Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 757
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
  Пробвала ли си да се жабуриш с вода и сода? Поне при мене това има много бърз ефетк.

# 91
  • Варна
Алексче, голямо благодарско  Hug

# 92
Има ли някоя, която да е имала полип на шийката на матката? Засега казват, че нямало проблем, но като зачетох инфото  в нета - за малко да не припадна. Бих искала да чуя мнение от преживял ситуацията.

# 93
Алексче, голямо благодарско  Hug

За нищо, аз също мисля да си го взема и да си го пия, като започне раждането.  Mr. Green

# 94
Sisi и към другите майчета разбира се, но видях, че тя я задала същия въпрос в предната тема, но не намерих повече информация Rolling Eyes
Та аз имам прекаран генитален херпес, какво изследване трябва да си пусна и секцио ли трябва да раждам задължително?

# 95
  • варна
За контракциите ,всеки път ли ги усещате т.е аз усещам когато корема ми стане на топка и твърд като камък за няколко секунди ,но има моменти които в зависимост от моята поза ли не знам или на бебето просто е леко твърд и ако не се пипна няма да разбера.Знам  че корема не трябва да се пипа ,но то ми е станало като навик да проверявам.Когато съм права примерно и вървя също не е мек ,не знам тези неща нормални ли са?

# 96
mimenceto123, защо да не трябва да се пипа коремът?  Thinking

Моят също се втърдяваше, когато бебето мърдаше насам-натам и да, когато стоях права определено беше по-твърд. Аз затова докрай не бях сигурна имала ли съм контракции - винаги се чудех контракция ли е или просто госпожицата се дупи. Единствените безспорни контракции усетих, докато бях вързана за апарата за тонове, просто защото докато усещях втърдяването, го видях да се отчита като контракция, иначе нямаше да съм сигурна.  Mr. Green

# 97
des_1984 и sisi83, ясно  Wink Благодаря момичета!   bouquet

sisi83, гледам че Алексче ти е отговорила. Тъкмо щях да казвам че го има в БГ, но не знам точно от къде се купува. Моето беше 5-6 паунда някъде, доколкото си спомням и стига за дълго време. Пръсва се 2 пъти на езика. Аз винаги си го нося в чантата, за всеки случай.

# 98
не знам тези неща нормални ли са?

Нормални са, спокойно.

mimenceto123, защо да не трябва да се пипа коремът?  Thinking

Защото според някои лекари това предизвиквало контракции.
Аз много често си пипам корема и при мен няма такова нещо, но съм чувала други жени да споделят, че са получавали контракции, когато ги пипат чужди хора.  Rolling Eyes

# 99
 Shocked А стига бе! И аз редовно си го пипах - галих я, прегръщах я.  Laughing А единственият "чужд" човек, който ми е пипнал корема беше свекърва ми. Може би зависи дали въпросното пипане е неприятно на бременната?

# 100
И аз много го пипам. Обаче ми се е случвало тълпа от радващи ми се да се втече и да започнат да ме опипват  ooooh! Не, че съм получавала контракции ама малко некомфортно се чувствам  Rolling Eyes

# 101
Ами разбира се, това си е твоят корем, защо някои хора приемат, че става общодостъпен, докато има "квартирант" в него.  Crossing Arms Аз винаги съм питала бременни приятелки дали може да пипна, докато рита бебето, беше ми страшно интересно.

# 102
Може би зависи дали въпросното пипане е неприятно на бременната?

И аз така си мисля.
Също ми е много неприятно, когато някой реши, че може просто ей-така да ми пипне корема.

# 103
Абсолютно. И аз преди винаги съм питала и то приятелки, в смисъл близки хора. И на мен ми е дискомфортно когато ме пипат без разрешение.  Naughty
Аз пък да ви се похваля -  от няколко дена се разхождам без тапа (съответно на няколко пъти ходих и до болницата понеже параноя  Laughing ) Сега ми е малко странно. Чудя се мога ли да ползвам интимен шампоан?  newsm78

# 104
Здравейте момичета, малко странен въпрос: чувствали ли сте едно бълбукане отдолу, все едно ще ви идва или имате течение  newsm78 ох незнам как да го обясня. И в същото време бебока ме рита много ниско долу и чувството е още по-обострено.
Как така  бебока рита ниско долу - това трябва да е ръчичка. Нали бебчо е надолу с главата - крачетата са му горе - ако са свити в коленцата - по средата.
 Shocked Shocked Shocked

Абсолютно. И аз преди винаги съм питала и то приятелки, в смисъл близки хора. И на мен ми е дискомфортно когато ме пипат без разрешение.  Naughty
Аз пък да ви се похваля -  от няколко дена се разхождам без тапа (съответно на няколко пъти ходих и до болницата понеже параноя  Laughing ) Сега ми е малко странно. Чудя се мога ли да ползвам интимен шампоан?  newsm78

Хм. Ползвай преварена вода за миене.

Последна редакция: сб, 11 юни 2011, 19:20 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт