Раждане вкъщи 12

• 20 638
  • 844
  •   1
Отговори
# 660
Абе какво го бърка Бащатко какво ще правим ние жените? Ако неговия сценарий устройва всички, какво му е лошото?

Знам какво. Приемането на естественото за нормативно е поредният начин да се поставят жените под лупа, да се контролират и да се изкарват мързеливи и неморални, ако не вършат дълга си.

Много точно! За мое голямо учудване, има и жени, които не само намират този начин на мислене за приемлив, а даже съдят останалите жени с този аршин.

Mamacita, Не забравяй един друг много съществен момент при раждането на бебетата - костите на главата им се приплъзват една под друга и могат да заемат нужната форма и големина, за да мина през родовия канал, колкото и да е тесен.

Вечерница, не внимавате! Какво има под тези кости, които се "приплъзват една под друга"?
Затова Mamacita написа:

Както каза един лекар- бебетата са меки, минават през всеки таз, въпросът е после колко пъти ще повтарят първи клас.

...алтернативниците...

Много добра идея за нова дума - АлтерНаивници.

# 661

А аз не говоря някакви крайности, а за нормални неща.
Просто след секс/любов/ да забременее жената.
Да може да се усмихва и да бъде щастлива докато носи живот в себе си, а не да трепери и да..
В деветия месец да роди по естествен път, та дори и в болница.

А защо си мислиш, че това е достъпно само за крайно алтернативните личности като теб? Какво те кара да си вярваш, че аз, Клеми, jp, ivonska (примерно) не сме забременели след секс/любов/ (странно как ли), не сме се усмихвали и не сме били щастливи по време на бременността си? Изобщо защо защитаваш толкова крайно някакви съвсем обикновени неща? Точно като във вица на Джем: "Ма пий ве, що се биеш!" Или с други думи, това, че обсъждаме една безрасъдна постъпка с фатален край, ни прави роботизирани, неусмихващи се, забременели чрез космическа технология жени?
Радвам се за вас!
Пийте колкото искате вода във форума на алтернативните и не се страхувайте! Никой няма да ви бие.

# 662

Радвам се за вас!
Пийте колкото искате вода във форума на алтернативните и не се страхувайте! Никой няма да ви бие.

Ама няма ли да ми кажеш как точно жените ще загубят способността си да раждат естествено? Откакто го чух от устата на една лидерка на "Естествено", все си мисля какво ли е имала предвид.

Виждам, че ти явно си запознат с темата?

# 663
Вижте сега, когато мъжете почнат пак да мрат на война или поне да ловуват, и ние ще се напънем да раждаме като героини.

Ама не може от единия пол да се иска героизъм, докато другият пол бавно започва да ни наподобява по поведение, мислене и смелост. 

# 664
Бащатко, защо не пуснеш отделна тема за конспирациите и сценариите по тях?

сигурна съм, че ще има много за четене и за споделяна по нея
вкл. и аз имам какво да напиша

тук сценарият е за бебенцето на Цвети, което вместо подарък днес знаем къде е

моето дете е голямо, но съм решила да взема малка играчка в памет на това детенце

# 665
Вижте сега, когато мъжете почнат пак да мрат на война или поне да ловуват, и ние ще се напънем да раждаме като героини.

Ама не може от единия пол да се иска героизъм, докато другият пол бавно започва да ни наподобява по поведение, мислене и смелост. 
Никой не иска нищо от вас мадам!
Бъдете жива и здрава.

# 666

Радвам се за вас!

Ама няма ли да ми кажеш как точно жените ще загубят способността си да раждат естествено? Откакто го чух от устата на една лидерка на "Естествено", все си мисля какво ли е имала предвид.

Има някаква логика. От много седене, преяждане, може просто да не си в кондиция да родиш естествено. Бебето да е твърде голямо заради гестационен диабет.

Има хора, дето не могат да вървят 30 мин. в планината, без да пукнат от умора.

Но проблемът е, че на базата на тези наблюдения се правят изводи за моралния характер на жените и на обществото.

# 667

До какви висоти можела да достигне човешката мисъл...  ooooh!

# 668

Гледам, че не ти харесва в този и вид. На мен също не ми харесва, ама какво да се прави, такава се получи с общи усилия в двете посоки - едните да нападат, а другите - да се отбраняват.

Действително ли точно такава е схемата на общуването? Че има нападки, има ги в изобилие. Те само от "едната страна" ли са, ?

Не са ли многопосочни.  Confused

Ясно е, че събитието трудно може да бъде пренебрегнато. Предизивква размисли, емоции, гняв, съжаление, съчувствие, тъга, покруса , страх, разочарование, злорадство дори.......
И след като то е факт, темата няма как да е в предишния си вид. Поне вече не / не и сега.
И Родилница не е същата, нали?

Кое провокира това? -  Става дума за трагедия, непозната в последните декади като явление у нас, нали?
Реакцията, която аз лично предполагах, че би била уместна, /особено от основоположниците на темата/, се трансформира в нещо като хаотизъм, да речем.
Все още не мога да си я обясня напълно.

Цитат
които дефакто не се интересуват от домашното раждане, а СЕ появиха след трагедията с Цвети, само за да натриват носове.
Някои от участниците бяха със сменени, нови никове,  които СЕ интересуват от домашното раждане /смея да мисля, че дори са раждали у дома/ но НЕ пожелаха да бъдат разпознати.
Също, може и да има
 Бащатко:
Цитат
новоизлюпени фенове на темата
, но те първо  ще си "отидат" и второ, те не са фенове на темата, а са затрогнати и обществено ангажирани, публика, зяпачи; "народа, който има нужда от хляб и зрелища".........всеки си ги категоризира според своята гледна точка.

Може би е добре да се вземе предвид тази "категория" хора,  когато се цели  промяна в системата като цяло.
Защото всички сме част от тази система.

[тези, които ще раждат и имат интерес към активно естествено раждане без излишна лекарска намеса, вярвам знаят къде да открият подходяща информация.  Peace
къде?
Форум ли имаш предвид?

Последна редакция: ср, 01 юни 2011, 20:11 от realist

# 669

Има някаква логика. От много седене, преяждане, може просто да не си в кондиция да родиш естествено. Бебето да е твърде голямо заради гестационен диабет.

Но проблемът е, че на базата на тези наблюдения се правят изводи за моралния характер на жените и на обществото.

Ама аз разбрах, че не начинът на живот ще да е причината конкретна жена да не може да роди естествено тук и сега, а медицинската намеса в раждането някак ще причини следващите поколения да не могат да го правят.

Това схванах аз. Ще замоля за разяснения.

# 670

моето дете е голямо, но съм решила да взема малка играчка в памет на това детенце

Аз пък си мислех, че темата е за раждане в къщи. Поне така пише.
И обясних защо е добре да се ражда у дома по естествен, нормален начин.
Поне за мен.
Обясних, с какво вие пречите на жените, които са направили този избор.
Обясних, с какво вие пречите за нормалното развитие на обществото, в което живея аз и моите деца.
Който разбрал, разбрал! Все пак пиша на тези които четат.. нали се сещаш.

Хайде и ти ми отговори сега: Видя ли мой пост някъде из темите за секцио, инвитро или друго да им обяснявам колко е вредно, ненормално или каквото и да е друго?

# 671

Ама аз разбрах, че не начинът на живот ще да е причината конкретна жена да не може да роди естествено тук и сега, а медицинската намеса в раждането някак ще причини следващите поколения да не могат да го правят.

Това схванах аз. Ще замоля за разяснения.

И аз мисля, че натам бият, дори и несъзнателно. По-скоро че медицината ще даде шанс на жени, които никога не биха родили, да родят. И- като във вица, ако майка ти и баба ти не са имали деца, и ти няма да имаш. Оттам ще се разпространи някакъв "безплоден ген" и ще се навъди нова раса жени, които ще изместят старата.

Как ще стане това, като нормалните жени са много по-плодовити, не знам. Но е някакъв вид идейна евгеника, видите ли, истинските жени сме на изчезване.

А аз още търся мъж- да лови с лък и стрели едър дивеч.

# 672
  • София

Аз пък си мислех, че темата е за раждане в къщи. Поне така пише.

Обясних, с какво вие пречите на жените, които са направили този избор.
Обясних, с какво вие пречите за нормалното развитие на обществото, в което живея аз и моите деца.

Не, не си обяснил. Може да си планирал да обясниш, но си се отплеснал някъде из халюцинациите си за преследващи те инквизитори. Моля да все пак да кажеш с какво аз съм вредна за Цвети, теб и децата ти.

# 673
  • София

Aми то има едно-единствено обяснение за такава теза, както каза и Клеми: в момента много жени имат възможност да родят, а "природно" не биха могли. Например всякакви такива, дето не ги е срам да заченат ин витро, или имат дефекти, които при "естествени" условия биха причинили смъртта на бебетата им или на самите тях, но сега секциото ги спасява, или такива, дето раждат недоносени дечица (знам че за теб темата е болезнена) и съответно ползват от лошите кувьози (както разбрахме, ин витрото, секциото, кувьозите и АМ са враг на жената и бебето  Shocked), та тези и прочее дами развалят естествения подбор, като продължават генома си. И поради това, вместо еволюцията да изчисти тези ненужни елементи, с помощта на злата медицина те успяват да се размножат, поради което все повече жени ще имат въпросните проблеми и ще трябва да ползват гореописаните неприродни и вредни процедури и продукти. Това явно не се харесва тук, щом приемат напредъка на хуманната медицина за толкова опасен за човешките и женски качества.

# 674
Mamacita Bandida, Flip, и на мен ми се струва, че опасенията са да не се допуснат мръсните гени на раждащите секцио в бъдещето - ама ми се стори твърде зловеща интерпретация.

Но - както гледам - никой не е тръгнал да я опровергава...  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт