Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 23 179
  • 904
  •   1
Отговори
# 270
В клиника Малинов имат една стена със снимки на дечица и гипсови отливки на малки крачета.

В стаята за слушане на тонове в Св. София има стена със снимки от изписване на бебоци.

Но това е само за реклама, иначе на никого не му пука за здравите бебета.

# 271
  • София
persimon, Christian, не стана ли ясно още преди две теми, че вие не можете да говорите за цифри и статистика, тъй като нямате никакви познания, дори най-бегли, по статистическите въпроси? Минат-не минат няколко страници, и някой от вас многозначително споменава вълшебната думичка... Къде са ви статистиките? На сайта shaman.com или moiatizmislensviat.org?

Виж сега, ти просто не познаваш достатъчно отдавна Кристиян, затова се опитваш да говориш на нормален език с него. Но той живее в алтернативна Вселена, ваксиниран е за СПИН, Хепатит A, B, C, D, E и каквито други се сетиш и него спин не го лови. Доскоро този уникален цитат седеше в подписа ми - докато забременях с бебето, което не стана, което събитие все пак ми се струваше по- важно от уникалните Кристиянови изказвания. Подозирам, че ваксината, която е използвал, е имала твърде неочаквани странични ефекти...  hahaha
И щом пермишън е Архангел, амииии... може би няма необходимост да уточнявам по- нататък.

# 272
"Нормалните" бозайници прекъсват пъпната връв и изблизват новороденото НЕПОСРЕДСТВЕНО след раждането. И изяждат плацентата ВЕДНАГА щом се покаже.
Единствените, които са склонни да я осоляват, мумифицират и идеализират, са откачалките - родителници / естественици.

Ще убия детското в теб, но някои бозайници от рода Хомо Сапиенс Сапиенс също си ядат плацентата. Сциентолози разни и други откачалки. Съдържала окситоцин- но от естествения.

Аз пък много обичам това нещо питоцин. Действа бързо, изключва също толкова бързо. Даже при мен с майсторлък симулираха естествено усилване на контракциите.

Така и така плацентата я пльосват в една тава след раждането, представям си предоставянето на свободен избор:

"Госпожо, ще искате ли Метергин или питоцин за контролиране на кървенето или да ви отрежем малко от плацентата, която съдържа натурални хормони?" Sick

# 273
Аз пък още чакам да чуя кой конфликт предизвиква увита пъпна връв и липса на естествени контракции. Знаех си аз, че нещо не правя както трябва...

Persimon означавало райска ябълка. Аз имах някакви спомени, че е мушмул.

И за да съм позитивна, три правила за леко раждане:

1. Научете се да живеете с несигурността
2. Не забравяйте да дишате
3. Носете си хавлия

Стават и за общи житейски правила.

# 274
  • София
Цитат
"Госпожо, ще искате ли Метергин или питоцин за контролиране на кървенето или да ви отрежем малко от плацентата, която съдържа натурални хормони?"

Метергин се използва обикновено преди и точно с цел раждане на плацентата, не след това;), освен при проблем.

Обичай си го питоцина, ама после недей да твърдиш, че всички ги боли;).

# 275
  • София
Аз пък още чакам да чуя кой конфликт предизвиква увита пъпна връв и липса на естествени контракции.

Аз разбрах, че бебето се самообесвало с пъпната връв поради  суицидални склонности, но и аз не знам какво предизвиква толкова тежка пренатална депресия. Важното е, че майката следва да се съобрази с това желание на бебето (което явно Е или НЕ Е отделен индивид в зависимост от удобството на списващото гуру).

Другото интересно е, че такива депресии развиват само домашно ражданите бебета, а тези  - ражданите в болница, се увиват с пъпната връв заради зловередния ултразвук и неадекватните действия на тъпите лекари.

Сега сериозно, скъпи родилници и уонаби родилници (Бащатко и Christian тоест). Оплетохте се вече окончателно.

Финално, поема ли майката "отговорност в най-голяма степен" за домашното раждане?

Има или няма бебето собствена личност и права преди раждането?

Има ли виновни за смъртта на едно бебе, или приемаме, че смъртта е част от живота; и ако е второто, какъв е проблемът с ужасната "система", ако тя така или иначе не влияе на вселенската воля?

Някакъв консенсус или стройна теория по тези въпроси имате ли, или просто се оправдавате на парче в зависимост от поставения към вас въпрос, поради което сами си противоречите и затъвате все по-дълбоко в калта? И защо, щом по вашите представи сте свободни, независими и смели, отворени и отговорни умове, от 300 страници правите жалки опити да си измиете ръцете с държавата, болниците, лекарите, "системата"?

# 276
persimon, Christian, не стана ли ясно още преди две теми, че вие не можете да говорите за цифри и статистика, тъй като нямате никакви познания, дори най-бегли, по статистическите въпроси? Минат-не минат няколко страници, и някой от вас многозначително споменава вълшебната думичка... Къде са ви статистиките? На сайта shaman.com или moiatizmislensviat.org?
Ох,не знам какво ти е ясно,но на мен ми е ясно друго.
Без статистика можем да оцелеем винаги,а без раждания не.

Кати абв,хайде на едно кафе в петьк вечер,отдавна не сме се виждали,а толкова отдавна се познаваме.Нали в петьк не работиш?

Цитат
Сега сериозно, скъпи родилници и уонаби родилници (Бащатко и Christian тоест). Оплетохте се вече окончателно
Ти пьк,бащатко и кристиан са едно лице или?

# 277
  • София
От толкова въпроси това ли реши да коментираш? Ти явно не разбираш български, persimon не разбира английски - направете си тийм, превеждайте си взаимно. Може да станете малко по-конструктивни, ако работите в екип.

Някой ще отговори ли на въпросите ми, или да приема, че от лицемери и страхливци не може да се очаква еднозначен отговор на ясен и конкретен въпрос, тъй като това е твърде ангажиращо като за такива свободни и развити умове?

# 278
Темата е пьлна с лицемери и страхливци.Моля да напуснат тези,които не се чувстват такива. Peace

# 279
  • София
Цитат
"Госпожо, ще искате ли Метергин или питоцин за контролиране на кървенето или да ви отрежем малко от плацентата, която съдържа натурални хормони?"

Метергин се използва обикновено преди и точно с цел раждане на плацентата, не след това;), освен при проблем.

Обичай си го питоцина, ама после недей да твърдиш, че всички ги боли;).

Shocked

Страх те е от система с окситоцин, изпадаш в паника от идеята да ти отнесат бебето за да го измият от кръвта, но с готовност ще се нагълташ с метергин, пък после тайничко ще си го накърмиш?
Или, може би, идеята да се отрови детето посредством храната - ама "естествено" - е още една страна на философията на смъртта?

Или, да си го кажем направо, естествениците - откачалки просто не си правят труда да четат листовките за пациента? Щото то нали месното гуру го препоръчва, значи е добро... и ако става дума за обичайна болнична процедура ще се информираме от всичките 20 дола, ама да се информираме за това доколко е удачно да вземаме даден медикамент, препоръчан от гуруто - защо?..

...
Кърмене
Има съобщения, че Methergin намалява секрецията на кърма и се екскретира в кърмата (виж "Фармакокинетични свойства"). Има изолирани публикации за интоксикация на кърмачета, чиито майки са приемали лекарството в продължение на няколко дни. Наблюдавани са били един или повече от следните симптоми (отзвучаващи след преустановяване на терапията): повишено кръвно налягане, брадикардия или тахикардия, повръщане, диария, неспокойствие, клонични крампи.С оглед на възможните нежелани ефекти за детето и намаляването на кърмата, Methergin не се препоръчва за употреба по време на кърмене.
4.7 Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини
Methylergometrine може да предизвика замаяност и конвулсии. Ето защо е необходимо да се внимава при шофиране или работа с машини, особено в началото на лечението.
4.8 Нежелани лекарствени реакции
Нежеланите реакции (табл. 1) са подредени според честотата, като се започва с най-честите по следните критерии: много често (> 1/10); често (> 1/100 до < 1/10); нечесто 1/1000 до < 1/100); рядко (> 1/10 000 до< 1/1000); много рядко (< 1/10 000), включително изолирани случаи.
Нарушения на имунната система
Много рядко: Анафилактични реакции.
Нарушения на нервната система
Често: Главоболие.
Нечесто: Замаяност; гърчове.
Много рядко: Халюцинации.
Нарушения на ушите и лабиринта
Много рядко: Тинитус (звън в ушите).
Нарушения в сърдечносъдовата система
Нечесто: Гръдна болка.
Рядко: Брадикардия; тахикардия; палпитации;
Много рядко: Инфаркт на миокарда, коронарен вазоспазъм.
Съдови нарушения
Често: Хипертония.
Нечесто: Хипотония.
Рядко: Артериален спазъм (периферен).
Много рядко:. Тромбофлебит.
Дихателни, медиастинални и торакални нарушения
Много рядко: Запушване на носа.
Гастроинтестинални нарушения
Гадене; повръщане. Диария.
Нарушения на кожата и подкожните тъкани
Често: Кожни ерупции.
Нечесто: Хиперхидроза.
Нарушения на скелетно-мускулната и съединителната тъкан
Много рядко: Мускулни крампи.

# 280
Метергинът е гадно лекарство, наистина. Аз си бях със система след раждането, взимала съм го по друг повод. Има метергин за пиене, има и за инжектиране. Лесно се взима без рецепта.

Всъщност забележката беше към мен, че не съм проверила кога се бие метергин. Е, не знам кога, но не беше това важното в постинга.

Ма то си е натурално мораво рогче, расте си по ръжта, какво му е?

# 281
  • София

Флип, много насериозно се взимаш Laughing Някой е длъжен да ти отговори? Ти коя си? Ааа, да, професионално изкривяване hahaha

Никой не е длъжен - просто с отговора или с липсата на такъв демонстрира някои лични качества като съвест, морал, смелост и твърдост. И, нека ти напомня, смешното ти поведение излага не само теб, а и сдружението, което представляваш.

Christian, моля да молиш кой ще напусне темата в собствения си сайт, ако имаш такъв. Едва ли очакваш да се съобразя с молбата ти, но фактът, че реши да демонстираш "смелостта и принципите си" точно когато те попитах нещо възлово за теориите ти...  е показателен  Laughing

# 282
Темата е пьлна с лицемери и страхливци.Моля да напуснат тези,които не се чувстват такива. Peace

Това значи ли, че Кристиян напуска?

Интересен похват, наричан "да отровиш кладенеца". Оттук нататък, според Кристиян, всички мнения са на лицемери и страхливци. Няма какво да ги четете.

Флип само пита това, което се питаме всички останали. Защо то да не е сериозно? Самите въпроси изискват да се вземат много насериозно, дори да не вземаме насериозно Флип.

# 283
  • София
Метергинът е гадно лекарство, наистина. Аз си бях със система след раждането, взимала съм го по друг повод. Има метергин за пиене, има и за инжектиране. Лесно се взима без рецепта.

Всъщност забележката беше към мен, че не съм проверила кога се бие метергин. Е, не знам кога, но не беше това важното в постинга.

Ма то си е натурално мораво рогче, расте си по ръжта, какво му е?

Не, всъщност не беше към теб. Виж цитата, който я е предизвикал.
Когато ти го предписва лекар той вероятно знае защо го прави.
Когато го препоръчва гуруто, обаче...

А причината да знам за него е, че до вчера бях на него - и да, твърде гадно нещо е, дано поне да е свършило работата, за която ми е бил изписан.

ПП
Защо ли единствения ми спомен, свързан с моравото рогче, е свързан и с преподавателката ми по токсикология, обясняваща колко опасно може да бъде събирането на необработвана (с хербициди и т.н.) ръж и последващата й консумация...  Wink

# 284
Погледнах последните страници, но не видях да сте го постнали: http://www.capital.bg/blogove/pisma/2011/06/04/1100350_sama_vkushti/

Общи условия

Активация на акаунт