Истинска история или упражнение по писане? Не че има значение.

• 28 805
  • 681
  •   1
Отговори
# 465

Ъ, който се освобождава самостоятелно с подръчни средства, поради липса на алтернатива.

За Анна съм тенденциозна, да. Не съм била в този форум, когато сте я обсъждали.
И за пича с каскета съм тенденциозна. Честно казано, не го приемам за творец, а за съфорумка, която писала и брисала. Даже за гуменките не е в час. Тийновете не ги свалят от краката дори и през зимата. А тоя ги развява като символ на нищетата  Mr. Green

# 466
Сега да ви попитам кого слагате на първо място, децата си или реализацията си?
С това противопоставяне всъщност защитаваш тезата на автора  Simple Smile

# 467
  • Варна
И мен не ме дразни статията на Анна Димова. Има ли жена, която в определени моменти не си е мислила поне нещо от написаното?
Поне нещо не знам, но натиск за кукли, гушкане на деца и т.н. не съм усещала. А и някакси как ще обясним съществуването на момичето Теди, което дере котки, и същевременно момичето Ана, което трябва да гушка кукли?

Не, не е имало натиск за кукли и при мен. Голямата ми дъщеря не прояви интерес към тях, не и купувах, а с подарените си играха други деца. Малката ги обича - пее им, приспива ги, облича ги и т.н.
Как ще ги обясним - Ани и Теди? С майки, които имат проблеми.  Mr. Green
Бояна, не знам дали съм била кастрирана, по-вероятно - необучена, но очакванията и мислите ми за бремеността и раждането бяха точно същите. Това явно не ме е спряло, даже не беше толкова ужасно.

# 468

......П.П. Много ми харесва "чекиджия" като обида - всъщност, това е мъж, който не иска да спи с нас, нали?  Simple Smile

Да. Grinning

# 469
  • В тъмната гора.
С това противопоставяне всъщност защитаваш тезата на автора  Simple Smile

Ами да ти кажа всеки гледа от своята камбанария, ако не ми се беше случило това, което съм описала, сигурно още щях да се самозалъгвам.
Слава богу ние със сестра ми бяхме здрави, самостоятелни деца, та майка ми до скоро се самозалъгваше.
А и да напиша, че аз не съм против жената да работи, напротив. Но да не се вживява особено в тази си "роля".

# 470
  • София
Ментова Никак не казвам, че ти си била кастрирана, нито има как да го знам, нито бих си позволила подобни коментари. Обществото ни е партиархално и кастрираните жени са норма. Не казвам и, че всяка жена трябва да иска да ражда, но отвращението от собствения пол и приписването му на всички несгоди на света не е ок.

За възторга от детето- това е въпрос на лични нужди. Ясно е за всички, че към детето се отнасят както към майката и това да възклицават колко е прекрасно се отнася предимно до нея. Най- смешното е, че най- големия комплимент е да ти кажат колко прилича детето на теб, дори оприличаването с друг е плахо и следвано от извинение. Laughing

# 471
С това противопоставяне всъщност защитаваш тезата на автора  Simple Smile

Ами да ти кажа всеки гледа от своята камбанария, ако не ми се беше случило това, което съм описала, сигурно още щях да се самозалъгвам.
Слава богу ние със сестра ми бяхме здрави, самостоятелни деца, та майка ми до скоро се самозалъгваше.
А и да напиша, че аз не съм против жената да работи, напротив. Но да не се вживява особено в тази си "роля".
Имах предвид, че така противопоставени, деца и реализация са изключващи се понятия и няма начин една жена да се чувства реализирана, ако е избрала децата  Simple Smile

# 472
  • Варна
Интересно... дали ние сме помъдрели

не, просто с Ружа избързахте с положителните думи за Анна Димова  Mr. Green

Е хайде сега, нали ежедневно си имаме Богиня? Тя предизвиква жлъч повече със самочувствието и красотата си, отколкото с искренността си по отношение на отсъстващия си майчин инстинкт.
Извинявай, Богиня!

# 473
Най- смешното е, че най- големия комплимент е да ти кажат колко прилича детето на теб, дори оприличаването с друг е плахо и следвано от извинение. Laughing

Е, нищо де, хубаво е хората да са любезни Simple Smile

Една моя позната гледаше шестмесечният ми прекрасен син с голямо съмнение, подбелваше поглед и разправяше колко гнусно-лигави са бебетата. Естествено, веднага я намразих  Laughing

# 474
  • София
Най- смешното е, че най- големия комплимент е да ти кажат колко прилича детето на теб, дори оприличаването с друг е плахо и следвано от извинение. Laughing

Е, нищо де, хубаво е хората да са любезни Simple Smile
Хубаво е, не отказвам любезности и оценявам желанието на хората да са мили.  Grinning

# 475
Мисля, че проблемът с гукащите чужди бебета и навирането им в ръцете на хората идва  отвътре. Проблемът на давещите се е проблем на самите давещи се. В смисъл, че ти, ако се чувстваш длъжен да се лиготиш с някое бебе, никой не би могъл да те спре. Но ако нямаш такова желание, едва ли някой ще се натиска да ти набутва бебето си.
Как пък на мен никога не ми се случи някой да ми тръсне бебе в ръцете и да очаква аз да изпадна в кравешки възторг. Винаги съм се виждала с приятелките си /независимо дали са обебени или не/, за да си кажем по някоя приказка, а не да се надпреварваме коя ще пусне по-дълга и сочна лига над бебето.
Точно като авторката на статията смятам, че нито бременността е хубава, нито раждането е красиво, нито пък, че всички деца на този свят трябва да са обект на възхищение и прехласване. Но това не ми попречи да имам две свои деца и да им се радвам.

# 476

......П.П. Много ми харесва "чекиджия" като обида - всъщност, това е мъж, който не иска да спи с нас, нали?  Simple Smile

Да. Grinning

Той точно с вас може да не иска да спи, ама с други може да иска. Така че ако един мъж не иска да спи точно с теб, не значи че по принцип е "чекиджия". С други може да спи.

# 477
хахаха  Laughing
те не това имаха предвид, ама хайде ...

# 478
  • Варна
Ментова Никак не казвам, че ти си била кастрирана, нито има как да го знам, нито бих си позволила подобни коментари. ..
Знам. Просто си доразвивах мисълта ти.

# 479
ДоВре Ве.

Само аз ли вече почвам да се замислям, че този автор просто едно хууубавичко се изпонарекламира тук с въпросната тема ?
(без значение дали викаме "Разпни го" или "Осанна")

Сериозно, Жозефина. Всеки, който пуска линк към нещо, ли е автор или рекламодател на съответния материал? Почва да ми омръзва да пиша disclaimers, и се занимавам само защото от литературна гледна точка статията никак не ми допада и се обиждам на предположения, че съм я писала.

Общи условия

Активация на акаунт