от май имам 3 дена в болничен,а тея три дена нямаше да са проблем за другия шеф... абе всички шефове и накрая ти обираш парсата #Crazy #Crazy #Crazy

# 610
  • USA
Много ме е яд като чета за такива работодатели.Карат те да се чувстваш виновна ,че си бременна.Не знаят ли тези кретени ,че и без туй си имаме хиляди притеснения дали правим всичко както трябва. И без туй милата ни страна е на изчезване с този отрицателен прираст.
Аз от мойта шефка не мога да се оплача изобщо де.Тя знаеше ,че си отивам на БГ за инвитро и беше супер щастлива като и казах резултата.Да не говорим,че ме нямаше за повече от месец при нормални 2 седмици отпуск за годината.И сега всеки път ме пита дали съм добре и дали имам нужда от почивка.Неможе ли всички да са такива Peace
Ох аз изчезвам на доктор ще пиша после

# 611
  • София
От няколко дена се оглеждам в огледалото. Искам да ви кажа, че имам една кафява черта от гърдите до долу. Не е ли малко раничко??

# 612
За раничката на шийката на матката знам, че просто като родиш ти я обгарят. За не раждала жена само я тушират с някво лекарство. И аз имам от край време, никой нищо не ми е казал. Имам си едно живо и здраво дете, Слава Богу. Даже не са я споменавали след раждането.

Не се стърпях да чакам още 10 дена за ФМ и отидох днес на ехограф. Последния ми беше преди месец. Даже е избързало с 4-5 дена дребосъчето и термина ми е сега за 14 декември. Понеже пак ще съм секцио, сигурно на Никулден ще си имаме една рибка.  Heart Eyes

# 613
Здравейте момичета!
И аз ще дам малко инфо,супер "прясно"-дано да съм полезна Wink
Вчера /01.06/ бях на БХС в "Майчин дом".Първо правят УЗ в 231 к-т,струва 30лв.После те пращат на 14ет. в стая 1-там се плаща и се попълва един формуляр и след това в стая 2 взимат кръв-това е 43лв.
Резултатите се взимат на място или по интернет след 2 дни.Аз си видях моите още днес-вече си ги принтирах.Докторката ми не е в БГ до 10ти....За Даун пише 1:900,а за повечето други-1:100000.
Рискът май е от 1:280 и повече.Ако някой е по-запознат,моля споделете.
За назалната костица,мисля че трябва да е налична-не се гледа размер.Док е написал на изследването ми "назална костица-налична".Сега чакам да се включите вие със знания и инфо:)
Хубава вечер!

# 614
Ето какво открих пак тук за резултатите:
"За гранични стойности на риска се приемат тези между 1:300 и 1:250. Повечето бременни с такъв резултат раждат нормално здраво бебе. Понякога обаче тези отклонения са сигнал, че бебето има аномалия или че бременността е с усложнения и са необходими допълнителни изследвания.

Резултат от 1:300 до 1:10 000 оцененият риск е НИСЪК
В тази група попадат около 95% от изследваните жени и на тях обикновено не се предлагат допълнителни изследвания. В изключително редки случаи обаче те също могат да родят дете с аномалия.

Резултат от 1:1 до 1:250 оцененият риск е ПОВИШЕН
На жените с резултат повишен риск за раждане на дете с хромозомна аномалия се предлага извършването на диагностично изследване за установяване на това за каква аномалия се касае. Под ултразвуков контрол се взима малко материал от предшественика на плацентата (биопсия на хорион) или от околоплодната течност (амниоцентезата). Резултатът се получава след 1 до 3 седмици. Извършването на тези изследвания е въпрос на личен избор."
Дано ти помогне да разчетеш твоите.Аз също правих миналия ден там, но като отида да проверя резултата ми иска Код на пациента и Парола за достъп, а не са ми дали такива,би ли могла да ме насочиш, мерси

Общи условия

Активация на акаунт