Лято се задава, декемврийското коремче се уголемява!

• 28 301
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
Току що прочетох и моите резултати и на Биохимичен риск за болест на Даун Т21 е  1 от 210 като на оценка пише Н- Високо отклонение, някой би ли ми пояснил, какво означава това, че детето ми има риск да е с Даун?????

# 616
като си получи изследванията не ти ли казаха ... а и след БХС ако има риск правят др. изследване вземане на течност от корема забравих Embarassed как се казваше изследването, но отиди при своя доктор и той ще ти каже с 100 % какво ще правите и какво значи резултата.
Стискам палци вс. да е ок  Hug Hug Hug  bouquet

# 617
забравям всеки път да кажа... ако някой има желание да ме запише,защото аз нз как ТЕРМИНА МИ Е НА 19.12.2011г Благодаря   bouquet !!!

# 618
  • USA
Току що се връщам от преглед и съм много щастлива Party бебо е пораснал вече 5.5см и по размери отговаря да е в края на 12-та седмица.Според ултрасаунда всичко му е наред взеха ми кръв и за теста за Даун и сега ще си чакам 1 седмица.Бебо беше много смешно кръстосал краката като некой пенсионер на седянка.Едвам го избутахме да легне по гръб,че си беше на главата Blush голямо ръчкане му падна. Дадоха ми снимки за цял албум Laughing даже и с кръстосаните крачета.Сега мога да ида на една хубава разходчица в ботаническата градина. Лека нощ на вас и спинкайте спокойно Hug

# 619
Kalalily браво за хубавите новини!  Hug  Много смешно е било сигурно бебчето!
Чак ми се прииска и аз да отида скоро да видя моето бебче какви ги върши  Heart Eyes  Засега ФМ ми е на 16 Юни ама ако много ми липсва търпение ще мина през някой лекар да го видим бебока.

Лека нощ на всички!  Hug

# 620
Да ви развеселя с едно клипче -- http://www.youtube.com/watch?v=pCrBtUZvrdk&feature=player_embedded  Wink

# 621
# 622
Kalalily браво за хубавите новини!  Hug  Много смешно е било сигурно бебчето!
Чак ми се прииска и аз да отида скоро да видя моето бебче какви ги върши  Heart Eyes  Засега ФМ ми е на 16 Юни ама ако много ми липсва търпение ще мина през някой лекар да го видим бебока.

Лека нощ на всички!  Hug

Много се радвам, когато някоя мами е видяла своето бебче и разказва как е било.  Simple Smile
Аз броя дните които остават за да видя бебо, но и малко се притеснявам да няма лоши новини.  Rolling Eyes

# 623
Ето какво открих пак тук за резултатите:
"За гранични стойности на риска се приемат тези между 1:300 и 1:250. Повечето бременни с такъв резултат раждат нормално здраво бебе. Понякога обаче тези отклонения са сигнал, че бебето има аномалия или че бременността е с усложнения и са необходими допълнителни изследвания.

Резултат от 1:300 до 1:10 000 оцененият риск е НИСЪК
В тази група попадат около 95% от изследваните жени и на тях обикновено не се предлагат допълнителни изследвания. В изключително редки случаи обаче те също могат да родят дете с аномалия.

Резултат от 1:1 до 1:250 оцененият риск е ПОВИШЕН
На жените с резултат повишен риск за раждане на дете с хромозомна аномалия се предлага извършването на диагностично изследване за установяване на това за каква аномалия се касае. Под ултразвуков контрол се взима малко материал от предшественика на плацентата (биопсия на хорион) или от околоплодната течност (амниоцентезата). Резултатът се получава след 1 до 3 седмици. Извършването на тези изследвания е въпрос на личен избор."
Дано ти помогне да разчетеш твоите.Аз също правих миналия ден там, но като отида да проверя резултата ми иска Код на пациента и Парола за достъп, а не са ми дали такива,би ли могла да ме насочиш, мерси

И на мен не ми дадоха код.Обясниха ми,че се влиза с личните данни-име,рожд.дата и дата на пробовземането:)

# 624
Току що прочетох и моите резултати и на Биохимичен риск за болест на Даун Т21 е  1 от 210 като на оценка пише Н- Високо отклонение, някой би ли ми пояснил, какво означава това, че детето ми има риск да е с Даун?????

Това е ранния БХС , нали ? Къде е правен ? В частна лаборатория ли ? Преди време на моя приятелка и беше излязло 1:90  за синдром на Едуардс в една частна пловдивска лаборатория . Повтори изследването в Националната генетична лаборатория и резултатите бяха съвсем други .  Другото нещо е така наречената амниоцентеза , която вече дава 100% сигурен резултат. Стискам силно палци това да е един от многото фалшиви резултати , които дава това изследване  Hug Praynig Praynig Praynig

# 625
На една колежка на мъжа ми и беше излязал резултат , че има опасност за Даун и тя се иследва пак на друго място , там нямаше никакъв проблем . По-добре отиди и на друго място. Според мен това не  е 100% резултат , имам много жени , на които им е положителен резултата , а на дечицата им нищо им няма  Hug

# 626
Та един път писах никой нищо не сподели.... има ли патил от РАНИЧКА НА ШИЙКАТА НА МАТКАТА по време на бремеността. Shocked
Правиха ли ви микробиология и цитонамазка и вярно ли е че ако цитонамазката е с резултата от 2 нагоре, трябва принудителен аборт... за аборт моята доки ни6то не каза newsm78 но моята СКЪПА свекарва #Crazy така се изрази а тя е половин "ДОКТОР" ( за такава се има).... моля кажете ще се побаркам Shocked Shocked

Миналия четвъртък и на мен докторката като ми прави цитонамазка , ми каза че имам раничка на шийката, и аз доста се стреснах,започнах веднага с въпросите какво представлява , как ще я лекуваме,от какво се е появила.И докторката се разсмя.И думите й бяха следните " Ние докторите понякога шашкаме пациентите си с терминологията съвсем неумишлено.Като казвам раничка , не означава истинска рана , а съвсем леко зачервяване" . Можело да се получи от много неща.И каза твоето бебе ще те излекува след като се роди.До колкото разбрах като родиш се оправяш от само себе си.Иначе аз въобще не го взех това на сериозно,кво толкова  Laughing Съветвам те да не се шашкаш,и без това за сега не можеш нищо да направиш.  Hug

# 627
Честно да ви кажа едно време /само как звучи/ преди 10 години когато бях бременна със синът ми беше много по-спокойно. Нямаше интернет, нямаше литература, тамън беше започнало да излиза списание 9 месеца, но си беше скъпичко за онова време. Оттук , оттам някой нещо да ти каже , което е станало с него и това беше. Ходих на женска консултация, мерят ти кръвното и стига толкова. Пък сега инфо за всичко БХС-та , ФМ.... ужас. Едно време през цялата бременност бях изпила един аналгин и то към 8 месец. Сега малко нещо да ме заболи и изпадам в паника.

Напълно споделям мнението ти!!! Аз по същото време /преди 10години/ изпълнявах всичко, което ми кажеше доктора, но съвсем не се замислях и притеснявах за нищо. Даже когато ми даваше "бележки" /тогава нямаше направления/ за  изследванията, въобще не ги отварях да видя какво трябва да изследвам. Просто чинно се носех по течението и изпълнявах всичко, което ми кажеше. Спомням си, че два пъти ми изследваха кръвната група /в началото и към края на бременността/ и двата пъти ми казаха различен резултат, но и това съвсем не ме притесни. От тогава насам като ми се наложи казвам и двата резултата. Сега обаче вече потвърдихме единия. На мен лично все едно сега ми е за първи път да чакам дете!!!

# 628
Същата съм и аз , въпреки че предишната бременост ми беше сравнително скоро . Имаше си и интерент и всичко . Но по-малко четях ли какво ли не знам . Нито БХС съм правила , нито токсоплазмози и тем подобни хиляди изследвания . А сега така съм се ошашкала - направо ме е яд на себе си . И не намирам никакъв начин да го карам по -спокйно . Ето сега си чакам резултата от токсоплазмозата и откачам . Въпреки ,че знам ,че нищо няма да ми каже това изследване и пак ми е супер притеснено . ако е отрицателно - трява да го повтарям пак на известни периоди .... Ако пък е положително , пак трябва да повторя , за да знам стари ли са антителата или не . И въреки това стомаха ми е на топка - луда работа SadSadSad

# 629
Аз преди да родя един доктор ми каза , че имам раничка, но тъй като не бах раждала ми каза да изчакам. Нищо не направих по въпроса. Минаха 10 години и миналата година когато бях на преглед цитонамазката ми беше 1 група и ми казаха, че нямам такава вече. Така, че не се шашкай. В краен случай след като родиш ще си направиш пак изследване и ако все още е има ще ти я изгорят. На всеки може да се случи. Аз като бях бременна ми се появи жълто тяло /май така беше/на яйчника и се бях попритеснила, но след раждането изчезна. Просто трябва вяка година да се ходи на гинекологичен преглед.

Общи условия

Активация на акаунт