Раждане вкъщи 12

• 20 706
  • 844
  •   1
Отговори
# 435

Дълбаеш на едно място.
Не схвана ли че смъртта е смърт! И тя съществува! Независимо дали си у дома, в болница или в тоалетната.
Риск е съвсем друго. И да, рискът у дома в сравнение с болниците е пъти по-малък да не кажа липсва. И статистиката и черния списък ви го доказва. Но вие упорито не искате да го разберете. И собствените страховете, ако ви говорят друго си е ваш проблем.
И престанете да провокирате, като не разбирате материята и нямате конструктивни предложения!

Кои статистики? Защо повтаряш едни и същи лъжи до посиняване? Статистиките, за които говориш, са правени при много специфични условия - които в България не са налице.

Домашното раждане просто като раждане у дома - без допълнителни екстри - е доказано опасно занимание. И за детето, и за майката.

Кому е нужно да въртиш една и съща плоча с изкривени/манипулативни твърдения?

# 436
Кои статистики? Защо повтаряш едни и същи лъжи до посиняване? Статистиките, за които говориш, са правени при много специфични условия - които в България не са налице.
Мисля, че прекаляваш!
Точно на тези въпроси ти се отговори поне 20 пъти.

# 437
  • София
Да, смъртта съществува -  въпросът е какво я е причинило и дали и при какви условия е можела да бъде избегната - толкова ли е трудно да го схванеш...

Това, че рискът е по-малък при домашно раждане, особено неасистирано, особено в България, не е вярно и това беше доказано в тази тема нееднократно. Слез на земята най-после.

# 438
И да, рискът у дома в сравнение с болниците е пъти по-малък да не кажа липсва. И статистиката и черния списък ви го доказва.

Пълни глупости. Ето заради такива неверни и подвеждащи изводи си позволявам да пиша в темата ви.
Няма такава статистика, която да показва, че да родиш вкъщи е по-малко рисково отколкото да родиш в болница и няма как да има. Преди да се публикува резултат от дадено изследване, първо се упоменава какви данни са използвани и на какви предварителни условия отговарят. Въпреки че многикратно вече се написа - там, където домашното раждане е уредено, далеч не всяка бременна се ползва от правото си да роди вкъщи, просто защото е неразумно в нейния случай, а това, че е неразумно го преценява лекар. И отделно - да не сравняваме домашно раждане, при което все пак може да се реагира бързо при проблем с домашно раждане в Бг, където може да се реагира с даване на кураж по скайп!
Много важно е бъдещите родилки да не бъдат подвеждани, че поемат по-малък риск, оставайки да родят вкъщи, вместо да отидат в болница. Те не раждат в Холандия, а в България, следователно статистическите данни оттам не се отнасят и за тук.
И да се спре нарочното наплашване от болниците, като се използват умишлено силни сравнения и малки и незначителни детайли, като клизмата и бръсненето, да се представят като унижение и изнасилване!

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 15:18 от Янечек

# 439
  • София

Много важно е бъдещите родилки да не бъдат подвеждани, че поемат по-малък риск, оставайки да родят вкъщи, вместо да отидат в болница. Те не раждат в Холандия, а в България, следователно статистическите данни оттам не се отнасят и за тук.

И да се спре нарочното наплашване от болниците, като се използват умишлено силни сравнения и малки и незначителни детайли като клизмата и бръсненето да се представят като унижение и изнасилване!

Точно!

# 440
Да, смъртта съществува -  въпросът е какво я е причинило и дали и при какви условия е можела да бъде избегната - толкова ли е трудно да го схванеш...

Това, че рискът е по-малък при домашно раждане, особено неасистирано, особено в България, не е вярно и това беше доказано в тази тема нееднократно. Слез на земята най-после.

Нищо не сте доказали!
Освен, че не сте готови да бъдете свободни. Страхът ви яде отвътре.
Все някой друг да ви е виновен, друг да ви носи отговорностите.
И в този ред на мисли наистина е по-добре да се ражда в болница.
Но това не намалява риска ви.

# 441
  • София
Вярвай си.

# 442
  • София
Той си вярва. Нали никога няма да му се случи да роди.  Wink

# 443
  • София
Не мога да повярвам, че си толкова сляп.
Недей да го мъчиш, той толкова си може...

# 444
Все някой друг да ви е виновен, друг да ви носи отговорностите.
Но това не намалява риска ви.[/color]

Страхът е вътре в теб,че някой все те дебне с големия нож на всеки ъгъл.И по-леко с думите,че току-виж попаднеш в ръцете на "бялата престилка" и те настигне отмъщението им-закон на привличането му казват и действа.Колкото повече се пазиш от едно нещо,толкова повече ускоряваш срещата си с него-без значение знак + или -.

# 445

Нищо не сте доказали!

С извинение към всички момичета, че пак се връщам към Европейската Харта за основните Свободи и Права в ЕС.

Чл. 6 Право на Свобода и СИГУРНОСТ
                  Всеки има право на свобода и Сигурност

Бащатко, кой ще ми осигури Правото на Сигурност /според Хартата/, сигурно Господ и Оммммммм...?  Питам само. И наистина слез на ЗЕМЯТА.

# 446
     Аз нещо не разбирам.
     Бащатко, какъв точно е проблема една жена да се подготви за активно естествено раждане, по вашия начин, и след това да ползва наученото в болница? Поне за момента?
    Домашната обстановка ли е най-важният акцент в тезата ви? Или липсата на каквито и да било медици по време на процеса?
     Някак ми се губи основната идея, която би трябвало според мен да е подготовка на тялото за процеса раждане. А всички останали фактори да са допълнение към този процес.

# 447
  • София
Хърмаяни, тезата е, че колкото и да се е подготвяла родилката, тя не може да приложи наученото в болница - защото в болницата има лоши и злонамерени хора, които всячески я изнасилват и стопират вълната от любов и безопасност, от която тя има нужда.

# 448

Но това не намалява риска ви.

Лично моят риск го намалява много пъти. Добре е всеки да помисли какъв личен риск поема, имайки предвид и лекарското мнение по въпроса, а не само успокоенията на Родилница, че всъщност не същесвтуват пречки едно раждане да си протече съвсем нормално, независимо от структурата на майката, големината и предлежанието на бебето, разни други "измислени" предпоставки за усложнения и т.н. И не да се успокоява с практитете в Холандия.
Отделно да не се пренебрегват рисковете, които възникват в просеца на раждане и в болница има възможност бързо да се действа, а вкъщи само да се чака реката да си тече.

# 449

Вярваш, че има подготовка, която да подсигури, че при раждане нищо лошо не може да се случи? Особено ако раждаш сам вкъщи? Сериозно?

Смяташ, че най-удачният начин за реакция при настъпили усложнения, е да се свържеш с някой неквалифициран на Скайп?

Моля, не ми слагай думи в устата, които не съм изрекла! Много е грозно! Хвърляш ми нещо в лицето и очакваш да го коментирам! Аз как да го коментирам като първо е извън контекст и второ аз откъде да знам как се готвиш.

Без значение как се готвя - питам те дали считаш, че съществува подготовка, която да направи неасистираното раждане безрисково? Много прост въпрос - и не касае кой как се готви, а дали въобще това е възможно - според теб.

Кое е извън контекст?

Горното е цитат, от някакъво обсъждане, очевидно. Даваш ми да го анализирам без да знам нещата около него. Това за скайп-а наистина е глупост, но ако четеш внимателно пише - има риск, намаляваш го до минимум като се подготвиш. Не пише разчитай на скайп при усложнения. Така аз го разбирам.

Понеже ме питаш конкретно, ще ти отговоря за себе си какво мисля. Раждането е продукт на милиони години еволюция. За съжаление човешките инстинкти са притъпени от поколения. Сигурно има начин да се подготвиш за самото раждане и то да се случи без усложнения. Мен повече би ме спряло друго - дали детето няма да се нуждае от по-специална грижа след като се роди, която аз не бих могла да му осигуря.

Общи условия

Активация на акаунт