МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 145
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
  • гр. София
Бих искала да попитам за нормално раждане в Девата, необходими ли са всички тези изследвания споменати в сайта на болницата     :

* време на кървене и съсирване, INR
    * уреа и креатенин
    * ЕКГ и консултация с кардиолог
    * консултация с анестезиолог
    * тест за алергия към упойки
    * васерман
    * хив

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 15:13 от sisi-pisi

# 331
А някоя мама може ли да разкаже нейните впечатления от нормалното раждане?!
 Аз съм в 8 месец и планувам да раждам в "Дева Мария" по естествен път- стига нещо да не се объра в посл. момент! Аз лично се страхувам от секциото. Следя се при д-р Георгиев, но за съжаление няма как той да ме изражда Sad Не ми и препоръчва секцио, само и само да съм при него- ВЪПРЕКИ ЧЕ БИХ ДАЛА ВСИЧКО ДА НЕ МЕ РЕЖАТ И ТОЙ ВОДИ РАЖДАНЕТО Simple Smile
Чета стриктно темата и се чудя дали изобщо да правя избор на екип или да оставя на съдбата да реши в чии ръце ще попадна?! Срещала съм се и с д-р Ризова и с д-р Драгнева, и от двете съм очарована, но съм се срещала с тях само по веднъж за ФМ.
Дайте моля ви съвет- да избирам ли екип?! Следващият месец като ида да болницата мисля и да си попълня вече заявление, че искам да родя там... все пак, ако ще избирам екип или лекар, тогава трябва да го впиша, нали?!

# 332
А някоя мама може ли да разкаже нейните впечатления от нормалното раждане?!
 Аз съм в 8 месец и планувам да раждам в "Дева Мария" по естествен път- стига нещо да не се объра в посл. момент! Аз лично се страхувам от секциото. Следя се при д-р Георгиев, но за съжаление няма как той да ме изражда Sad Не ми и препоръчва секцио, само и само да съм при него- ВЪПРЕКИ ЧЕ БИХ ДАЛА ВСИЧКО ДА НЕ МЕ РЕЖАТ И ТОЙ ВОДИ РАЖДАНЕТО Simple Smile
Чета стриктно темата и се чудя дали изобщо да правя избор на екип или да оставя на съдбата да реши в чии ръце ще попадна?! Срещала съм се и с д-р Ризова и с д-р Драгнева, и от двете съм очарована, но съм се срещала с тях само по веднъж за ФМ.
Дайте моля ви съвет- да избирам ли екип?! Следващият месец като ида да болницата мисля и да си попълня вече заявление, че искам да родя там... все пак, ако ще избирам екип или лекар, тогава трябва да го впиша, нали?!
И аз преди време поисках такава информация, но само една мама се отзова, хубаво е и други мамчета да споделят информация за тяхното нормално раждане.
На мен също ми предстои раждане там и всичко свързано с темата ме вълнува.
Аз също ходя при д-р Георгиев и при д-р Люцканов. Не смятам да си избирам екип за раждането, мисля си, че който и да е на смяна ще си свърши добре работата.

# 333
Какви са часовете за свиждане през лятото ?

# 334
    Привет, момичета!
Напълно разбирам вълненията ви, дни преди големият ден- и аз имах подобни, но преди 6 години раждах каката в МБАЛ Бургас и знаех едно нещо със сигурност, че в последната няма да се върна.
Когато бях в 7 месец отидох с позната в Дева Мария и там акушерката Стефка Узунова ни разведе из Родилно отделение и предродилна и родилна зала- оборудването, хигиената и спокойствието ми вдъхнаха кураж, че тук родилката може да намери човещина и подкрепа в този важен момент.
На 13 юли, сутринта започнаха едни циклични контракции и до следобяда бях почти убедена, че малката няма да си дочака термина Heart Eyes Бях си направила заявление за раждане и в него бях изискала д-р Ризова да бъде на моето раждане, при нея ми беше и първото- Гамишев ми следи бременността, много съм доволна. Имах и на двамата графика за юли, уцелихме д-р Ризова точно в деня преди да излезе в отпуск Crazy
В 19.30 ме прегледа в кабинет, бях с 4 см разкритие, една акушерка ме качи с количка до стаята, облякох си нощницата и ме качиха в предродилна, там беше много важно присъствието на нашия татко, който беше плътно до мен и това много ми помогна и в разходките със системата и при посрещането на контракциите, изобщо препоръчвам ви!
Включиха ме на окситоцин в 20 часа, сложиха ми мускулно и лидол, който обезболи в някаква степен контракциите, вляха ми и бусколизин и всичко това ме направи малко замаяна и трудно фокусирах на близко, но Ризова ме предупреди:) Тя ми пукна мехура и малко преди 23 часа започна сериозната част, Ризова ме тушира и направих няколко напъна на леглото още в предродилна, когато тя усети главичката на малката ме преместиха в родилна зала и с 3 сериозни напъна се роди Кристиана- 3 380 кг и 53 см, тези мерки малко ме затрудниха, но най- важно е, че всичко мина благополучно. Родих главичката и беба запречи с раменния си пояс и д-р Ризова реагира хладнокръвно и навременно, буквално я извади с голи ръце, заради това й качество и сигурността, които ми вдъхна още с първото раждане я избрах отново и както тя самата ми каза "Явно аз съм ти късмета". Наложиха се 3 външни шева, преди да ги направи Ризова ме обезболи, след 2 часа ни свалиха с малката в стаята. Грижите за бебета са уникални, правят им непрекъснато тоалет, ако има нужда от смяна по телефона викаш акушерката, има си и акушерки, които се грижеха само за майките, непрекъснато ни мереха кръвно, температура, на мен ми вливаха малко желязо, че бях с нисък хемоглобин.
Меко казано съм очарована от организацията, всички се обръщаха по име към нас с усмивка.
Свижданията бяха от 13 до 14 и от 18.30 до 19.30!
Оказа се, че преди 6 години в МБАЛ Бургас ми струваше доста повече раждането, отколкото в Дева Мария, а място за сравнение няма!

Успех на всички момичета, на които им предстои да раждат и нямайте притеснения и съмнения за Дева Мария!

Много мили пожелания, момичета благодаря ви:)

# 335
velizarka_8 сега вече съм спокойна щом бебето си остава при мен Grinning Аз дори си мисля,че и тези 2 дни са много.С предното ми раждане бебето си беше веднага при  мен,макар че тогава не можех да ставам от леглото и беше голям зор.
svetli6 аз също не искам пълна упойка и затова питам какво се усеща при спиналната.А за епидуралната мислих,че се поставя при нормалното раждане.
Но е невероятно 5 минути след започването на операцията да си гушнеш бебето,макар и за 3-4 секунди Grinning Ето по тая причина,както казваш ти и аз предпочитам да не съм с пълна упойка Simple Smile
За катетъра не знаех,че може да се сложи след упойката(то няма логика да не може).Мисля да помоля да стане точно така за което ти благодаря,че сподели.
tafta ако е само това усещане значи ще се изтърпи.  Simple SmileАз като се сетя на мен как ми скачаха на корема и после ме боляха всички ребра.

Колко време беше самата операция?Тук чета,че при някои е 30 мин. при други 2 часа.При вас как беше?

# 336
Свижданията са всеки ден от седмицата:
от 1 октомври до 30 април - от 13:00ч. до 14:00ч; от 17:30ч до 18:30ч
от 1 май до 30 септември   - от 13:00ч. до 14:00ч; от 18:30ч до 19:30ч

# 337
Бих искала да попитам за нормално раждане в Девата, необходими ли са всички тези изследвания споменати в сайта на болницата     :

* време на кървене и съсирване, INR
    * уреа и креатенин
    * ЕКГ и консултация с кардиолог
    * консултация с анестезиолог
    * тест за алергия към упойки
    * васерман
    * хив

Не, не е необходимо. Това се изисква за планово Секцио, като набор от документи при постъпване.
При нормално раждане е необходимо да носите направление за приемане /талон N7/, кръвна група, , обменна карта, кръвни изследвания, правени поседно при ЖК.
Обикновено 45 дни преди термина, гинеколога следящ бременността подготвя всички необходими документи на родилката, заедно с болничния за майчинство.

# 338

tafta ако е само това усещане значи ще се изтърпи.  Simple SmileАз като се сетя на мен как ми скачаха на корема и после ме боляха всички ребра.

Колко време беше самата операция?Тук чета,че при някои е 30 мин. при други 2 часа.При вас как беше?

Е ти си ветеран, така че няма да имаш проблем със спиналната, избирай нея без да се замисляш.
Колко точно е операцията не мога да ти отговоря, защото нали поисках да ме приспят. Но помня, че 10 без нещо ми биха упойката, точно в 10 д-р Ризова и д-р Дорийска се надвесиха над мен, в 10:05 извадиха и ми показаха Алекс, след това се събудих около 11 в следродилна, а в 12 вече си бях в стаята с близките. Предполагам, че самата операция е не повече от 30 мин., но доколкато знам след това трябва да постоиш час и нещо в следоперационна за да те наблюдават за евентуални проблеми, и след това те свалят в стаята.

# 339
в пониделник ми предстои секцио със спинална упоика,освен ако бебо не избърза да излиза,претисняваме че около 2 часа няма да си усещам краката,какво правите през това време,стои ли някои при вас?Моля някои минал през това да пише как е.

# 340
smacky на мен ми предстои такова в края на месеца...ще чакам да разкажеш как е минало при теб.Успех ти желая и стискам палци! thumbsup

# 341
Аз раждах секцио със спинална упойка. За самото поставяне нямам спомен да ме е заболяло, действа почти мигновено. Все едно те боцкат да ти вземат кръв от вената.
Липсва усещане от кръста надолу след като ти я сложат. Краката ми все едно бяха чужди. Не усетих никаква болка при раждането. Запазваш съзнание, но не е страшно, защото липсва усещане за болка. Не е приятно усещането за натежалите крака, но отмина.
Анестезиологът ме предупреди, че трябва да пия доста течности, за да не ме боли глава след като премине упойката. Аз по принцип си пия течности, тъй че проблеми с главоболието нямах. Даже бях зверски гладна и добре си похапнах Simple Smile

# 342
дано всичко мине добре,после ще разкажа Simple Smile

# 343
в пониделник ми предстои секцио със спинална упоика,освен ако бебо не избърза да излиза,претисняваме че около 2 часа няма да си усещам краката,какво правите през това време,стои ли някои при вас?Моля някои минал през това да пише как е.

Всичко ще е Ок...леко раждане ти пожелавам...за краката не се притеснявай, ще почнеш да ги раздвижваш без да се усетиш. Навестяват те акушерката и гинеколога в следроперационна, но докато усетиш, че не можеш да си движиш краката и вече ще можеш  Wink

# 344
  • у дома
Моето второ раждане беше в Девата, родих нормално за 2 часа - от приемането до раждането.
Понеже вече преносвах, ходих всеки ден на запис на тонове и в деня на раждането, докато ми записваше тоновете д-р Драгнева усети, че имам много силна контракция. Предложи ми да ми провери разкритието, оказах се със 6 сантиметра  Shocked Отидох до вкъщи да си взема "довиждане" с каката и багажа и се върнах. Сложиха ме на количка, качиха ме в една стая, облякох се и се качих в предродилна... Овързаха ме на леглото, аз си бях взела и телефона и си слушах музика през цялото време, разхождах се, полягвах... Общо взето, не питах много какво ми вливат, болеше, но се търпеше... След като ми спукаха мехура, вече започнаха адските болки, но слава богу след 30-ина минути родих. По време на раждането се наложи епизиотомия и това болеше най-много след това... Гоги се роди, сложиха ми го на гърдите да го погушкам малко, после го взеха, повиха и така ... През цялото време се чувствах спокойна, защото чувах тоновете на детето и бях концентрирана единствено всичко да мине нормално. Голямо значение имаше и д-р Драгнева - спокойна, уверена и усмихната. Въобще, родих като бял човек  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт