Истинска история или упражнение по писане? Не че има значение.

• 28 726
  • 681
  •   1
Отговори
# 450
  Сега на другата статия ли минаваме ?  Simple Smile

Ами тя не е дразнеща. Мен лично не ме дразни. Жената е споделила мислите си. Има доза провокативност и тук, но няма злонамереност, което прави текста съвсем различен от предишния, който коментирахме. Не го прочетох внимателно, не ме вълнува тази гледна точка.

# 451
Чета я за втори път тази статия, все след линкове във форума. Не познавам авторката, никога не съм чувала за нея и не знам дали написаното е фикция или реалност.
Ако е реално обаче, ми става едно такова...леко мъчно да го кажем. Някакси се подтискам от такива конфликти- възпитан и отгледан в среда с еди какви си очаквания, ти пък някакси прегръщаш друг мироглед, след което се раздираш от вътрешни конфликти, бориш се, колебаеш се, пак се бориш. Подтискащо ми е и като рече някой 'хайде, кучка съм, разкъсайте ме' с цялата провокация да го напишеш точно в бг-мамма или в Жената днес. Щеше да ми е една идея по достойно ако беше в Капитал Лайт или под формата на книга.
Това, разбира се, са лични нюанси и възприятия.
Просто тази драматичност точно в този контекст в нашето време и по нашите географски ширини ми прилича повече на поза с всички очаквани последствия от нея, отколкото на реалност.

# 452
  • Варна
И мен не ме дразни статията на Анна Димова. Има ли жена, която в определени моменти не си е мислила поне нещо от написаното?

# 453
  • София
И мен не ме дразни статията на Анна Димова. Има ли жена, която в определени моменти не си е мислила поне нещо от написаното?
Има. Да си кастрирана жена няма нищо общо с това да си жена. Всеки си има слаби моменти, но само хора с определени проблеми ги отдават на пола си.

# 454
Поне нещо не знам, но натиск за кукли, гушкане на деца и т.н. не съм усещала. А и някакси как ще обясним съществуването на момичето Теди, което дере котки, и същевременно момичето Ана, което трябва да гушка кукли?

# 455
  • София
Изповедта на Анна е честна и истинска. Харесва ми. И по-надолу е написала нещо, което е много важно: "Та това ми е проблемът... Просто се мисля за много важна... Или поне достатъчно важна, та да си мисля, че на някого му пука за мен и скапания ми живот... Че светът ще спре да се върти, само защото на мен ми е кофти... Че съм важна аз самата със всичко, което наричам мое - и смятам също за важно - личност, задник, свобода и каквито там още глупости се сетите... И че това, че не съм готова още да стана майка, е Най-Голямата-Вселенска-Трагедия...и така нататък...в този дух..."
Умният човек разглежда проблема от двете страни. Мъдрият - от всички. /дано не обърках сентенцията/ Wink

# 456
Ами, тя е казала какво мисли без да издиша откъм доказателства, защитила си е правото да мисли така и си личи, че е осъзната за причинно-следствените връзки.
Докато... хайде да не е чекиджията, ами "разведеният, който щял да се запази по-дълго годен за живот", както сам се е нарекъл, през цялото време говори, че мрази таратор, а накрая всъщност излиза, че през цялото време е имал предвид тиквички с чесън. Еми не може така да се влиза в литературата. Трябва си упражнения, а ммм... и както го нарича Флобер, възпитание на чувствата.

Така е. Да видим сега обаче колко души ще я нарекат чекиджийка или каквото там се казва за жена.

# 457
  • Варна
Рокси, ти може и да не си усещала, но аз да.
Като видя някоя обебила се позната, от мен се очаква да добия полуидиотски вид и да почна да се лигавя на отрочето й. Ако не го правя /понеже не го правя/, тя сама ми го тика в ръцете/под носа с надеждата да придобия въпросния вид и започна да сипя комплименти.

Поне нещо не знам, но натиск за кукли, гушкане на деца и т.н. не съм усещала. А и някакси как ще обясним съществуването на момичето Теди, което дере котки, и същевременно момичето Ана, което трябва да гушка кукли?

# 458
Аз пък никога, ама ниииикога не съм очаквала дори някой да се възхищава на детето ми. Даже ревниво го дръпвах настрани и гледах лошо.

(причината е, че съм параноик на тема болести, да не кажа завършен хипохондрик и никак да же не ме е и греела мисълта да търся нечие харесване/прехласване под формата на завряно лице в бебето ми!)

# 459
Рокси, ти може и да не си усещала, но аз да.
Като видя някоя обебила се позната, от мен се очаква да добия полуидиотски вид и да почна да се лигавя на отрочето й. Ако не го правя /понеже не го правя/, тя сама ми го тика в ръцете/под носа с надеждата да придобия въпросния вид и започна да сипя комплименти.

Винаги съм твърдяла, че проблемът всъщност е не в другите или във вас, а в отношенията помежду ви.
Но очевидно аз съм представител на някакво студенокръвно малцинство, което до смърт брани privacy-то си   Embarassed, спестявайки си емоции и конфликти от всякакъв вид по повод спане при приятелки, споделяне на анално-сексуални теми, подаряване на непотребни парфюми, чанти и дрехи, заклеймяване на прегрешили съпрузи и т .н.

# 460
Пак съм Теди. Много се радвам на бебета.

# 461
Всъщност, имам спомен, че въпросната статия е била пускана и обсъждана вече тук (тя не е нова). И тогава Анна отнесе поне толкова плюнки и възмута, колкото и настоящият чекиджия. Интересно... дали ние сме помъдрели, или просто съдим тенденциозно?  Simple Smile
П.П. Много ми харесва "чекиджия" като обида - всъщност, това е мъж, който не иска да спи с нас, нали?  Simple Smile

# 462
  • Варна
Всъщност, имам спомен, че въпросната статия е била пускана и обсъждана вече тук (тя не е нова). И тогава Анна отнесе поне толкова плюнки и възмута, колкото и настоящият чекиджия. Интересно... дали ние сме помъдрели, или просто съдим тенденциозно?  Simple Smile
П.П. Много ми харесва "чекиджия" като обида - всъщност, това е мъж, който не иска да спи с нас, нали?  Simple Smile
Peace

# 463
  • В тъмната гора.

.

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 12:38 от ~Мишел~

# 464
Интересно... дали ние сме помъдрели

не, просто с Ружа избързахте с положителните думи за Анна Димова  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт