диспропорция момчета - момичета в класа

• 2 598
  • 21
  •   1
Отговори
В класа на дъщеря ми във втори клас ще бъдат 19 момчета и 6 момичета. Колебая се, дали да я не преместя. Моля за съвет и мнение от майки, които имат опит с подобна диспропорция в полза на момчетата.  Не е ли твърде труден за овладяване такъв клас - струва ми се, че времето ще минава в мерки за дисциплината. Освен това ще преобладават мъжките, по-груби игри, като футбол, баскетбол и т.н. 

# 1
В класа на сина ми пропорцията е същата. В началото някои родители на момичета бяха склонни да местят децата си в други, по-добре разпределени класове, но се отказаха. Децата ни вече завършват трети клас и проблеми не е имало. Но всичко все пак зависи от учителката. Нашата успя да се справи, а момчетата определено си тачат девойчетата и си ги къткат.

# 2
  • дядовата ръкавичка
И в класа на сина ми е така 18:6 в полза на момчетата Mr. Green. Класната ни е страхотна и не е имала проблеми с дисциплината. Виж, не може да се каже същото за учителите по език и тези в занималнята, които определено не се справяха. Наистина, много е важен класния ръководител  Peace. Е,  имаше приказки в един момент: "Пък класната винаги защитава момичетата .... все момчетата сме виновни", но се установи, че това не е съвсем вярно и отмина бързо.
"Вътрешни междуособици" и войни - момчета срещу момичета не е имало. Даже сега (4 клас) 3 от девойките ходят на бейзболни тренировки с момчетата. В събота имаха мач, а момичетата отидоха специално за  агитка  Wink.
Дали са момчета и момичета няма голямо значение, важно е да са добри деца и да се разбират.

# 3
  • На село
Подобно е и съотношението в класа на единия ми син - 17:7. За две години никакви проблеми не са имали. Както каза baibibi по-горе - всичко зависи от класната. Нашата също се справя прекрасно с дисциплината на преобладаващо "мъжкия" си клас.

# 4
  • I want it all and I want it now.
При дъщеря ми е подобно съотношението. Нямаме проблеми. Класната се справя блестящо.

# 5
Никога не би ми хрумнало, че това може да е причина за смяна на класа...

# 6
Много благодаря за отговорите. Ще видим как ще са нещата и ще преценя. Доста са буйни момчетата в класа, има боеве, ритане, блъскане...вън на двора играят само футбол, дъщеря ми друга игра вече не знае. Интересите й станаха момчешки - бойци, мечове, коли, за обличане на пола и дума не може да става...Най-големият проблем обаче е затормозяването на учителката с постоянната нужда от въдворяване на ред.  Не е случаен стремежът броят на момчета - момичета в класовате да е балансиран. Ще се радвам да чуя и други мнения.

# 7
В класа на дъщеря ми са 15 момчета и 7 момичета.Няколко момчета са доста буйни, но положението не е излизало извън контрол.Момичетата се отделят на група отделно от момчетата и са доста задружни.Моите наблюдения са,че момичетата са по-големи интригантки и е по-добре, когато са по-малко.И все пак всичко си зависи от учителката, а нашата класна е страхотна, днес я изпратихме с много сълзи.

# 8
Моето момиче ще е първи клас и аз съм малко притеснена от факта че по списък са 21 момчета и 8 момичета,предполагам че ще се понамали класа след като отмине записването,защото не мисля че е нормално да има в един клас 29 деца,нямаше ли някакъв максимум за брой деца въобще/25/или аз бъркам Rolling Eyes

# 9
Имам поглед над това в клас да са повече момчетата и обратно. Първия случай е когато дъщеря ми беше 5 клас. Да, момчетата са по-буйни. Наранява ли са се в игрите си, но никога не е имало проблем между тях и момичетата, освен може би някакви глупави детски дразненици, които за мен са си нормални и идват от възрастта им. Никога не съм се притеснявала от значителния превес на момчетата в класа.
В 6 клас стана обратното. 20 момичета и 4 момчета. Ами за мен този и клас е в пъти по-лош от този с повечето момчета. То не бяха интриги, групички, боеве между някои от момичетата(едно момиче дори счупи ръката на друго и то това в 7 клас. не са малки деца вече). Чудо направо.
Най е добре по равно да са или горе-долу по равно, но ако не може, съм по скоро за клас с повечко момчета Simple Smile

# 10
Малко се успокоих от това, което пишете. Вероятно е тъпо да местя детето, при положение, че обожава класната си. Момчетата са по-буйни, но със сигурност интригите нараняват повече. Лошото е само, че за такива буйни класове от момчета обикновено се подбират и по-строги учители за занималня, езици и т.н., които понякога стряскат децата с методите си.   

# 11
  • София
Аз съм с момчета и досега винаги сме били в "женски" класове. Не е имало проблеми. Даже сега в 8 клас малкия ми син пак е сред много момичета, защото махнаха квотите за момчета и момичета в повечето гимназии. Такъв им късмета. Аз лично смятам, че е по-добре бройките да са близки.

# 12
  • Варна
В класа на сина ми са 8 момчета и 15-16 момичета. Макар че момичетата са повече, май на класната и отнема доста време с дисциплината.
 Синът ми е постоянното присъствие от момчета по рожденни дни.И на момичешки и на момчешки. Laughing

# 13
  • София
В такива случаи момчетата са на почит.

# 14
в класа на синът ми  са  само 8 момчета и 16 момичета смея да кажа че  направо  момичетата са ужасни лигли и    направо  ви завиздам че има класове с повече момчета..... Wink горките момчета  не им е лесно в нашия клас с женско  царство

Общи условия

Активация на акаунт