Раждане вкъщи 12

• 20 627
  • 844
  •   1
Отговори
# 705
Ей колко им се искаше на някои хора да се издокарат в такава светлина при предаването на Марта... ама Ц, бяха си се подготвили, с принтирани листа, цитати, ноооо не ги огря.

Марта е малко далеч като качество от това предаване - мисля, че е очевидно.

Цитатите ние си ги знаем - така че какво значение има дали Марта ги е видяла? Това не променя никакви факти.

А мисля, че съответната майка наистина си е направила някои изводи. Дано да е така.

# 706
Birdie дали кара такси в Гьрция?
 Thinking

Хайде всеки да взлезе в гугл и да види кьм какви организации членуват лекарите.
 Mr. Green

Бьлгария винаги е давала жертви за всичко!И ще продьлжава да дава в името на гнилата й политика!

На КатиАБВ й пожелавам от сьрце да й се сбьднат желанията!

# 707
  • София
Кати, престани да повтаряш все едно и също, че майките са убили децата си.
Малкият Дани кой го уби? Пак майка му ли? Те се лекуват при сектанти, които им промиват мозъка, а ти като мантра повтаряш убийци. Някак неуместно ми звучи..

В крайна сметка влязох да кажа, че донякъде съм съгласна с извода. Понякога съм се чудила на смелостта и хладнокръвието на майките и хомеопатите, списващи в хомеопатичната тема. За всяко нещо почти казват, че било нормално, без да знаят конкретните специфики на болестта или историята на детето. Имам чувството, че опасносите се подценяват понякога. Не изключвам обаче алтернативната медицина или хомеопатията. Аз лично ползвам някаква смесица от алопатична и алтернативна. Просто границата е много тънка.

Срещу нея е образувано наказателно дело за убийство. Как да я нарека?
Не ми е известно членството в секта да оправдава убийството. Дори и ако е извършено с най- добри намерения и любов.

А причината да го повтарям е, че се надявам достатъчен брой хора да се шокират, докато го четат. Да се стреснат, да се уплашат, да се ужасят - каквото и да е, само да няма повече мъртви деца. Не и по този начин. Не и когато са имали шанс да живеят. Не бива да се случва, не бива да се допуска, ние - тези, които виждат нещата ясно - не бива да го позволяваме.

Има различни видове неграмотност. Но точно тази взема жертви, при това сред най- невинните. Сред бъдещето ни. Трябва да се борим, всички ние, с всички възможно средства, да не се случва повече. Да накараме заблудените да прогледнат - дори и против волята им.
Ами... кученцата се възпитават, като им се наврат муцнките в/ близо до "белята".
Действа.
Надявам се тези естествени сектантки да са поне толкова интелигентни... да видят... да разберат... да спрат да отнемат животи.

ПП
И това не означава, че за всяко подсмърчане трябва да се тъпчем - ние или децата ни - с АБ. Означава, обаче, че дори за всяко подсмърчане, когато става дума за 2 месечно бебе, и при всяко положение за всяко вдигане на Т - при децата - трябва да се обърнем към ИСТИНСКИ лекар, който след ИСТИНСКИ - не телефонен или интернетски - преглед да прецени дали е време за вит. C и/ или билкови сиропи, или все пак се налага нещо друго. Не да си правим сами преценката, не да се доверяваме на хомеопати и други видове шарлатани.

# 708
  • София
Кати няма идея какво означава "убийство", просто звучи гръмко и затова го използва на кило.

Което НЕ прави случаят по-малко грозен и показателен за морала на някои хора... Но да не започвам пак.

Аз може и да нямам, но подозирам, че "компетентните органи" в русия имат.
С/у майката е образувано наказателно дело за убийство.
Лично аз сериозно подозирам, че ще бъде осъдена условно - но това не променя факта. Не аз, а прокуратурата в Русия е преценила, че думата "убийство" е уместна в случая.

# 709
  • Под кленовите дървета
 Thinking

Доктор Бърди ли имаш предвид?
И не, не кара такси, лекува деца от простотии и безумия на различни нови моди, стари системи и т.н.

# 710
  • София
Едно и също повтаряте,като развалени грамофонни плочи сте.
Чудя се как не ви омръзна ooooh! не разбрахте ли,че който вече е взел решение го е взел.Вие няма да промените нищо!Големи съдници станахте по-големи от господ.

А може би ще го променим.
Може би ще се намери една, обърнала се към модерното течение от зле разбрана суета, която ще се стресне и ще предпочете живота на детето си пред романтичния фанатизъм.
Ако успеем да спасим дори само един живот - значи си е струвало.

# 711
Неосьдените убйици,които се разхождат по улиците как да ги наричаме?
Например свекьра на Меглена Кунева?

Цитат
И това не означава, че за всяко подсмърчане трябва да се тъпчем - ние или децата ни - с АБ. Означава, обаче, че дори за всяко подсмърчане, когато става дума за 2 месечно бебе, и при всяко положение за всяко вдигане на Т - при децата - трябва да се обърнем към ИСТИНСКИ лекар, който след ИСТИНСКИ - не телефонен или интернетски - преглед да прецени дали е време за вит. C и/ или билкови сиропи, или все пак се налага нещо друго. Не да си правим сами преценката, не да се доверяваме на хомеопати и други видове шарлатани

Агитираш родителите при всяко подсмьрчане и вдигната температура да тьрсят лекар????
Интересно.....Едва ли лекарите биха се радвали чак толкова на такива предложения,колкото и пари да им би донесло....

Thinking

Доктор Бърди ли имаш предвид?
И не, не кара такси, лекува деца от простотии и безумия на различни нови моди, стари системи и т.н.

Еее,щом Ти казваш,значи така трябва да е.Сега вече сьм100% сигурен,че не кара такси.Благодаря Grinning

# 712

Да се стреснат, да се уплашат, да се ужасят

Ето това е! СТРАХ!!!
Трябва да се страхувате и да не вярвате във себе си!

Ами... кученцата се възпитават, като им се наврат муцнките в/ близо до "белята".

Ти ако си кучка, жена ми не е!

# 713
Наистина е крайно време този диалог тук да се приключи.
Това не значи, да не се пишат за отрицателното и положителното при раждане вкъщи и да се започне дасе работи в насока, да има асистирано раждане. Останалото е ляляля, само хабите страниците и правите нови теми.

Мисля, че всяка позиция стана ясна. Както и стана ясно, че крайностите не водят до нищо добро.
Е то това беше целта на някои, да яхнат страховете и гнева на тълпата, и да воюват с всички алтернативни методи, защото били опасни. Кое колкое е опасно, всеки си решава сам. Както и сам носи отговорност за грешките си във всеки един аспект, не само за живота и здравето.

Независимо какво се пише в тази тема или която и да е друга, а и навсякъде в интернет, хората са различни и винаги ще избират за себе си и децата си според собствените си разбирания. Опитите за "превъзпитание" и "наливане на здрав разум" освен неуместни, са напълно безмислени.

# 714
  • София
Ей колко им се искаше на някои хора да се издокарат в такава светлина при предаването на Марта... ама Ц, бяха си се подготвили, с принтирани листа, цитати, ноооо не ги огря.
Русия отдавна е доказала колко е хуманна към народа си.
И въпреки, че мечката им е голяма отдавна гледаме и другия свят.
Жалко, че все още сме зависими и от тях.

Персона, казах ти вече, върши си работата, за която ти се плаща, докрай! Превеждай моля... има по-млади жени/майки/, които не знаят руски.
И моля те не ме слагай в общ знаменател, ти поне ме познаваш.

АЗ СИ НАУЧИХ УРОКА. ВЕЧЕ ЩЕ СЕ ОБРЪЩАМ ВИНАГИ И САМО КЪМ КВАЛИФИЦИРАНИ, ОФИЦИАЛНИ ЛЕКАРИ. С ХОМЕОПАТИЯТА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ИМАМ НИКОГА НИЩО ОБЩО.[/size]

Това каке, жената го казва за да си спаси живота! Не бяха далеч времената, в които различните в Русия ги заточваха в Сибир, след като им направят няколко други "процедури".

Не бяха далеч времената когато и твоите родители /различни/ ги пращаха в газови камери и трудови лагери.

Това, умнико, го казва майката, която ВЕЧЕ е изгубила живота си - в лицето на дъщеря си - благодарение на такива много-умни подстрекатели като теб.

# 715
Цитат
Опитите за "превъзпитание" и "наливане на здрав разум"

Можем да наблюдаваме ежедневно под формата на закони,парични наказания,наредби,с които се цели само и единствено превьзпитаване сьгласно сьс ситемата.
Това е и целта.С много шум и крякане да се стигне до закон и парично наказание,което да превьзпита гражданите,които не се подчиняват на режима.
Разликата с 1945 година е,че методите се наричат "реформи" и са от модерен тип.

# 716
  • София
Това не значи, да не се пишат за отрицателното и положителното при раждане вкъщи и да се започне дасе работи в насока, да има асистирано раждане. Останалото е ляляля, само хабите страниците и правите нови теми.

Мисля, че всяка позиция стана ясна. Както и стана ясно, че крайностите не водят до нищо добро.

Асистираното раждане в Бг, слава Богу, е надлежно регламентирано.
Все едно да искаш да работим в насока Слънцето да изгрява сутрин...  Rolling Eyes

А иначе съм напълно съгласна, че подобни скетантски теми не би следвало да имат място във форума ни. Редно е да могат да се срещнат само при родителниците, рождествениците и другите подобни сектантски сайтове - т.е. ако не друго, то поне максимално да се стесни потенциалната трибуна за изява на откачалките. Все пак, за да отиде човек да чете там вероятно вече е заразен, по всяка вероятност до степен отвъд лечението. Но тук четат нормални жени, майки и бременни, които имат някакви очаквания от сайта и форума - вкл. и за надеждност на предлаганата информация... и може да се доверят, пренасяйки постигнатото с много труд уважение, на което бг-мама се радва, в/у темите и крясъците на откачалките - сектантки - естественички.
Което, както знаем, уви, от опит, често завършва фатално.

# 717

Асистираното раждане в Бг, слава Богу, е надлежно регламентирано.
Все едно да искаш да работим в насока Слънцето да изгрява сутрин...  Rolling Eyes

А иначе съм напълно съгласна, че подобни скетантски теми не би следвало да имат място във форума ни. Редно е да могат да се срещнат само при родителниците, рождествениците и другите подобни сектантски сайтове - т.е. ако не друго, то поне максимално да се стесни потенциалната трибуна за изява на откачалките. Все пак, за да отиде човек да чете там вероятно вече е заразен, по всяка вероятност до степен отвъд лечението. Но тук четат нормални жени, майки и бременни, които имат някакви очаквания от сайта и форума - вкл. и за надеждност на предлаганата информация... и може да се доверят, пренасяйки постигнатото с много труд уважение, на което бг-мама се радва, в/у темите и крясъците на откачалките - сектантки - естественички.
Което, както знаем, уви, от опит, често завършва фатално.

Ето за какво говоря....

# 718
Опитите за "превъзпитание" и "наливане на здрав разум" освен неуместни, са напълно безмислени.
     Това важи двупосочно, нали? Т.е. ако аз съм в процес на решение да родя в болница, неуместно би било "да ми се налива здрав разум" в посока -раждане у дома?
     И въпреки че го адмирирам заради хуманност на нормата, в България стандарта е двоен. Ако едно бебе почине вследствие на лекарска грешка, има отговорен за смъртта му. Ако почине вследствие родителска небрежност - няма такъв.
     И двата случая нещастните родители носят болката от загубата, но в единия имат поне минимален шанс да получат и принципна справедливост. Не че тя ще им върне детето, но ще бъде своего рода превенция за следваща небрежност.
     Във втория такава възможност няма. Остава ни да живеем със собствената си вина и да понасяме нейната тежест.
     А целта не е да бъдат превъзпитани вече взелите категорично решение, целта е да се информират и научат подробности тези, които се колебаят.
     Christian, в коя цивилизована или нецивилизована държава липсват закони? Та дори да са неписани, "на джунглата"?

# 719
Цитат
Ако едно бебе почине вследствие на лекарска грешка, има отговорен за смъртта му. Ако почине вследствие родителска небрежност - няма такъв
Навсякьде са така регламентите.
Системата предлага услуга,за която гарантира успех,при това става дума за живот и здраве.
Когато не ползвам системата няма как да ми е виновна пак тя.
Сьщата тази система ни дава правото да живеем свободно и да взимаме свободни решения.

Хьрмаяни,аз говоря в случая конкретно.Нали си сьгласна,че има закони,които да са с цел "покорство"?

Общи условия

Активация на акаунт