МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 739
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
благодаря svetli6 - живот и здраве секциото ми трябва да е към края на декември месец, но доктора ще каже най-добре кога:)Simple SmileSimple Smile Термина ми по принцип е на 02.01.12 година

# 556
Tania  Burgas,имаш още много време,но повярвай ми,няма за какво да се притесняваш,всичко ще мине добре.Сега просто се наслаждавай на бременността.Хубав ден и спокойно бременеене. Hug

# 557
Здравейте бъдещи и настоящи майчета! Малко почивах тези дни и за това се забавих с информацията, която искахте. Виждам, че популацията в бургаско и софийско се е увеличила   bouquet
Честити рожби на всички! Желая бързо възстановяване на майчетата, здрави, щастливи и неревливи бебенца  Hug
Тук информацията излиза и се разчува по-скоростно от колкото в болницата Simple SmileSimple SmileSimple Smile
Да, наистина се обмисля закупуването на вана за раждане. В момента правим проучване и е заложено в плана за 2012г. Информация ще можем да ви дадем по-късно, след като уточним подробностите.

А ето и графика на лекарите:
Д-р Ризова - 14-Дк, 16-Д, 17-Д, 18-Дк, 19-Д, 20-Н, 22-Д, 23-Н, 25-Дк, 26-Д, 28-Д, 30-Н
Д-р Драгнева - 07-2/6, 08-Н, 10-Н, 12-Д, 13-Н
Д-р Бояджиев - 08-Д, 09-Н, 11-Д, 12-Н, 14-Н, 16-2/6, 17-Н,
Д-р Дорийска - 09-2/6, 11-Н, 13-2/6, 26-Н, 27-2/6, 28-Д, 29-Н,
Д-р Гамишев - 10-Д, 11-Дк, 15-Д, 16-Н, 18-Д, 20-Д, 21-Н, 23-Д, 24-Н, 27-Н, 29-Д
Д-р Люцканов - 09-Д, 13-Д, 14-Д, 15-Н, 18-Н, 19-Н, 21-Д, 22-Н, 24-Д, 25-Н, 27-Д, 28-Н, 30-Дк

# 558
видях графика и искам да попитам на 16-ти др Гами6ев като е но6тна има и дежурен анестезиолог нали?званях края на август и на рецепция ми казаха 4е на 17 е но6тна гами6ев , но виждам 4е има промени.ако е вазможно,може ли да ми кажете кой анестезиолог е но6тна на 16-ти,понеже 6те минавам тест за упойки.

# 559
видях графика и искам да попитам на 16-ти др Гами6ев като е но6тна има и дежурен анестезиолог нали?званях края на август и на рецепция ми казаха 4е на 17 е но6тна гами6ев , но виждам 4е има промени.ако е вазможно,може ли да ми кажете кой анестезиолог е но6тна на 16-ти,понеже 6те минавам тест за упойки.

Na 16.09 e дежуреният анестезиолог е  д-р Игнатов.

# 560
благодаря за отговора

# 561
  • Където морето целува небето...
Някъде ми се беше мернало, че ако родиш в болницата имаш после някакъв преглед, който е безплатен (нещо като профилактичен предполагам). Някой може ли да ми каже дали е така и има ли някакъв срок. Питам за позната, която роди нормално.

# 562
  • Pomorie
Някъде ми се беше мернало, че ако родиш в болницата имаш после някакъв преглед, който е безплатен (нещо като профилактичен предполагам). Някой може ли да ми каже дали е така и има ли някакъв срок. Питам за позната, която роди нормално.

Има безплатен преглед след раждането, като отидете на регистратурата трябва да кажете предварително, не след като излезете от кабинета  Peace. Това е само гинекологичен преглед, ако искате да ви видят матката с ехораф, това се заплаща допълнително.

# 563
Контролните прегледи /в случаите когато се полагат/ са отбелязани с дата на епикризата Ви. Включително и новородени, които се е наложило да бъдат лекувани по дадена КП също имат такъв. Ако не намирате контролен преглед на епикризата, може да се обадите на 056/896262 и да се провери в досието дали му се полага такъв. Това се определя от клиничната пътека по която сте лежали. Не се отнася само за родилки, а за пациентите от всички отеления.

# 564
  • Бургас
Здравейте мами, аз май влизам във форума само когато имам проблем, но така не ми остава много свободно време с близнаците.
Бихте ли казали как се храните или сте се хранили на 8 месечна възраст с вашите бобоци?Аз храня Хриско и Марти, сутрин към 6-7 пием адаптирано мляко, после към 9-10 ядем попара,  на обяд зеленчуково/месно пюре редувам през ден, следобед каша или кисел и вечер само адаптирано мляко. Но мисля че това за вечеря само АМ май не му стига на Хриско, понеже през нощта се събуди и определено е гладен, а той събуди ли се значи и Марти става след него... и настъпва лудницата Simple Smile Какво мога да им давам друго за вечеря, преди това АМ? Някакви съвети?

# 565
Здравейте мами! Искам да питам вече родилите, как практикувахте с благодарствената почерпка към персонала? Например на мен ми остават броени дни или часове до раждането- дори сега съм под наблюдение за малко в клиниката. Лекарят, който ми следи бременността не спира да се вълнува от състоянието ми и постоянно идва да ме наблюдава. Направо съм възхитена от него, но за съжаление няма да раждам при него, а на случаен принцип. Решила съм да не давам пари или да нося големите дисаги с почерпките- смятам, че малка чантичка, но с отбрани питиета и не зная какво още (ПОМОЩ)  ще свърши работа. Първо за израждащия екип, второ за наблюдаващият лекар и позната от Варна ми каза, че било хубаво и за акушерката, която облича бебето на изписването да се погрижа да получи нещо  Mr. Green Но това си е явно варненски тертип.
В моят град (Русе) примерно на изписването се носи пита, цветя и разни питиета. Вълнува ме как е тук в Бс. Не искам да се излагам, все пак съм впечатлена от вниманието за момента, сигурна съм, че и като постъпя за раждане, пак всички ще са мили и внимателни.
Моля за помощ и съвети. И всъщност каква е практиката.

# 566
Yaroslavche, аз не съм носила нищо, а и смятам че това трябва да се изкорени. Дадох бонбони и букет цветя на изписващата акушерка. А и е забранено внасянето на алкохол и храна в болницата, дори и да е пакетирана (имам предвид ядки или някакви сладки, кексове и т.н.) Позволяваха ни само шоколад и то за силички, особено след операция. Така и смятам, че е редно в болница от такова ниво. Аз бях очарована точно от това. Букетите също ги изнасяха, особено ако ги видеше педиатърка, която и да е на смяна. А на наблюдаващия лекар винаги можеш да отидеш в частния му кабинет, щом имаш желание, да подариш нещо.
Но така разсъждавам аз. Разни хора, разни идеали! Затова сме различни!  Wink
slava_desa, може и да ми изтрият поста, но аз да ти отговоря  Rolling Eyes
Точно в този период давах плодово пюре към 19 часа. Ники не издържаше до АМ вечерта. Кисели не съм давала, само 2-3 пъти. Но тогава, към 8-я месец, въведох и кис. мляко. Като започнах да сменям кашата с кис. мляко+бисквити и беше по-добре. Но домашно, от магазина не бих посмяла да дам, дори и по БДС, малко съм недоверчива. Но това за киселото мляко си е индивидуално, много майки не се решават преди годинката.
Но ти попита за режима на 8 месеца. Нашият беше същия.
7 - АМ, 10 - попара, 13.30 - пюре, 17 - каша/кис. мляко, 19 - пл. пюре/плод(банан, круша, нектарина) и 21.30 - АМ Сега яде вечер супата от кухнята и пак се буди, така че не е сигурно дали е от глад. А отказа биберона и не иска АМ, ако го храня през нощта с какво ще да е  Laughing 
Може да си е по-емоционален.
И все пак майката си усеща най-добре детето!

# 567
Благодаря за мнението, velizarka!!! Точно тук исках да зная каква е практиката, защото навсякъде е различно  Grinning Значи няма да се изхвърлям много, щом нямат такава практика! Още веднъж ти благодаря   bouquet

# 568
  • Бургас
Yaroslavche, аз лично на изписването занесох бонбони и цветя на акушерките.

А после лично на моя д-р (на прегледа след раждането) й занесох огромен букет и бонбони.

Късмет и леко раждане.  Hug

# 569
Скъпи бъдещи мами, на 12.09 от 14.00ч. ще ви очакваме в "Училище за бъдещи родители БИБЕРОН".  Ще се проведе лекция на тема "Първи грижи за новороденото. Грижа за кожата, хигиена на седалището, обработка на очите, ушите и пъпчето.  Практически упражнения и съвети."
Към лекцията ще се присъединят и нашите прииятели от Future Health. Вили Пеева ще изнесе лекция на тема: Да станеш родител -много отговорности . Ние ще поемем една от тях- Здравето!

Общи условия

Активация на акаунт