Майчинството счетоводно - 41

• 35 244
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ползвах този калкулатор от 1ва страница - http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=5227fd3ecaaa61e … 7709af3ddf2683908, но май не се разбрахме  Crazy та да питам за потвърждение на моите сметки за изчисляване на майчинство:
при това положение не се ли получава дневно обезщетение от 20.93, а не 0.63 лв. ?

Сигурно попълвам нещо погрешно, щото няма как при тези осигуровки, да съм на минимума  Rolling Eyes

# 571
  • Пловдив
Ползвах този калкулатор от 1ва страница - http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=5227fd3ecaaa61e … 7709af3ddf2683908, но май не се разбрахме  Crazy та да питам за потвърждение на моите сметки за изчисляване на майчинство:
при това положение не се ли получава дневно обезщетение от 20.93, а не 0.63 лв. ?

Сигурно попълвам нещо погрешно, щото няма как при тези осигуровки, да съм на минимума  Rolling Eyes

около 380 лв месечно.дневно 19.60 .месеците на 240 лв си била безработна,нали.или си била осигурна на МРЗ
получава ти се така,защото втората колона ти е 0.00 лв с изключение на първия ред

# 572
  • София-Младост
Ползвах този калкулатор от 1ва страница - http://www.kik-info.com/calculators/cache.php?id=5227fd3ecaaa61e … 7709af3ddf2683908, но май не се разбрахме  Crazy та да питам за потвърждение на моите сметки за изчисляване на майчинство:

Сигурно попълвам нещо погрешно, щото няма как при тези осигуровки, да съм на минимума  Rolling Eyes
Нетната заплата не си попълнила, само за първият месец виждам 240лв.

# 573
Ясно, разбрах. Благодаря за помощта  Simple Smile

Месеците на 240 лв. бях в 6 месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете над 2г. по Чл. 167а.
Нали е правилно срещу тези месеци да се попълни МРЗ?

# 574
 Малко спам  Blush

Гниде, да разбирам ли, че трябва да ти честитим  Rolling Eyes  Mr. Green

# 575
  • Пловдив
Ясно, разбрах. Благодаря за помощта  Simple Smile

Месеците на 240 лв. бях в 6 месечен неплатен отпуск за отглеждане на дете над 2г. по Чл. 167а.
Нали е правилно срещу тези месеци да се попълни МРЗ?

да,и за бруто и за нето попълваш 240 лв в такъв случай

# 576
  • София
Здравейте, след като ми свърши майчинството ме съкратиха заради намаляване обема на работа. Регистрирах се на борсата и ми казаха да ида след месец и там и в НОИ , като преди това ида до работодателя да си взема обезщетението. Проблема е, че работодателя не е в състояние в момента да ми изплати обезщетение и отпуските, които ми дължи, а доколкото разбах тррябва да занеса в НОИ документ, че съм получила обезщетение. Аз такъв няма да имам. Та правилно ли съм разбрала, за този документ, ще ми трябва ли в НОИ?

# 577
  • София-Младост
Здравейте, след като ми свърши майчинството ме съкратиха заради намаляване обема на работа. Регистрирах се на борсата и ми казаха да ида след месец и там и в НОИ , като преди това ида до работодателя да си взема обезщетението. Проблема е, че работодателя не е в състояние в момента да ми изплати обезщетение и отпуските, които ми дължи, а доколкото разбах тррябва да занеса в НОИ документ, че съм получила обезщетение. Аз такъв няма да имам. Та правилно ли съм разбрала, за този документ, ще ми трябва ли в НОИ?
Според мен няма да е  проблем неизплатеното обезщетение...нещо друго явно са ти казали. УП-3 да не?

# 578
Момичета, предварително се извинявам, че сигурно ще задам новите /за мен  Blush/ стари /за вас/  въпроси, но четох първа стр. и пак не разбрах - изтече 1 година от майчинството ми, сега трябва ли да подавам нови документи до работодателя, за да мога да гледам детето си до 2 год.?

# 579
  • София
Не знам и аз. Днес говорих с шефа и той каза, че вероятно е някое УП и ще пита счетоводителката, аз нея нямам връзка.
Благодаря за отговора Ала-Бала

# 580
  • София-Младост
Момичета, предварително се извинявам, че сигурно ще задам новите /за мен  Blush/ стари /за вас/  въпроси, но четох първа стр. и пак не разбрах - изтече 1 година от майчинството ми, сега трябва ли да подавам нови документи до работодателя, за да мога да гледам детето си до 2 год.?
Да, трябва
https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4
Малко преди да  изтекат 410 те календарни  дни (броят се от началото на 45 дневния болничен):

1. МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО - (Приложения 3 изтегли от тук: Прил. № 3 МОЛБА - ДЕКЛАРАЦИЯ за изплащане на парично обезщетение за отглеждане на малко дете на основание чл. 53 от КСО);
   2. Копие от акта за раждане на детето;
   3. Заявление, че желаете да получавате обезщетение за отглеждане на малко дете;
   4. Молба за отпуск до работодателят-свободен текст;
   5. Декларация по чл. 46 ал. 1 от НРВПО –не е задължителна, само ако ти я поискат

# 581

Много благодаря.  Hug

Разпечатах ги, попълних някои неща, но не знам какво да пиша тук - "отпуск в размер на ????? календ. дни за периода от ????? г. до ????? г. вкл."
рождената дата на детето ли се пише или датата на термина??? И всъщност колко са тези дни? Embarassed

П.П. май трябва да преброя дните  Embarassed и да видя, май беше до 27.06.2011  Rolling Eyes

# 582
Здравейте,
имам проблем с един болничен и незнам как да процедирам
След като родих личната лекарка на детето ми издаде болничен.От НОИ са го върнали,защото е сбъркала с един ден датата и вместо 135 дни се получават 134.Сега трябва да го оправям,но по ред причини тази лекарка я заменихме с друга и сме в обтегнати отношения.Може ли да ми откаже да поправи болничния при положение че грешката е нейна,а и е минал повече от един месец от издаването му.Болничния е напечатан на машина и ще бъде ли достатъчно отгоре с химикал да поправят дните и да сложат печат и да пишат че поправката е тяхна?
Предваритлно благодаря на отзовалите се.

# 583
  • Пловдив
Здравейте,
След като родих личната лекарка на детето ми издаде болничен.От НОИ са го върнали,защото е сбъркала с един ден датата и вместо 135 дни се получават 134.Сега трябва да го оправям,но по ред причини тази лекарка я заменихме с друга и сме в обтегнати отношения.Може ли да ми откаже да поправи болничния при положение че грешката е нейна,а и е минал повече от един месец от издаването му.Болничния е напечатан на машина и ще бъде ли достатъчно отгоре с химикал да поправят дните и да сложат печат и да пишат че поправката е тяхна?

да,достатъчно е
лекарката е длъжна да го поправи,независимо дали иска или не
това,че е минал 1 месец от издаването му не е проблем

# 584
Здравейте,

да,достатъчно е
лекарката е длъжна да го поправи,независимо дали иска или не
това,че е минал 1 месец от издаването му не е проблем
Благодаря,утре ще се опитам да я откря,че дори и тел. не вдига  камо ли да я намеря в кабинета

Общи условия

Активация на акаунт