Раждане вкъщи 12

• 20 614
  • 844
  •   1
Отговори
# 795
  • София

Не намирам отказа от животински протеини за правилен с оглед бременност. Но не е криминална проява, нито би следвало да бъде.
Не можеш да сравняваш отказа от определена храна, любовта към животните или дори тютюнопушенето, даже и по време на бременност, с УДАВЯНЕТО на новородено - както е един от описаните случаи, оставянето на бебе да умре от пневмония, понеже такава е била съдбата му, видиш ли, отказвайки му правото да получи медицинска помощ или оставянето на новородено да се удави в остатъчните секрети и/ или околоподна течност в устата и въздуховодните пътища.
Съжалявам, но няма как да сравняваш тези неща, просто липсва база.

А подстрекателството към подобни "решения" в никой случай не би следвало да се оставя безнаказано.
Да не говорим, че за тези аморални личности смъртта на невинните дечица е просто средство за печалба.  Sick

# 796
  • Куциндрел
Явно говорим на различни езици и е безмислено, след като няма да бъда разбрана правилно, да се опитвам да изразявам позиция. Жалко, защото досега намирах смисъл да отговарям на няколко души само, и ти беше едната.
И с мен вече не искаш да си говориш, та не ми каза какво мислиш за диагнозите и лечението, предписвани от разни странни птици по Канал 2001 по снимка или глас по телефона (импулсен).

Забраната на тази практика дали е драстично и недопустимо орязване на правата на говорещи и слушащи? Не по принцип и според "някои хора", а конкретно твоето лично мнение, моля?
Тя и на мен не ми отговори за толерантността: "Как точно би дефинирала термина толерантност и до къде трябва да се простира тази толерантност?"
Явно удобно пропуска въпросите, които не са й удобни.

# 797
Някой беше пуснал линк в една от предишните теми. Става дума за Карин Кар, акушерка, която, нелицензирана във Вирджиния, е приела да изроди вкъщи седалищно разположено бебе, първо дете на 43-годишна майка. Във Вирджиния, естествено. Майката получила отказ от други акушерки, но тъй като изпитвала ужас от мисълта за секцио, тръгнала да търси акушерка, съгласна да я изроди вкъщи. Изходът е смърт на бебето. И понеже явно и там се вълнуват точно като нас, ето ви я тамошната тема с превод на едно от мненията, които ми направиха най-голямо впечатление
http://www.welltrainedmind.com/forums/showthread.php?t=271309&page=5

I don't know if she made mistakes or not, to answer a pp's question. I wasn't there! Being a human being and fallible, I'm SURE there were mistakes made. What it boils down to is this: This mother WANTED a homebirth...desperately. Why? I don't know. Karen has safely delivered 40-50 breech babies. I'd say that qualifies her to do it. Should she have been practicing in VA w/out a license. No. But out of the goodness of her heart, and not so much the good sense in her head, she decided to help this woman have the homebirth she wanted when nobody else would help her. Karen did not kill this baby. Period. Tragically, this baby died. Some babies do. At home, in hospitals, in birth centers, etc. A pp said the sentence is laughable. Yes, it is. It is laughable b/c she SHOULDN'T HAVE HAD TO PLEA TO ANYTHING BUT PRACTICING W/OUT A LICENSE!

За да отговоря на въпроса на Р. Р., не знам дали е допуснала грешки или не. Не съм била там! Но тъй като Карин е човешко същество и може да греши, съм СИГУРНА, че е имало допуснати грешки. В крайна сметка нещата се свеждат до следното: тази майка е ИСКАЛА домашно раждане... отчаяно. Защо? Не знам. Карин благополучно е изродила 40-50 седалищно разположени бебета. Според мен това я прави квалифицирана да се справи със задачата. Дали е трябвало да практикува без разрешително? Не. Но поради доброто си сърце и не много здравия си разум е решила да помогне на тази жена да получи домашното раждане, което е искала, когато никой друг не е пожелал да й помогне. Карин не е убила това бебе. Точка. Бебето е починало и това е трагедия. Някои бебета умират. У дома, в болници, в родилни центрове и т.н.

Да ви звучи познато? Тази защитничка на акушерката (която е изродила и шестте й деца) е преписала мислите на тукашните защитнички. Майката искала... никой друг не пожелал да й помогне... освен света Карин. Тук се пеят мантри за личния избор. Да, но на 43-годишната майка според мен повече са й помогнали тези, които са й отказали, защото са й посочили рисковете. И ако не се е била появила клетата Карин, милият ангел, благата душа, която сега плаща за чужди грехове, жената може би е щяла да отиде в болница и сега да гушка живо и здраво бебе. Тукашният вариант включва брадикардия, увита пъпна връв, пренасяне, благи съвети... и сега горките жени ги обвиняват в подстрекателство, представяте ли си? И имат нахалството да изказват еретичното предположение, че по-голяма помощ е щяло да бъде да я разтърсят (виртуално) и да й кажат, че понякога се налага да се простим с мечтите и желанията си с оглед на една по-голяма цел. Какъв ужас! Ами те само са й помогнали да получи домашното раждане, което е искала.

С други думи: ако някой ви помоли да му помогнете да ограби банка/халоса някоя бабичка по главата, за да й открадне пенсията/фалшифицира документи, вие трябва да му помогнете, защото той толкова отчаяно го иска. Е, аз не бих бутнала някоя баба от покрива на "Шератон" само защото на горката старица й се е отщял животът, не може да скочи сама и никой друг не се е съгласил да й даде начален старт.

# 798
......с голямо удоволствие бих видяла цялата ви безпринципна шайка осъдена за подстрекателство, дори само на символичните три дни. За морална вина говоря в случая, но на вас тая концепция ви е непозната. Вие си падате по тупането в гърдите, когато всичко е наред, и криенето като мишки зад чуждата отговорност, за насочването на която в определена посока предвидливо си мълчите, отново като мишки. И изобщо не излизайте с този рефрен за асистираното раждане, видяхме черно на бяло, че за вас е само една маневра, за да се отклони вниманието от факта, че при неасистирано раждане, по което припадате всички, за да се извисите като жени явно и за да осигурите незабравимо преживяване за семейството си, умря бебе. Жалко, че има хора, които се връзват да ви отговарят и по този начин ви помагат.

Peace

# 799
  • Куциндрел
пак да повдигна въпроса:
Защо когато едно бебе умре вкъщи при раждане е Карма и е от Вселената, а когато умре в болницата злите бели престилки са виновни? Тогава не действа ли пак Кармата и Вселената?
Както и защо когато някой се увреди от ваксина или от лекарство не е от Карма или от Вселената, а когато се разболее от болест, за която има ваксина и не е ваксиниран или се разболее и не вземе мерки за лечение, тогава пак Кармата и Вселената са намесени?

# 800
katiABV плод може да умре и от недохранване, тогава ще скочиш със същата сила и срещу веганите, което е абсурдно нали....
Твоето мнение не е меродавно, хората имат право на избор и да си носят последствията.

И като гледам освен обвинения друго не виждам, пак казвам - само сочене с пръст, вместо да се направи някакъв среден вариант.

Явно има хора които не желаят да раждат в болница, за съжаление към момента лекар не може да дойде в дома да асистира и има само един логичен вариант - асистирано домашно раждане.

И крайно време да се разбере - всяко решение е грешка - както може да умре дете защото жената е решила да роди вкъщи, така може да умре дете, защото на лекаря му се спи, а акушерката я мързи. Няма 100% правилен избор. Всеки си преценява рисковете и взима решение.

За мен никога не е карма или вселената, винаги е избор, който носи последствия. Винаги.

# 801
katiABV плод може да умре и от недохранване, тогава ще скочиш със същата сила и срещу веганите, което е абсурдно нали....
...

За мен никога не е карма или вселената, винаги е избор, който носи последствия. Винаги.

Що да е абсурдно? Пък и "нали?"

Къде са последствията за моралните подбудители?

# 802
Явно има хора които не желаят да раждат в болница, за съжаление към момента лекар не може да дойде в дома да асистира и има само един логичен вариант - асистирано домашно раждане.

Какво значи не желае да ражда в болница. Има достатъчно частни болници, в които срещу съответното заплащане и стига да няма риск за майката и бебето, ще се съгласят с всички желания на майката.Така с тропане на крак не става.
Иначе за мен вариант е да се подобрят като цяло условията в болниците и отношението към пациентите, съответно родилките и след това вече да се мисли за асистирано домашно раждане за който иска. Все пак е въпрос на преоритети-колко хора ще отидат в болница да родят и колко ще искат в къщи. Заради малък процент от хората да се настоява на момента за нещо неизпълнимо на този етап е безсмислено и загуба на време и енергия.
Но истината е, че винаги ще си има хора, които искат да си раждат неасистирано/това тук никой не си признава/ и засега си имат параван, а после не знам...

# 803
ra2, ти като морален подбудител да посещавам болница, а да не се лекувам вкъщи, защото е по разумно, ако имам някакви проблеми ще държа теб отговорна, да знаеш.

Adina, права си трябва да има приоритети. Трябва задължително да се променят условията в нашите болници. Това е огромен проблем.
От друга страна обаче ако човек не дай си боже е болен от СПИН примерно, и се разболее от настинка, какво да не лекува настинката ли?
Така е и в този случай, има голям проблем - болниците, но паралелно с това трябва да лекуваме и настинката - асистирано раждане вкъщи.

# 804
  • Куциндрел
Естесвено, че трябва да се промени болничната обстановка и отношението на хората, работещи в нея, към пациентите.
И моето мнение е, че реформата трябва да почне от болниците.
Иначе става - цървули няма гайда иска.
Чудя се обаче, дали домашното раждане на група хора е породено от лошото състояние на болниците или от някакви други фактори. И дали тези хора ще искат наистина, не на писания, асистирано домашно раждане?

# 805
Какво значи не желае да ражда в болница.
Така де, всички под строй.. и към болницата.. Иначе никакво раждане! 
Изборът се свежда единствено до болница и това е. Какви права и к'ви 5 лева, я стига глезотии.

# 806
Естесвено, че трябва да се промени болничната обстановка и отношението на хората, работещи в нея, към пациентите.
И моето мнение е, че реформата трябва да почне от болниците.
Иначе става - цървули няма гайда иска.
Чудя се обаче, дали домашното раждане на група хора е породено от лошото състояние на болниците или от някакви други фактори. И дали тези хора ще искат наистина, не на писания, асистирано домашно раждане?

Искренно се надявам! Защото сега съм склонна да разбера избора, няма алтернатива или поне не е достатъчно близка. Частна болница - но все пак не е домашна обстановка.
Но ако при наличието на асистирано домашно раждане - има хора които избират неасистирано, тогава вече за мен ще е наистина нелогична и неразумно постъпка.

# 807
  • София
Твоето мнение не е меродавно, хората имат право на избор и да си носят последствията.

И като гледам освен обвинения друго не виждам, пак казвам - само сочене с пръст, вместо да се направи някакъв среден вариант.

И крайно време да се разбере - всяко решение е грешка - както може да умре дете защото жената е решила да роди вкъщи, така може да умре дете, защото на лекаря му се спи, а акушерката я мързи. Няма 100% правилен избор. Всеки си преценява рисковете и взима решение.

Ако лекар или акушерка предизвикат смърт те подлежат на наказателно преследване.
Ако родилката е пожелала да поеме тази отговорност в/у себе си, би следвало да поеме и тази част - т.е. при смърт на бебето да влезе в затвора от една до шест години (чл. 123 (1)), а не да е защитена от чл. 125, понеже решението за отказ от помощ е взето предварително, "на трезво" и "отговорно", а не под действие на окситоцина и адреналина по време на раждането.

Недохранването може и да доведе до някои проблеми у бебето - вкл. преждевременно раждане и/ или здравословни проблеми след това, но до смърт - меко казано съмнително. Общо взето майчиният организъм се грижи, при нормално протичаща бременност, да достави необходимите вещества за дъщерния, дори и в условия на недоимък и глад. С други думи казано, по- вероятно е веганката да си докара остеопороза в последствие и други здравословни проблеми - за себе си - отколкото да умъртви по този начин нероденото си бебе. Подобна хипотеза е толкова пресилена, че е безсмислено да се обсъжда дори.

ПП
И подбудителките би следвало да са подвластни на чл. 117 - също от 1 до 6 години. В частност, би следвало да бъде приложен към собствениците на родителницата и естествениците - по отношение на случая "Цветината дъщеричка". Смятам, че един прецедент би бил достатъчен, за да възпре следващите желаещи да се включат в общия хор. И може би да спаси следващите 4 жертви на подобно безумие.

# 808
Но ако при наличието на асистирано домашно раждане - има хора които избират неасистирано, тогава вече за мен ще е наистина нелогична и неразумно постъпка.

annie2002, ако ми отговорите защо в държавите, където е регламентирано асистираното домашно раждане, има "общества", които пропагандират неасистираното раждане, тогава може би ще трябва да се замислите защо някои хора са вечно недоволни от избора, който имат.

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 18:53 от Persona

# 809
Ако лекар или акушерка предизвикат смърт те подлежат на наказателно преследване.
Ако родилката е пожелала да поеме тази отговорност в/у себе си, би следвало да поеме и тази част - т.е. при смърт на бебето да влезе в затвора от една до шест години (чл. 123 (1)), а не да е защитена от чл. 125, понеже решението за отказ от помощ е взето предварително, "на трезво" и "отговорно", а не под действие на окситоцина и адреналина по време на раждането.

Кати, ама ти много комптентна се оказа по всички въпроси, няма нужда да четеш, ти си знаеш... Нищо че тези неща се обсъждаха по-назад в темата и, че тук пишат няколко юристи.

Дано не изпълняваш някоя ръководна длъжност в службата си, че горките ти подчинени..   Whistling

Общи условия

Активация на акаунт