На море в Гърция - 4

• 141 026
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
СКО,
Двойно подсигурени сте-не се безпокойте за пътуването .Проблема с  GPS   идва от факта, че не винаги са качени актуализирани карти.В стара Европа е ОК,но на другите места-не винаги.Миналата година ни заби в такава пустош, че едва се измъкнахме.
Биби,починете си , разтушете,обърнете си внимание един на друг.Когато децата са малки, е чудесно да си без тях ..за малко.Не е нужно почивката да е хипарска, важното е друго –свободата на избора-колкото по-малко ограничения откъм спане,плаж, хранене-толкова по-добре.
Желая на всички ви пълноценна почивка!

# 691
  • София
Е да, за GPS трябва актуални карти. Мъжът ми понеже е фен (разбирай луд) си ги дърпа през 2-3 месеца.  Mr. Green
Иначе цветните карти с картинки (аз им викам пътеводители) наистина са много яки. Вече ги има и в пдф формат за имащите рийдъри.  Peace

# 692
  • софия
Е да, за GPS трябва актуални карти. Мъжът ми понеже е фен (разбирай луд) си ги дърпа през 2-3 месеца.  Mr. Green
Иначе цветните карти с картинки ( аз им викам потеводители) наистина са много яки. Вече ги има и в пдф формат за имащите рийдъри.  Peace
Bibi, дай линк-че, моля Sunglasses

# 693
Споделям мнението на Таня.
Независимо от актуализирането на картите, на Балканите джипиесът често не може да се справи с неща от типа "тая улица е затворена за ремонт" и "тая е станала еднопосочна, ама в другата посока". В САЩ и Канада е идеален просто, но за Гърция и другите балкански страни имам доста възражения. Често направо го спирам, честно казано и си карам по карта и по опит.

Таня, видя ли какво ти написах за Самария одеве?

# 694
  • София
Е да, за GPS трябва актуални карти. Мъжът ми понеже е фен (разбирай луд) си ги дърпа през 2-3 месеца.  Mr. Green
Иначе цветните карти с картинки ( аз им викам потеводители) наистина са много яки. Вече ги има и в пдф формат за имащите рийдъри.  Peace
Bibi, дай линк-че, моля Sunglasses
за кое от двете ?

# 695
  • София
Параход, благодаря ти много!   bouquet  Още вчера видях написаното, но тези дни ми се случиха неприятности и не съм много наред. Извинявай, но забравих да ти благодаря  Embarassed! Уж се опитвам да се разсейвам, да мисля за пътуването или други неща, но не винаги се получава  Sad.

Нашите карти са винаги актуални, защото ги изтегляме непосредствено преди пътуване. Но на Закинтос не различаваше черни от малки пътища. Прекарваше ни през строежи и маслинови горички. Това имах предвид. Много пъти цикляхме в кръг. Е, това беше първия ден. После просто си гледахме хартиената карта и табелите  Laughing.

Последна редакция: ср, 17 авг 2011, 13:46 от Тaня67

# 696
Тaня67 ,bibi ,
точно за това говорим и нарекох картите актуализирани-всички ги теглим непосредствено преди пътуване, но не винаги базата данни е точна.

# 697
До Закинтос използвахме българската карта на Домино. До Гревена добре, но от там до Патра два пъти се обърквахме, може би защото беше нощ и умората си каза думата. Така пътят ни се удължи с почти с 200 км Mr. Green, но пък на връщане вече нямахме проблеми. А на острова картата служеше да прави сянка на таблото на колата, когато я оставяхме Simple Smile. Там нямаше място, до което да съжаляваме, че сме отишли, пък дори и да сме се объркали!

# 698
  • Пловдив
здравейте,
много хубава тема, не съм почивала по гръцките плажове, освен на остров санторини и самотраки.
в момента се чудим още дали бг или гърция, но аз лично предпочитам гърция, по-близката част,откъм границата към свиленград (по-близката до Пловдив имам предвид).
ако може запознатите да ми предложат градче (до 320 км от пловдив) с приятен плаж, подходящ за младо семейство, ол инклузив ако има комплекс (предпочитаме комплекс), ако няма просто хубаво хотелче, под което разбирам нещо директно върху пясъчен плаж, поне със закуска, може без басейн, голяма стая и детски кошари без заплащане.
  bouquet

# 699
  • София
Josefin, би ли разказала нещо за Самотраки. Има ли там хубави плажове и въобще заслужава ли си да се посети?  bouquet

# 700
  • София
Здравейте,
със семейството ми искаме от 1 септември да отдем до Гърция и по-точно на Халкидики и искам да попитам запознатите кои хотели наистина предлагат това, което е описано. Става въпрос за ultra all inclusive или all inclusive. Трима възрастни сме и дете на 1 годинка.
Чакам вашите мнения и препоръки.

# 701
Кажи кои са хотелите, които го предлагат, за да ги коментираме?

По принцип ол инклузива не е силната страна на гръцкия туризъм, както сме коментирали много пъти. Тук в темата имаше лоши отзиви за гръцки инклузив, но не помня къде, май в някакъв хотел на Касандра. Аз лично дори не съм попадала на оферти за ултра ол. 

Вие къде точно на Халкидики сте се насочили?

# 702
  • София
Насочили сме се по принцип към Касандра, а за сега хотелите са два Оceania Club и Elinotel Apolamare

Последна редакция: чт, 18 авг 2011, 15:07 от stassyjud

# 703
  • София
Насочили сме се по принцип към Касандра, а за сега хотелите са два Оceania Club и Elinotel Apoldmare

И ние сме горе долу като вас само,че с две малки деца и се бяхме сасочили по снимките към Сани Резорт обаче сега като видях Oceania Club също много ми харесва - явно има опции записвам се да следя.

# 704
Океания изобщо не може да се сравнява със Сани. Но мисля, че и цените на Сани са по-височки Simple Smile

За Елинотела нямам впечатления, но си спомням, че е коментиран тук в темата, нека момичетата се включат.

Общи условия

Активация на акаунт