МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 571
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Ами то не е проблем, а по-скоро сравнение, защото хлябът с айрян, въпреки че пак го правя с пълнозърнесто и бяло ми се надува доста Peace

# 181
  • София
Много сполучлива рецепта, Лабрекс   bouquet. Предлагам някой да я качи и в "Рецептите" (бих го сторила и аз, ама нали съм компютърен мазол - не зная как).

# 182
Здравейте момичета и момчета,
имам следният проблем от вчера и търся помощ ,пускам си машината ,загрява ,след това започва да меси ,но не изпълнява цялата програма и спира.Спрях я и за да изпробвам веднага пуснах една програма без загряване ,но отказа да меси.
Някой да има идея ,какво да направя  newsm78 ,че не съм в БГ ,а тук хлебопекрани няма ,така че и на сервиз не мога да я занеса  Sad ,а така свикнах с нея.

# 183
имам следният проблем от вчера и търся помощ ,пускам си машината ,загрява ,след това започва да меси ,но не изпълнява цялата програма и спира.Спрях я и за да изпробвам веднага пуснах една програма без загряване ,но отказа да меси.
Някой да има идея ,какво да направя  newsm78 ,че не съм в БГ ,а тук хлебопекрани няма ,така че и на сервиз не мога да я занеса  Sad ,а така свикнах с нея.
изключи я от контакта за по-дълго време (колкото ти позволява).
може да я е слънчасала  Laughing
след това я включи в контакта , избери програма и виж дали се е събудила - да работи както преди. ако не работи .....имаш 2 варианта - сервиз или нова   bouquet

# 184
  • София

Деси наистина я остави за по продължително време изключена от контакта. Може нещо програматора да е запомнил (дано не се е развалил, щото наистина трябва нова да купуваш). И виж после ако тръгне нормално значи всичко е наред, ако ли пък не виж поне програмата за месене и втасване дали работи и я ползвай като резервен вариант.

# 185
Благодаря ви момчета   bouquet

Кухнята ми е малко влажна през лятото,та  изкарах машината на слънце.Да видим утре как ще е  Praynig

# 186
  • София
Лабрекс да се чуства виновна.  newsm62

Правя експеримент нали (щото то аз иначе няма да съм аз де) с нейната рецепта и с още една в комбинация. Значи ако стане нещо ще се похваля.

# 187
Лабрекс да се чуства виновна.  newsm62

Правя експеримент нали (щото то аз иначе няма да съм аз де) с нейната рецепта и с още една в комбинация. Значи ако стане нещо ще се похваля.

Нещо ми се изпарило чувството за вина, ама ме е обхванало друго - огромно нетърпение да видя какви си ги измислил сега. Подскачам на едно място и чакам резултат!

# 188
Лабрекс,аз също правих твоя хляб с айран,ноооо не стигна до снимка,стана страхотен и още топъл се наряза,много го харесаха в къщи  bouquet.Чакам и аз експеримента на Дядо Хаджия Simple Smile

# 189
  • София
Лабрекс да се чуства виновна. 

Нещо ми се изпарило чувството за вина, ама ме е обхванало друго - огромно нетърпение да видя какви си ги измислил сега. Подскачам на едно място и чакам резултат!

Ми ето го:

От теб взех идеята за меда и айряна, аз добавих идеята за нишесте и парено тесто и то взе че стана. Много фин аромат на мед и консистенция на памук (долу в десния край съм турил разрез - стои като фина мрежа и е много мек). А да... и от моя любимия плътния хляб, а не въздушния.

Та понеже ми трябваше вряла вода за пареното тесто не турих айрян ами отделно добавих само кисело мляко допълнително. Вместо олио е с масло, че това ми попадна първо пред очите.

# 190
Ей сега и ти пък дядо Хаджия, дай ни технологията  Praynig

# 191
Ей сега и ти пък дядо Хаджия, дай ни технологията  Praynig

Да, де, обясни малко по-така, дядо хаджия, моля, като за не толкова схванати (себе си имам предвид, щот не схващам  Embarassed), иначе хлебчетата и разчупеното изглеждат  Crazy Heart Eyes  bouquet  chef Как парено тесто newsm78

# 192
  • София
Ма аз нали по рецепти не готвя, пък и това с пареното тесто го обсъдихме вече та рекох, че го знаете. Ама понеже и във фейса ме подпукаха за рецептата, да напиша и тук това което си спомням.

Значи:

Във вряла вода разтворих три четири препълнени супени лъжици брашно докато стане хомогенна смес, добавих към две супени лъжици втвърден мед, един резен от големите пакети масло, две супени лъжици сол и 60 грама натурално пшеничено нишесте. Това се разбърква хубаво (аз работя с машината не забравяйте - тя меси вместо мен). После оставих тая парена част да се охлади и добавих към 250 - 300 грама кисело мляко и него го разбих хубаво. Сетне брашното (към 800 грама ми отиде) и активираната (шупнала мая) и от там нататък карах по обикновения ред.

Хляба е изпечен във фурната на печката и не е мазан с нищо отгоре.

# 193
А с втасването как става фокуса? В машината ли ти втаса тестото или навън?

# 194
  • София
А с втасването как става фокуса? В машината ли ти втаса тестото или навън?

Първия път втаса в машината, а втория във фурната. Между двете втасания му изкарах въздуха, че гонех плътна консистенция и го оформих във формите за печене.

Общи условия

Активация на акаунт