Раждане вкъщи 12

• 20 622
  • 844
  •   1
Отговори
# 15
Ми добро утро тогава, а темата е zапочнала обещаващо.  Crazy
Обаче иначе.. тъъъкмо се появи някакъв проблясък, че може и да се говори нормално и аааайде пак същата песен.
persimon, само че не трябваше да отговаряш на хвърлената още от началото ръкавица. Не zа друго, а zащото все ти ще си виновна, никой не гледа кой е zапочнал пръв. А да си права... няма как да стане, zнаеш предполагам  Peace

# 16
В предната тема попитах, но мога пак да го направя: с такова в голямата си част негативно отношение към всеки, дръзнал да падне на колене с вик Осанна! и да не се съгласи на сто процента с всичко, казано от застъпниците на домашно (не)асистирано раждане, със саркастични и заядливи изказвания, насочени към коментари на хора, които може и да не одобряват напълно вижданията ви, но принципно се интересуват от диалог и не си слагат капаци на очите, за разлика от много от "старите" тук... от кого точно ще чакате подкрепа за тези промени, за които се борите? Шепата хора, с които сте на една вълна изцяло? Предполагам, сте наясно, че тук пишат всъщност именно "новодошли", които в някаква степен се интересуват от проблема, дори да не ги засяга лично, и щом изобщо пишат, явно имат някакви идеи и са склонни да ги обменят - и в двете посоки. Всички други хора, които не пишат, могат в голямата си степен безопасно да бъдат причислени "против" идеите на тая тема...

И не мисля, че с подобно отношение печелите много нови съюзници Tired напротив - успешно ще настроите и малкото, които имате или които биха били склонни да протегнат ръка, ако се достигнат точки от общ интерес. Не бива да се забравя, че една кауза е в голямата си част подкрепена не от безрезервно предани й люде, а именно от други хора, на които не им е приоритет, но проявяват разбиране и могат да преценят дали нещо е от полза и за обществото, освен за тях самите.
    Не бих могла да изразя по-добре собствените си мисли по темата.  Peace

Не знам дали съм от новодошлите, а и не ме интересува особено, но ще споделя отношението си по проблема как според мен се работи за кауза.
     След преценка дали ми импонира, дали за определен кръг от хора резултатът е желан и положителен, след преценка дали мога реално да се включа с помощ или просто да подкрепя емоционално, следва преценка на екипа, на организаторите, които ще изнесат голямата част от работата.
     Ако трябва да работя с хора, които не търпят критични мнения, които са склонни да класифицират стотици хиляди други хора само по признак професия, без оглед на личността на конкретния човек, които търсят само единомишленици и всяка негативна оценка на дадено предложение се заклеймява като предателство, за нищо на света не бих се включила, колкото и да споделям идеите им.
     Ако приемем, че съм главата, логикът на екип за разходване на ограничен бюджет, винаги търся два вида личности - фантазьора, който ще поднесе креативните идеи, и скептика-счетоводител, който ще ми сложи юздите и ще ме приземи, да не похарча всичко бързо и безразсъдно.
     Втората личност, измежду създателите на темата и радетели на домашното неасистирано раждане, аз не виждам.
     Затова си задавам и въпроса - дали всъщност тези хора искат и работят за промяна, дали им е нужна? Логичният за мен отговор е не. Тогава каква е точно целта?
     Ако изходя от там, че повечето от създателите на темата заклеймяват много други хора само някого по признак професия, без оглед на конкретната личност, основната цел която според мен прозира е, "натриване носа на системата". Но ако съм права, това не е и не може да бъде моята цел.
     За мен всяка личност - била гуру, лекар, свещеник или инженер, заслужава индивидуално отношение. Да низвергнеш цяла група хора по признак пол, възраст, образование, да ги поставиш в рамки, заради грешките на други хора от същата група, ми се струва тесногръдо и ограничено. Напомня ми на не толкова далечното минало, когато хиляди са били избити, защото са имали нещастието да се родят с определена народност или раса.
     Простете за дългия пост.

# 17
Има хора, които от години работят за промяна - най-вече за болнична такава... Това са хората от Естествено (за кой ли път го казвам)... Ако някой наистина има добри идея или искрено желание да помогне, най-добре би било да се свърже с тях, а не да хвърля идеите си в тази тема, защото от непрестанния спамо-чат всяко ценно изречение се губи... В момента тази тема не е ясно каква е... Преди беше за споделяне на личен опит и въпроси, относно НЕасистираното домашно раждане в България (поради липса на друго домашно раждане) и за асистираното такова в други държави... Според някои, такава тема не трябва да има, защото неасистираното дом. раждане е опасно... Според мен е хубаво да има и такава тема, защото това е един от двата варианта в България и не виждам защо измежду безбройните теми за болнични раждания, да няма една и за домашното такова...

# 18
Хърмаяни, бъркаш тази тема с хипотетична работна в защита на някаква кауза. Тук отдавна е по-зле и от клюкарника, а повечето потребителки не са дошли с идеята да допринесат нещо, а да покажат негативното си отношение (според културата и интелекта на всяка от тях). Останалите (т.нар. "вие") в т.ч. и аз, се интересуваме действително, и се опитваме да научим нещо по темата, и най-важното -  уважаваме чуждия избор, независимо дали бихме го предпочели за себе си. Не виждам някой тук нещо да организира, нито да търси подкрепа. Това, което аз виждам, е едни хора да нападат, а други да се отбраняват...

# 19
Има хора, които от години работят за промяна - най-вече за болнична такава... Това са хората от Естествено (за кой ли път го казвам)... Ако някой наистина има добри идея или искрено желание да помогне, най-добре би било да се свърже с тях, а не да хвърля идеите си в тази тема, защото от непрестанния спамо-чат всяко ценно изречение се губи... В момента тази тема не е ясно каква е... Преди беше за споделяне на личен опит и въпроси, относно НЕасистираното домашно раждане в България (поради липса на друго домашно раждане) и за асистираното такова в други държави... Според някои, такава тема не трябва да има, защото неасистираното дом. раждане е опасно... Според мен е хубаво да има и такава тема, защото това е един от двата варианта в България и не виждам защо измежду безбройните теми за болнични раждания, да няма една и за домашното такова...

stelt77, за мен "Естествено" загубиха много от симпатиите и доверието, което хората изпитваха към тях. Това можеш да видиш и от изказванията на много по-умерени участници в темата от мен.
Не съм убедена, че толкова много жени всъщност искат да бъдат представлявани от тях. Аз със сигурност не искам.
За самата тема за домашното раждане - самият факт, че в предните теми аз никъде не видях да се обсъждат стъпки за регламентирането на домашното раждане - включителни и от активно списващите тук лидери на "Естествено" - говори, че тази борба им е по-малко важна от разпространението на митовете за безрисковите неасистирани раждания. В което те взимат активно участие.

# 20
     multimodal, постът ми беше чисто принципен, въпреки че ползвах темата за изходна база.
     Единствено в последната му част си позволявам някакво лично отношение към част от потребителите тук, и то не защото изпитвам негативизъм.  Просто се опитвам да бъда едно от огледалата, чуждите очи.

# 21

За самата тема за домашното раждане - самият факт, че в предните теми аз никъде не видях да се обсъждат стъпки за регламентирането на домашното раждане - включителни и от активно списващите тук лидери на "Естествено" - говори, че тази борба им е по-малко важна от разпространението на митовете за безрисковите неасистирани раждания. В което те взимат активно участие.

Ти самата нещо конструктивно предложи ли (освен да си чешеш клавиатурата) в последните теми?
Питам сериозно!
Ако темата наистина върви конструктивно, а не само лаене и спамене, може и да прочетете стъпките, които до момента са предприети за регламентиране на домашното раждане.

Хърмаяни, пишеш хубаво и смислено. За съжаление заради цялата тази безсмислена плява много хора избягват да пишат тук, защото се видя, че от отсрещната страна изобщо не четат

# 22

stelt77, за мен "Естествено" загубиха много от симпатиите и доверието, което хората изпитваха към тях. Това можеш да видиш и от изказванията на много по-умерени участници в темата от мен.
Не съм убедена, че толкова много жени всъщност искат да бъдат представлявани от тях. Аз със сигурност не искам.

О! горките те, загубиха те като симпатизант.
Аз пък виждам, че доста хора се запознаха с Домашното раждане. Това, че няма какво да си кажат с теб или мен конкретно...всеки може да види истината. А истината е:
Домашното раждане НЕ Е НЕЗАКОННО.
Всеки има право на личен избор.
Лов на вещици винаги е имало, има и ще има.

Хърмаяни, пишеш хубаво и смислено. За съжаление заради цялата тази безсмислена плява много хора избягват да пишат тук, защото се видя, че от отсрещната страна изобщо не четат
+1

# 23

Ти самата нещо конструктивно предложи ли (освен да си чешеш клавиатурата) в последните теми?
Питам сериозно!

Защо бия негрите ли ме питаш?

Значи в седем теми на никой от защитниците на домашното раждане не му е хрумнало да започне конструктивн обсъждане по регламентирането, а сега се иска сметка от "новите" какво са направили.

А да дойда у вас да ти сготвя не искаш ли?

# 24

Дали някой те е загубил или спечелил като симпатизант няма абсолютно никакво значение... Аз никога не съм те печелила като симпатизант, но моята кауза си върви и няма да спре специално заради теб...  Wink  С други думи - ако Естествено имат желание да продължат битката, те ще я направят въпреки всичко и винаги ще има хора, които да ги подкрепят и ще им помагат...

За самата тема за домашното раждане - отново не знаеш какво пишеш... Тази тема НЕ беше за обсъждане на някакви стъпки, а за споделяне на лични мнения, преживявания и въпроси, относно домашното раждане... Ти лично какви стъпки искаше да видиш? Това не е работна тема - бъркаш нещата...

# 25

......за мен "Естествено" загубиха много от симпатиите и доверието, което хората изпитваха към тях. Това можеш да видиш и от изказванията на много по-умерени участници в темата от мен.

Тази тема не е нито на "Естествено", нито на "Родилница". Ако някои от членовете им са писали или продължават да пишат тук, го правят от свое име, така както Бу е тук не в ролята си на модератор, а като потребител (помня добре уточнението и).

Позицията на Естествено я има в сайта им, а може да се срещне и навсякъде из медиите. Т.нар. митове за безпроблемно неасистирано раждане НЕ СА от идеите, които поддържат и към които се стремят. Опитай се да бъдеш обективна, моля. Peace

# 26

За самата тема за домашното раждане - отново не знаеш какво пишеш... Тази тема НЕ беше за обсъждане на някакви стъпки, а за споделяне на лични мнения, преживявания и въпроси, относно домашното раждане... Ти лично какви стъпки искаше да видиш? Това не е работна тема - бъркаш нещата...
+1

Дали не трябва да се извадят подобни постове и да се сложат на първа страница, защото явно те наистина не четат. То па и на първа да е...

# 27
  • София

Ако темата наистина върви конструктивно, а не само лаене и спамене, може и да прочетете стъпките, които до момента са предприети за регламентиране на домашното раждане.

По-важни са стъпките, предприети за уведомяване на жените за РИСКОВЕТЕ от домашното раждане. Такива стъпки няма и никой от кликата на остроумните естественици няма да ги предприеме. Против природата са явно. Или по-скоро - против "естественото" човешко качество никога да не признава, че греши.

Преводът с примерните противопоказания от Atti е готов, сега се превеждат и дадените от W'A'S'P' списъци. Ще ги публикувам в завършен вид.

С това мисля да приключва опитите си за диалог с Мюнхаузеновците тук. Както Бу отбеляза съвсем правилно, диалог може да има само при желание и от двете страни. След като списващото тук "движение" няма намерение да направи нещо позитивно, а напротив - да сее негативизъм плювни, то за мен писането тук от здравомислещи хора е кауза пердута.

# 28
Според мен темата си върви съвсем здравословно. Предишните седем бяха някаква ужасия, в която разбира се не се включвах с негативно мнение, защото явно си беше поле за екстремни фенове.

Обаче дойде момент за дискусия. Личните мнения май се оказаха недостатъчни, небалансирани и неразумни, както и дълбоко разминаващи се с реалността.

Добре, да кажем, че утре има закон за домашното раждане. Аз пак питам- ако акушерката установи страдание на плода и каже- хайде в болница, ще се съгласите ли или ще карате с философията докрай. То бебето си знае, майката си знае, природата си знае. Таткото удря един шамар на акушерката- идилия. Няма слушане на тонове, няма мерене на разкритие- каквото стане, важното е преживяването, нормално е бебето да е малко синьо и да не мърда.

Готови ли сте да се откажете от визията за перфектното раждане, ако асистиращият каже- няма да стане работата. Или позитивното мислене е супер важно?

# 29

Аха, а къде е работната тема да се запозная с нея?

Позицията на Естествено я има в сайта им, а може да се срещне и навсякъде из медиите. Т.нар. митове за безпроблемно неасистирано раждане НЕ СА от идеите, които поддържат и към които се стремят. Опитай се да бъдеш обективна, моля. Peace

Добре, дай да ти дам един пример, за да ме разбереш по-добре. Представи си едно сдружение, което се бори срещу употребата на наркотици.
Неговият председател, обаче, пафка тревица всяка сутрин преди закуска, а зам-председателят е готов да те свърже с доверен наркодилър просто като му звъннеш по телефона.
Ти какво отношение ще имаш към официалните изявления на това сдружение, че се бори срещу разпространението на наркотиците? Няма ли да ти се стори малко шизофренично? Ама честно?
Когато хората правят точно обратното на това, което проповядват, другите хора намират разни обезпокоителни неща в това.

Общи условия

Активация на акаунт