Раждане вкъщи 12

• 20 585
  • 844
  •   1
Отговори
# 825
Ако бременна роди неасистирано в кьщи и детето почине,нека да се наказва с регламентирана от дьржавата глоба.
Ако обаче роди живо и здраво детенце,нека дьржавата й заплаща точно толкова,колкото се заплаща за болнично асистирано раждане. Peace

# 826
Естесвено, че трябва да се промени болничната обстановка и отношението на хората, работещи в нея, към пациентите.
И моето мнение е, че реформата трябва да почне от болниците.
Иначе става - цървули няма гайда иска.

Peace И аз така смятам.

Защото:

1. Домашното асистирано раждане няма да е по-безопасно от болничното. Поне не съм видяла данни в тази посока за страните, в които то се практикува. Лекарски/акушерски грешки, закъснели линейки или просто неспасяеми ситуации ще има и у дома. Ако някой си мисли, че някак ще се сдобием с перфектни негрешащи акушерки от Марс заедно с регламентираното раждане, значи е време да свали розовите очила.

2. Домашното асистирано раждане ще е "екстра" за шепа хора по причини, които вече се изредиха много пъти.

Докато масовите проблеми на масовите жени няма да бъдат решени по този начин.

В болниците ни може да се направи много в момента по чисто административен път или просто подобрявайки битовите условия и като цяло условията на работа на персонала. Според мен към момента това е най-ефективният път за някаква промяна.

ПП Кати, съжалявам за аборта, знам колко време се опитвахте за бебе. Мога да потвърдя добрите ти впечатления за МД.

# 827
катиАБВ, ще е извиниш, но по-добре да споря с радио Ереван, тъй като очевидно ти знаеш и можеш всичко.

Трябва да ти кажа, че е редно да се чувстваш щастлива, че си имала добър и спокоен престой в болницата, наистина.

Нашите болници и лекари имат МНОГО да учат и МНОГО да се мотивират, а условията да се подобряват. Не го казвам ей така, а за съжаление от горчив опит.

По твоята логика, въобще е лиготия и човек да иска да роди и в частна болница, защото там може да няма всичкото оборудване което има в Току да примерно.

За мен всеки има право на избор, не се чувствам  не балансирана жена, а нормален човек. И повярвай ми в момента,ти ми изглеждаш много по нестабилна, само културата ми не позволява да отида да ти кажа да си пиеш хапчетата. Нападаш постоянно и обясняваш, че хората говорят глупости. Обикновен но когато човек няма аргументи започва да напада - лично и арогантно, както за мен правиш ти.

Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но раждането за мен трябва да бъде хубав спомен, освен всичко останало. Лично мен не ме притеснява дали ще си деля стаята с 5 души и дали имам една тоалетна или стените са бели или розови. Това което не ме кефи на част от държавните болници и лекари е липсата на грижа, това, че не изпитват нужда да ти казват какво правят, това, че ти правят разкритие ръка за по бързо, това, че те шият на живо само защото си попитал нещо, това, че те блъскат с окситоцин, дори и когато не се налага, само и само да се приключи с раждането, това, че санитарките крещят когато човек прокърви на леглото - все едно цял ден си се мъчил това да направиш, няма спокойствие, няма усещане за сигурност, няма усещане за подкрепа. Затова разбирам жените които искат да родят вкъщи, аз лично не бих се съгласила, страх ме е, но ги разбирам. Аз лично мисля за частно медицинско заведение. Но не е редно да си плащам, при условие, че съм здравно осигурена, само и само за да си купя спокойствието, не лукса, а спокойствието и доверието.

П.С.Съжалявам, за случилото ти се преди дни.

# 828
  • София
Кати, съжалявам за случилото се с бебето! Зная, че каквото и да ти кажа няма да те грее, но все пак, гледай напред и се надявай следващият път всичко да е наред. Загубата на ранна бременност е нещо като предпазен клапан, ако с ембриона има сериозни проблеми или увреждания. Но предполагам, че това с ума си го знаеш, макар емоционално да ти е трудно да го приемеш.  Hug

Въпреки трагичния повод на посещението ти в болницата, все пак е леко успокоително, че условията и отношението са се променили за десет години.
Да знаете, ако ще условията в болниците да станат като в хотел Ал Араб, пак ще има членове на полусектантски образувания, които да искат да раждат вкъщи! Те просто вярват в това и нищо няма да ги накара да си променят мнението. ще търсят под вола теле, но няма да си обърнат вярванията. Надявам се поне след този случай много потенциални техни последователи да са изтрезняли от глупостта си.

# 829
Приемам вашия пост като заплаха, заради което, спирам да комуникирам с вас!
Моля направете го и вие! Персона, моля не ми пращайте лични съобщения.
Колкото и добре да сте ме разузнали и проучили, не е необходимо да ми го демонстрирате!

Не е заплаха, а предупреждение - отнасям се сериозно към подобни обвинения.
Да разбирам ли, че нямате доказателства за твърденията си и се опитвахте да насаждате неприязън към мен?

Изпратих Ви ЛС преди седмица, за да не Ви злепоставям в темата.  Wink
Иначе веднага Ви включих в списъка на игнориране.

# 830
Аз лично мисля за частно медицинско заведение. Но не е редно да си плащам, при условие, че съм здравно осигурена, само и само за да си купя спокойствието, не лукса, а спокойствието и доверието.

Хм, а за домашно раждане смяташ, че няма да си платиш?

# 831
Приемам вашия пост като заплаха, заради което, спирам да комуникирам с вас!
Моля направете го и вие! Персона, моля не ми пращайте лични съобщения.
Колкото и добре да сте ме разузнали и проучили, не е необходимо да ми го демонстрирате!

Не е заплаха, а предупреждение - отнасям се сериозно към подобни обвинения.
Да разбирам ли, че нямате доказателства за твърденията си и се опитвахте да насаждате неприязън към мен?

Изпратих Ви ЛС преди седмица, за да не Ви злепоставям в тематаWink
Иначе веднага Ви включих в списъка на игнориране.

Нито ви обвинявам, нито ви съдя! Каквото искате правете!
Аз не насаждам, аз засаждам! Нали ме познавате!

Аз не съм пускал лични съобщения на никой потребител, с данни за него придружени с самодоволна усмивка. А ако пратя на някой, той какво би си помислил и как би реагирал?

Моля не се занимавайте с мен лично! пишете си по темата. Виждам, че ви вълнува вече 5-та година. Успех и за напред.

Ако получа още един намек/заплаха/ на ЛС или по друг начин, ще уведомя органите на реда и там ще предам необходимите данни за вас и около вас! Бъдете сигурен!

извинявам се за офф-а

# 832
Не знам за какво става дума тук, но не мога да позная  в последните постове човека, който искаше от мен и ivonska да му пращаме видео да види колко сме интелигентни. Simple Smile

# 833
  • До хладилника, който обичам
Съжалявам, че трябва да ти го кажа, но раждането за мен трябва да бъде хубав спомен, освен всичко останало. Лично мен не ме притеснява дали ще си деля стаята с 5 души и дали имам една тоалетна или стените са бели или розови. Това което не ме кефи на част от държавните болници и лекари е липсата на грижа, това, че не изпитват нужда да ти казват какво правят, това, че ти правят разкритие ръка за по бързо, това, че те шият на живо само защото си попитал нещо, това, че те блъскат с окситоцин, дори и когато не се налага, само и само да се приключи с раждането, това, че санитарките крещят когато човек прокърви на леглото - все едно цял ден си се мъчил това да направиш, няма спокойствие, няма усещане за сигурност, няма усещане за подкрепа. Затова разбирам жените които искат да родят вкъщи, аз лично не бих се съгласила, страх ме е, но ги разбирам. Аз лично мисля за частно медицинско заведение. Но не е редно да си плащам, при условие, че съм здравно осигурена, само и само за да си купя спокойствието, не лукса, а спокойствието и доверието.
Много добре казано!

И пуснете нова тема, моля.

# 834
Аз лично мисля за частно медицинско заведение. Но не е редно да си плащам, при условие, че съм здравно осигурена, само и само за да си купя спокойствието, не лукса, а спокойствието и доверието.

Хм, а за домашно раждане смяташ, че няма да си платиш?
Това което исках да кажа е, че като здравно осигурен човек е редно да мога да вляза в държаваната болница и да родя спокойно и в нормална обстановка. В момента от моя опит за съжаление това не е така, което ме кара да си платя в частно заведение за да мога да се чувствам спокойна и в сигурни ръце.

Не смятам, да раждам домашно, но ако се легализира асистирано такова, според мен родилките избрали този начин на раждане е редно да плащат допълнителн за тази "услуга".

# 835
Не знам за какво става дума тук, но не мога да позная  в последните постове човека, който искаше от мен и ivonska да му пращаме видео да види колко сме интелигентни. Simple Smile
Не на мен! На хората.. да видят и да ви сравнят... жените родили у дома и тези които ги съдите.
В никакъв случай не съм ви го искал за личния ми архив.
Виж обаче, ако взема да ви го пратя това видео на лина? А?!
И да не забравяме, че аз съм в ролята на защитник. Вие нахлухте и нападате, а вода колкото щеш!

# 836
  • Boston, MA
Ако бременна роди неасистирано в кьщи и детето почине,нека да се наказва с регламентирана от дьржавата глоба.
Ако обаче роди живо и здраво детенце,нека дьржавата й заплаща точно толкова,колкото се заплаща за болнично асистирано раждане. Peace

Аз предлагам също, на който забременява сам вкъщи, само "със секс и любов", както се изразихте, да му се плаща колкото едно инвитро. Така де.

# 837
  • До хладилника, който обичам
Бубка  hahaha

# 838
Това което исках да кажа е, че като здравно осигурен човек е редно да мога да вляза в държаваната болница и да родя спокойно и в нормална обстановка. В момента от моя опит за съжаление това не е така, което ме кара да си платя в частно заведение за да мога да се чувствам спокойна и в сигурни ръце.

Съгласна съм, но само по принцип. Ясно ти е, че същите проблеми ги имаме с пътищата, полицията, учителите и какво ли не. Зад всички подобни проблеми седят едни базови принципни причини - а не точно "лошотията" на лекарите ни.

Ние сме бедна държава и това се отразява във всичко. Знам, че е изтъркано оправдание - но си представи кой става санитарка за 200 лв - да сменя подлоги и кървави чаршафи. Кой човек го прави, ако може да си намери друга работа?

Бащатко, извинявай, ама онова с видеото беше едно от най-глупавите неща, които съм чела в този форум. Simple Smile Просто не мога да те взема насериозно с тия изяви.

# 839

Аз предлагам също, на който забременява сам вкъщи, само "със секс и любов", както се изразихте, да му се плаща колкото едно инвитро. Така де.
Ще стигнем до консенсус ние.... Peace

Общи условия

Активация на акаунт