7 клас. Изпитите вече са зад нас, и до резултатите - релакс!

• 51 278
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
С по-високия бал, ако не е прието по предишните желания.

# 631
С по-високия бал, ако не е прието по предишните желания.

Да,това точно исках да разбера.

# 632

В сайта на РИО- Плевен са пуснали подробно обяснение. С изключение на училищата-гнезда, всичко останало, предполагам, е валидно за цялата страна.

http://www.riobg.com/read_news_all.php?select_news=162
Мдаа, тук са го написали изрично. Днес четох уж наредбата, но тя е в обичайната безлична форма - заявлението "се подава" и т.н. А с РИО-София не успях да се свържа по телефона.
Ама и на мен явно много ми се ще  Embarassed
Нищо, все още има възможности - или да се запишем в АК до 24.06., или прием на първо класиране и записване на първата възможна дата - въпрос на щастливо стечение на обстоятелства Praynig

# 633
Много бих искала да чуя мненията ви. Става дума за сина ми, много се колебае и с еднаква сила иска както 1-ва ЕГ, така и Информатика в МГ - Варна. Аз сякаш клоня към Информатика, той непрекъснато ме пита и разпитва, аз го убеждам според това как аз виждам нещата, но знае, че оставям крайния избор на него.
Ако се абстрахирате от всичко друго, какво мислите вие?

# 634
Много бих искала да чуя мненията ви. Става дума за сина ми, много се колебае и с еднаква сила иска както 1-ва ЕГ, така и Информатика в МГ - Варна. Аз сякаш клоня към Информатика, той непрекъснато ме пита и разпитва, аз го убеждам според това как аз виждам нещата, но знае, че оставям крайния избор на него.

Този въпрос е от типа "To be or not to be".

За мен изборът на МГ е в много по-голяма степен по-силно профилиращ и с по-голяма вероятност ще повлия ограничително на бъдещия избор на специалност в университет. ЕГ дава широко образование на ниво, добро владеене на език и възможността детето да се ориентира към определена професия в 10-12 клас.

Ако въобще мога да давам съвет, бих казала да не убеждаваш сина си за МГ-информатика, ако той не е запален по информатиката.

# 635
  • София

Мисля, че Информатиката е по-добре, особено ако има интерес към тази материя. Това ще му даде някаква "професия" дори и без висше. Докато ЕГ дава знания по езика, но не се ли практикуват се забравят много бързо. А английският напоследък го учат доста разширено в училищата, а може и чрез курсове да го научи - въпрос на желание. Винаги може да се яви за разните сертификати, които удостоверяват, че знаеш езика и ти позволяват да работиш в чужбина, но информатика няма да може да научи в ЕГ.

# 636
Мисля, че Информатиката е по-добре, особено ако има интерес към тази материя. Това ще му даде някаква "професия" дори и без висше. Докато ЕГ дава знания по езика, но не се ли практикуват се забравят много бързо. А английският напоследък го учат доста разширено в училищата, а може и чрез курсове да го научи - въпрос на желание. Винаги може да се яви за разните сертификати, които удостоверяват, че знаеш езика и ти позволяват да работиш в чужбина, но информатика няма да може да научи в ЕГ.
Подкрепям, аз като инженер считам, че език може да се научи в днешно време в различните видове школи и то на мн добро ниво. Докато математиката е в основата на всяка наука и предпочитанията ми са за там Peace

# 637
  • дълбоката провинция
Днес четох уж наредбата, но тя е в обичайната безлична форма - заявлението "се подава" и т.н.

според мен нормативно в бг подписа на малолетен няма стойност, така че няма основание да задължават децата под 14 години да подават документите лично, обаче пък има и немалко деца, които са навършили 14 години и... за тях вече би трябвало да важи подаването на документите лично + един  родител

# 638
И моят син не може да реши '' език'' или информатика. С английския се справя чудесно докато с математиката не. Да го натискам ли да учи нещо, което му харесва, но не му се отдава. Насочихме се към нещо'' средно'' електронна търговия- има и английски и компютри и икономика –ДАНО НЕ ГРЕША.

# 639
Подаването на документи ще бъде голямо преживяване-щом трябва да се попълват на място, в училищата-гнезда, заедно с децата. Трябва да се заредим с много търпение, вода-ще бъде голямо чакане. Ако има някой от Варна-къде се намира ОУ Захари Стоянов.

# 640
  • дълбоката провинция
ОУ "Захари Стоянов" - Варна
http://www.ou-zaharistoyanov.com/main/kontakti

# 641
Тази чуденка - дали МГ или ЕГ е при нас от почти цяла година. Езиковата гимназия също си има предимства. Там се учи много по-стабилно език, плюс съответната литература и т.нар. странознание. Което за мен дава първо, едно ниво на езика, което при курсове трудно може да се достигне, и второ, по-лесно адаптиране, ако детето по-нататък иска да учи в тази страна. Това е доста по-високо ниво на знаене на езика от нужното за комуникация и в един момент може да се окаже голямо предимство за детето. Да не забравяме и втория чужд език. Макар че се учи доста по-малко, все пак детето получава една добра база, ако реши да го развива впоследствие.
По-скоро за мен с частни уроци може да се доучват и развиват предмети като математика, физика, биология и т.н.
По начало 7 клас е много рано за профилиране на децата, смятам аз. Нормално е това да става 10-11-ти клас, както, доколкото знам, е в западните образователни системи. Сега моят син харесва биологията и историята. Е, къде да му намеря паралелка с такава комбинация? Явно ще трябва да преглътне химията покрай биологията. Така наше познато дете се мъчи с физиката, защото му се оказа трети профилиращ предмет покрай математиката и информатиката.

# 642
  • Пловдив
По повод на това, че подписа на непълнолетен няма значение в БГ - преди няколко дни пускаме на МАЛОлетния(не на непълнолетния) документи за задрграничен паспорт - еййййй едно девойче на гишето щеше жива да ме одере, че съм сеподписала в полето - нося наказателна отговорнотст за неверни данни и съм си писала мойта л.к. и т.н. - върви обяснявай че за действията намалолетните отговарят родителите. Не, трябвало да се остави празно.
Затова като дойде сега време да подаваме - ще питам ИЗРИЧНО, много обичам да питам по сто пъти.

# 643
  • София
forttuna е права, само добавям, че това важи и за деца навършили вече 14.  Няма никакъв проблем, ако детето не присъства на подаването на заевлението, нито пък на записването в училище. Родителят слага своя подпис. Децата свършиха своята работа, сега мами е Ваш ред. Успех в класирането!   bouquet

# 644
  • София
Момичета, какво може да се направи, ако детето ви е нарочено от учител?
Става въпрос за БЕЛ в конкретния случай, колкото и да се старае и учи, повече от 4 не иска да му пише. Очакваме да има над 5 на ВО, но ако му остави 4 за годината му спира влизането, в което и да е елитно училище.  Cry Ще съм благодарна на всяка идея!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт