Раждане вкъщи 12

• 20 665
  • 844
  •   1
Отговори
# 30
Мамасита, останала си с грешно впечатление.
Не мисля, че при цитирания от теб пример, някой ще запъне крака и ще започне да удря шамари на акушерката. Все пак има приоритети, които целят здраво бебе и здрава майка и се налагат понякога компромиси

# 31
  • София
Екстра сте отпочнали новата тема с класифициране на "новодошлите" и сте продължили тона на старата, евала.

В предната тема попитах, но мога пак да го направя: с такова в голямата си част негативно отношение към всеки, дръзнал да падне на колене с вик Осанна! и да не се съгласи на сто процента с всичко, казано от застъпниците на домашно (не)асистирано раждане, със саркастични и заядливи изказвания, насочени към коментари на хора, които може и да не одобряват напълно вижданията ви, но принципно се интересуват от диалог и не си слагат капаци на очите, за разлика от много от "старите" тук... от кого точно ще чакате подкрепа за тези промени, за които се борите? Шепата хора, с които сте на една вълна изцяло? Предполагам, сте наясно, че тук пишат всъщност именно "новодошли", които в някаква степен се интересуват от проблема, дори да не ги засяга лично, и щом изобщо пишат, явно имат някакви идеи и са склонни да ги обменят - и в двете посоки. Всички други хора, които не пишат, могат в голямата си степен безопасно да бъдат причислени "против" идеите на тая тема...

И не мисля, че с подобно отношение печелите много нови съюзници Tired напротив - успешно ще настроите и малкото, които имате или които биха били склонни да протегнат ръка, ако се достигнат точки от общ интерес. Не бива да се забравя, че една кауза е в голямата си част подкрепена не от безрезервно предани й люде, а именно от други хора, на които не им е приоритет, но проявяват разбиране и могат да преценят дали нещо е от полза и за обществото, освен за тях самите.

Бу, изключително много те уважавам, ти и библиотеката в подфорума на кърмещите майки, ми помогнахте много да се ориентирам и успея да кърмя децата си повече от две години безпроблемно.
Тук ми се ще да кажа, че абсолютно не разбирам поста ти...
Наистина ли видя, някой от първоначалните участници в темата да се заяжда с новодошлите!?
Защото моето мнение е (макар, че не съм чела последните 4-5 теми), че тук винаги, до шестата тема е звучал хармоничен диалог. Ако някой прегледа първата и втората тема ще види, че и там идваха хора, с противоположни мнения, но получаваха адекватен отговор - вижте мненията на Ескориал - и не се стигаше до такива ...честно не знам как да нарека тези изблици.

А да кажеш, че някой, който е възстанал срещу общественото мнение е с капаци на очите - наистина ми се струва смешно...
Нито си мисля, че подкрепата ще се получи от хора, които пращат инакомислещите на клада.
Ако както казваш тук вече има хора, които искат да помогнат е малко тъжно, защото не знам дали някой от `старите` продължава да чете тук. Аз самата случайно видях поста ти.

И още нещо `ние` не чакаме подкрепа - търсим я, интересуваме се, обсъждаме, но с хора, с които наистина може да се говори.
В седма, осма тема видях, че имаше момичета, които влизаха да обясняват и отговарят на хилядите въпроси, но не видях някой наистина да иска диалог...

Прощавайте, но щом ми казвате, че съм убийца, не която не й пука за бебето й, защото видите ли съм твърде капризна и мекушава, за да ида в болница - то за какъв диалог може да става дума!?
А лично аз взех моето решение точно заради бебето си, не заради сблъсъка ми с болничния персонал, а заради порядките там. Никой няма право да ми отнема бебето, точно когато изживява прехода между две състояния, когато има най-голяма нужда от мен!!!  Peace

ох леле, докато пиша - 11 нови отговора  ooooh!

# 32
  • София

Добре, дай да ти дам един пример, за да ме разбереш по-добре. Представи си едно сдружение, което се бори срещу употребата на наркотици.
Неговият председател, обаче, пафка тревица всяка сутрин преди закуска, а зам-председателят е готов да те свърже с доверен наркодилър просто като му звъннеш по телефона.
Ти какво отношение ще имаш към официалните изявления на това сдружение, че се бори срещу разпространението на наркотиците? Няма ли да ти се стори малко шизофренично? Ама честно?

Ти сериозно ли очакваш отговор?  Аз не съм получила нито един отговор на въпросите си до момента, макар че от своя страна отговарях търпеливо и обяснявах всяка своя дума като на тригодишни деца в продължение на 150 страници. Но отговор на своите съвсем резонни питания не получих нито веднъж. Що се хабиш?

ПП. И Бащаткова дойде да сподели делюзиите за клада и линч. Явно е заразно.

# 33
  • София

Ако темата наистина върви конструктивно, а не само лаене и спамене, може и да прочетете стъпките, които до момента са предприети за регламентиране на домашното раждане.

По-важни са стъпките, предприети за уведомяване на жените за РИСКОВЕТЕ от домашното раждане. Такива стъпки няма и никой от кликата на остроумните естественици няма да ги предприеме. Против природата са явно. Или по-скоро - против "естественото" човешко качество никога да не признава, че греши.

Преводът с примерните противопоказания от Atti е готов, сега се превеждат и дадените от W'A'S'P' списъци. Ще ги публикувам в завършен вид.

С това мисля да приключва опитите си за диалог с Мюнхаузеновците тук. Както Бу отбеляза съвсем правилно, диалог може да има само при желание и от двете страни. След като списващото тук "движение" няма намерение да направи нещо позитивно, а напротив - да сее негативизъм плювни, то за мен писането тук от здравомислещи хора е кауза пердута.

Понеже ме споменаваш...
Наистина диалог може да има само при желание и от двете страни.

# 34

Ти сериозно ли очакваш отговор?  Аз не съм получила нито един отговор на въпросите си до момента, макар че от своя страна отговарях търпеливо и обяснявах всяка своя дума като на тригодишни деца в продължение на 150 страници. Но отговор на своите съвсем резонни питания не получих нито веднъж. Що се хабиш?

И аз почвам да се чудя. Simple Smile

Bili-san, може ли да те попитам защо изтри поста си в седма тема, в който казваше, че като се върнеш по старите теми почва и на теб да ти се струва, че е имало агитация за неасистирани раждания?

# 35
Добре, дай да ти дам един пример, за да ме разбереш по-добре. Представи си едно сдружение, което се бори срещу употребата на наркотици.
Неговият председател, обаче, пафка тревица всяка сутрин преди закуска, а зам-председателят е готов да те свърже с доверен наркодилър просто като му звъннеш по телефона.
Ти какво отношение ще имаш към официалните изявления на това сдружение, че се бори срещу разпространението на наркотиците? Няма ли да ти се стори малко шизофренично? Ама честно?
Когато хората правят точно обратното на това, което проповядват, другите хора намират разни обезпокоителни неща в това.
Е това вече кърти мивки.

Те не се борят против нещо/като теб/, а се борят ЗА, ЗА, ЗА.
Правиш ли разликата?!?!

# 36
Мамасита, останала си с грешно впечатление.
Не мисля, че при цитирания от теб пример, някой ще запъне крака и ще започне да удря шамари на акушерката. Все пак има приоритети, които целят здраво бебе и здрава майка и се налагат понякога компромиси

Да, но съм срещала мнения как някои неща като забавяне на тонове не били проблем, не трябвало веднага да се намесва рутинно. Бъдете наясно, че вкарате ли професионална акушерка, тя ще действа според професионалните, а не ню ейдж стандартите. Ще е прекалено предпазлива за вашия вкус. Ще е против преносването, ще се страхува и няма да вярва на раждането.

Готови ли сте след два часа да се прехвърлите в болница и да се решите на секцио? Честно. Или ще чакате. Говоря за малко съмнение, не за спешните случаи като пролапс на пъпна връв или отлепване на плацента. Ще влезете ли в рутината, преди да е станало спешно? Оставам с впечатление, че има именно голяма борба с рутинната грижа.

Или ако акушерката каже- дай да отидем в болница за по-безопасно, ще кажете- ама то тука е безопасно, чакай да видим какво ще стане, а като се наложи (тоест нещата са тръгнали прекалено на зле), тогава болница.

# 37
  • До хладилника, който обичам
Има хора, които от години работят за промяна - най-вече за болнична такава... Това са хората от Естествено (за кой ли път го казвам)...
Точно затова напомням, че те, например, щом ги спрягаме, потърсиха и продължават да събират подкрепа във подфорум Майки, например, както и на други места - от хора, които не са тясно и еднозначно свързани с идеите им на 100%...

Разбираш ме, знам.

И ако някой ден се стигне до петиция не само за болничните условия и до кампания не само за информираното съгласие, а и за регламентирано домашно раждане, което уж* е целта на диалога, от кой точно ще се търси подкрепа? От малкото, пишещи тук? Или ще е, както обичайно, кампания по форуми и фейсбуци, ангажираща в участие, макар пасивно, и хора, които пряко не се вълнуват от темата? Аз нямам съмнения за това, поне.

* уж, защото реално, както стана дума току-що, за промени се заговори точно с идването на "външните" хора. предните теми са си просто съвети как именно да родим у дома и после ура, честито. което е ок принципно, но е кофти ПР да обвиняваш "новите", че не радетелстват за промени, ако самият ти не го правиш и не си го правил преди това.

Аз изрично уточних като каква участвам в точно тази тема, да. Но не ми е правило впечатление някой друг да се разграничава. Напротив.

Бу, изключително много те уважавам, ти и библиотеката в подфорума на кърмещите майки, ми помогнахте много да се ориентирам и успея да кърмя децата си повече от две години безпроблемно.
Тук ми се ще да кажа, че абсолютно не разбирам поста ти...
Наистина ли видя, някой от първоначалните участници в темата да се заяжда с новодошлите!?
Защото моето мнение е (макар, че не съм чела последните 4-5 теми), че тук винаги, до шестата тема е звучал хармоничен диалог. Ако някой прегледа първата и втората тема ще види, че и там идваха хора, с противоположни мнения, но получаваха адекватен отговор - вижте мненията на Ескориал - и не се стигаше до такива ...честно не знам как да нарека тези изблици.

А да кажеш, че някой, който е възстанал срещу общественото мнение е с капаци на очите - наистина ми се струва смешно...
Може би трябва да прегледаш от седма тема нататък Simple Smile Имаше твърде много изказвания как тази тема е за първоначално списващите в нея и всяко различно мнение от "Ура!" не е добре дошло и да си ходи, откъдето е било... което, както и да го погледнеш, е странен начин да набереш хора, които да ти протегнат ръка.

# 38

Позицията на Естествено я има в сайта им, а може да се срещне и навсякъде из медиите. Т.нар. митове за безпроблемно неасистирано раждане НЕ СА от идеите, които поддържат и към които се стремят. Опитай се да бъдеш обективна, моля. Peace

Когато хората правят точно обратното на това, което проповядват, другите хора намират разни обезпокоителни неща в това.

Хайде пак старата песен, тоя път са наркотици, а не склоняващи към проституция или продаващи децата си за органи майки... Е, не е истина просто!  ooooh!

# 39
ПП. И Бащаткова дойде да сподели делюзиите за клада и линч. Явно е заразно.
В твоето семейство /ако имаш такова/ ти нямаш ли си собствено мнение?

# 40

Позицията на Естествено я има в сайта им, а може да се срещне и навсякъде из медиите. Т.нар. митове за безпроблемно неасистирано раждане НЕ СА от идеите, които поддържат и към които се стремят. Опитай се да бъдеш обективна, моля. Peace

Хайде пак старата песен, тоя път са наркотици, а не сконяващи към проституция или продаващи децата си за органи майки... Е, не е истина просто!  ooooh!

Това отговор ли е? Ти вярваш, че няма значение как постъпват членовете на едно сдружение - стига да си имат изявление на страницата - така ли?

# 41
Това, че някой е срещу мейнстрийма, не го прави автоматично прав. Да, в защитата на домашното раждане има много хора с капаци на очите- капаци, сложени от други идеологии. Ню ейдж, германска нова медицина, сибирската Анастасия, някакви други еклектични идеи за духовно издигане.

Според мен е полезно за темата често и напоително да се споменава защо гореспоменатите занимавки са най-често нарцисизъм и позьорство.

# 42
  • София

И аз почвам да се чудя. Simple Smile

Bili-san, може ли да те попитам защо изтри поста си в седма тема, в който казваше, че като се върнеш по старите теми почва и на теб да ти се струва, че е имало агитация за неасистирани раждания?

Прощавай, jp, но наистина никога не ми е хрумвало такова нещо, че дори и да го пиша, това или се отнася за друг, или нещо си се объркала...не съм видяла агитация, темата беше за споделяне на личен опит.  Peace

# 43
Аз като професионален комуникатор да попитам какво разбирате под агитация? Да се пишат лозунги- "Всяка квартира- родилен дом!"?

Тонът на говорене може да е най-силната агитация. Комуникативната среда- една безкритична тема- също допринася за убеждаването на читателя. Бодрост, духовност, нищо лошо- това си е чиста агитация. Самонавиването как ще успеем навива феновете, но навива и други.

Човек трябва да се замисля за неволния ефект от комуникацията.

# 44
Това отговор ли е? Ти вярваш, че няма значение как постъпват членовете на едно сдружение - стига да си имат изявление на страницата - така ли?

Първо, смятам че спекулираш за пореден път, защото, както вече 100 пъти коментирах,  раждането е естествен процес и не може да се сравнява с нищо неморално и неестествено. Честно казано това е последния ми опит, след като очевидно или не искаш, или не можеш да разбереш.  Whistling

Второ, членовете на сдружения и те са хора и имат право на личен избор. В случая сдружението НЕ ПОДКРЕПЯ неасистираното раждане, т.е. не препоръчва на жените да раждат без медицинска подкрепа. А дали някой си позволява да го прави - отговорността си е негова, лична, след като изборът е личен. Естествено нито може да забрани, нито може да агитира за каквото и да било, стремежът е на жените да се осигурят условия, които да ГАРАНТИРАТ ТЕХНИТЕ ПРАВА.

Общи условия

Активация на акаунт