Раждане вкъщи 12

• 20 773
  • 844
  •   1
Отговори
# 720

Цитат
И това не означава, че за всяко подсмърчане трябва да се тъпчем - ние или децата ни - с АБ. Означава, обаче, че дори за всяко подсмърчане, когато става дума за 2 месечно бебе, и при всяко положение за всяко вдигане на Т - при децата - трябва да се обърнем към ИСТИНСКИ лекар, който след ИСТИНСКИ - не телефонен или интернетски - преглед да прецени дали е време за вит. C и/ или билкови сиропи, или все пак се налага нещо друго. Не да си правим сами преценката, не да се доверяваме на хомеопати и други видове шарлатани

Агитираш родителите при всяко подсмьрчане и вдигната температура да тьрсят лекар????
Интересно.....Едва ли лекарите биха се радвали чак толкова на такива предложения,колкото и пари да им би донесло....

Пазарна ниша за всякакви алтернативни "благодетели"!

Ти ако си кучка, жена ми не е!

ooooh!Думи нямам! Ето такива са аргументите, тона и изразните средства на защитниците на тезата за алтернативното мислене. Много алтернативно ми идва! Алтернативно на всичко общоприето, нормално и морално в общуването.

# 721
Опитите за "превъзпитание" и "наливане на здрав разум" освен неуместни, са напълно безмислени.
     Това важи двупосочно, нали? Т.е. ако аз съм в процес на решение да родя в болница, неуместно би било "да ми се налива здрав разум" в посока -раждане у дома?
     И въпреки че го адмирирам заради хуманност на нормата, в България стандарта е двоен. Ако едно бебе почине вследствие на лекарска грешка, има отговорен за смъртта му. Ако почине вследствие родителска небрежност - няма такъв.
     И двата случая нещастните родители носят болката от загубата, но в единия имат поне минимален шанс да получат и принципна справедливост. Не че тя ще им върне детето, но ще бъде своего рода превенция за следваща небрежност.
     Във втория такава възможност няма. Остава ни да живеем със собствената си вина и да понасяме нейната тежест.
     А целта не е да бъдат превъзпитани вече взелите категорично решение, целта е да се информират и научат подробности тези, които се колебаят.

Да, двупосочно важи или поне би трябвало, което ни връща отново на изначалния въпрос кой къде търси и каква точно информация. Ти, ако ще раждаш в болница, няма да дойдеш тук да четеш и да питаш, или..?

И още нещо -  никой не е тръгнал да те увещава как и къде да раждаш, нито ти ограничава възможността да го направиш в болница. Обаче на жените, които имат желание да родят у дома, не е дадена такава възможност. И дори се оспорва правото им да обсъждат подобен род информация публично, примерно както в тази тема.

Изобщо - както казах, хората не са прости неща. Далеч не винаги взимат перфектни решения за собствения си живот или знаят какви проблеми всъщност искат да решат.

И затова, дай да им отнемем правата, на всички без изключение, да не би някой да се обърка.. и да не прецени добре възможностите си, или да вземе грешно решение...  Rolling Eyes

Това кой го казва?
Връщам се на този въпрос на jp. Отговорът може да се намери в голяма част от мненията тук, къде съвсем открито, къде между редовете. За съжаление в 21 век у нас толерантност към личния избор на другите няма. Буквално би могло да се сравни с нападението на джамията в центъра на София преди десетина дни. От това аз не виждам какво добро би могло да произлезе..  Confused

# 722
  • Куциндрел
Хьрмаяни,аз говоря в случая конкретно.Нали си сьгласна,че има закони,които да са с цел "покорство"?
не съм Хърмаяни, но ще отговоря.
Естесвено, че има такива закони, винаги е имало. Това цели създаване на някакв общество и контролирането му. Когато има повче от 1 човек някъде започва да важат някои правила. Иначе човек може да живее сам в полето и тогава няма да го засягат закони с цел покорство или не.
Кристиян, искам да те питам: Как си представяш един свят без закони за покорство и без конспирации?

/тотално се изгуби смисъла и нишката на темата "Раждане вкъщи/"

# 723
Схващам някои приказки за правата и свободите като - право да убиеш собственото си дете, защото си е твое и каквото си поискаш, това ще му направиш. и като сме на руска вълна- Я тебя породил, я тебя убию!
 така ли?

# 724
  • София
Кати няма идея какво означава "убийство", просто звучи гръмко и затова го използва на кило.

Което НЕ прави случаят по-малко грозен и показателен за морала на някои хора... Но да не започвам пак.

Аз може и да нямам, но подозирам, че "компетентните органи" в русия имат.
С/у майката е образувано наказателно дело за убийство.
Лично аз сериозно подозирам, че ще бъде осъдена условно - но това не променя факта. Не аз, а прокуратурата в Русия е преценила, че думата "убийство" е уместна в случая.

Извинявай, реших, че говориш за случая Цвети. Защото твоята тема беше с подобно тенденциозно заглавие - "Майка уби бебето си" или подобна гнус.

Не съм запозната с руското законодателство, но други трябва да са осъдените поне според мен. Няма закон срещу глупостта на хората, но би трябвало да има закон срещу тези, които се възползват от нея.

# 725
Christian, винаги е имало и ще има лоши закони. Взаимно изключващи се, противоречащи си норми, или създадени в услуга на нечии интереси. Даже в по-цивилизования свят е регламентиран лобизма, и създаването на закон, обслужващ конкретен интерес е нещо обичайно и напълно приемливо за техните общества.
А още древните римляни са го измислили:
"Dura lex, sed lex!"  

multimodal, грешиш, ако съм достатъчно интелигентна, ако се интересувам от всички възможни аспекти на това което ме чака и ако по-принцип съм "за" живот, максимално близък до природата, ще дойда тук. И ще прочета всичко, което ме интересува. За себе си знам, че няма да изпадна в крайности, но дали важи за всички?  

ПП Не оспорвам правото да се обсъжда подобен род информация, но твърдя че имам правото да поднеса и противоположната теза, за да съм в полза на тези, които искат да научат повече. Имам го, нали?

Последна редакция: чт, 02 юни 2011, 10:21 от Хърмаяни

# 726
  • Куциндрел
За съжаление в 21 век у нас толерантност към личния избор на другите няма. Буквално би могло да се сравни с нападението на джамията в центъра на София преди десетина дни. От това аз не виждам какво добро би могло да произлезе..  Confused
Как точно би дефинирала термина толерантност и до къде трябва да се простира тази толерантност?

# 727

Изобщо - както казах, хората не са прости неща. Далеч не винаги взимат перфектни решения за собствения си живот или знаят какви проблеми всъщност искат да решат.

И затова, дай да им отнемем правата, на всички без изключение, да не би някой да се обърка.. и да не прецени добре възможностите си, или да вземе грешно решение...  Rolling Eyes

Това кой го казва?
Връщам се на този въпрос на jp. Отговорът може да се намери в голяма част от мненията тук, къде съвсем открито, къде между редовете.

Ама ти цитираш конкретно мое мнение. Нали не беше привърженичка на обобщенията?

Изобщо, обобщения като "всички хора са глупави и не знаят какво правят" са точно толкова грешни, колкото и "всички хора са рационални, интелигентни и знаят кое е най-добро за тях".

Има конкретни случаи, конкретни хора и конкретни обстоятелства. И рядко някой попада изцяло в някаква проста категоризация. Умни хора понякога постъпват глупаво и обратно, например.

В мненията ти сякаш личи някакъв опит да покажеш, че хората не се влияят от външния свят и от общуването си с други хора при формиране на мнението си по определен въпрос? Това за мен е много странна теза и със сигурност нямам причини да се съглася с нея.

# 728
  • София
Наистина е крайно време този диалог тук да се приключи.
Това не значи, да не се пишат за отрицателното и положителното при раждане вкъщи и да се започне дасе работи в насока, да има асистирано раждане. Останалото е ляляля, само хабите страниците и правите нови теми.

Мисля, че всяка позиция стана ясна. Както и стана ясно, че крайностите не водят до нищо добро.
Е то това беше целта на някои, да яхнат страховете и гнева на тълпата, и да воюват с всички алтернативни методи, защото били опасни. Кое колкое е опасно, всеки си решава сам. Както и сам носи отговорност за грешките си във всеки един аспект, не само за живота и здравето.

Независимо какво се пише в тази тема или която и да е друга, а и навсякъде в интернет, хората са различни и винаги ще избират за себе си и децата си според собствените си разбирания. Опитите за "превъзпитание" и "наливане на здрав разум" освен неуместни, са напълно безмислени.

Неизвестно защо, обаче, освен дифузната, неясна "морална" отговорност нямат особено желание да поемат и чисто юридическата такава...

# 729
Схващам някои приказки за правата и свободите като - право да убиеш собственото си дете, защото си е твое и каквото си поискаш, това ще му направиш. и като сме на руска вълна- Я тебя породил, я тебя убию!
 така ли?

Ти като пресичаш улицата знаеш ли дали ще те сгази кола?С правото да умреш ли пресичаш?
Ами хайде да не пресичаме,че може и да ни бльсне нещо ,а системата иска да запази всяко живо сьщество.
Как реши,че майката отива да ражда с мисьлта,че има право да убие детето си при раждането?
Никой не чака и не иска смьртта си!
И както и да я регламентира системата ,от смьртта не може да се избяга.
Нито да се предвиди от никого!

Цитат
Как си представяш един свят без закони за покорство
Нали?Писах и преди.Без база за сравнение няма как да се роди дори и най малката ни фантазия как такьв свят би могьл да сьществува.

Christian, винаги е имало и ще има лоши закони. Взаимно изключващи се, противоречащи си норми, или създадени в услуга на нечии интереси. Даже в по-цивилизования свят е регламентиран лобизма, и създаването на закон, обслужващ конкретен интерес е нещо обичайно и напълно приемливо за техните общества.
А още древните римляни са го измислили:
"Dura lex, sed lex!"    

Изключително ценен постинг!
И сега искаме от жените да се подчиняват на описаната от теб несьвьршена система защитаваща нечии интереси и тн.
Това,че едно нещо с времето се приема от народа са нормално,не означава,че е правилно.
Човек в безизходица се напасва на всичко.
Световната система е точно това.Глобално покорство.И то започва от малките темички в бг мама. Peace

# 730
  • Куциндрел
Цитат
Нали?Писах и преди.Без база за сравнение няма как да се роди дори и най малката ни фантазия как такьв свят би могьл да сьществува.
Ти не можеш ли да изфантазираш?!?
/щот аз си../

# 731
  • София

Неизвестно защо, обаче, освен дифузната, неясна "морална" отговорност нямат особено желание да поемат и чисто юридическата такава...

Нямат желание, защото няма такава. За съжаление. Ако имаше, никой нямаше да ги пита имат ли желание  Tired

# 732
Мда, световната конспирация нахлу и тук. Предполагам, че с това ценността на темата ще се вдигне до невиждани висоти...

# 733
Цитат
Ти не можеш ли да изфантазираш?!?
/щот аз си../
На мен ми е нужно дори да фантазирам.Такива места има по света.

# 734
  • София

Цитат
И това не означава, че за всяко подсмърчане трябва да се тъпчем - ние или децата ни - с АБ. Означава, обаче, че дори за всяко подсмърчане, когато става дума за 2 месечно бебе, и при всяко положение за всяко вдигане на Т - при децата - трябва да се обърнем към ИСТИНСКИ лекар, който след ИСТИНСКИ - не телефонен или интернетски - преглед да прецени дали е време за вит. C и/ или билкови сиропи, или все пак се налага нещо друго. Не да си правим сами преценката, не да се доверяваме на хомеопати и други видове шарлатани

Агитираш родителите при всяко подсмьрчане и вдигната температура да тьрсят лекар????
Интересно.....Едва ли лекарите биха се радвали чак толкова на такива предложения,колкото и пари да им би донесло....

Пазарна ниша за всякакви алтернативни "благодетели"!

Ти ако си кучка, жена ми не е!

ooooh!Думи нямам! Ето такива са аргументите, тона и изразните средства на защитниците на тезата за алтернативното мислене. Много алтернативно ми идва! Алтернативно на всичко общоприето, нормално и морално в общуването.

Не му се сърди. По всяка вероятност съпругата му е напълно нормален член на обществото, който компенсира със свръх- усилия лукса, на който той се радва - да разполага с неограничено време за активно участие в женски форуми... Човек може да оправдае силната му фрустрация и да прояви разбиране към езика, който употребява.

Общи условия

Активация на акаунт