МБАЛ Дева Мария, кв. Ветрен, Бургас - тема 8

• 79 682
  • 753
  •   1
Отговори
# 690
За всички настоящи и бъдещи майки-
-на 18.10- от14.00ч. ще се проведе лекция :
1." Видове ваксини .Имунизиране на доносено и недоносено дете"
лектор д-р Мирослава Колева- педиатър в Неонатологично отделение в МБАЛ "Дева Мария"

# 691
В колко часа трябва да сте в Девата,когато раждането е планово секцио?Чака ли се много време докато почне операцията?
Бихте ли дали графика на докторите за месец ноември?

# 692
vese77 - при кой лекар искаш да си правиш плановото секцио? Подала ли си заявление преди това?
Благодаря ти предварително за отговора Simple Smile

# 693
vese77 - ако искаш заповядай и в нашата темичка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613914.0

# 694
vese77 - при кой лекар искаш да си правиш плановото секцио? Подала ли си заявление преди това?
Благодаря ти предварително за отговора Simple Smile
При д-р Гамишев.Не съм подала заявление.Утре ще питам дали трябва да подавам.

Дано някой да ми отговори дали се чака много време преди самата операция. Simple Smile
Вярно ли е,че някои ги изписват на третия ден (пак за секцио питам) ?

# 695
vese77 - ако искаш заповядай и в нашата темичка: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613914.0

Благодаря за поканата Simple Smile

# 696
  • Бургас
 vese77 ,
на 20.09. родих секцио при др.Георгиев.Моето мнение е,че този е човек е най-прекрасният лекар,когото познавам.За др.Гамишев също съм чувала хубави неща,който и да избереш,няма да сгрешиш,но аз ти препоръчвам др Георгиев.Иначе се възстанових бързо,трудни са първите два дена,после със всеки изминал час се чувстваш все по-добре.Колкото до часа,зависи,на мен др ми каза да отида в определен час-07:50,родих в 09:35.Но бях и единственото планово секцио за деня,така че е относително.Аз лично не съм чувала да изписват на третия ден,имаш 5 нощувки и на шестия ден те изписват.И на мен ми се виждаха много тези дни,но минаха бързо,а и с грижите,които полагат там за теб,дори ще ти е приятно,защото ти само си почиваш и се радваш на бебчето си.Пожелавам ти леко раждане и само хубави впечатления на финала !

# 697
mimisiu  - много се радвам, че всичко е минало както трябва при теб Simple Smile С каква упойка беше - пълна или спинална. И аз се чудя в избора си между Гамишев и Георгиев newsm78

# 698
  • Бургас
Извършват ли се гинекологични прегледи с направление? Вчера спорих с една дружка относно това...

# 699
Извършват ли се гинекологични прегледи с направление? Вчера спорих с една дружка относно това...

В МЦ Дева Мария с направление за преглед при гинеколог, може да се мине само при д-р Драгнева. Единствено тя има договор със Здравната каса за доболнична помощ.
Ще си позволя да направя едно уточнение, защото има много хора, които не са наясно каква е процедурата.
Болница Дева Мария и МЦ Дева Мария са две отделни неща. В първата се извършва болнично лечение, т.е. пациента се приема за раждане, операция,  лечение, процедури и т.н. Работят общо 9 отделения (включително и Рентгеново) и всяко има сключен договор с НЗОК и работят с общо 117 КП. Всички здравно осигурени пациенти могат да се лекуват безплатно, като се заплаща само такса за престой. Тези които не са, заплащат стойността на клиничната пътека. В сайта на болницата може да получите информация за всяко отделение, какви процедури се правят и по кои пътеки работи.
Под доболнична помощ се разбира всички прегледи извършени в кабинетите и които не са свързани с болничното лечение. Единствените лекари, които имат сключен договор с НЗОК и които извършват прегледи при нас са д-р Драгнева /АГ/ и д-р Бурмов /ортопед/. При тях може да се мине с направление. При всички останали специалисти прегледите са само платени. В МЦ Света София работят голяма част от лекарите, които и в Дева Мария. С направление може да се мине там, след предварително записан час.
Забравих да отбележа, по горе коментирахте за консултация с Д-р Янев. В МЦ Света София също може да се мине на преглед със записан час , без да е необходимо да чакате.Там манипулациите са само планови и рядко има случаи, в които се налага да се чака повече време.
Надявам се да съм го обяснила правилно  Wink

# 700
mimisiu
Благодаря,че сподели как е минало всичко при теб. Simple Smile
Да ти е живо и здраво бебчето ! Simple Smile Simple Smile
Катетъра кога ти го сложиха?Преди или след упойката?

# 701
vese77, при мен нещата протекоха почти по същия начин, само че отидох на деня в 8.30 и ме вкараха в операцинната след 11 часа. Ники се роди в 11.30. Имаше друго секцио преди мен, т.е. стоях доста време в предродилна, близо 2 часа. Махах на таткото през прозореца, лежах за тоновете, пак се разхождах и така. Бях с пълна упойка, при нея слагат катетъра предварително. Неприятно и леко болезнено беше, признавам си! Мисля, че със спиналната може след това се постави. Родих на 3-ти и ни изписаха на 7-ми или пресметнато престоя ни беше 4 нощи и 5 непълни дни. Оперира ме д-р Ризова, момичето с което лежахме в една стая и което оперираха преди мен беше при д-р Георгиев. И двете се възстановихме бързо. Който и лекар да избереш няма да сгрешиш! А престоя наистина е приятен, въпреки болежките се чувствах като на почивка!
Спокойни изчакващи дни и щастлив финал!

# 702
velizarka_8 Благодаря ти още веднъж.  Simple SmileТи и преди се включи на мои въпроси.
Това с изчакването до 11 часа наистина е доста стресиращо,но ти благодаря,че сподели за да знам какво ме очаква.  Simple Smile
Сега си видях на изследванията,че нямам уреа и креатенин.Останалите ги имам.Трябва ли сега да си пускам специално тези неща?

# 703
  • Бургас
Благодаря ви момичета!
Катетъра ми го сложиха още в предродилна и да ви кажа като усещане е неприятно,но не усетих болка,важното е да се отпуснеш,просто е странно самото поставяне,а и после имах чувството ,че се напишквам,но определено няма болка.Аз бях с пълна упойка,така предпочетох,просто имам лоши спомени от един кюртаж без упойка преди няколко години и за себе си прецених,че ще е по-добре да съм с пълна.Събудих се в следродилна зала около 12:30 ч и казаха ,че много съм спала.А аз се чувствах супер-наспана и отпочинала,особено като ми казаха, че Божидара е жива  и здрава.Когато ме сваляха към стаята ми показа бебка набързо.Преди секциото бях много уплашена и притеснена,но ,момичета, ако можех да върна времето назад въобще нямаше да се притеснявам.Болка има - като менструална,от свиването на матката,но е поносима.Обезболяващо ми биха първия ден и на втория сутринта,нататъка аз отказах.Най-важното е да се раздвижвате много.Това става на втория ден.Минава сутринта към 10ч визитация,после ти махат катетъра,после по обяд идва рехабилитаторката и ти помага да станеш,да се измиеш и така.На третия ден ти оставят бебчето да си го гледаш и да си го кърмиш.На три часа (6,9,12,...,24ч.) ти взимат бебчето да му сменят памперса,а вечер го къпят,като последната вечер ти показват как да го къпеш.Общо взето май е това.

# 704
а имате ли представа при нормално раждане колко е престоя?

Общи условия

Активация на акаунт