Германска нова медицина - 7 тема

• 85 677
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
Честита нова година
Радвам се че ви има и желая на всички пишещи и четящи в тази тема, много здраве и вяра ,че съдбата ни до голяма степен зависи от нас самите. newsm10

# 496
Класически пример за шарка по ГНМ:
По-голямата ми дъщеря реши да остане при баба си част от коледната ваканция. За малката (8м) това беше първо разделяне с любимата й кака. След 4 дни кака й си дойде. Същата вечер малката вдигна температура, която с малки прекъсвания поддържа 3 дни и една нощ. На четвъртия ден температурата спадна окончателно и малко след това малката се ошари - розеола по мое скромно мнение.
Simple Smile

# 497
nenaatoa, зачетох се тук - https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/statii/ot-ka … snat-ot-kozata-mi

"Това води до въпроса защо заболяването на кожата засяга определена част от тялото. И д-р Хамер открива друго биологично правило:  ако един „десняк” преживява конфликт на раздяла със своето дете или майка, ще бъде засегната лявата част от тялото му; ако конфликтът е раздяла с партньор (всеки друг освен неговата майка или деца), ще бъде засегната лявата страна."

Явно има техническа грешка...  newsm78

# 498
Бебето ми е вече десети ден подсечено, като екземи , които сърбят.Така се подсече в родилния дом.Забелязах , че се подсечи когато сложих еднократни пелени на памперс, не ги бях слагала от родилния дом.Сигурно е попаднало на шини детето.Махнах ги, но защо толкова дълго не се оправя, ту има подобрение , ту пак се зачервява силно и става като на рани. newsm78

# 499
mari, не мога да ти кажа каква е причината, но при малчо използвах хума за подсеченото и съм много доволна... Напудрям го след къпане и нямаме проблеми... Продължавам да го пудря след всяко къпане, макар че от месеци няма подсечено...

# 500
Стел, ще пробвам с хума, благодаря за съвета. Hug

# 501
Стелтче, права си за цитата. Peace Къде съм бляла, незнам. Embarassed Embarassed

Мари, кожните проблеми се оправят бавно. Тези симптоми показват лечебната фаза, т.е. може би със слагането на памперса е имало решение на проблема. Ако има изчезване и пак появяване, значи има следи.

# 502
nenaatoa , аз си мисля , че със слагането на този памперс , който не бях слагала от родилния дом детето попадна на следи.Първите няколко дни ми отмъкваха бебето постоянно за през ноща и за най-различни манипулации, плачеше много милото.После не им дадох, оставих си го при мен за постоянно и тогава яко се подсече-стана на рани дори, при изписването и седмица след това беше така.
 От тогава не бях и слагала пелени на марката памперс, скоро го сложих, и на третия ден абсолютно същия обрив.Може би наистина са следи.
От цялата работа плюса е , че се научихме да пишаме и акаме на гърне и скоро ще махам еднократните пелени. Hug

# 503
Винаги съм била на мнение, че майката знае най-добре!!! Само тя познава в детайли детето си и знае какво, кога и как... Аз единствено коментирах принципното положение, защото в твоя случай има и други подробности, които не бяха споделени в първия пост. Hug

# 504
Ето ме отново при вас (с проблем, разбира се...) - за много години, приятели! Пожелавам на всички ви здраве и късмет през новата година, и по-малко конфликти Wink

Ще се опитам да пресъздам стегнато нашата ситуация, сигурно са банални неща, често коментирани, но имам нужда да споделя,  а и съвети няма да откажа...
Става въпрос за детето ми. На 2г. и половина е. От септември месец ходи на полудневна частна градина, която дълго избирах и на която съм се доверила изцяло. От първия ден, в който започнахме да ходим, обаче, та чак до сега, детето всяка сутрин плаче, когато се разделяме - познато, нали Simple Smile Там е спокоен вече, сякаш нищо не е било, в началните седмици само се е присещал за мама и е проплаквал, но сега дните минават съвсем нормално и приятно. Мислех в началото, че е въпрос на свикване, не спрях и не съм спряла да обяснявам че "мама винаги ще дойде", говорим и обсъждаме случилото се през деня, но неговите становища по въпроса са: не искам да ходя на градина; плача, защото мама я няма; харесва ми там и обичам децата и учителките, но не искам да ходя. И това е всеки ден. Ни в клин, ни в ръкав, както си стоим или правим нещо, той изтърсва "мамо, не искам да ходим на градинката...".
Резултатите в развитието му са изумителни - дръпнал е сериозно във всяко едно отношение, откакто посещава градината, но...драмите сутрин са си същите, отношението му към процеса също, само дето...започна да се разболява редовно, което си го и очаквах...Първо се започна със класическата картинка на хремата и кашлицата, в самото начало още. В средата на декември направи бронхит (който премина с тежка влажна кашлица, но без Т., лекувах с 2 сиропа и бабини илачи). След това веднага му изби обрив, на крачето, горе на бедрото, диагностициран като атопичен дерматит. Последваха празници и сериозна почивка от градината (защото, там не е позволено да се ходи с кашлица и сополи, съответно, започнахме да ходим няколко дни, после няколко дни вкъщи, после пак на градина, после пак "болни" - и така в омагьосан кръг...).
От 2 до 6 януари ходеше отново, и на 7-ми вечерта, ей така просто, вдигна 39 градуса. На сутринта започна суха, много суха и тежка кашлица, но без Т. Беше свеж. Вечерта на 8-ми отново вдигна Т., този път 38. В понеделник го заведох за всеки случай на лекар - чисти гърдички, червено гърло, кашлицата беше мъчителна и суха. Изписаха ни сироп за суха кашлица, който започнах да давам, защото не знаех какво друго да направя за сухата кашлица...Ефект от него няма, ето вече 3-ти ден. Температура през деня не вдига, нощем става топъл, от 4 до към 6 часа, измервам от 37 до 38 градуса...Днес доста се измъчи детето, засега нищо от това, което правя не дава ефект (сироп, чай от липа и от мащерка с мед, сега съ направила черна ряпа със мед и чакам да стане, за да му дам, дано има ефект...), започвам да се притеснявам, защото кашлицата му е страшна и не мога да му помогна по никакъв начин в момента Sad Днес почти не се храни, до вчера поне имаше апетит. От тази сутрин има и бистра водниста хрема, която не спира и тече като от чешма. Това е засега картинката.

Почти съм решила, че се отказваме от градината. Не мога да гледам детето си болно, това не е моето дете...измъчвам се, той се измъчва, или не е емоционално израстнал достатъчно, или аз съм прекалено "слаба" и се предавам твърде скоро Rolling Eyes Явно има конфликт в случая, но не виждам как ще се реши, ако постоянно ходим на пресекулки на градина, на него му трябват 2 дни вкъщи и веднага се чувства сигурен и спокоен, че повече няма градина, сякаш никога не е ходил в такава...
Моля ви, кажете ми какво да очаквам като развитие на "болестта" (всъщност, той в момента е без диагноза, педиатърът каза, че е "вирусно"  Whistling  и да следя за усложнения с кашлицата и Т.). И втората ми молба за съвет - какво да правя с тази градина, да го спирам ли, или да продължавам да упорствам, с надеждата, че все в някой момент ще свикне Confused Не искам да стресирам детето, не знам обаче отказването от градина, на този етап, дали би било добро решение за момента, или кофти решение за в бъдеще...
Благодаря на всеки, който се е наел да ме изчете, оценявам помощта ви, както винаги Hug

# 505
Звучи малко тъпо като проблем, но от гледна точка на ГНМ ми е интересно какъв конфликт стои в основата. Преди раждането не съм имала проблеми. След раждането на сина ми изкарах един тендовагинит на левия глезен ( бях писала в темата).  След него кожата на петата на левия ми крак стана ужасно суха и се пука като сплескан домат. Имам понякога по 4/5 пукнатини, много болезнени. Не става въпрос въобще за поддържане на краката нито за наднормено тегло - 50 килограма съм с парцалите. Десният крак е значително по-добре, но кожата и там стана суха. Четох, че сухата кожа на петите може да се дължи на проблеми със щитовидната жлеза или с кръвната захар. И двете са  на ред.

# 506
Стеф, не виждам от какво има да се притесняваш толкова. Да, проблемите и болежките на децата ни не са най-приятното нещо за нас, родителите и особено за майките, но как ще ги приемем си зависи само от нас.
Цитат
Моля ви, кажете ми какво да очаквам като развитие на "болестта"...
"Болестта" не е една. Различни симптоми = различни конфликти = различни "болести". Кашлица и хрема са типичните неща за детската градина. Почти всички деца ги преживяват. Каквито и илачи да ползваш, няма да решат проблемите, само биха облекчили евентуално симптоматиката.

Имаш два варианта: или спираш детето от градина, или ставаш непукист и продължавате да ходите, докато той се примири, че мама командва.

Лично аз не съм привърженик на градини и ясли и нямах намерение да пускам децата си в такива центрове. За нещастие второто ми дете се появи преди първото да направи 2 и аз не издържах с две бебета вкъщи сама, а нямам и никой в града да ми помага. Наложи се да изпратим каката на градина. Намерих частна и след еуфорията първите две седмици, се започна обичайното ... два месеца. Кашлици, сополи, седене вкъщи, а таксата в градината си върви. Мъжът ми оглуша и с двете уши, защото не можеше да търпи тя да му кашля...

Разбирам напълно притесненията ти, но лично аз не виждам нищо сериозно в ситуацията. Разбира се, че е най-добре на детето да му бъдат спестени подобни излишни "болести" и ако човек може да си го гледа вкъщи, то това е най-доброто!!!
Не мисля, че е незрял. Явно все още е доста привързан към теб (все пак е и момче), пък и не е толкова голям, че да разбира всичко.

Не мисли чак толкова много за бъдещето. Гледай настоящето да е наред, пък останалото ще се нареди. Все пак утре зависи от днес! Hug

# 507
Нена, благодаря ти за отрезвителния тон Wink Напълно съгласна съм с думите ти, в смисъл, че разбирам какво имаш предвид и това са и мои мисли в голяма степен (това за таксата също ми е ясно Crazy )
Знам, че преигравам в притесненията си, но то е защото ме е страх от начина, по който детето ми решава конфликтите си - ето го, в момента е разсипан от целодневната суха кашлица, с температура, хремата е превърнала лицето му в балон, очичките му са червени и сълзят, преди малко повърна стомашни сокове от напъни да се изкашля...домашните ми методи са неуспешни засега, не знам докога ще издържа да не го заведа пак на лекар, където знам какво ще ми предложат като решение...Такива работи. В крайна сметка, дано се стабилизира детето, било то и с тежката артилерия.

Всъщност, нека попитам конкретно, каквото е свързано с ГНМ и ситуацията:
1. Не мога да разбера тази температура - от събота насам варира, без никаква зависимост - предимно нощем има, за кратко, 1-2 дни имаше и денем, сега вдигна 38, а през деня нищо...Мислех, че с 39-те градуса от първия ден ще се приключи, ама явно съм била в грешка Confused
2. Суха и влажна кашлица съответстват ли на различни конфликти, или по-скоро на различни етапи на лечебна фаза на 1 конфликт?
Просто искам да съм наясно какво да очаквам от кашлицата и температурата, защото досега не ни се е случвало да имаме суха и продължителна кашлица, както и не ни се е случвало Т. да се движи така напосоки...

Благодаря Hug

# 508
  • Варна
Стеф, имаш чувствително дете, едва ли от мен сефте го чуваш. Моят син е същият. Влюбен е в госпожите и градината, сутрин няма търпение да ходи. А ето че беше 2 седмици ваканция и пак имахме 3 дни на адаптация, с малко рев сутрин, хем е голям! И на третия ден се успокои, даже тази сутрин в 7 беше обут и ми вика "Хайде, кога ще се намажеш (разбирай гримираш) и да тръгваме вече!"  Laughing И познай какво наблюдавам от вчера - лека кашлица, сополи в носоглътката, даже снощи ми съобщи "Мамо, аз много кашлям". Без драми, просто ме информира. Пределно ми е ясно, че е от решения конфликт. И просто ще го изчакам да му мине. Ако се влоши, мажа 3-4 дни с мед и готово.
Твоето детенце е още малко и е нормално по-трудно да преодолява конфликта. И ние бяхме така преди 2 години. За мен решението беше хомеопатия, край с всяка химия под формата на каквото и да е било лекарство. Аз самата се успокоих, след като направихме тази стъпка. Сега не се стряскам от сопол или кашлица, ама изобщо, и определено мисля, че той го усеща и го приема по същия начин. Една стъпка в тази посока беше да спра да меря температура. Само ако много силно гори, следя да не мине 40 градуса. Другото е излишна паника. Според мен я вдига вечер, защото се успокоява и има време да осмисли случилото се през деня и да го разреши.
Така че моят съвет е да потърсиш някакво решение, което ще успокои първо теб, после и детето. Дори и да е спиране от градината до края на зимата например. Но да бъдеш подготвена, че следващото тръгване ще е пак трудно, само че вече по-малко трудно.
Успех!

# 509
На двата въпроса конкретен отговор не мога да ти дам, защото нямам такъв опит и лични наблюдения. Мога единствено да предполагам и да гадая. В случая Кристиян може да ти даде по-точни обяснения.

Със сигурност мога да кажа, че кашлицата си е кашлица. Конфликтът е един - териториален. Доколкото съм запозната от медицината, кашлицата започва като суха и постепенно преминава във влажна, но май не е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт