Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 887
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
може ли да ми кажете-вчера сутринта се обърнах докато спях и си притиснах корема силно ме заболя...имах чувството, че притиснах бебето,дали е възможно,по принцип корема ми е доста дебел и си мисля , че не съм притиснала бебето....безпочвено ли е притеснението ми, от вчера до сека е мърдало 2,3 пъти Sad В петък съм на лекар,късно ли е до тогава да чакам?

# 601
Деси, по принцип бебето е много добре защитено. Но ако се притесняваш, отиди на лекар по-рано, вместо да го мислиш цяла седмица.

# 602
благодаря за светкавичния отговор, и аз така си мисля, но майка ми много се притесни и ми говори глупости, за пореден път се убеждавам, че не трябва да й казвам всичко  newsm78

# 603
Имам въпросче и много ще се радвам ако вие,по- опитните от мен жени, ми помогнете.С приятеля ми свършихме белята преди около 2 седмици.От началото на тази седмица се чувствам ужасно изтощена, много бързо се уморявам и чак се задъхвам,не мога да заспя вечер поне по 1 час,постоянно ме обливат горещи вълни,боли ме главата,чувствам се отнесена,чак някой път ми се вие свят, усещам стягане в областта на гърдите, абе имам някакво много странно чувство, което до сега не съм усещала.Дали е възможно да съм бременна или просто ме е тръшнало някакво лятно изтощение?Благодаря ви предварително за помощта.

# 604
Ами възможно е, да, защо не си вземеш един тест? Може тези симптоми да са от притеснение.  Wink

# 605
а забравих да кажа, освен всичко товапо цял ден ми се спи ужасно много и постоянно имам чувството,че не съм се наспала достатъчно,също и се чувствам все едно имам температура, а всъщност като си я меря се оказва, че нямам.Извинявам се за глупавите ми въпросчета,но искам мнение от жени,които са преживяли това  Simple Smile

# 606
  • София
а забравих да кажа, освен всичко товапо цял ден ми се спи ужасно много и постоянно имам чувството,че не съм се наспала достатъчно,също и се чувствам все едно имам температура, а всъщност като си я меря се оказва, че нямам.Извинявам се за глупавите ми въпросчета,но искам мнение от жени,които са преживяли това  Simple Smile
Ами, аз го преживях вчера. Същите симптоми, пък няма шанс да чакам бебе(пу-пу).
Наистина, вземете си тест и проверете резултата Peace

# 607
Въпрос и от мен - последните два дни моята мома се претовари/хем гледам да я пазя от това/ и вчера получи малък кръвоизлив. Една от приятелките й каза, че при някои жени това е нормално - захващането на зародиша към маточната стена и прочие. Майка й, която пък е акушерка, каза, че не е особено нормално, но се случва понякога в датата на менструацията. Съответно, тя е уплашена, аз пък съм адски притеснен/ да не е направила спонтанен аборт/. И понеже наблюдаващата лекарка е някъде/да не ползвам нецензурни изрази/ ще изчакаме до сряда, когато ще я прегледа друг лекар. Има ли причини да се притесняваме?

# 608
Танас, прокървяването по време на бременност изисква лекарски преглед. Може и да няма нищо, но аз бих отишла още същия ден на лекар.

# 609
  • София
Танас - вървете на лекар, никое кървене не е нормално, дори и да не е стигнало чак до аборт(все пак това е по-рядкият вариант), за мен прегледът е задължителене. В София има изобилие от лекари и АГ болници и отделения, не чакайте сряда.

# 610
  За комарите в къщи , понеже сме с дървена дограма със съпруга си поръчахме летвички , купихме си мрежа, панти , кабарчета и магнитни и така двамата си спретнахме комарници за трите врати към терасите на апартамента , от тогава комарите в кащи са единични бройки, а в къщи през целия ден и нощ е отворено. Всичко ни излизна 30-32лв.

# 611
Танас, прокървяването по време на бременност изисква лекарски преглед. Може и да няма нищо, но аз бих отишла още същия ден на лекар.

Имам известна медицинска култура. Девойката иска да иде в сряда на лекар в родния си град, защото лекарката и е позната и съвместно с това ще си направи пълни изследвания.

Мисля, че има подобна тема тук, ще се прехвърля в нея.

# 612
Аз също имам известна медицинска култура и понеже питате дали имате причини да се притеснявате  (въпрос, на който няма как да се даде отговор във форум), ви отговарям, че АЗ бих отишла на лекар веднага. Разбира се, че си е ваша работа кога дамата ще отиде на преглед.

# 613
Танас, и моето мнение е, че не бива да отлагате прегледа. Нека пак момичето посети доверения лекар в сряда, но идете и днес. Успех!

# 614
Танас аз също съм прокървявала.Моето беше в трети месец.И при мен беше от претоварване.Споделяйки със следящата ме лекарка, тя веднага ме извика за преглед.Слава на Бога всичко беше ок, но сподели, че е възможно отлепяне на плацентата.Съответно след това бях под наблюдение,пиех и лекарства.Идеята ми е, че няма кървене, което да си заслужава да бъде подминато с лека ръка.Идете на лекар за ваше успокоение още днес.Не чакайте до сряда.Дано всичко е наред!

Общи условия

Активация на акаунт