Раждане в къщи 13-съдбовна тема

• 22 942
  • 904
  •   1
Отговори
# 420
Чудя се, след като раждането е естесвен процес, защо родилите неасистирано вкъщи са се готвили години наред за това? Ако нещо е естесвено, не би трябвало да е нужна дълга подготовка.

die Hexe каза нещо, което много ми хареса:

Раждането е естествен процес с естествената смъртност в проценти, а не в промили. Искаме ли естествената смъртност заедно с естествения процес?

# 421

Дори и да има проблемни бременности, защо ВСЯКА РОДИЛКА се третира като проблемна?
За да й вземат парите, приятелю! Затова й намират несъществуващи болести и усложнения, за да й продадат фармацевтиката си.

Хайде пак ВСЯКА...Стига вече с това обобщаване.
           Ами писаха жени /включително и аз/, които са родили по естествен начин, без да им се вземат пари, без да им се намират несъществуващи болести, в Обикновени Български болници.
Май и тука не случи с определението ВСЯКА, както и с това, че ВСИЧКИ сме НЕ ДЕФЕКТНИ.

# 422
Имам конкретни питания към майките родили извън болница и към доброжелателите на темата, тоест, хората които СА ПРИЕЛИ неболничното раждане за единствен разумен избор:

Пъпната връв около 150 см ли е?
Едно увиване с колко я скъсява? Как точно пречи на телцето на бебето да излезе цялото навън?
Ако новороденото не диша - по петичките ли трябва да се плесне, или да се изсмуче съдържимото на носленцето му?
Ако са близначета, след като е излязло първото, а аз не искам да му прекъсвам пъпната връв, второто покрай нея ли се ражда?
Идеалния вариант го виждам така - пъпната връв си стои, второто бебенце излиза, двете пъпни върви си стоят и чакат плацентите да излязат.  Heart Eyes
Двете плаценти след бебетата ли излизат, или е индивидуално? Тоест може първата плацента да излезе, и чак тогава второто бебенце за почне да излиза?

Ако имате линк за неболнично раждане на близначета, моля дайте. Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 12:14 от prometeq

# 423
редактирам понеже не си заслужаваше загубата на време (трябваше по-рано да прегледам включванията на задаващата въпросите в темата)

Последна редакция: пн, 06 юни 2011, 13:35 от Arizona

# 424
Единствен разумен избор - да родиш неасистирано вкъщи близнаци, информирайки се по форумите?  ooooh!

Дарвин е казал доста по въпроса.

# 425
  • Куциндрел
Чудя се, след като раждането е естесвен процес, защо родилите неасистирано вкъщи са се готвили години наред за това? Ако нещо е естесвено, не би трябвало да е нужна дълга подготовка.
die Hexe каза нещо, което много ми хареса:
Раждането е естествен процес с естествената смъртност в проценти, а не в промили. Искаме ли естествената смъртност заедно с естествения процес?
Навсякъде има процент смъртност, смъртта също е естесвена, само дето някои отчитат смъртта в болницата като неестесвена, което обърква цялата им теория за Вселената и Кармата.
Пак се чудя, след като казват, че раждането е естесвен процес, защо казват и че за него трябва да се подготвиш с години? За кой друг естесвен процес се готивш толкова много?

# 426
................
За перинаталната смъртност говорим. Правиш ли разлика?

А вие?

Перинатална означава от 7 месец бременност до седмица след раждането. Колко от раждащите у дома са в 7 месец, или поддържат кръвно 200 на 140, или са с диабет, сърдечно заболяване, бебето е зле ...? Всяка проблемна бременност, преждевременно раждане, недоносен или с ниско тегло плод, с малформации или с усложнение по време на раждането и всякакви други проблеми отиват в болницата, нали? И срещу всички тези обективни причини за смъртност вие слагате "безпроблемни" родилки. Това не е статистика, а стъкмистика, удобно извъртени цифри, с цел доказване на предпоставена теза.  
Критериите за сравнение са съвсем различни и по тази причина изводите в никакъв случай не са коректни. Да не говорим, че въобще, ама ВЪОБЩЕ любимата ви статистика не потвърждава твърдението ви, колко по-безопасно е домашното раждане. Не е, щом здрави, прави жени, с прекрасна бременност, никакви оплаквания и здрав плод в края на 9-тия месец, губят децата си.

А за нашата родна статистика на домашните раждания, да не говорим. От 10-на родени вкъщи за периода началото 2011 - май 2011, 1 мъртво бебе е 10% (процента), мили госпожи!

И научете най-после какво е процент и какво - промил!

# 427
  • Куциндрел
И научете най-после какво е процент и какво - промил!
Те извъртат фактите както им е удобно. Така е и в останалите теми от подфорума. А когато им посочиш, че имат грешка, се правят на ударени.

# 428
Persona, а пък вашият екип е именно такъв нагледен пример за всичко, което не е наред в науката и бизнеса. Срам и гузна съвест ще ви следват до края на дните ви.

# 429
Очевидно е за всеки, че под "учен" визирам себе си - да, аз съм учен. Не се заяждай на дребно, проблемът с псевдо-науката и манипулацията е много сериозен.

А, добре:). Разбира се, че е сериозен въпросът с манипулациите. 2/3 от науката в момента е една манипулация и измама и то целенасочена. Останалата 1/3 в 80% от случаите (щедра съм с тоя нисък процент) е беаздарна глупост и разтягане на локуми с цел завършване на неие ПхД, поддържане на видимост за каиера и взимане на постоянен договор за работа. Има и една малка част, която представлява истинска наука и е иновативна и полезна. Академията е в упадък и разложение на световно ниво.
Хайде стига де! Човекът очевидно е учен. Файнман не е лъжица за всяка уста. Поне лекциите му по физика. Simple Smile

Никога не съм обсъждала Файнман, още повече, че сефте чувам за него.

# 430
# 431
[

http://homebirth.beinsa.info/video.htm

тук има видео на домашно неасистирано раждане на близаци, втория e с крачетата напред

# 432
[

тук има видео на домашно неасистирано раждане на близаци, втория e с крачетата напред

Значи, това ми говори за Планирано неасистирано домашно раждане.
          Ако стане нещо с близнаците, да не се почне пак - "Ама, то не сме Планирали да раждаме в къщи, то просто стана много бързо"

# 433
[

Значи, това ми говори за Планирано неасистирано домашно раждане.
          Ако стане нещо с близнаците, да не се почне пак - "Ама, то не сме Планирали да раждаме в къщи, то просто стана много бързо"

А в болница ако стане нещо, какво искаш да не чуеш? щото то най-редовно си става в болница нещото.

# 434
Последните няколко поста минават вече в сферата на абсурдизма ooooh!

Възпитан човек съм, не ми се иска да изказвам на глас това, което си мисля.

Общи условия

Активация на акаунт