МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 80 144
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Предстои ми раждане в Дева Мария през август.Може ли някой да ми каже графиците на лекарите за август?

# 346
По време на раждането се наложи епизиотомия и това болеше най-много след това...
А за колко време се възстанови от епизиотомията? И болеше в момента на срязването или болката идва по-късно?

# 347
  • у дома
В момента на срязването няма как де не боли  Confused За около седмица след това, усещах опъване от конците и сядах трудно. Всъщност, това беше единственото неудобство от второто ми раждане. И с двете деца раждах нормално и се възстанових бързо  Peace

# 348
По време на раждането се наложи епизиотомия и това болеше най-много след това...
А за колко време се възстанови от епизиотомията? И болеше в момента на срязването или болката идва по-късно?
В момента на срязването при епизиотомията не усетих нищо в сравнение с болката през цялото време.Даже благодарение на епизиотомията родих 2-3 мин. по-късно.
Иначе по-късно пак се усеща болка,защото все пак имаш шевове и не може да се сяда нормално.

# 349
tafta:Е ти си ветеран, така че няма да имаш проблем със спиналната, избирай нея без да се замисляш.
Колко точно е операцията не мога да ти отговоря, защото нали поисках да ме приспят. Но помня, че 10 без нещо ми биха упойката, точно в 10 д-р Ризова и д-р Дорийска се надвесиха над мен, в 10:05 извадиха и ми показаха Алекс, след това се събудих около 11 в следродилна, а в 12 вече си бях в стаята с близките. Предполагам, че самата операция е не повече от 30 мин., но доколкато знам след това трябва да постоиш час и нещо в следоперационна за да те наблюдават за евентуални проблеми, и след това те свалят в стаята.

То и при нормално раждане се лежи 2 часа за наблюдение и после си в стаята с бебето.
Значи всичко е бързо.За близките не знаех,че може да са с теб в стаята.Това е много добре.  Simple Smile
А усети ли поставянето на спиналната упойка?Или те обезболяват преди това?
В същия ден ли постъпваш в болницата?Датата колко дни преди термина е?
Питам понеже аз родих 8 дни по-рано и се притеснявам да не стане пак да почна да раждам нормално.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 16:13 от vese77

# 350
А някоя от вас ползвала ли е олио за масаж на перинеума и мислите ли, че помага за по-малко разкъсвания по време на раждане и съответно за липса на епизиотомия?
Извинявам се за безбройните въпроси, но ми е за пръв път и ме вълнуват много неща, а какъв по-добър начин да ги разбера от вече миналите по този път.
Благодаря предварително на всички за отговорите   bouquet

# 351
   Успех на всички момичета, на които им предстои да раждат и нямайте притеснения и съмнения за Дева Мария!

Много мили пожелания, момичета благодаря ви:)
Наденце , не знаех , че сме в една тема Simple Smile) Много се радвам , че всичко е минало "като по вода" , знам колко се притесняваше ( е като всеки друг) и се радвам , че всичко е наред ! Целувки за сладките муцунки ! Hug Hug Hug

# 352
smacky ,преди 2 години раждах секцио със спинална упойка,действително около 2 часа не си усещаш краката,гади ти се като започне да излиза упойката,трепериш ужасно,имаш чувството,че умилаш от студ.Но това минава след това и остава само болката от операцията,но ти слагат обезболяващи,които не очаквай да свършат чудеса,но вси помагат до някаква степен.Не е толкова страшно,понася се.Сега след месец отново ми предстои секцио,не ме е вече толкова страх,защото ми е минало през главата вече,още повече сега ще раждам в Девата и чета много добри отзиви и за лекарите и за обстановката.Горе главата,ще мине,още повече като знаеш какво прекрасно същество ще видиш после.Успех и бързо възстановяване. newsm10

# 353
Нещо не разбрах съвсем..След секцио те свалят в реанимация и стоиш само 2 часа там и после в стаята или 24 часа и после в стаята.А кога най-рано пускат някой близък при теб...Питам,защото първия път като раждах секцио/не беше в Девата/,всички ни държаха малко повече от 24 ч.в реанимация и чак след това в стаята.И всъщтност таткото го видях чак след 30часа в стаята..Благодаря предварително за отговора..  bouquet

# 354
Нещо не разбрах съвсем..След секцио те свалят в реанимация и стоиш само 2 часа там и после в стаята или 24 часа и после в стаята.А кога най-рано пускат някой близък при теб...Питам,защото първия път като раждах секцио/не беше в Девата/,всички ни държаха малко повече от 24 ч.в реанимация и чак след това в стаята.И всъщтност таткото го видях чак след 30часа в стаята..Благодаря предварително за отговора..  bouquet

И аз точно за тоя престой се учудих,защото престоя знам,че  е 24 часа в реанимация,но тук момичетата казват,че в Девата са само 2 часа под наблюдение(както при норм.раждане)и после са в стаята дори и близките им са там.Все пак това е по-добър вариант.
Нека още веднъж някой да потвърди правилно ли сме разбрали?

# 355
Правилно сте разбрали - 2 часа и след това в стаята. Близките ми ме чакаха в коридора и влязоха веднага с мен в стаята, позволиха им да останат около 30 мин. Но имайте предвид, че все пак раждах преди година и 5 месеца, и напълно е вероятно нещата да са се променили.
Поставянето на спиналната не боли, защото преди това ти боцкат подкожно обезболяващо. Усеща се леко натискане, след което почва да ти става студено и постепенно спираш да си усещаш краката. Аз май обаче треперех повече от страх отколкото от студ  Laughing Като минаваше упойката не ми се е гадело, но бях леко замяна, но бързо се освестих.

# 356
Правилно сте разбрали - 2 часа и след това в стаята. Близките ми ме чакаха в коридора и влязоха веднага с мен в стаята, позволиха им да останат около 30 мин. Но имайте предвид, че все пак раждах преди година и 5 месеца, и напълно е вероятно нещата да са се променили.
И до преди 10 месеца беше същото. То тогава не ми беше до никой, най-вече до бабите, но не можех да стана и да ги изпратя  hahaha  Следващия път, ако има такъв, ще излъжа че пускат само таткото или най-много и майка ми  Joy 

Но това минава след това и остава само болката от операцията,но ти слагат обезболяващи,които не очаквай да свършат чудеса,но вси помагат до някаква степен.Не е толкова страшно,понася се.
svetli6, не знам с какво са обезболявали преди(не че сега помня), но аз не изпитах почти никаква болка, освен при раздвижването. Като си седях или лежах болка нямаше. Даже на няколко пъти не се усещах и тръгвах да ставам, толкова ми беше леко. Обезболяват много добре. Сигурна съм, че ще има голяма разлика от първото секцио. Дано да съм права!

# 357
Здравейте, сега открих този форум и доста ми хареса до сега ви четох. И аз ще раждам в Дева Мария , лекарят ми е Димитър Бояджиев много съм доволна от него!
И аз ще съм секцио , но няма да искам епидурална упойка а тази с маската ( с някаква газ до колкото знам) Искам да питам само като те приспят след колко време се събуждаш? И освен с маската слагат ли и други упойващи инжекции или каквото и да е.
Много ме е страх понеже съм многоо ама многоо алергична към упойки! Аз ще правя тестове предварително разбира се но все пак..... ме е страх.
А и ше ми е за първи път Simple Smile)

# 358

Привет на всички !
Искам да изкажа искренните си благодарности към специалистите в МБАЛ Дева Мария , кв.Ветрен !
По-специално искам да подчертая за грижите полагани за новородените в неонтология! От все сърце благодарим на д-р Згурова ,на сестра Петя Петкова  и на целия екип като цяло !
След една наистина тежка бременност родих преждевременно в началото на осми месец . Децата са близнаци и са незрели, бяха с тегло под нормите и с разни други проблеми . Положението "висеше на косъм" както се казва . Благодарение на тези хора обаче децата ми оцеляха и са живи и здрави ! Бяха положени изключително големи грижи за тях , след което ги изписаха на 19.07.2011г. в много добро здравословно състояние . Докато децата  бяха там имах възможността да ходя да ги кърмя , обяснено ми беше как да полагам елементарните ежедневни грижи за тях . Винаги ме питаха дали имам въпроси и бяха доста отзивчиви и приветливи , предвид ангажиментите им .
Досега те се грижеха за моите слънчица като истенски родители , а благодарение на това сега ние със съпруга ми можем да се наречем такива !
Сега са си у дома и можем да им се радваме и да сме щастливи!
Това щастие го дължим на всички тези хора  Hug
Нека не пропусна д-р Ризова , д-р Георгиев и целият им екип...
Благодарим също и на г-н Семир Абумелих за оказаната подкрепа и нека помага и на много други хора като нас ! Hug

# 359
Nadejdica, благодаря ти за подробният разказ!!! Да ти е живо и здраво малкото слънчице Криси, а също така и кака и Алекс!

Общи условия

Активация на акаунт