Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 913
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Забранени плодове,зеленчуци нали няма?
Чела съм, че папая и ананас не се препоръчват.
За зеленчуци не зная.

# 556
  • Варна
Здравейте!Отново имам нужда от помощ. Laughing
На 04.08 следобяд съм записана за ФМ при доц.Томова.Сестрата,която направи записването като разбра,че съм от провинцията спомена,че трябва да остана в София,за да дам на другия ден кръв в Майчин дом за БХС.На мен ми се щеше да не се налага да оставам в София с приспиване.Та въпросът ми е такъв има ли начин сутринта да дам кръв за БХС,а следобяд да направя ФМ или първо се прави измерването при ФМ  и с тези данни се отива за БХС?А и още едно въпросче-кръв за БХС на гладно ли се взема?
Предварително благодаря за отговорите! Laughing
Никой не може да те задължи да останеш там. Аз също бях при Томова, но бях решила вобще да не правя БХС. Можеш да си го направиш в Бургас/виждам че си оттам/ на следващия ден  Peace Или във Варна в Терапията. Инъче БХС се прави след ФМ.
БХС не се прави на гладно  Peace

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 11:33 от svetl@

# 557

Само неизмитите.  Mr. Green

# 558
  • Варна

Само неизмитите.  Mr. Green
Laughing даа. За ананаса - да - може контракции да предизвика. И аз не се сещам за други, евентуално ако някои витамини трябва да се избягват... но всичко в умврени количества е ок.
В момента можеш да си хапваш абсолютно всички които са на пазара.

# 559
Ананасът може да предизвика контракции, ако изядеш към 20 кг. наведнъж сигурно.

# 560
  • Варна
Абе незнам, но предния път като преносвах се напуках да ям ананас, но уви...нищо

# 561
Здравейте!Отново имам нужда от помощ. Laughing
На 04.08 следобяд съм записана за ФМ при доц.Томова.Сестрата,която направи записването като разбра,че съм от провинцията спомена,че трябва да остана в София,за да дам на другия ден кръв в Майчин дом за БХС.На мен ми се щеше да не се налага да оставам в София с приспиване.Та въпросът ми е такъв има ли начин сутринта да дам кръв за БХС,а следобяд да направя ФМ или първо се прави измерването при ФМ  и с тези данни се отива за БХС?А и още едно въпросче-кръв за БХС на гладно ли се взема?
Предварително благодаря за отговорите! Laughing
Никой не може да те задължи да останеш там. Аз също бях при Томова, но бях решила вобще да не правя БХС. Можеш да си го направиш в Бургас/виждам че си оттам/ на следващия ден  Peace Или във Варна в Терапията. Инъче БХС се прави след ФМ.
БХС не се прави на гладно  Peace
Много благодаря за отговорът!  bouquet
Значи няма да стане и ако искам да си направя БХС в София ще трябва да остана и на другият ден след ФМ.Ако го направя в Бургас на другият ден май пак изпращат пробата в София в Майчин дом.Имам време да реша.Благодаря отново. Hug

# 562
Защо да не стане? Кръв за БХС може да се даде и в деня на ФМ. Ей сега ще разрова да видя и ще се редактирам.

Може същия ден. Лабораторията на МД (ако даваш там кръв) работила до 14 часа, така че ако ФМ е преди този час може и да успееш. Успех!

# 563
Защо да не стане? Кръв за БХС може да се даде и в деня на ФМ. Ей сега ще разрова да видя и ще се редактирам.

Може същия ден. Лабораторията на МД (ако даваш там кръв) работила до 14 часа, така че ако ФМ е преди този час може и да успееш. Успех!
Много благодаря,че си направи този труд да проучиш заради мен.За съжаление няма да се получи при мен,защото часът ми за ФМ е точно в 14.Благодаря ти отново!  bouquet

# 564
Помислих си, че има нещо такова за да ти кажат, че е добре да останеш една нощ в София. Провери варианта да дадеш кръв тук в Бургас или поне във Варна. Може също да звъннеш в МД и да попиташ дали може да дадеш кръв преди ФМ (в същия ден), но да занесеш снимката на следващия. Ако имаш тази възможност разбира се. Ако имаш познати или някоя майка тук от Форума, която би свършила работата.

# 565
deyzi ФМ и БХС можеш да направиш в един и същи ден и то в Майчин дом.Аз така направих.Отидох сутринта в 9:00ч, направиха ФМ, дадоха ми снимката от ФМ и я занесох на лекарите, които ми взимат кръв за БХС.После ти взимат кръв и резултатите можеш да си получиш онлайн.

# 566
Благодаря ви много,но както споделих часа ми за ФМ е в 14,а кръв в Майчин дом за БХС може да се даде също до 14ч,така че няма да се получи при мен да направя двете изследвания в един ден.
Мога да звъна и да питам дали може да ми дадат по-ранен час за ФМ но се съмнявам да доц.Томова да работи от сутринта до късен следобед и най-вероятно часовете в този ден са само следобед.
Имам време ще го измисля някак.Отново благодаря за отговорите.! Hug

# 567
Имам въпрос - нормално ли е бъдещата мама да е толкова изнервена? Знам, че е шок/ за първи път ни е/, че е голяма отговорност, хормоните танцуват като полудели, а психиката е претоварена...Но все пак? Питам, защото аз по принцип съм с доста сериозна психическа закалка и се чудя вече как да успокоявам мамето  baby_neutral

# 568
  • София
Да, напълно нормално е да е изнервена. Хормоните бушуват.
Има предродилни, следродилни депресии...
Занимание на съзнанието с нещо интересно, което ѝ носи спокойствие.

# 569
  • София
Е, драми, мелодрами.....всичко, ама в норми.....другото според мен е " синдрома на единствената бременна".На много такива съм се нагледала.... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт