Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 134
  • 904
  •   1
Отговори
# 165
Persona, да, точно оттам го взех. Това не е някакво мое кредо, а просто термин, който съм видяла да се използва от привържениците на неасистираното раждане, както и оргазмичното раждане.

За втори път Ви моля - дефинирайте израза "култура на смъртта"!

В развитото общество, в което живея, личната свобода е издигната в култ и тя се разпростира върху правото на родителя да взема решения, касаещи благополучието на детето му според личните му разбирания, включително религиозни, културни и прочие.

Развитите европейски общества имат много по-различни ценности от развитото общество, в което живеете, и мисля, че няма нужда да Ви обяснявам това.
Но дори в САЩ, където уж "личната свобода е издигната в култ", домашните раждания са едва 0.67% от всички раждания. Това говори повече отколкото псевдонаучните, псевдожурналистическите и псевдополитическите напъни на нашите неасиситирано раждащи активистки да рационализират ирационалния си избор.

# 166
  • София

В развитото общество, в което живея, личната свобода е издигната в култ и тя се разпростира върху правото на родителя да взема решения, касаещи благополучието на детето му според личните му разбирания, включително религиозни, културни и прочие.

В развитото общество, в което живееш, родителите Цвети и съпруг щяха да са предмет на наказателно преследване в момента. Личната свобода е издингата в култ... докато някой не умре заради твоята свобода. Ние СМЕ неразвито общество и затова те няма да понесат отговорност за смъртта да детето им.

"Между другото, нито в Кралството нито в Щатите е позволено не асистираното раждане и се преследва от закона..." - пак цитат от стара тема.

Преди да искате свободите на развитите общества (хеле пък да се позовавате на тях в такава тема  Shocked ), мислете дали сте готови да носите и съответните отговорности. Не се отнася лично към теб, а към останалите страхливци, които визирах в предния си пост.

# 167
Persona, аз пак повтарям, че "култура на смъртта" не е мое кредо, та да го дефинирам. Видях го в материалите, пуснати от Вас, виждала съм го и в други материали тук. Разбирам го като житейска философия, която приема смъртта (включително и на нероденото още) като нормална част от живота, срещо която няма смисъл да се противопоставящ, а трябва да я разбереш. Това си е лично мое тълкувание, повтарям, това не е моя философия и нямам претенции да съм инициирана в точното значение на термина. Дадох го като фраза, която за мен ясно описва позицията на крайния лагер на привържениците на неасистираното - това е житейска философия, не просто резултат от обстоятелства, инфраструктура и нормативна база. Повече няма да се обяснявам. Ще ви го напиша само с болднато: аз не подкрепям неасистирано раждане. Не ме карайте да се оправдавам заради него.

Домашните раждания в САЩ наистина са много малко, въпреки съществуващата структура. Неасистираните домашни, пък, се броят на пръстите на едната ръка, въпреки размерите на страната. И? Къде е казано, че за да се даде свобода на човек да си упражнява личната философия, неговата философия трябва да има определен минимум поддръжници?

Пак повтарям - само се хабите в безсмислени опити да накарате някой, който откровено вярва в нещо, да си промени вярванията. Това е загубена кауза. Ако имате намерение нещо да вършите, фокусирайте се върху информацията. Там е ключът. Дайте на хората информация и оттам нататък ги оставете да си правят собствен избор. Дали ще си изберат секцио в седмия месец или неасистирано раждане - Вие там нямате работа. Законът не Ви позволява да имате работа. Ако това не Ви харесва - съберете си поддръжници, променете закона. Но имайте предвид, че ограничаването на свободата на избора никога не може да стане така, че да засяга само "откачените" избори. То винаги засяга всички избори.

Флип, това просто не е вярно. Изборът да се роди вкъщи неасистирано не е подсъден по никакъв начин тук. То, както и отказът от медицинска грижа по други поводи, включително за дете, включително животоспасяващи, е под закрилата на законите за религиозна свобода.

Аз не разбирам - аз ли сложно пиша, вие ли просто четете - къде ме видяхте да се слагам в един кюп с Родилница, та ми се налага да се оправдавам заради тях? Или вие просто на принципа - който не е 100% с нас, задължително е против нас?

Последна редакция: сб, 04 юни 2011, 14:54 от ianajar

# 168
КатиАБВ, кво се хвана пак за тая клизма? Три деца родих без нея, нито бяха омазани, нито им имаше нещо.
Освен това акушерката като я попитах още при първото, тя ми каза, че така се вижда най-добре дали майката напъва качествено. На тях (акушерките) не им пречеше факта, че нещо си там излиза и забърсваха нонстоп мястото.

# 169
Ще ви го напиша само с болднато: аз не подкрепям неасистирано раждане. Не ме карайте да се оправдавам заради него.

ianajar, какво точно значи "аз не подкрепям неасистирано раждане"? И аз не го подкрепям, ама ми се карат тук. Simple Smile

За хабенето - ами и това е мое право, май се хабиш в опит да ме откажеш да се възползвам от него? Който иска да чете, който иска да не чете - важното е да има много гласове, измежду които да се избира.

# 170
За хабенето - ами и това е мое право, май се хабиш в опит да ме откажеш да се възползвам от него? Който иска да чете, който иска да не чете - важното е да има много гласове, измежду които да се избира.

А, не, аз просто бях останала с погрешното впечатление, че в темата има някаква идея нещо да се върши, а не просто да се чешат езици. Моя грешка. Оттеглям се -  няма да ви се пречкам, я!

# 171

А, не, аз просто бях останала с погрешното впечатление, че в темата има някаква идея нещо да се върши, а не просто да се чешат езици. Моя грешка. Оттеглям се -  няма да ви се пречкам, я!

Ти какво смяташе конкретно да свършиш в темата?

# 172
ох, тая клизма.. измил си се, стегнал си се и бам правят ти клизма и няма къде да си вземеш душ.. Много е гадно. Мен лично ми се вижда опасен този сценарии..
Плюс това самите контракции задействат съответните процеси доста по-рано от идването на бебето ..

# 173

Да търся и предоставя информация за рисковете от неасистирано раждане, jp. В процес на търсене съм.

# 174

Да търся и предоставя информация за рисковете от неасистирано раждане, jp. В процес на търсене съм.

Ако се върнеш към 7, 8, 9, 10, 11, 12 тема - ще видиш, че такава информация вече беше предоставена. Е, сигурно не е е цялата на света - но повечето от нас се поразчетоха и публикуваха материали.

# 175
И ти е трудно да приемеш, че може да има още такава информация и че колкото повече хора я търсят, толкова по-добре?

Не разбирам какъв ви е проблемът, но няма значение. За мен е голяма смешка да бъда причислена към естествениците, но ми писна да се обяснявам.

# 176
И ти е трудно да приемеш, че може да има още такава информация и че колкото повече хора я търсят, толкова по-добре?

А, не - просто това "фръц, вие сте безполезни и си чешете езиците, ей сега ще ви покажа как се прави" не ми легна на сърцето като отношение. Иначе аз към никого не съм те причислявала и ми е безразлично колко искаш или не искаш да се обясняваш..

# 177
Опа! Лъжа!!! В Америка, в абсолютно всички щати е разрешено неасистираното домашно раждане! Пуснах ви линкове за това. Но пак се убеждавам, че няма значение какво се дава, вие не четете и продължавате с лъжите.

Ако може да ми кажеш къде пише, че ако дете почине при неасистирано домашно раждане някой е подсъден.

A  ето линк, че и в Англия е напълно законно да се ражда у дома неасистирано:In this respect at least, the right to give birth at home is absolute.

http://www.homebirth.org.uk/law.htm

В развитото общество, в което живееш, родителите Цвети и съпруг щяха да са предмет на наказателно преследване в момента. Личната свобода е издингата в култ... докато някой не умре заради твоята свобода. Ние СМЕ неразвито общество и затова те няма да понесат отговорност за смъртта да детето им.

"Между другото, нито в Кралството нито в Щатите е позволено не асистираното раждане и се преследва от закона..." - пак цитат от стара тема.

Преди да искате свободите на развитите общества (хеле пък да се позовавате на тях в такава тема  Shocked ), мислете дали сте готови да носите и съответните отговорности. Не се отнася лично към теб, а към останалите страхливци, които визирах в предния си пост.

# 178
И като към коя Религия са регистрирани "Родилница" и пр. ?
Все пак съгласна съм със Закона за свободата на вероизповеданията  /и традиционни мероприятия на всяко такова/. Та, към коя Религия /вероизповедание/ ?

# 179
  • София
Опа! Лъжа!!! В Америка, в абсолютно всички щати е разрешено неасистираното домашно раждане! Пуснах ви линкове за това. Но пак се убеждавам, че няма значение какво се дава, вие не четете и продължавате с лъжите.

Кажи го на списващите в задните теми. Там го пише, не съм си го измислила. Показателно е колко е достверна информацията им и за всичко останало, де.

Общи условия

Активация на акаунт