Раждане вкъщи 12

• 20 821
  • 844
  •   1
Отговори
# 525
Да, ето малко "липса" на всякакви присъди:

Най-гнусния цинизъм на тези хуманоиди не е в разговорите им по телефона, а в отношението към човешкия живот. Никакъв респект, никакви морално-етични норми, дори капчица човещина няма.. към правото на живот на всяко същество.  И то точно от тези, които се води че упражняват хуманна професия!

Още по-циничното е, че БЛС не се дистанцира, а продължава да защитава тези изверги.

Медийните изяви на Цветанов по някакви причини ти харесват повече от тези на Григорова?

Мисля, че надникването иззад капаците на собствената ти алтернативност може да ти даде достъп до неочаквани открития за самата себе си.

# 526
Медийните изяви на "звездите" от телефонните разговори имах предвид (не на Цветанов), но както и да е. Изглежда ви е забавно да се ровите из темите и да търсите под вола теле. На мен обаче не ми е интересно, а и не намирам никаква връзка с тази тема, така че ви оставям да си клюкарите на воля. Приятна вечер.  Stop

ПП. Тази тема не е за мен и моята "алтернативност", но изглежда някои хора това ги вълнува повече от самата тема. Аз обаче не съм от тях, и не смятам да отвърна със същото, като цитирам твои стари постове. Достатъчно ми е да знам кой стои насреща ми.  Simple Smile

# 527
  • София
Да, Мулти, ти можеш да извадиш от контекста две думи и прилежащия към тях препинателен знак и да ме гониш по темите за обяснение с упоритостта на хрътка, но когато думите ти се обърнат срещу теб, казваш "Приятна вечер" на злобните клюкарки и това е. Съжалявам, имам високо мнение за теб, но тук jp e много права:

Мисля, че надникването иззад капаците на собствената ти алтернативност може да ти даде достъп до неочаквани открития за самата себе си.

# 528
Да, Мулти, ти можеш да извадиш от контекста две думи и прилежащия към тях препинателен знак и да ме гониш по темите за обяснение с упоритостта на хрътка, но когато думите ти се обърнат срещу теб, казваш "Приятна вечер" на злобните клюкарки и това е.

Нали не очакваш, че ще отделя време, за да се ровя в онази тема и да търся кое точно ме е провокирало да напиша тези думи? Случая помня, но не и подробности. Не съм забравила обаче колко силно ме потресоха реплики от телефонните разговори, които прочетох. Казани от лекари.. После питай защо хората започват да мислят по друг начин и да търсят алтернативи.

# 529
По повод алтернативностите и предизвиканата от тях позиция. Днес ровех из форума за сериозно заболяване- над 90% от темите във връзка с него бяха в ... алтернативния форум, германска нова медицина и пр. ooooh! И кого видях там- ами нашите познати- мултимодал, стелт и някои други. За тях из всички теми за всички болести и всякакви състояния важното е да участват в отбора на алтернативните и да го бранят на всяка цена. Пък логиката...е, тя не е задължителна, нали става дума за алтернативни неща....
Така че- темите май не са важни, важна е позицията. Друг е въпросът за познанията върху дискутираното състояние или заболяване, но май и това не е задължително- както вече се  каза- алтернатива!

# 530

... Случая помня, но не и подробности. Не съм забравила обаче колко силно ме потресоха реплики от телефонните разговори, които прочетох. Казани от лекари.. После питай защо хората започват да мислят по друг начин и да търсят алтернативи.

Мулти, мене пък ме потресоха думите "Какви права има едно неродено дете" /в дискутираната в момента тема, макар че детето се е родило живо в случая/.
   Както и се питам, какво би направила една майка в Холандия, когато лекарят я предупреждава, че има проблеми? /просто си задавам въпрос/

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:22 от inna-bubulina

# 531

... Случая помня, но не и подробности. Не съм забравила обаче колко силно ме потресоха реплики от телефонните разговори, които прочетох. Казани от лекари.. После питай защо хората започват да мислят по друг начин и да търсят алтернативи.

Мулти, мене пък потресоха думите "Какви права има едно неродено дете" /в дискутираната в момента тема/.
   Както и се питам, какво би направила една майка в Холандия, когато лекарят я предупреждава, че има проблеми? /просто си задавам въпрос/
Дойдохте на мойто Simple Smile)))) Надявам се, един ден в БГ, когато лекар ти каже, че имаш проблем да можеш да му повярваш. Сега за съжаление, не можеш да си го позволиш... в общия случай.

# 532
Мулти, мене пък потресоха думите "Какви права има едно неродено дете" /в дискутираната в момента тема/.

Ми аз по-назад писах по въпроса - как майката и плода са едно цяло (душа и тяло) докато не се роди, и то се чувства най-добре, когато и където за майка му е най-добре, а и други подобни работи.., ама не ми се повтарят. Може да помолиш jp, понеже обича да рови и е услужлива, да ти даде линкове да прочетеш. Не се е родило живо, според думите на майката не е продишало.

# 533
По повод алтернативностите и предизвиканата от тях позиция. .......За тях из всички теми за всички болести и всякакви състояния важното е да участват в отбора на алтернативните и да го бранят на всяка цена. Пък логиката...е, тя не е задължителна, нали става дума за алтернативни неща....

Ами, мила, чела си пък нищо не си разбрала...   Laughing  Алтернативният подфорум е измислен от хора, те също са решили кое е алтернативно и кое не е...  Дали ме разбираш какво ти казвам? Лечението с билки, неваксинирането, раждането по естествен начин без лекарска намеса и т.н. не са алтернатива, а съвсем нормални, естествени, "измислени" от природата неща... Това, че за теб са алтернатива на нещо си, нали знаеш - не ни засяга особено - имаш личен избор да го определяш, както ти е кеф...  Sunglasses

# 534
.

multimodal, няма гаранция, разбира се. Но лекарското мнение е, че в болница горкото поне е щяло да има шанс. И преди да кажеш "много ясно, че лекарите така ще кажат", нека все пак се замислим дали пък образованието им не им дава право да говорят с по-голям процент убеденост от нас. Защото аз не смятам, че те автоматично не заслужават доверие. А и бебето се е родило с пулс, все някакъв шанс е имало. Разбира се, без да съм медик, няма как да давам 100%-ви мнения.

Време е едно лекарско мнение да не се взима винаги за 4иста монета.
Лекарят не е Бог и не знае всико,нито има вра4ески способности.

Много е вьзможно това по4инало детенце да е оживяло,ако се е било родило в болница.
За сьжаление неговата смьрт е факт днес и сегаединствените страдащи са неговите родители и роднини!Никой друг.
Какво зна4ение има ве4е какво е щяло да стане или не?

Не може да се предотврати самоубйиството на 4овек решил да сложи край на живота си.
Ще го сьдим посмьртно?
Или ако слу4айно остане жив ще го натикаме в лудница,да не би пак да реши да ни лиши от присьствието си.
Няма превенция за човешките решения и действия.
Вие тук искате Minority Report.

Не можете с никакьв закон да спрете неасистираното раждане защото едно раждане може да започне навсякьде и по този начин родилката ще наруши закона без да носи вина.

Не разбирам за какво се пените постоянно?

Ако искате да се узакони асистирано дом.раждане,ок,това е хубава стьпка в развитието на здравеопазването в БГ. (зна4ението на думата здравеопазване всеки да я разбира за себе си).

Да няма насилие сьс закон родилките да раждат само в болници.Това би било тоталитарен режим.

Други идеи?

Ми аз по-назад писах по въпроса - как майката и плода са едно цяло (душа и тяло) докато не се роди, и то се чувства най-добре, когато и където за майка му е най-добре, а и други подобни работи.., ама не ми се повтарят. Може да помолиш jp, понеже обича да рови и е услужлива, да ти даде линкове да прочетеш. Не се е родило живо, според думите на майката не е продишало.

Кой знае какви истории ще излязат на бял свят....а може и нищо да не се разбере...
Всьщност много ми мирише цялата тази история....

# 535

Дойдохте на мойто Simple Smile)))) Надявам се, един ден в БГ, когато лекар ти каже, че имаш проблем да можеш да му повярваш. Сега за съжаление, не можеш да си го позволиш... в общия случай.

Лично за себе си, мога да повярвам - защото съм родила съвсем Естествено, в Българска /обикновена общинска болница/ и ...единствената "медицинска интервенция" поне в моето раждане беше лекарката да ми го подаде да си го гушна след раждането му и след това да го даде в ръцете на педиатърката. И другото - детето ми си спеше в кошарката до мене, в същата стая, не са ми го отнемали дори и за минута.

пп Мулти, ти къде го чу това, че майката е казала, че не е "продишало"  - нали "Никой няма право да изнася никаква информация" ?

Кристияне, гледай си Германската нова медицина, и не ми обяснявай значението на думата "здравеопазване".

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 21:59 от inna-bubulina

# 536
Коя е болницата?

# 537
По повод алтернативностите и предизвиканата от тях позиция. .......За тях из всички теми за всички болести и всякакви състояния важното е да участват в отбора на алтернативните и да го бранят на всяка цена. Пък логиката...е, тя не е задължителна, нали става дума за алтернативни неща....

Ами, мила, чела си пък нищо не си разбрала...   Laughing  Алтернативният подфорум е измислен от хора, те също са решили кое е алтернативно и кое не е...  Дали ме разбираш какво ти казвам? Лечението с билки, неваксинирането, раждането по естествен начин без лекарска намеса и т.н. не са алтернатива, а съвсем нормални, естествени, "измислени" от природата неща... Това, че за теб са алтернатива на нещо си, нали знаеш - не ни засяга особено - имаш личен избор да го определяш, както ти е кеф...  Sunglasses

Все пак всички тези писания са в подфорум "Алтернативна медицина", не съм го определила аз така, нито аз съм турила там тия теми, така че...

# 538
  • София

Според думите на Mona_Siniora, която е близка на майката и е постнала в Родилница тъжната новина, детето е имало пулс, но не е продишало. Не знам дали това означава, че се е родило живо, според мен - да. Пак според мен, с адекватна аспирация детето е щяло да продиша. Лично, непрофесионално мнение, подчертавам.   

Добре де, аз сега както съм бременна и съм едно цяло с бебето си, ако реша, че за мен е най-добре да му тресна бутилка водка, ще навредя ли на бебето си? Според теб, Мег и сие - не. Аз нали ще се зарадвам, ще ми стане едно сууупер благо, не би ли трябвало и плода да празнува заедно с мен?

Последна редакция: вт, 31 май 2011, 22:07 от Flip

# 539
Цитат
Пак според мен, с адекватна аспирация детето е щяло да продиша. Лично, непрофеционално мнение, подчертавам.

Има много причини детето да не продиша и една аспирация може да не е решаваща.
Но се радвам,че споделяш твоето непрофесионално мнение защото мненията на други хора в темата  са на сьщата основа и затова този спор тук е безсмислен.

Общи условия

Активация на акаунт