Кан, Ница, Монако ...

• 155 056
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Грас....работих там, та познавам града. Нищо особено, наистина, дори на места мизерен. Да, парфюмната индустрия е там, можеш да видиш заводи  Rolling Eyes  и музеят на парфюма, който не е кой знае какво.

Вместо в Грас по-добре идете до някои малки градчета с чар като Биот, което ви е съвсем близо от Антиб и Сен Пол дьо Вонс. По пътя за Ментон минете през Ез!  Peace

# 121
Моля споделете подробности за Ница, Кан и Сен-Тропе, и Монако.
Всякаква информация от първа ( че и втора  Grinning ръка)относно  свестни хотели ( в Ница ще се спи и да не са по 150 евро ако може) , забележителности в тези градове, забавления  ще ми бъде много полезна. Благодаря предварително. Също наемане на кола,  или друг удобен транспорт.

# 122
# 123
Много благодаря !

# 124
Всичко прочетох внимателно, резервирах апартамент в Ница, но проблемът е, че имаме само три дни (екскурзията е през Париж за Рим и Флоренция) и нямам идея какво да посетим  - явно не всичко ще успеем. Приемам всякакви идеи. Ние ще ходим около края на юни - много туристи ли има тогава?

# 125
Момичета ще ми простите записа, но бих искала да ви следя. Много бихме искали да си направим едно дълго-дълго пътешествие с кола и ще ми е интересна темата.

bouquet

# 126
Mного са.

Oтносно какво да се види ...в другата тема има доста идеи.
Да кажем един ден за Антиб и Кан , един ден за Ница ( старият град е чудесно местенце)  и един ден за Ез и Монте Карло.
Възможно най-повърхностно , но за три дни толкова.

Последна редакция: пн, 07 май 2012, 19:36 от mallkata

# 127
Мерси, Малката! Сменихме концепцията и резервирахме ето този хотел www.hotellepanoramic.com
Добро ли е разположението му според теб ?

# 128
Здравейте, може ли да ми дадете по подробно инфо, как да стигна от пристанището в Кан до Монако, и ще може ли сутринта да тръгна и до 18.00 да се върна обратно

# 129
Съвсем близо до пристанището спира градския автобус за Ница и оттам се прехвърляш на автобус до Монако ...
Много по-бързия вариант е с влак от Кан до Монте Карло .
Жп гарата в Кан е на 15-20 мин. пеш от пристанището.
Спокойно може да се върнеш до 18.00 часа в кан.

# 130
# 131
  • София
Здравейте, френски красавици!
Заминаваме семейно за Сен Тропе след седмица. Там сме си наели апартамент, а идеята ни, разбира се, е да обиколим максимално места за това време. Ще имаме кола на разположение. Молбата ми е някой "вътрешен" за региона да ми напише своеобразно "упътване" - къде е най-добре да плажуваме, кои градчета задължително да посетим и какви са местните неща/места/храна/ритуали, които задължително да опитаме. Ще сме със сина ни, който е на 2 годинки, и с приятели, чиято дъщеря е на 5 години. Искам се да се поглезим, разбира се, в рамките на нормалното.
Предварително благодаря на всички, които ще ме съветвате, и ви желая чудесно лято!

# 132
Здравейте!
Честит празник на всички!
През август планираме пътуване до Валенсия за няколко дни. Иска ми се на връщане да направим 3 нощувки някъде по Лазурния бряг, но ви моля за помощ. Не зная къде да избера. От това което прочетох съм се спряла на Антиб или Ментон. Нощувките решихме да бъдат в къмпинг. Но пък идва въпросът с какво ще се придвижим до градовете, защото идеята ни е  колата да я оставим в къмпинга. Моля ви, дайте ми съвет къде от всичките места да гледам за къмпинг, като желанието ни е да посетим Антиб, Грас, Монако, Ез и Ментон. Хубаво би било ако имаме време поне половин ден и за плаж.
Имам и още един въпрос - на отиване също трябва да направим една почивка с нощувка и отново се чудя между Монпелие, Ним, Арл и Авиньон. Вие какво ще ме посъветвате? Като пак уточнявам, че нощувката ще бъде на къмпинг и ще разполагаме евентуално с един след обяд и на другия ден няколко часа.
Благодаря ви предварително за съветите!

# 133
  • София
Благодаря на всички, които ще се включат!  bouquet

# 134
Krissie Krust,

не мисля, 4е Ст. Тропе е добра отправна то4на за обиколки по крайбрежието. Много е отдале4ен от вси4ки други интересни град4ета. Ако пътувате по крайбрежието пътят е безплатен, но задръстванията са ужасни. Ако изберете магистралата, се плащат такси.
Ве4е бях споменала, 4е м/у Ст. Тропе и Ст. Максим се стои над 2h в задръстване. Така, 4е ако имате възможност винаги ползвайте ферибота за да избегнете тая отсе4ка.
Мой колега ми препоръ4а плажа на Pampelonne, много е голям и с пясък. което е и недостатък - тъй като е открит, при вятър пясъкът се носи навсякъде. На мен ми е ужасно неприятно това и избирахме или плажове с камъни или по-закътани малки плаж4ета.

Освен Кан, Антиб, Ница и Монако, може да видите селцето Eze- от горе има невероятна гледка към целия залив, да обиколите Cap Ferrat и Cap d'Antibes. В другата посока Тулон ви е наблизо- там може да се ка4ите до Мон Фарон с лифт или с кола (пътят за кола е еднопосо4ен и ужасно тесен, голямо приклю4ение си е) и да разгледате военното пристанище- има подводници, самолетоноса4и - обиколката му с кораб4е е 10€/4овек.
Наблизо ви е и Gorges du Verdon. Може да си направите разходка из каньона или пеша или с лодка.

Общи условия

Активация на акаунт