МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 140
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
ДО Болница "Дева Мария"
Дали ще се направи нещо по въпроса с раждането секцио по мед.показатели?
Въобще мислите ли по този казус?

Здравей tedi@az , по-рано във формума имаше такъв въпрос, ето отговора ни:

Re: МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

« #26 Четв., 02 Юни 2011, 13:45 »

--------------------------------------------------------------------------------

За съжаление няма как да се премахне заплащането при раждане със секцио. По медицински причини или по желание в случая е без значение, тъй като това все пак е операция, при която се осигурява по голям екип - гинеколози, анестезиолог, медикаменти, инструментариум и т.н. След това грижите за родилката са по-специфични, осигурява се рехабилитация, болничния престой е по-дълъг.
Както вече споменахме, една от главните причини за премахване на заплащането е насърчаване на нормалното раждане, влошеното икономическо състояние в страната и невъзможността на голяма част от гражданите да доплащат за болнични условия.

# 151
Здравейте на всички   bouquet

Имам въпрос към запознатите - искам да дойдим в Девата с мъжа ми и да ни разходите из родилното, за да е наясно какво ме чака, а и той къде ще чупи пръсти и ще направи пътека  newsm53
Искам и да се запиша за раждане при вас.

Благодаря Ви!

Мила maminka13,
може да дойдеш в удобно за теб време в болницата и ще те разведем, ще ти покажем пътят на родилката от входа до изхода  Hug
Заявка за раждане може да се направи на следния адрес: http://www.devamaria.com/divisions/id/1/page/calculator/sid/86f9 … dbe4a2aa4e2cae035

# 152
ДО МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас

Разбира се, че ще се стимулира естественото раждане!
Аз лично съм раждала два пъти и двата пъти естествено,
но сега съм с плацента превия и такова раждане ще е абсурдно!
Именно заради това питам и наистина смятам, че трябва да има
разлика между цената за тези които си пожелават раждане "секцио"
и тези които по задължителна мед.причина трябва да родят с операция...
Много ясно, че има разходи и те са по-големи, затова Ви питам дали
мислите да има ПРЕФЕРЕНЦИАЛНА /не безплатно!!!/ цена за жени,
които по мед. причини трябва да родят секцио...Все пак работите със ЗК
и съм сигурна, че има по ЗК пари които се отпускат в такива случаи...
 Thinking

# 153
  • Бургас
Бих искала и аз да попитам Болница "Дева Мария" нещо.Нямам време да дойда лично,а не знам момичетата,които отговарят на телефона дали могат да ми помогнат.
Мисля да родя в Девата,но не знам имате ли лампи,които се използват при новородени с тежка жълтеница? Въпросът ми е определено към неонатолозите.Когато дойда да се запиша и прегледам ще им покажа всичките си изследвания.На мен ми откриха антитела/алоеритроцитни/,които според хематологът са в резултат на профилактика с гамаглобулин,а не в резултата на резус конфликт.Титърът беше нисък и при последното изследване ги нямаше.Но все пак тези антитела са били в мен 2 месеца и колкото и да са били безопасни ,не знам какво са направили и като майка се притеснявам.Затова искам да знам дали можете да реагирате на такава ситуация.Евентуално когато дойда при вас мога ли да поискам консултация при неонатолог на място? Предварително ви благодаря!

# 154
  • Бургас
имате ли лампи,които се използват при новородени с тежка жълтеница?
Има да. Моето дете беше на такава лампа по няколко пъти на ден.  Peace

По останалите въпроси дано от профила на болницата да ти отговорят.  Hug

# 155
  • Бургас
Sunny sky,благодаря за бързия отговор!

# 156
  • DE
Да се запиша.
Чувам само хубави отзиви.
Лично аз ходих в 3 месец заради кървене и отлепяне на плодния сак и чаках около 2 часа да ме прегледа някой. Въпреки това не съм си променила положителното мнение. Simple Smile

# 157
Аз съм доволна! А ти имаш много време до раждането и повярвай ми, още много неща ще чуеш! Не им давай ухо, а карай спокойно и накрая ти желая леко раждане и здраво бебе Hug
П.С.
А иначе исках да се обърна към госпожата, която много иска да и намалят цената за секцио.....Обясниха от болницата, казаха веднъж, два, три пъти! Стига вече! Всеки ден едно и също! Това са условията, ако те устройва - заповядай! Ако не те устройва - знаеш.....
Аз също бих искала да раждам в тези условия без пари, ама не става!

# 158
Аз съм доволна! А ти имаш много време до раждането и повярвай ми, още много неща ще чуеш! Не им давай ухо, а карай спокойно и накрая ти желая леко раждане и здраво бебе Hug
П.С.
А иначе исках да се обърна към госпожата, която много иска да и намалят цената за секцио.....Обясниха от болницата, казаха веднъж, два, три пъти! Стига вече! Всеки ден едно и също! Това са условията, ако те устройва - заповядай! Ако не те устройва - знаеш.....
Аз също бих искала да раждам в тези условия без пари, ама не става!
 bouquet Hug Bravo!!!
Ясно е, че работиш там, но трябва да знаеш, че навсякъде в частните клиники има разлика в цените и затова е моето настояване...не мисля само за себе си, а и за другите майки, които имат същия проблем!!! А и никъде не пиша, че искам да е за без пари! Просто да има разлика...Както и да е, вместо заяждане и лош тон, просто може да пишете, че няма да има коментар и толкоз!
 Peace

# 159
Не работя там LaughingНо съм раждала там секцио по спешност и то 2 седмици преди да намалят цените........
Не знам в кои частни болници има диференцирано заплащане. Знам, че в Клиника Щерев цената за секцио и за нормално раждане е една.
П.С.
За втори път ме обвиняват, че работя за болницата, не е ли време Семир да се замисли за моя  Winkхонорар, поне да има за какво да ме клеветят Laughing
Това разбира се е майтап!

# 160
Здравейте. Искам да Ви питам дали някой знае за доктор Ризова и какви са мненията ви.
Благодаря ви, Heart Eyes

# 161
Здравейте. Искам да Ви питам дали някой знае за доктор Ризова и какви са мненията ви.
Благодаря ви, Heart Eyes
Ще прочетеш много мнения и хубави и лоши сигурно.Но факт е че е голям специалист.Писала съм и друг път благодарение на нея сега си имаме една прекрасна принцеса и всеки ден и се радваме.Благодаря и  bouquet

# 162
 Здравейте!
Искам да попитам някой знае ли дали в Девата се заплаща престоя на бебето в кувьоз и самото лечение ако евентуално се роди недоносесено?

# 163
Благодаря ви, Heart Eyes
Ще прочетеш много мнения и хубави и лоши сигурно.Но факт е че е голям специалист.Писала съм и друг път благодарение на нея сега си имаме една прекрасна принцеса и всеки ден и се радваме.Благодаря и  bouquet
Благодаря ти много.

# 164
  • Pomorie
Предлагам ако има възможност да се направи лекция за хранене на бебето. Мисля че ще бъде много полезна за  всички майки. Аз лично в момента съм в чудене, дали като  ям прясно и кисело мляко това не е причина малкия да е неспокоен и да плаче. Доста изчетох по книгите по въпроса и мненията са противоречиви.

Общи условия

Активация на акаунт