Раждане вкъщи 12

• 20 655
  • 844
  •   1
Отговори
# 630

Важното е да знам аз какво и защо искам, нали?   Laughing  Това, че ти не знаеш (след 200 стр. писаници), не ме интересува особено...  Laughing

Не знам какво толкова намираш за смешно.

Да, участвайки в тази тема, се опитвам да разбера мотивацията и гледната точка на другата страна. Така разбирам аз разговорите въобще. А не като състезание по затапване и най-интересни емотиконки.

Но когато от другата страна няма желание за нормална комуникация - е, ще го преживея. В крайна сметка не може всички пък да сме хем хубави, хем умни. Simple Smile

Бащатко, споменах ли вече, че смешките не са най-силната ти страна? Може да репетираш пред децата - сигурно критериите им не са особено високи.

# 631

Важното е да знам аз какво и защо искам, нали?   Laughing  Това, че ти не знаеш (след 200 стр. писаници), не ме интересува особено...  Laughing

Не знам какво толкова намираш за смешно.

Да, участвайки в тази тема, се опитвам да разбера мотивацията и гледната точка на другата страна. Така разбирам аз разговорите въобще. А не като състезание по затапване и най-интересни емотиконки.

След като 200 стр. не можа да разбереш мотивацията и гледната ми точка, вервай още 20 пъти по 200 стр. нема да разбереш - проблема не е в моя телевизор...  Whistling

# 632
Какво друго да е, като компетентните да отговарят на въпроси (за което трябва да съм им благодарна, нали, че 6 теми са отговаряли на удобните такива) ги няма?

Аз питах още в 7 тема - какво е становището им за смъртта на бебето и имало ли е начин тази смърт да бъде избегната? Това си е интерес по темата, и съвсем нормален и резонен въпрос. Ама Мег, дето е следяла на бебето транзицията, ми прочете въпроса, пък не благоволи да отговори. Какво да правя, да се покрия някъде ли? Ми няма да го направя, защото  не ми е приятно да се подиграват с мен. Темата трябвало да отшуми... Айде де, та никой да не пита неудобните неща. Или отговори се дават само на богоизбраните в Родилница.

Сега остава да легнеш и да се тръшкаш на земята, докато някой не ти отговори.
Честит ти празник!

пп Ако има други сериозни въпроси към мен, сега е момента, че децата стават след малко и продължавам да си играя с тях...по интересни са ми

О, нямам никакво намерение да се тръшкам по земята, но пък ще си стоя тук да споря. Не смятам да осигуря мечтания душевен комфорт на страхливците (не че им дреме какво пиша де, те са над нещата).

Сериозни въпроси към теб? Че то ако още някой ти зададе сериозен въпрос, вече ще трябва да измислиш световната конспирация срещу семейство Бащаткови, за да избегнеш отговора. А не мен не ми се чете такава история, отсега предчувствам как ще звучи.

Да ти кажа ли световната конспирация на която обричате децата ми?!?!
Няма да е далече момента, в който няма да може никоя жена, да ражда естествено.
Няма да е далече момента, в който няма да може никоя жена, да зачева естествено.
Няма да е далече момента, в който няма да може никоя жена, да износва детето си естествено.
Няма да е далече момента, в който няма да може никоя жена, да кърми естествено.

Но това вас явно не може да те трогне. Вие сте надминали природата, както се изрази някой по-нагоре. Имате си секцио, имате си инвитро, имате си кувьози, имате си АМ.
Живейте си! Но моля ви, не завличайте мен и моите деца по вашия път!

Бащатко, споменах ли вече, че смешките не са най-силната ти страна? Може да репетираш пред децата - сигурно критериите им не са особено високи.
Не виждам кое вИ е смешно! Бях напълно сериозен!

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 16:37 от Бащатко

# 633
След като 200 стр. не можа да разбереш мотивацията и гледната ми точка, вервай още 20 пъти по 200 стр. нема да разбереш - проблема не е в моя телевизор...  Whistling

Тази тема и след 50 пъти по 200 страници няма да има друго развитие, 'щото никакви отговори и обяснения не се приемат. Каквото и да отговоряш, все тая, нали виждаш кой какво е разбрал до тука..  Whistling

Така че.., да пожелаем на всеки да си намери подходящо място да се информира според собствените си разбирания и желания, пък тези, които ще раждат и имат интерес към активно естествено раждане без излишна лекарска намеса, вярвам знаят къде да открият подходяща информация.  Peace

# 634
  • На морето!
Бащаткото, според друга теория светът свършва на 21.12.2012, така че дишай- може да не остане време за твоя сценарий.
Конспирации много, ако вярваш и се уповаваш на всички тези конспиративни теории и прогнози, не ми остава нищо друго, освен да съжаля, че съм те възприемала сериозно.

# 635
  • София
Бащатко, да разбирам, че за теб има две крайности - всички или раждаме по поляните, или задължително зачеваме инвитро, задължително раждаме секцио и задължително децата ни живеят няколко месеца в кувьоз, а после - на АМ.

Плюеш по кувьозите, но ако твоето дете има нужда от такъв  Ако детето ти утре се задушава, къде ще го заведеш - в болницата, нали? Или пак ще ми извъртиш някой параноичен отговор, само защото не върви за детето си да излъжеш, а истината тъпо и упорито отказваш да признаеш? Ох, или ти си застрахован от такива работи, поради високото си ниво на духовно развитие?

Ако тази повече от безумна конспиративна теория се споделя от всички гурута на домашното раждане, то не очаквайте някой някога да ви вземе насериозно. И с основание.  

# 636
  • София
В теорията му има известен смисъл, но вероятно в милиони години напред. Т.е. допреди секциото жените с тесен таз или с деформиран такъв просто не са имали шанс да родят бебето, вероятно или е загивало само то, или и то и майката. По този начин генетично тесният таз не се предава в следващо поколение, т.е. остава и се предава генетичния код на жени с широк, които могат да родят естествено. Конспирацията е, че заради секциото, след стотици хиляди или милиони години, жените ще се раждат с толкова тесен таз всичките, че няма да имат начин да родят нормално. Дали ще стане така - уви, никой не може да каже.
Но да противопоставяш една евентуална теория срещу възможността да родиш здраво и право бебе, пък било и то със секцио, ей Бога ми, не ми се струва нормално.  ooooh!

# 637

Аз за себе си винаги оставям една част вероятност проблемът да е в моя телевизор. Ама сигурно ми липсва алтернативност.

Ще научиш много повече за света и себе си, ако приемеш, че понякога и ти бъркаш - това е безплатен и опитно изпитан съвет. Малко скромност никому не е навредила.

# 638
  • София
В теорията му има известен смисъл, но вероятно в милиони години напред. Т.е. допреди секциото жените с тесен таз или с деформиран такъв просто не са имали шанс да родят бебето, вероятно или е загивало само то, или и то и майката. По този начин генетично тесният таз не се предава в следващо поколение, т.е. остава и се предава генетичния код на жени с широк, които могат да родят естествено. Конспирацията е, че заради секциото, след стотици хиляди или милиони години, жените ще се раждат с толкова тесен таз всичките, че няма да имат начин да родят нормално. Дали ще стане така - уви, никой не може да каже.
Но да противопоставяш една евентуална теория срещу възможността да родиш здраво и право бебе, пък било и то със секцио, ей Бога ми, не ми се струва нормално.  ooooh!

Ами това се казва "хуманност". Затова човеците са я измислили тая смешна дума плюс методите за прилагане на практика, за да си гарантират, че всеки, без значение от таза му, има шанс за живот и поколение. Но тая дума явно е непозната на алтернативниците тук. Поне на теория, де. на практика се надявам, че ако дъщерите им са с тесни тазове, няма да ги оставят да умрат под дървото в името на закона на джунглата.

# 639
  • София

на практика се надявам, че ако дъщерите им са с тесни тазове, няма да ги оставят да умрат под дървото в името на закона на джунглата.
Не е много ясно...

# 640

Ами това се казва "хуманност". Затова човеците са я измислили тая смешна дума плюс методите за прилагане на практика, за да си гарантират, че всеки, без значение от таза му, има шанс за живот и поколение. Но тая дума явно е непозната на алтернативниците тук. Поне на теория, де. на практика се надявам, че ако дъщерите им са с тесни тазове, няма да ги оставят да умрат под дървото в името на закона на джунглата.

То според вас в България всички жени са дефектни/без да обиждам никой/, та затова трябва да раждат в болница.

# 641
Абе какво го бърка Бащатко какво ще правим ние жените? Ако неговия сценарий устройва всички, какво му е лошото?

Знам какво. Приемането на естественото за нормативно е поредният начин да се поставят жените под лупа, да се контролират и да се изкарват мързеливи и неморални, ако не вършат дълга си.

Междувременно, тихо и кротко, поколения мъже не ходят на война и си скубят веждите. Жените раждат секцио, ама и то не е лесно.

Да не стане след хиляди години да се наложи да си раждаме само ин витро, но заради това, че мъжете са станали...не мъже?

# 642
  • София
Тесният таз не е дефект, а антропологическа особеност.  Wink

# 643

То според вас в България всички жени са дефектни/без да обиждам никой/, та затова трябва да раждат в болница.

"Дефектни" колкото и 99% от германките, 100% от италианките и 99,5% от американките и япконките?

# 644
  • София
Да не стане след хиляди години да се наложи да си раждаме само ин витро, но заради това, че мъжете са станали...не мъже?

Ми ако се съди по Бащатко, не бих се учудила.

Общи условия

Активация на акаунт