СЕПТЕМВРИЙЧЕТО със радост чака подаръците под елхата!

• 78 836
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Привет!
И ние отсъстваме често от градина, ето и сега няколко дни гъсти сополи, зачервено гърло...и аз мисля да я заведа само на коледното тържество да си получи подаръка - плюшка Мечо Пух, че сме събрали Йори, Прасчо.
 Стеф - в Горна баня в специализираната болница съм чувала, че са добри ортопедите. Иначе близки са опирали до Пирогов при счупване и са оправяни, но пък чувам лоши отзиви напоследък...Чувала съм и за някакъв спортен лекар в Симеоново ли, Драгалевци ли беше...
Играчките вече ги свеждам до минимум и то такива солидни и класически - колело например, топка, конструктор.И книги. Всичко друго само прави лудница и не задължа внимание дълго. Мила напоследък харесва игри като домино и мемори плочки (простички). И пъзели.
Взех от Панаира на книгата едни помагала за първа група на Анубис с работни листове и подобни http://anubis-bg.net/продукт/Приятели-с-думите-Приятели-с-цифрите-I-гр-в-ДГ-269 и на Крокотак книжката http://store.krokotak.com/product.php?id_product=261
Днес редихме елхата, под звуците на коледни песнички, припомних си като дете колко обичах този ритуал.
Хубави дни желая, здраве и вълшебни мигове с децата!

# 616
Професор Шойлев? Обаче малко е умриял.

# 617
пълно е с подаръци Simple Smile)

суити, кухяната е 1 път. откъде я поръча?

на борето определено ще се подаряват МПС-та. Такава страст са му, нещо което при баткото никога не съм забелязала никога, дори и ни най-малка радост от кола.
борис, нарежда 5-6 листа А4 на пода и казва - бинтовоз ( бетонвоз), обръща вертикално филията - камион, втора филия - с ремарке  Joy

обаче все още не говори хубаво, носово. нали проблем с ухото уж, трета сливица уж.
в петък сме на един по-особен и нестандартен преглед, пък да видим какво ще покаже.
не знам дали споделих, но септември и октомври имА продължителна хрема. месец след това болка се появи в ухото, сложих отипакс, а на сутринта що да видя - ушна кал като тапа в ухото му, че като текна секрет...всичкия той е бил в ухото поне месец Sad канала му е все още широк.

стефина, ужасно търгашество. а дали проблемът е свързан с костната система? викаш няма кой да диагностицира.

моята свекърва след грип, такава болка получи, жестока. никой ни й помага - бъбреци и какво ли още не беше като диагноза. в крайна сметка се оказа, че грипа е засегнал гръбначен нерв. това го диагностицира 80-годишен лекар.

# 618
  • София
Здравейте.
Бора-всеки ми казва за Горна баня,ама там като отида с напарвление поподам на някой случаен и не смея така.
Ане-и на мен ми се струва,че болките в кара ми са последствие ог грипа дето карах 1м.
Сега нашата д-рка в работата иска да ме вкара за изслидвания в една неврология,но ми се струва,че това е пак източване на касата и нищо няма да направиме./понеже 5-6 колежки вече бяха там Thinking/-доволни са де ,ама...
Васко вече 3 ден е с температура,май пак ще взимам болнични,реве за мен,майка ми се паникьосва като е с температура.Като не ходеше на детска от януари до октомври нито един ден нямам болнични за него/с изключение като сряза пръста/.
Мире-то да ти кажа и за Васко през ден е като Коледа,което на мен не ми харесва-разточителство и презадоволяване.

# 619
  • София
Ане, кухнята е на моарейн, аз взех къща за кукли. Wink Поръчах я от mytoys.de. Цената беше много добра, но се подлъгах импулсивно да взема и две други неща, които се оказаха леко по-скъпи от продаваните тук. Mr. Green
Да споделиш в петък за прегледа на Борето! Hug

bora, и Галето е на вълна пъзели и  образователни карти. Миналата седмица за пръв път си направихме домашен пластелин- наистина е много приятен и чудесно се работи с него. Peace

Стефина, голямо безобразие с това изнудване за пари! ooooh! Според мен има смисъл да направиш изследвания в неврологията. Peace
Дано бързо да се оправи Васко! Hug

# 620
Ане, кухнята е от този сайт - http://2giraffes.bg/bg/product-list/14.html . Очите ми останаха в повечето играчки в него...  Heart Eyes

# 621
Стеф, няма нищо лошо в случайните лекари. Дори напротив. Т.е. това, че нечие име не блести постоянно в медиите съвсем не значи, че носителя му е кофти диагностик. Разбира се избора си твой. Дано ти мине бързо, на Васето също.

# 622
Днес бях на ФМ и ето го резултата Laughing Малкия ни мъж вече е 514 грама,седнал си е на дупето по турски,маха с ръчички и се усмихва Heart Eyes Стратиева/от ТК/ го похвали,че е като по учебник Heart Eyes Много му се радваха ММ и докито ми.Според всички прилича страшно много на Монката.Да ни е жив и здрав пък другото не е важно.
Много ми стана хубаво да го видя и вече като че свиквам с мисълта,че е момченце.Така исках девойка,но мамин златен ме зарадва днес много Heart Eyes

Последна редакция: ср, 14 дек 2011, 14:53 от *Мира*

# 623
  • София
Мире, това са страхотни емоции! Hug

касичка, не го казвам с лоши чувства, но в отчетните теми е прието пишещите да се представят. Това все пак не е Клюкарника.

# 624
Да, всъщност, да. Няма как да знаете, че касичка е ники, рафи или микеланджела. Blush Да ме прощавате Simple Smile

Суити, не в Клюкарника, аз до компютър вече трудно се дореждам.

# 625
  • София
касичко-рафи-микеланджела, ще прощаваш! Hug  Embarassed
Ще те черпя едно кафе през лятото! Heart Eyes

food010

# 626
Привет и от мен!
Позагубих се, но пак болести у дома. Елинка имаше диария, последвана от запичане и отказ на психологическа основа да ака. Казваше, че ще я боли дупето като ака и стискаше Sad Така 3 дни, обиколихме 3 доктора, хирург. Накрая се изпусна детето в гащичките, с писъци :* Сърцето ми се скъса. След 2 дни се успокои и започна пак да ака спокойно. Сега пък е с обрив - алергия от храна. От един пастет ли стана или от мандаринки, не знам... На градина е, ходи с желание. Записахме я освен на латино танците и на английски. Много искаше милата и сега е предоволна. Брои ми до пет - "уан, ту тиии, фур, фай". Много смешно, но се сърди като й се смея.
Малкият е добре, другата седмица сме на преглед да видим как наддава. Само на кърма сме. Вече се заглежда по играчките, слагам го на активната гимнастика, смее се, гука. И той порасна Simple Smile
Григчо, леко докрая и да гушкаш един здрав и хубав мъж  Hug Прекрасно е да имаш момченце, въпреки че всеки път като му сменям пампата и се изненадвам като му видя пишлето  Laughing

# 627
Мире, радвам се много за теб и за малкия юнак!
Моарейн е взела страхотна кухня, и на Суити също е страхотен подаръка.
Йордан вчера прави сурвакници в градината, но иначе не е много редовен, искам малко да си почине от болести, а тях ги хващаме веднага. Пък и има с кого да играе.
Иначе за подаръци и той е презадоволен, баща му не му отказва нищо за което му се карам често. Иначе като го питаш какво иска казва: Пет коли!
Не че нямаме към 100. Но пък дядо Коледа малко избърза с подаръка, миналата седмица спечелихме на томбола акумулаторна кола от един бебешки магазин, защото още купуваме млеката на Нестле. Е, окончателно се затрупахме с игрчаки.
Затова ми се иска да му взема нещо образователно, гледах някакъв лаптоп в Хиполенд, който задава на децата въпроси за цветове, числа, животни. Или плюшена играчка Мики Маус или Пух. Ще му я дадат на коледното тържество в градината.
Друго което много ме радва е, че моето човече най-накрая се отпусна да говори гладко. Не знам дали помните, но имахме проблеми с говора. Половината му реч беше неразбираема и ми беше много притеснено. Сега ми е много приятно да си водим разговори. Някои съгласни пак са му трудни, но си е друго.
В очакване съм на празниците и почивката, в нас имаше ремонт и сега съм с нова кухня, нямам търпение да я ползвам за коледни манджи. Идеи някакви? Особено за лесни курабийки или нещо което се харесва от тригодишни пакостници Wink

# 628
Хелоу.
Дара пак е със сополи, писна ми. Тъкмо я нагласих здрава и я пуснахме, и сега пак. Имат сигурно 20 болни деца в групата, 2 били с пневмония  Sad  Не се учудвам, че лепна пак нещо, при все че беше разредила боледуванията доста... Днес ще се гледат с татко й, пък след събота и неделя, ако не е добре, пак ще си оставам вкъщи  Rolling Eyes
Вечер ми скъсва нервите, какво й става, не иска да ляга, измисля си сто неща, само и само да не спи, последно снощи рева, ей така, без нищо... Бая се ядосах..
Иначе утре съм намислила да правим някакви курабийки/меденки, че в понеделник имат нещо като Коледен базар на лакомствата  Simple Smile Ако се закрепи, в понеделник ще я пратя със сладки на градината. Мисля двете да ги правим, ще бъде весело. Яни, тази вечер или утре ще ти драсна 1-2 рецепти, вкъщи имам разни, правила съм ги и се унищожават моментално Simple Smile
Мире, радвам се, че малкия мъж се развива добре Simple Smile Да е безпроблемно до края!
Флу, мъчно ми стана като прочетох за Ели и запека. Дари веднъж така се случи, че имаше такъв, и на следващия път не ще и не ще. Хванах я както я държах като бебенце, за ЕБХ, над тоалетната и всичко мина бързо и безболезнено, та го преодоля. Радвам се, че дребния е добре и е само на кърма, браво на теб!!  Simple Smile

# 629
Моарейн, дано Дари бързо да оздравее  Hug Нашето тържество ще е в сряда. Всички дечица ще са джудженца - купихме шапки, звънчета, червени чорапогащничета. Днес трябва да занесем подаръците тайно на госпожата Simple Smile Ще има и снимки с дядо Коледа - събраха ни по 5.50лв за удоволствието  Laughing В тази връзка да споделя, че в ХИТ в Младост уикенда има дядо Коледа и снимките с него и елените са безплатни и всички играчки са с 25% намаление.
За запека на малката - и ЕБХ правих, и над легенче, и над гърнето и над тоалетната. Не и не. Клизма с вода и сапунче, мазах със зехтин, всичко опитахме, но детето беше много стресирано.
За кърменето - сега съм много по-спокойна и уверена. В сряда сме при педи и дано всичко е ОК. С Елинка втория месец също бяхме само на кърма, но се оказа, че е наддала само 200г и започнаха мъките Sad Цедене, АМ... Дано сега всичко е наред. Малкият суче съвсем различно, досега не е отказвал гърда. А малката още на 7-ия ден буташе и не искаше да засуква. Той има кърмаческа възглавничка на устните от сукането, тя не. Той веднага си оформя зърното, а на нея аз го нагласях. Явно си е до бебе - все пак е мъж, няма да остави циците току така  Laughing Та сега спрях да се обвинявам за Ели. Три години много страдах и се чувствах хипер зле, но сега с малкия виждам, че вината наистина не е била само в мен. Явно си е до бебче. Тя не беше сукала интензивно и кърмата ми беше намаляла без да усетя, не беше стимулирала лактацията и така. Дано сега с Жорчо се кърмим дълго  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт