Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 954
  
Бобени кюфтета



Рецепта :http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_7.html  




   Стомна кебап

Продукти за 10 порции:

Агнешко месо-1,8 кг( или може да се ползва :Свинско месо-1,8 кг Телешко месо-1,9 кг, Говеждо месо-2 кг)
Растително масло-150 г
Прясно масло- 50 г
Кромид лук стар-720 г
Доматено пюре- 50 г
Брашно-30 г
Сушени люти пиперки-50 г
Червено вино-100 г
Магданоз- 2 връзки
Чубрица
Червен и черен пипер
Сол

Измитото, обезкостено и нарязано на малки парчета месо се задушава в мазнината заедно с дребно нарязания лук. Когато се поизпари влагата от отделения при задушаването сок, се прибавят червеният пипер, едро смленият черен пипер, цели люти пиперки, разреденото с малко вода доматено пюре, половината магданоз и половината вино. Съдът се захлупва с капак и се поставя във фурната. След 1 1/4 ч се прибавят останалото вино и кипяща запръжка приготвена от прясното масло , брашното и чубрицата. Отново се връща във фурната за около 20 минути.
Готовият кебап се поднася в затоплена чиния, като се поръсва с останалия магданоз и се гарнира по желание с ориз или пържени картофи.

Tурнедо Кармен


Продукти:
Телешко месо- 1,4 кг
Сол
Черен пипер
Брашно-60 г
Растително масло- 300 г
Прясно масло- 50 г
Гъби( пресни) -500 г
Домати -10 бр
Сос Червено вино- 300 г*
Хляб-10 филии
Яйца- 3 бр малки или 2 големи

От средата на филето се отрязват парчета с дебелина 20-30 мм, които чрез натискане с ръка леко се отъняват, като им се придава кръгла форма. Поръсват се със сол и черен пипер , панират се в брашното и се запържват.
Хлебните филии се потапят от едната страна в разбитите яйца и се изпържват.
Доматите се издълбават, поръсват се със сол и черен пипер и се оставят да престоят 7-10 минути, след което се отцеждат и се слагат в нагорещена мазнина за 2-3 секунди. След това се  пълнят с предварително сотираните в масло гъби.
Изпържените филета се поставят върху панираните хлебни крутони. Върху тях се слага по един домат и се заливат с винения сос. Подходяща гарнитура - грах.


* Сос с червено вино


Доматено пюре-40 г
Олио-60 г
брашно-60 г
сол-15 г
захар-1 г
червено вино-200 г
моркови-70 г
кромид лук-2 глави
мащерка
дафинов лист
черен пипер
масло- 50 г
чесън-1 скилидка

Ситно нарязаните лук и моркови се задушават до омекване в част от маслото. Заливат се с виното и се варят заедно с дафиновия лист, мащерката и черния пипер, докато течността се намали на половина. После се добавят чесъна, доматеното пюре, брашното и останалите съставки и се вари10-15 мин при слабо кипене , като появилата се пяна се обира. Готовият сос се прецежда и се подправя с масло и червен пипер.


Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 07:53 от Брук Дейвис

# 1
  • София
  • Мнения: 954
Паста за паниране Пат А Фри

Продукти за 1 кг

Брашно-320 г
Вода- 200г( гореща)
Бира-200 г
Яйца- 6
Растително масло-50 г

Приготвяне:

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Брашното, жълтъците, маслото, водата и бирата се разбъркват, докато се получи гъсто тесто подобно на парено. След като се охлади към него се добавят разбитите на сняг белтъци и се разбърква съвсем леко до пухкавост. Преди да се използва е хубаво да "отлежи" 25-30 минути.






# 2
  • София
  • Мнения: 954
A сега, малко отклонение от основните ястия , с един "омлет" Simple Smile , който много ме впечатли :

Омлет Сюрприз

Бишкоти- 250 г( може и блатове за торта)
Сладолед( ванилия или др.) -1000 г
Белтъци-12 бр
Пудра захар ( за белтъците) -300 г
Ванилия

За сиропа:
Ром-20 г+ 50 г за заливка
Вода-100г
Захар-100 г
Пудра захар-50 г

Съставките за сиропа се варят на бавен огън за около 10 мин. Оставя се да се охлади. В тавичка се нареждат 1/3 от бишкотите и се поръсват с част от сиропа. Върху тях се слага сладоледа. Покрива се с останалите бишкоти и сироп. Отгоре се шприцоват разбитите на сняг белтъци  и се поръсват с пудра захар. Пече се в предварително загрята на максимум фурна, само на горен реотан за 2 минути. Залива се с останалия ром, подгрят предварително. Може да се фламбира по желание при поднасяне.


# 3
  • София
  • Мнения: 954
Пудинг от тиквички


Тиквички- 1 кг
Масло- 100 г
Галета-50 г
Прясно мляко-250 г
Яйца- 3
Кашкавал-100 г
Магданоз
Сол
черен пипер

Тиквичките, обелени, измити и настъргани на ренде, се задушават в част от маслото, докато омекнат. Прибавят се черният пипер, ситно нарязания магданоз, галетата и част от настъргания кашкавал. Сместа се разрежда с прясно мляко и към нея се добавят разбитите поотделно жълтъци и белтъци, като се бърка съвсем леко. Сместа се изсипва в предварително намазнена форма( или ако искаме отделни порции - във форми за мъфини)  и се поръсва с останалото масло и кашкавал. Пече се на водна баня, в умерено загрята фурна до зачервяване.



Спаначени крокети


Спанак-1,5 кг
Масло-100 г
Олио-200 г
Кашкавал-100 г
Галета- 200 г
Яйца -6 ( + 4 за панировка)
Прясно мляко- 300 г
Брашно -130 г
Магданоз
черен пипер
сол
кисело мляко( за сервиране)


Почистеният и измит спанак се бланшира за кратко в подсолена кипяща вода, след което се накълцва на ситно или се смила. Към него се прибавя бешамелов сос, приготвен от изпържването на 1/4 от брашното, 1/2 от маслото и прясното мляко. Полученото пюре се размесва с галетата, настъргания кашкавал, яйцата, магданоза и солта. От получената смес се правят крокети във формата на топчета. Овалват се в брашно, потапят се в разбитите яйца за панировката и после в галета. Запържват се в сгорещена мазнина и се сервират поляти с кисело мляко.



Кюфтета от прясно зеле


Зеле - 1200 г
Олио- 300 г
Ориз- 100 г
Кромид лук -150 г
Брашно -200 г
Галета- 150 г
Яйца- 4 ( + 2 за панировка)
Прясно мляко-300 г
черен пипер
оцет
сол

Зелето се нарязва на ситно и се претрива със соли оцет. Задушава се в малко мазнина, докато омекне напълно. Отстранява се от огъня и като изстине се смесва с нарязания на ситно лук , предварително сварения ориз, яйцата, гъст бешамелов сос, част от галетата и черния пипер. От получената смес се оформят кюфтета, които се овалват  в брашно, яйце и галета и се пържат. Могат да се запекат и на фурна.  Поднасят се с гарнитура от домати( салата)

Последна редакция: нд, 17 юли 2011, 13:10 от Брук Дейвис

# 4
  • София
  • Мнения: 954
Печени яйца

Яйца- 10 бр
Сол
Люспи от кромид лук

Външните сухи листа от стар лук се измиват, осоляват и се подреждат на пластове в подходящ съд( дълбока тава или тенджера) . Отгоре се нареждат яйцата( с черупките), отгоре пак лук. Съдът се поставя в слабо загряла фурна и се пекат до готовност. ( черупките на изпечените яйца трябва да имат кафяво оцветяване)


Зарзи по Донски


Мерлуза филе- 1 кг
Олио- 200 г
Брашно- 60 г
Кромид лук - 100 г
Яйца- 5 бр ( твърдо сварени)
Белтъци - 5 бр
Магданоз
Галета
черен пипер

 Рибните филета се отъняват чрез леко начукване с дървено чукче, потопено в студена вода и се поръсват със сол и черен пипер. Върху тях се слага плънката, приготвена от предварително нарязания на дребно и задушен лук, дребно нарязаните яйца, магданоза, галетата, солта и черния пипер. Филетата с плънката се увиват на рула и се панират потопени в брашно и след това в разбитите на сняг белтъци. Пържат се в сгорещено олио.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 11:11 от jully_p

# 5
  • София
  • Мнения: 954
Пилешки дробчета по селски


Пилешки дробчета- 500 г
Сол
Черен пипер
Олио-50 мл
Кромид лук-2 глави
Чушки - 3
Домати- 2
Масло - 50 г
Магданоз- 1/2 връзка


Дробчетата се измиват, отцеждат , поръсват се със сол и черен пипер и се запържват от двете страни.( За да не пръскат, може предварително да се овалят в брашно.)
Изваждат се от тигана и се поставят в тавичка за печене.
В чиста мазнина се задушават зеленчуците за около 10 мин, като първо се слага лука, после чушките и последно доматите.
Готовите зеленчуци изсипваме при дробчетата, поръсваме със сол и черен пипер, отгоре нарязваме маслото, сипва се малко вода . Пече се на 200 градуса за около 25 мин.




Петимармит( комбинирано варено)



Пилешко месо-300 г
Телешко-250 г
Език-270 г
Салам- 150 г
Кренвирши- 150 г
Моркови- 120 г
Магданоз
Пащърнак
Кромид лук- 85 г
Картофи- 580 г
Домати- 150 г
Масло- 100 г
Хрян
Оцет
Сол
Черен пипер


Пилешкото и останалите меса се слагат да се варят. След кипването бульонът се отпенва и посолява. Прибавя се предварително запеченият лук, разрязах на две.
Свареното месо за вади от бульона, а той се прецежда и в него се слагат да се варят обелените, измити и едро нарязани ароматни корени. След 15-20 минути се прибавят и нарязаните на едро картофи.  След още 10 мин се добавят доматите и черен пипер на зърна.  Оставят се да се варят на тих огън до пълна готовност. След това се прибавя оцветеното със запържени , настъргани моркови масло и нарязания на ситно магданоз.

Отделно се поднася настърганият и подправен с оцет хрян.

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 14:03 от jully_p

# 6
  • София
  • Мнения: 954
 Сякаш е време рецептите от книгата  на баба Мария да останат малко на заден план и да отстъпят място на Коледните такива:)


КЕКС С ЯБЪЛКИ И КАНЕЛА


Продукти:

2 яйца
3 средно големи ябълки
1 ч.ч захар
100 г смлени орехи
1/2 ч.ч олио
2 ч.ч брашно
1 ч.л сода за хляб
1 с.л канела



Приготвяне:

В голяма купа разбъркваме яйцата, олиото и захарта до кремообразна смес.  В друг съд смесваме брашното, содата( гасена с оцет), смлените орехи и канелата. Разбъркваме добре. Към сухата смес постепено добавяме течната и отново разбъркваме до хомогенност. Миксер не е необходим.
Намазняваме с малко олио формата за кекс и изливаме сместа вътре. Загряваме фурната до 170 градуса и печем около 45 мин или докато клечка забодена в средата излезе суха.





# 7
  • София
  • Мнения: 954
ДОМАШНИ БОНБОНИ С РОМ





Продукти:



1 1/2 чаши (150 г) запечени ядки, смлени (лешници, орехи, бадеми)
1 1/4 чаши (125 г) ситно смлени бисквити или вафлени фунийки за сладолед
1/2 чаши (60 г) пудра захар
2 суп.л. (15 г) неподсладено какао
2 суп. л. светъл царевичен сироп (или гликоза, мед, златен сироп) ( аз ползвам мед)
1/4 чаша (60 ml) ром

За овалване:
Пудра захар, какао, смлени ядки, разтопен шоколад, шоколадови пръчици и каквото още Ви хрумне Simple Smile

Ако не желаете да ползвате алкохол  може да го замените с портокалов сок. Много добре се получават и с лешников ликьор.

Приготвяне:

Всички съставки се смесват заедно. Ще забележите, че полученото тесто лепи доста, затова е хубаво да го оставите в хладилника, завито във свежо фолио за поне 2 часа( може и цяла нощ) . После става много лесно за работа. С чаена лъжичка оформете топчета и ги оваляйте в предпочитаната глазура.

Последна редакция: сб, 25 окт 2014, 10:31 от Брук Дейвис

# 8
  • София
  • Мнения: 954
 ШОКОЛАДОВ КЕЙК С КРУШИ



Рецепта :
http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_21.html






ДОМАШНИ ДЮНЕРИ

  

Рецепта:

http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_4.html

Последна редакция: пт, 24 окт 2014, 16:06 от Брук Дейвис

# 9
  • София
  • Мнения: 954
ПУХКАВИ ШОКОЛАДОВИ КИФЛИЧКИ



Рецептата : http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_24.html


ПЪЛНЕНА ПИТКА...С БОБ



Рецепта:

http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_18.html



Последна редакция: сб, 15 ное 2014, 15:12 от Брук Дейвис

# 10
  • София
  • Мнения: 954
Канелени рулца  



За тестото:


600 г брашно
7 г суха мая
240 мл прясно мляко
75 г масло
70 г кафява захар
1/2 ч.л сол
3 големи яйца

Аз замесих тестото в хлебопекарната, като сложих първо течните съставки, после захарта, солта, накрая брашното и маята. След като втаса се разточва на правоъгълник и се поръсва с

Плънка:

160 г кафява захар
2 с. л канела
120 г масло

( Маслото се нарязва на ситни парченца и се обърква с канелата и захарта. Да се получат трохи).

 Правоъгълникът навиваме на руло, което режем на 8 парчета,  които подреждаме в предварително намазнена или застлана с хартия за печене тавичка. На този етап може да оставите рулата в хладилник , покрити с фолио( но не стегнато, защото увеличават двойно обема си) до 24 часа. Аз винаги ги приготвям вечер и на сутринта са перфектно втасали и готови за печене. Отгоре се намазват с прясно мляко и може да се поръсят със захар, по желание.
Загряваме фурната до 190 градуса и печем около 45-55 мин или до готовност.
Оставяме на решетка да се охладят  , след което похапваме с удоволствие. Да ви е сладко!





Бутер пай с тиквички и пиле





Продукти:

400 г бутер тесто
1 тиквичка
200 г сирене
1 пилешко бутче
150 г кашкавал
3 яйца
1 скилидка чесън
царевица
Подправки на вкус: сол, черен пипер, копър




Начин на приготвяне:

Първо сваряваме и обезкостяваме пилешкото бутче, след което го накъсваме на малки парченца.
В купа разбиваме яйцата, добавяме настърганата тиквичка, сиренето , кашкавала , царевицата и пилешкото и добре объркваме всичко.
Поствяме листа бутер тесто в предварително омазнена тавичка( 26 см диаметър при мен).
Изсипваме плънката , заглаждаме и огъваме краищата на тестото към центъра на пая, така че да го покрият леко. Поръсваме с подправаките и слагаме да се пече в предварително загрята фурна, на 180 градуса  докато хване златиста коричка.

Преди сервиране охлаждаме за кратко!

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 07:46 от Брук Дейвис

# 11
  • София
  • Мнения: 954
Пълнозърнести меденки с рожков, без захар!


 


Рецептата:  http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_30.html

# 12
  • София
  • Мнения: 954
Хачапури със спанак и риба тон





Рецепта:
 http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/10/blog-post_9.html

# 13
  • София
  • Мнения: 954
Ароматни пълнозърнести хлебчета с маслини



Рецепта:  http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/11/blog-post.html

# 14
  • София
  • Мнения: 954
Бисквити с шоколад,карамелизиран кокос и бадеми




Рецепта :  http://jullyinthekitchen.blogspot.com/2014/11/blog-post_11.html

Общи условия

Активация на акаунт