Подсъзнанието може всичко 41 /Линкове за всички техники има на първа стр./

• 39 826
  • 710
  •   1
Отговори
# 105
Страданието е вратата,която отваряме към самите себе си.Отваряме я и  намираме себе си,не Бог. Flutter

# 106
  • София
Ама това чудо много се бави, да му се не знае Twisted Evil
Значи все още не си на ръба, значи все още не ти е чак толкова нужно. Или вярваш, че можеш и сама.
Ако човек може и сам, за какво му е Бог, за какво му е чудо?!

Когато в страданието си осъзнаеш, че не ти е останало нищо, нищо друго на света, ако тогава потърсиш Бог/а не останеш в страданието си просто така/, тогава ще получиш чудото си.
Аз така разбрах от това, което четох. Simple Smile

# 107
  • София
Страданието е вратата,която отваряме към самите себе си.Отваряме я и  намираме себе си,не Бог. Flutter
Знаеш ли, има мигове, в които страданието е толкова силно, че ако останеш в себе си, си изгубен.
В такива мигове инстинктивно повечето от нас поглеждат към небето, обляни в сълзи. Там всеки търси Нещо...извън себе си...последната надежда...

# 108
КЛОНКА,докато човек търси помощ отвън,все още не е намерил себе си. Flutter

# 109
  • София
Докато вярва, че може сам, значи няма нужда от помощ отвън Wink

# 110
... не че ме питате, ама да си кажа.  Mr. Green И двете сте прави. Но висшият разум, на който се уповаваме, като ни потъне и последната гемия, сам ни е поставил чипа, подсказващ и направляващ, стига да чуваме .... себе си.  Grinning

# 111
  • София
О, аз не претендирам, че съм права, Луне, аз така... разсъждавам си... Grinning

# 112
КЛОНКА,зависи много в какво и в кого вярва човек.В Бог или в себе си.Принципно  в ню ейджа това е същото,тъй като се счита,че Бог е навсякъде и във всеки.Но за мен няма Бог.... Flutter

# 113
  • София
Да, приемам всякакви постановки.

Интересно ми е отвъд Бог, в какво вярва човек. Защото да вярваш в липсата на нещо не е вяра. Вярата е в съществуването на нещо.

Това трябва да е някакъв знак...днес ми е "божествения ден" във форума. Направо не мога да повярвам. След като ме замеряха с камъни в една друга тема...малеййййй.... Joy Joy

# 114
  • София
В себе си вярват явно. САМО и единствено.

# 115
Клоне и аз така, като приспивна песен пускам сивите клетки да лудуват.Не обяснявай, моля те, че не претендираш за правдивост на съжденията си, че се чувствам като екстремист. Mr. Green Кой прав? Ами три различни на пръв поглед мнения могат да са и верни, и правдиви, и истинни.
  Hug
Един ще каже"нищото", друг "Бог", трети "Аз" - всеки видял по малко. Въпросът е дали можем да видим цялото...

# 116
КЛОНКА ,вярата сама по себе си е нещо субективно,няма тук и отвъд,всичко е едно. Peace

# 117
  • София
Добре, аз съм съгласна. Обаче ми е интересно, някой поглеждал ли е смъртта в очите и ако да - не му ли е изниквала спонтанно идея да се помоли...
За секунди, не си ли казвате "Спаси ме". Или "Спаси го"...
Подсъзнателно???
Не "спаси СЕ, клонке"

# 118
  • София
Спомням си, като дете, пътувахме, когато срещу нас изведнъж изскочи някакъв камион, а отстрани - дълбоко дере.
Помня, че успях само да си кажа..."Спаси ни..."
И после помня само как излизахме от обърнатата кола, бяхме се забили в единствения насип над дерето. Шофьорът каза, че в тоя миг просто вдигнал ръцете от кормилото и той си казал "Господи...."
А не е вярващ. И аз също не бях, бях хлапе...

# 119
  • Costa Rica

Когато в страданието си осъзнаеш, че не ти е останало нищо, нищо друго на света, ако тогава потърсиш Бог/а не останеш в страданието си просто така/, тогава ще получиш чудото си.
Аз така разбрах от това, което четох. Simple Smile
Тук отиваме вече в оная крайност, в която никой не иска да бъде. Naughty

Добре де, не става въпрос за страдание. Не и за това, което обикновено се разбира под това понятие. При мен е едно безкрайно, монотонно, ежедневно, повтарящо се... нищо. Ни-щич-ко. Съзнавам, че съм щастливка по доста критерии - здравословно, финансово, в личен план и съм благодарна за това. Не съм в някаква бездънна дупка, да речеш. Ами... не ми стига Mr. Green Трябва да има нещо повече. newsm78 Не знам какъв урок се предполага, че трябва да извлека от скуката. Може би "може да е и по-зле" newsm78

Мдаммм, треснала ме е сезонната екзистенциална криза.

Това трябва да е някакъв знак...днес ми е "божествения ден" във форума. Направо не мога да повярвам. След като ме замеряха с камъни в една друга тема...малеййййй.... Joy Joy
Ти си го изпроси. Като те четох, чак не можах да повярвам, че това е Клонка-та, която познавам и обичам Whistling

- всеки видял по малко. Въпросът е дали можем да видим цялото...
Тцъ, слонът е прекалено голям Wink

Общи условия

Активация на акаунт