МАШИНА ЗА ХЛЯБ -42 ТЕМА

• 70 569
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Пазарджик/Лондон
Лабрекс, и аз чакам подробности за хлебчето - страхотно е!

# 151
Благодаря ,ви хлебчето с айрян стана страхотно
Сега съм решила да правя козунак ,и ви моля отново за някой вкусна и страхотна рецепта

# 152
Момичета и момчета Laughing имам едно въпросче - за пореден път си правя хляба с мляко и масло, с едни и същи продукти, НО стана леко кисел. Може ли някой да ми каже от какво може да е? Мерси предварително  bouquet

Аз също така препоръчвам хляб с майонеза - става като питка вкусен Heart Eyes

# 153
Здравейте ,имам един въпрос ,намерих рецепта за солети и мисля да я изпробвам,но се чудя тестото на коя програма да го пусна   Thinking на тази ,която е 2 часа или на другата за 15 мин.,която се води -тесто за макарони  newsm78

# 154
Чудесни хлебчета !
Значи ли това , че си използвала пропорциите на Полин, но си заменила яйцето с 80-85гр айрян? И колко мед сложи?

Аелис, mama Tin , не е по рецептата на Полин, от руски форум е:

- 1,5 ч.л. суха мая
- 450 гр брашно
- 1,5 с.л. мед
- 2 ч.л. сол
- 50 мл зехтин (последните правих с олио)
- 260 мл кефир (при мен айрян горе-долу 1:1 кис.мляко и вода)

И, понеже няколко пъти го правя и става разкошно хлебче, реших и на отложен старт  него да пробвам. Най-интересното е, че който го хапне, казва, че е с вкус на масло и прилича на козунак. Не знам дали просто на моята хлебопечка пасна, но наистина е един от най-харесваните хлябове вкъщи. Всичко слагам точно по рецептата, нищо не намалявам, и меда, и солта, всъщност само маята слагам една идея по-мъничко, половинката лъжичка не е съвсем половинка, ама почти.  Grinning И зехтина съм заменяла с олио, поради мързел в жегите да ходя до магазина.

# 155
Благодаря лабрекс Hug
Ще му увелича пропорциите и непременно ще го пробвам.

# 156
  • всеки тежи на мястото си, та и аз ...
Лабрекс, на коя програма го печеш? Искам да го пробвам непременно, но с програмите ми е каша в главата.

По този повод да споделя, че не хващам разликата между програма за основен бял хляб и френски бял хляб. Когато правя хляб само с бяло брашно, винаги го пускам на френската програма, така ми беше първата рецепта, от която тръгнах. После я модифицирах, слагам айрян, зехтин, понякога яйце, но винаги пека на нея и все е успешен. Когато смесвам брашната с грахам, ръжено, типово, ползвам програма пълнозърнест хляб. Така и не разбрах за кое брашно е основната програма?  Embarassed

# 157
И на мен това ще ми е следващият хляб. Благодаря, лабрекс  bouquet

# 158
Лабрекс, на коя програма го печеш? Искам да го пробвам непременно, но с програмите ми е каша в главата.

При мен е 1-ва програма, основен бял хляб, 3 часа. Между другото и аз не съм много наясно с програмите, основно на тази пека, една от кратките също пробвах преди време, и за кекс. Машинката ми е за хлебчета 750 и 900 грама, на средна коричка беше поставена, като я получих, и 900 гр, така си и стои, нищо не съм променяла.

# 159
Аз даже пълнозърнестите през лятото пека на основна програма. По принцип френската програма би трябвало да направи хляба с по дебела и хрупкава коричка. Иначе разлика друга май няма.
А ето и моето хлебче по руската рецепта на Лабрекс - само че към бялото брашно добавих и ръжено

# 160
  • Пазарджик/Лондон
Ауу, mama Tin - страхотно ти е станало хлебчето Hug.А колко бяло и колко ръжено брашно сложи?

# 161
Страхотно беше и на вкус, почти свърши вече Blush
Иначе сложих 550 гр бяло и 150 гр ръжено брашно Peace а айряна беше 400 гр доста гъстичък почти 300 гр кисело мляко и 100гр вода.

# 162
Здравейте ,имам един въпрос ,намерих рецепта за солети и мисля да я изпробвам,но се чудя тестото на коя програма да го пусна   Thinking на тази ,която е 2 часа или на другата за 15 мин.,която се води -тесто за макарони  newsm78
Аз винаги за солети ползвам тази 15мин.Всъщност за всичко което пека извън машината,питки,мекици,тесто за пица,разни теста за сладки и т.н.

# 163
привет,хлебопекари....Само да вметна,че напоследък когато правя хляб /ползвам си все една  и съща рецепта с бяло брашно/ или багети винаги добавям лъжичка-две шарена сол в тестото и хляба ухае чудесно.После и на вкус е много приятно,все едно си наръсил филията с шарена сол Laughing  Пробвайте Peace

# 164
Аз винаги за солети ползвам тази 15мин.Всъщност за всичко което пека извън машината,питки,мекици,тесто за пица,разни теста за сладки и т.н.

Благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт