На море в Гърция - 4

• 141 077
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Във Флегра бяхме за 3-ти път в края на м.май . Преди три години попаднахме случайно на този хотел. Цената е прилична, но ние сме плащали и за 3-ма възрастни( сина ни се води вече възрастен) в малък апартамент по малко- така че може би трябва да потърсите през друга агенция. Първите две години в хотела бяха предимно руснаци и храната беше ориентирана главно към тях. Тази година имаше доста българи , словаци и малко румънци и храната беще по-различна, а може да е от смяна на готвача- грък живял доста години в България според аниматорите. Анимация има за първа година и двамата аниматори бяха Българи, както и една от сервитьорките.
Сега за хотела- приличен, чист, ежедневно се почиства и се сменят кърпите, обстановката в стаите е приятна и все още изглежда нова. Баните поне в апартаментите са големи и чисти, за стаите четох в руските форуми, че са с полупрозрачна стена към самата стая, но ние винаги сме ползвали партамент, така че нямам впечатления.
Храната не е нищо особенно, няма голямо разнообразие, но винаги съм  намирала нещо което да ми допадне. Недостатък за мен е че месото винаги е готвено със някъкъв сос. Десертите са 1-2 плод и понякога кремчета или пастички. Така че тук има какво още да се желае, но пък при цената която се плаща може би е резонно.
За плажа са писали, но при желание за разходка още в началото на селото, което е наоколо 500 метра започва плажната алея с кафета, барове и таверни и безплатни зони между тях, така че всеки ден може да се сменя мястото, но  плажа навсякъде е с едър пясък и камъчета.
Общо всето за хора без много претенции е удачно място.

p.p  Наличието на много руснаци поне в този хотел не е смущаващо, за трите ни престоя в хотела никога не е имало пиянски изцепки или видимо пияни туристи. Единственно румънците миналата година бяха по-гласовити и без алкохол, но се преживявя.
Бара е много приятен, част от него е изнесена над басейна със стъклен под и вечер след като запалят свещи и фенери на масите и около басейна става приказно. Недостатък от тази година : След 21 часа напитките на бара вече са платени (беше до 22 преди) и работрщитр на бара бяха малко муднички, а от тази година не можеш да си поръчаш директо на бармана.

р.р.р Извинявам се за дългия пост, но поради скорошната ми регистрация ( и мързела да пиша ) скоро няма да мога да се включа в темата, която ми е любима в този подфорум и си я чета като гост  от доста години.

# 451
  • Абсурдистан
Някой да има отзиви за този хотел : Mediterranean Village

# 452
  • София
Миналата неделя се завърнахме от Мediterranean village
http://village.mediterraneanhotels.gr/index_en.html
Наистина всичко е така, както изглежда на снимките – красиво.
http://cikoni.multiply.com/photos/album/60/60#photo=2
http://cikoni.multiply.com/photos/album/60/60#photo=5
http://cikoni.multiply.com/photos/album/60/60#photo=7
http://cikoni.multiply.com/photos/album/60/60#photo=8
Стаите ни бяха на 1вият етаж. Едната с почти директен излаз на единият от басейните, което за децата беше супер. Плажът е също на няколко крачки, но ние го посетихме само 2 пъти. Чадърите и шезлонгите са безплатни за гостите на хотела. Плитко е и водата сутрин е чиста.
След обяд има вълни и става по – мръсно.
Това което не ми хареса и остави у мен лошо впечатление беше:
1.   Стаите се почистваха, след 13.00 когато е времето за почивка.
2.   Храната по никакъв начин не отговаря за 5 звезден хотел.
Сравнявайки я с Калиакра (Албена), където бяхме миналата година, менюто си беше направо бедно.

Чипоноска, ето  Hug

# 453
  • Абсурдистан

Благодаря, Таня.
Бях си го харесала, но явно ще си остана с избора на Сани.

# 454
  • София

az_pak_az благодаря за изчерпателната информация. В общи линии наистина както и очаквах, все пак за тези пари ми е ясно, че няма да е супер лукс  Hug

# 455
  • София
Здравейте,
почти всичко изчетох от последната тема за Гърция, в по-предишните не съм се ровила още, ще ги разгледам при първа възможност.
Не намерих почти нищо за Сикия, там сме решили да пътуваме през септември. Ако някой може да помогне с информация за малко хотелче край морето или студио, а също и с места за хранене, препоръки за таверни, ресторанти и др. Плажовете знам че са хубави в района, затова там сме си избрали.
Имам и още един въпрос - Параход, мисля че в твой пост съм чела че времето през септември не е подходящо за Тасос, а за Халкидики добре ли е?

Благодаря предварително.

# 456
Ignis,
то времето си е тото- понякога може през септември да е жега и чудесно за плаж, друг път съм зъзнала и на 10-15 градуса в Гърция... За Тасос го казах, защото там е по-влажно и зелено и по принцип е по-дъждовно извън големите жеги юли/август. Да, на южна Ситония може да се очаква по-сухо и слънчево време, но пак - гаранция-Франция.

За Сикия почти нищо не си чела, защото то почти нищо няма, освен хубав плаж (всъщност, са три плажа - един широк и две малки заливчета). Самият град с това име е на 4-5 км във вътрешността и там няма нищо особено, освен банкомат (понеже в малките селца в Гърция те са рядкост, затова не пропускам да подчертая тази особеност Simple Smile). Около плажа се е образувало нещо като вилно селище, табелите са Паралия Сикия. Има къмпинг и разпокъсани къщи за гости, кръчмици тук-таме, но нищо централизирано като село.
В halkidiki.com, който е доста изчерпателен сайт за студиа и аз няколко пъти съм намирала от него, дават само две места за настаняване на плажа Сикия. Ако се разтърсиш из нета, предполагам, ще има и други. Повечето май предпочитат да отседнат в близкото Сарти, където има голям избор, и да ходят до Сикия на плаж.

# 457
  • София
Имам и още един въпрос - Параход, мисля че в твой пост съм чела че времето през септември не е подходящо за Тасос, а за Халкидики добре ли е?

Преди 3 години, тръгнахме от Пловдив на 6 септември. Минахме през Доспат, където имаше сняг и стигнахме в Пефкохори, Касандра, където си пуснахме климатика да топли  Mr. Green. Още на другия ден се оправи и изкарахме една от най-хубавите си приятно топли почивки. През деня беше 27-28, а вечер 23-24. Морето - топло. Същата година племеникът ми беше в началото на октомври и каза, че морето все още било топло и е ставало за къпане. Така, че си е точно до късмет.

# 458
  • софия
В неделя се върнахме от Вурвуру. Бяхме тук. Доволни сме - стаите са много чисти (или е ново, или добре поддържано), голям двор за детето, спокойно, просторно. Пътят минава до къщата, но тя е навътре и не се разбира за пътя, да не говорим, че нито е натоварен, нито културата на каране е като в БГ. Плаж - Кариди. Кристална вода, топла, плитко. Идеално за малки деца.
Сега замисляме септемврийско море в Аспровалта. Най-близо ни е, а и можем с корабче до Атон да отидем, т.е. малко по-различно и разнообразно Sunglasses.
Момичета, бихте ли споделили добър/проверен хотел там Praynig. Гледах няколко в този сайт, но не съм сигурна Confused

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 09:15 от zvanche

# 459
  • София
Благодаря! Hug

# 460
  • София
Звънче, защо не пробваш в Букинг? Повечето хотели си имат оценка и коментари от какво са доволни и недоволни хората. Оценка около 8 и нагоре е добре. Има цени за групова резервация и можеш да сортираш хотелите по нея, което за нашето 4-членно семейство е много удобно. Само трябва да посочиш точните дати.

А в този сайт Greek hotels реших да видя какво предлагат за Корфу, че май решихме да отидем там тази година. Аз ли нещо не мога да намеря или предлагането е само в Северна Гърция?

# 461
Таня,
това е български сайт, благоевградски Simple Smile, нормално е да има предлагане само за тази част на Гърция, в която има най-голямо и постоянно търсене.
Корфу е голям остров, с развита тур. индустрия и предлагането е огромно, съветвам те първо да си избереш селище или поне част от острова, където да идеш, и да си прецизираш търсенето там. Аз бих избягвала сборищата на пияни англичани Simple Smile

Звънче, ако искате да обикаляте Атон, може би е по-добре да се насочите към района Уранополи-Йерисос. Оттам ви е близко и за дневна разходка до Амулиани, също е приятно островче.
Аспровалта-Ставрос-Олимпиада също не е лош бряг, но да ти кажа, не съм очарована от възможностите за настаняване там (отсядала съм само веднъж, точно през септември, но минавам чат-пат почти всяко лято). Някак са по едни такива... обикновени, толкова лъскава къща като Лица Панаги, забрави. Може би хотели има на по-високо ниво, но студиата им са много "основни".
На каква цена почивахте в Лица Панаги, ако не е тайна, и за кои дати?

# 462
  • софия
Звънче, ако искате да обикаляте Атон, може би е по-добре да се насочите към района Уранополи-Йерисос. Оттам ви е близко и за дневна разходка до Амулиани, също е приятно островче.
Аспровалта-Ставрос-Олимпиада също не е лош бряг, но да ти кажа, не съм очарована от възможностите за настаняване там (отсядала съм само веднъж, точно през септември, но минавам чат-пат почти всяко лято). Някак са по едни такива... обикновени, толкова лъскава къща като Лица Панаги, забрави. Може би хотели има на по-високо ниво, но студиата им са много "основни".
На каква цена почивахте в Лица Панаги, ако не е тайна, и за кои дати?
Лица Панаги хич не е лъскав (поне за моите представи). Нормално семейно хотелче, но наистина приятно, чисто и тихо. Иначе, типично за Гърция, детската стая беше маломерна - креват на 2 етажа в стая с големина на 2 двуетажни кревата, и малко по-голяма стая-спалня с кухненски бокс. Един малък гардероб и това е. Но си е ОК отвсякъде. Имахме късмет с голям балкон,на който беше сянка следобяд. Разбира се не е тайна цената - 55 евро за апартамент, 16-23 юли бяхме Peace Ние запазихме май-юни. На вратата имаше 80 евро за същия период, но не знам дали заради кризата, ако някой реши сега да ходи и има места няма да е по-евтино.

Параход, имам голямо доверие на това, което споделяш и ще го покажа довечера на мъжИ. Ние не, че толкова държим да обикаляме точно Атон. Просто малкият зверун иска да се вози на кораб, а Аспровалта/Орфино са близичко до София и за това се насочихме на там. Ще вземем и баба и като те чета, по-скоро трябва да търсим 2 двойни стаи. Така или иначе, става въпрос само за 4 дни и не е толкова фатално. Ако имаш добро място в района, който ми препоръчваш (Уранополи-Йерисос) ще съм благодарна!

Таня, гледах в Букинг-а, както и сайт-а, който дадох, но имам най-много доверие на споделено тук  и за това предпочитам да си попитам  Embarassed

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 14:33 от zvanche

# 463
Ако е само за возенето на кораб, направо отивайте на Амулиани, 15 минути возене в една посока, през половин-един час са фериботите Simple Smile За Атон са два пъти дневно в сезона, от Уранополи - и сутрешния със сигурност няма да го хванете, ако сте в друг град. През септември не знам и два пъти дали има.
Аз моето дете не съм го возила около Атон, струва ми се, че ще й е скучно толкова часа да гледа манастири - но вашето е по-голямо, може да му хареса.

В Аспровалта съм била точно в такава апартамент, какъвто ти трябва - голям, с две отделни стаи, две двойни и единично легло, не 4, а 5 души може да побере.
В Катерина II е, хубав голям двор за теферич, но въобще не може да се сравнява със студиата, в които ходим на Ситония (много, много по-аскетична е мебелировката и доста по-вехтичко от това, което показа във Вурвуру, затова го нарекох "лъскаво"). Не я препоръчвам по принцип, защото не съм я избирала аз и не е точно по мой вкус. Но е много евтина и изкарахме окей, в крайна сметка, бяхме тумба приятели-ергени тогава.

За Йерисос мога да препоръчам къщата, в която бяхме това лято за 2 дни на връщане от Ситония - случайно я открихме, но чисто нова и безукорно чиста и оборудвана - Anna Rooms. Студиата са със спалня и диван, не зная дали ще има място за баба. Апартамента, който предлагат, не съм го виждала. Градчето е доста по-голямо от селата на полуострова. На крайбрежната алея има аквариум със свободен достъп, всички сме очаровани от него Simple Smile В Уранополи също е интересно, но там знам само хотели - дестинацията е доста разработена от бг туристически агенции.
На самия остров Амулиани също има доста хотели и къщи за гости, но тъй като теренът е пресечен, нямат хубави дворове. Всъщност изобщо нямат дворове. Иначе островът има хубави плажчета.

# 464
  • софия
В Аспровалта съм била точно в такава апартамент, какъвто ти трябва - голям, с две отделни стаи, две двойни и единично легло, не 4, а 5 души може да побере.
В Катерина II е, хубав голям двор за теферич, но въобще не може да се сравнява със студиата, в които ходим на Ситония (много, много по-аскетична е мебелировката и доста по-вехтичко от това, което показа във Вурвуру, затова го нарекох "лъскаво"). Не я препоръчвам по принцип, защото не съм я избирала аз и не е точно по мой вкус. Но е много евтина и изкарахме окей, в крайна сметка, бяхме тумба приятели-ергени тогава.

За Йерисос мога да препоръчам къщата, в която бяхме това лято за 2 дни на връщане от Ситония - случайно я открихме, но чисто нова и безукорно чиста и оборудвана - Anna Rooms. Студиата са със спалня и диван, не зная дали ще има място за баба. Апартамента, който предлагат, не съм го виждала. Градчето е доста по-голямо от селата на полуострова. На крайбрежната алея има аквариум със свободен достъп, всички сме очаровани от него Simple Smile В Уранополи също е интересно, но там знам само хотели - дестинацията е доста разработена от бг туристически агенции.
На самия остров Амулиани също има доста хотели и къщи за гости, но тъй като теренът е пресечен, нямат хубави дворове. Всъщност изобщо нямат дворове. Иначе островът има хубави плажчета.

Hug Hug
Точно Катерина2 беше едно от местата, които "загледах". Другото ти предложение също е много добро. На Амулиани може само да се разходим за ден. За плажче.
 Hug Hug
А забравих: снимките на Лица Панаги за си 1:1 с реалността. Само не дават най-точна представа за размерите, но няма как със снимки.

Последна редакция: вт, 26 юли 2011, 15:26 от zvanche

Общи условия

Активация на акаунт