Кан, Ница, Монако ...

• 155 243
  • 754
  •   1
Отговори
# 150
Вчера се върнахме от ваканция, която включваше и Кан, Ница, Антиб и Монте карло. Беше страхотно - ще споделя впечатления и практическа актуална информация като се понаспя. сериозно се замислих като се пенсионирам да се установя в Ница.

# 151
Вчера се върнахме от ваканция, която включваше и Кан, Ница, Антиб и Монте карло. Беше страхотно - ще споделя впечатления и практическа актуална информация като се понаспя. сериозно се замислих като се пенсионирам да се установя в Ница.

Мда , лошото е че много хора спестяват пари за същото и малко надуват цените...
Други просто ги наследяват , но и те се забиват по тия места  Laughing
Както се разбра последните дни има и нашенци които все пак могат да си позволят да са съседи на Пиер Карден Simple Smile

Хайде наспи се и разкажи как ти преживя това място.

# 152
  • София
горещо чакаме разкази и впечатления Hug

Ние заминаваме в петък. Приготвяме багажа и сме в еуфория Simple Smile

Разбрах, че на 20 м от къмпинга има спирка на автобусите и сме в чуденка дали да използваме тях или с колата. По програма всеки ден ще разглеждаме различно градче и следобяд ще съчетаваме с плаж. В къмпинга ще се завръщаме вечер.

# 153
Kъде е къмпинга ви  ? Ако е между Антиб и Ница май единственото предимство на автомобила е климатика. Иначе с кола или автобус все ще сте в задръстванията , но с градския транспорт поне няма да мислите къде да паркирате. Разстоянията са наистина много малки , но трафика е голям проблем.

# 154
  • София
Къмпинга ни е в Антиб. И жп гара има в близост до къмпинга.

До Ст.Тропе разбрах - до Ст.Максим с колата и от там с корабче.
Кан и Ница ще са ни много близо,колкото и задръстване да има ще го изтърпим.
Остана Монте Карло, Езе и Кап Ферат.
За 7 дни толкова а и сме с 2тийнеиджъра и 2 шестгодишни. Не са много малки, но не са и големи.Мрънкащи са със сигурост Laughing

# 155
Аха сещам се къде е къмпинга ви той направо е на пеш разстояние от Антиб.
От Ница към  Ез и Монте Карло е по-безпроблемно 20-25 минути...
Може да минете по планинския път от Ница към Еze Village и оттам към Монако ,а после да се върнете към Антиб по крайбрежието.
В друг ден самата Ница - Вилфранш и Кап Фера . Там не пропускайте вилата на баронеса Ротшилд - невероятно красиво нещо!
Кап Фера пък е само 10-15 мин. от Ница. Те градчетата са почти слени - Ница- Вилфранш-Кап Фера ...

# 156
Ето малко инфо - ние се придвижвахме с влака по крайбрежието ( н-р отиване и връщане от ница до Монако струваше 6 евро и се стига за 15 мин). Монако е интересно да се види, много красиво, но някак пусто ми се стори, улиците са ужасно стръмни, не намерихме свястна кръчма по пристанището, нито по баирите. Има много скъпи коли по улиците и много руснаци. Но не ме грабна.
Все така с влака за нула време и евтино ходихме и до Антиб и Кан. Кан е много комерсиално, не бих отделила повече от 2-3 часа , иначе има някои красиви сгради и хотели, но то пък къде ли няма по Лазурния бряг. Плажът е цопнат почти на пътя, но е с пясък. пак много не се впечатлих. Антиб много ми хареса, едно такова малко, но със страхотна атмосфера, красиво пристанище, малки тесни улички с магазинчета, плажът е с камъни, но много чист, близо до центъра. Седнахме в една ирландска кръчма - попихме биричка по 7 евро.
 Ница обаче ми легна на сърцето - хотелът ни беше на един хълм (lepanoramic) и напълно отговаря на името си. Цяла Ница ни беше в краката - 2 нощи почти не съм спала - от леглото ни се виждаше нощна Ница и морето - страшно красиво  Хотелът струваше 80 евро на нощ, без закуска, много романтичен. До там ходи автобус ( 1 евро струва билетчето) . Последния е в 8 часа, после се спасявахме пеш. Има трамвай много удобен - прекосява целия град и струва пак 1 евро билета и върви до към 12 през нощта.
Намерихме 2 много хубави ресторанта - единия на площад Гарибалди - Au petit Gari - има сайт, погледнете го - много изтънчена и вкусна кухня - около 70 - 80 евро за двама с пиенето и десертите. посетихме го 2 пъти.Там се оказа, че работи и един българин - Павлин от Варна. Бяхме и в един тунизийски ресторант - пак много добра кухня за без пари - към 30 -40  евро за двама, но без пиене. там алкохол не сервират. В Ница навсякъде се продават страхотни ленени рокли - в най-различни цветове - 30-40 евро взех си една , удобна и държи хладно, пъки модерна.
В Ница ако си купиш дневна карта за 4 евро - включва и транспорт до летището (автобус 98 или 99). За половин час те докарва. Иначе билет само до летището е 4 евро. Имало и автобус за 1 евро, но му отнемало час и половина да се добере до летището. 98 и 99 вървят на половин час. Ние последния ден отидохме и си оставихме багажа на летището ( един багаж е 6 евро)  и после се върнахме в Ница.
Прекрасно място за разходки е крайбрежния булевард - целия център е в тесни малки улички с очарователни ресторантчета, всичко е страхотно осветено, яхти и т.н. Отделете повече време на Ница - много е хубаво. Иначе до Сен-Тропе не стигнахме - нямаше време. Гледахме мачове на открито - много гот.
питайте нещо конкретно  - ще гледам веднага да отговоря.

# 157
Не знам дали става дума за същия къмпинг - аз май видях плажа в близост и не ми хвана окото - направо на шосето е - коли минават, а ти се къпеш насред нищото. ивицата е от камъни и много тясна - никакви заведения наблизо. Май мярнах само една барака ( като по нашето черноморие през 80-те години). всички хора бяха с колите си - гледаш колата паркирана и семейството си опънало едно чадърче на 2 метра от там и се пече - и имаше съвсем малко хора на това място.

# 158
Aз предполагам , че става дума за някой от къмпингите отгоре над шосето за Антиб.
Те са по-отдалечени от плажа и наистина приличат малко на соца у нас...

Радвам се , че ви е харесала Ница  ( досега отсядахме на  баира вляво от вашия  Laughing) която и за мен е най-доброто място на Ривиерата.
Оправиха ли "Масена" , защото по-едно време беше строителна площадка , а Gare Routière беше затворена ?
Лека поправка - трамвая върви до 2 след полунощ.

П.С. Монако и аз не го харесах от пръв поглед , но сега дори на плаж половината време ходим там.
Наистина е доста спокойно място и след италианците (и французите разбира се) най-много са руснаците ... а Ница си е направи тяхна Simple Smile

Двореца също не е за изпускане.

# 159
Здравейте момичета, аз също подготвям едно кратко посещение на Френската ривиера Ница-Кан-Монако. Планирано е да бъде изненада за рождения ден на любимия Laughing
Искам да попитам, понеже никъде не срещнах информация - Какво е облеклото там? Имам в предвид дневното casual облекло Grinning Винаги в представата ми за тези места са дълги рокли, голи гърбове и папараци...... Кажете, моля какви дрехи да си взема за там, не искам да срамувам, но от друга страна не мога да си позволя само Gucci и Chanel Embarassed Ясно е, че няма да се откроявам, просто идеята е да се впиша адекватно в обстановката. Ще бъдем там в началото на октомври - какво е времето през този месец? Благодаря на всички за полезните съвети LaughingПоздрави...

# 160
Хахаха направо изби рибата Wink
Хубаво е да изглеждаш добре в Gucci no едва ли ще си гост на разните частни партита.
Облеклото си е съвсем нормално и наред с богаташите (от които през октомври са останали само няколко пенсионера) там живеят стотици хиляди съвсем нормални хора.
През сезона си е панаир на суетата , но пак най-големите богаташи остават скрити зад стените на разкошните си имения , на борда на скъпите яхти и в разните строго охранявани частни клубове. Няма от какво да се притесняваш просто си бъди нормална.

Общо взето преобладава бялото и светлите цветове.

Аз летя утре за Ница и май с толкова малко неща не съм пътувала никога. Сега там е сезона на разпродажбите и само за навръщане съм букнала чекиран багаж  Laughing

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 07:41 от mallkata

# 161
Благодаря, Malkata  bouquet Laughing Ще бъда естествена тогава, като нямам друга алтернатива... Joy
Какво е времето през октомври? Вали ли дъжд?
Завиждам ти за shopping-a. Къде са местата за пазаруване там? Похвали се като се върнеш с новите придобивки.

# 162
Къде са местата за пазаруване там?

Cap 3000 http://www.cap3000.com/

# 163
Да в Cap 3000 до летището може да убиеш и цял ден.
Иначе по главната чаршия магазини да искаш Simple Smile
Най-екслузивните са на Rue Rivoli на гърба на хотел Негреско. За там ще трябва да порасна повече;-)

# 164
 Grinning И аз за растежа говорех Laughing
Благодаря за насоките, malkata очакваме скоро да разкажеш за последните покупки.

Общи условия

Активация на акаунт