Кан, Ница, Монако ...

• 156 865
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Предстои ни почивка на Лазурният бряг края на юни, началото на юли другата година. Ще пътуваме със самолет до Милано, а от там с влак до Ница. Мисля да отседнем в Ница и да обикаляме крайбрежието.
Вече съм набелязал няколко апартамента, провел съм разговори със собствениците им, уточнил съм цените и плащанията. Трябва да реша обаче къде е най-добре да бъде апартамента.
Няколкото апартамента, които съм харесал са на три места.
В стария град Vieille Ville са няколко. Един от тях е този
 https://www.airbnb.com/rooms/950352?locale=en,
на крайбрежната Promenade des Anglais, като най-отдалечения апартамент е на около 2 км. от хотел Негреско. На 100м. от брега, в нов комплекс. Собственичката е българка. http://parkapartment.wix.com/rental  Това ми се струва твърде далеч от центъра newsm78
и третото място е от другата страна на пристанището /източната/, където съм харесал апартамент точно над скалите, с прекрасна гледка, но пак ми се струва далеч от центъра и плажовете. http://www.abritel.fr/location-vacances/p941362?uni_id=1382109
Ще бъдем 4 човека, 2 седмици и затова трябва да ни е по-комфортно местоположението.
А и дали от 22 юни е вече достатъчно топло за море там newsm78
Моля за съвети от Мимии, Стенк и всички останали Hug

# 421
Аз бих избрал стария град като локация макар , че там ще е старо строителство разбира се.
Транспорта е толкова уреден , че дори с този над пристанището си за 10-15 минути до плажовете на Ница или Вилфранш. На спирката там обаче автобусите в посока Монако са винаги препълнени , защото хората ги пълнят още от града.
Обичам всичко да ми е под носа за пеш разходки и района на стария град предлага точно това , заедно с многото ресторанти и типично ... италианска атмосфера Wink

Относно морето става разбира се , но водата по принцип на средиземноморието е по-хладничка от Черно море. Иначе със сигурност ще е топло и приятно за плаж в края на юни.

# 422
  • София
Стенк, благодаря ти Peace
И аз така си мисля, затова ще оставя само апартаментите, които са в и около стария град. И ще избера от тях Simple Smile

# 423
Да , просто намери нивото на удобства които ти се искат.Може да не е в самия стар град , защото там вероятно ще е нещо старичко , примерно до едни 300-400 метра наоколо ще е добре( без посока пристанището) Общо взето отсечката от Негреско до Стария град е най-добрата част за отсядане.
Около пристанището както навсякъде по света(освен Монако разбира се) не е добър район с бездомници и съмнителни типове.
Калифорния където е първия ти апартамент е нов и хубав модерен квартал , но просто е малко по-далеч от основните неща пеш. Ница иначе е достатъчно малка и в рамките на града почти няма да ви трябва транспорт освен до 2-3 неща

# 424
  • София
Стенк, точно така ще направя както ти казваш Peace
От Негреско към стария град. Предпочитам да е в стария град, защото много ми напомня за Флоренция и Венеция и знам, че там ще се чувстваме добре. Това че няма да е нов апартамента не е болка за умиране. Като искам лукс хващам самолета за Анталия, а не за Ница Grinning
Важното е да е чисто и... най-важното условие. Да има тераса с маса. За да има къде вечер да си пием ракийката Joy... а и жените да пушат навън, а не вътре в стаите Mr. Green

# 425
  • София
А и дали от 22 юни е вече достатъчно топло за море там newsm78

Тази година бях за 2 седмици на Лазурния бряг от 31 май до 14 юни. Много обикалях и разглеждах, но намирах време и за плаж. Първата седмица времето беше приятно и водата хладна, през втората обаче стана много топло, а водата като чай.

# 426
Искам да изкажа възхищението си от Монте Карло  Heart Eyes Heart Eyes
Не съм вярвала, че това място така ще ми хареса. Лятото преспахме там една нощ. Разходихме се привечер по града...още мога да усетя извънземната атмосфера....За мен това е друг свят....бих се връщала там пак и пак.
Преспахме в хотел на Акор.....няма да споделям подробности, но съм меко казано отвратена. Искаха да ме изиграят с резервацията, да ме пратят в другия им по-скъп хотел. После проблеми със закуската имахме и накрая с чистачката, която освен френски друго не говореше и се държеше с нас като с кучета, затова че не разбираме великия й език!

Та, Монте Карло  newsm10 , хотелът  newsm11

# 427
Ти пък ...че кой в Монте Карло комуникира с чистачките.Направо вдигаш скандал на мениджърите , тя ви е усетила , че не сте от голямото добрутро и е станала нагла Wink
Предполагам сте били в някой от Aparthotel -ите , защото те Accor имат само един Novotel там.
Имотите са прекалено скъпи за веригата.

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 22:30 от stenk

# 428
Ти пък ...че кой в Монте Карло комуникира с чистачките.Направо вдигаш скандал на мениджърите , тя ви е усетила , че не сте от голямото добрутро и е станала нагла Wink
Предполагам сте били в някой от Aparthotel -ите , защото те Accor имат само един Novotel там.
Имотите са прекалено скъпи за веригата.
Да, в апартамент. Ами тази чистачка или лелка дето слага закуската се заяде с нас, щото не била правилно резервирана. Ама дълга история. Просто цялата идиотщина дойде от девойката на регистратурата. В крайна сметка не можа да ме излъже, казах й че не съм паднала от марс и не сядам за пръв път на компютъра, все пак с него си изкарвам парите  Crossing Arms Идеята е, че втори път в този хотел няма да отседна. Не че на тях им пука, ама и на мен не ми пука. Всъщност това си беше във френско, да не заблуждавам. Просто френско е мястото, където не искам да се връщам.

http://www.accorhotels.com/gb/hotel-6799-aparthotel-adagio-monac … risto/index.shtml

# 429
  • Milano
gerri_p, напиши рецензия в Трипадвайзър.

Хората ги четат тези работи. И шефовете им ги четат и може (би трябвало) да вземат мерки.

Погледнах отзивите и съвсем в началото има още едно мнение, като твоето свързано с резервация, която уж нямали.

И някои други, свързани с неучтив персонал.

# 430
gerri_p, напиши рецензия в Трипадвайзър.

Хората ги четат тези работи. И шефовете им ги четат и може (би трябвало) да вземат мерки.

Погледнах отзивите и съвсем в началото има още едно мнение, като твоето свързано с резервация, която уж нямали.

И някои други, свързани с неучтив персонал.

Peace Да, така ще направя
P.P Вече написах гадно ревю. Гледам дори има отговори от рецепцията. Каквото искат да ми отговарят. Така или иначе аз вече в този хотел няма да стъпя.

Последна редакция: чт, 16 окт 2014, 12:36 от gerri_p

# 431
Пиши и на страницата им във Facebook , повярвай ми това се оказва най-удачната платформа за комуникация и ще получиш бърз отговор Wink
Последните  шест години съм прекарал пет прекрасни лета във Франция и Лазурния бряг  , и не бих намразил страната  заради 2-3 нелюбезни служителки , които не се знае и доколко са французи .

# 432
  • София
roje22
Подкрепям stenk и имам няколко интересни места за отсядане в района, от лични посещения.
Ще ти ги споделя като се върнем, пак на път, нали знаеш.
А ти имаш много време.....

# 433
  • Milano

Peace Да, така ще направя
P.P Вече написах гадно ревю. Гледам дори има отговори от рецепцията. Каквото искат да ми отговарят. Така или иначе аз вече в този хотел няма да стъпя.

Браво, gerri_p , така се прави.

Сега пиши и в немската част. Mr. Green

Току-що прочетох италианските рецензии, също се оплакват от неговоренето на абсолютно никакъв друг език освен френски.

Аз винаги чета и пиша отзиви, полезни са.

пп. още няма отговор на твоят.

# 434
Когато казвам че не искам да стъпвам във френско, не изхождам само от хотела до Монако.  Naughty
Била съм и в Ница, и около Монтпелие на море, в Страсбург, планувам Париж и замъците по Лоара. Просто когато видя и тези 2 неща, ще опитам да минавам само транзит през френско. За хората, които не знаят френски, това се оказва доста недружелюбна страна /а казват, че немците били такива  ooooh!/
Освен това има много просяци. Малката се изплаши много лошо, когато в Ница една тип наркоманка искаше да й вземе кОлата..../ За съжаление или не, децата не бяха виждали такива "улични" хора и ми беше трудно да им обясня тези хора какви са и на улицата ли живеят  ooooh!/ Франция има страшно красиви места, които си заслужава човек да види....само французите да бяха малко по-дружелюбни и усмихнати  Rolling Eyes

пп. още няма отговор на твоят.

Аз не искам отговор. Написах го за хората, които ще отидат в този хотел, особено такива като мен чужденци. Поне да са подготвени. Ние сме много непретенциозни гости. Супер дори бих казала. Никога не се оплакваме за нищо. Но гадното отношение не бих го подминала.

Последна редакция: пт, 17 окт 2014, 11:32 от gerri_p

Общи условия

Активация на акаунт