Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 919
  • 743
  •   1
Отговори
# 540
Някъде бях прочела, че при ЖК по здравна каса никъде нищо не се заплаща, дори и такса. Така ли е? Питам конкретно за лабораториите, където ни вземат кръв за изследване? С направление от АГ за изследвания, които с епоемат от ЗК.
Аз си платих във лабораторията 12 лв. Мисля че платих, защото самото изследване на кръвта и урината се прави на друго място , а не там където ми ги взеха.  Simple Smile

# 541
Аз плащам по 2 лв. всеки път.

2 лв на кой или къде плащаш, Алекс? Потребителската такса е 2,40 лв, но бременните са освободени. Ако ти искат такава в ЖК, а си осигурена и с направление би следвало да се оплачеш...

# 542
На касата на болницата я плащам. Води се такса за вземане на материал или нещо подобно. Бременните са освободени от потребителска такса, не от всякакви такси изобщо.

# 543
  • Бургас
И аз си плащам по 2 лева за лабораторните изследвания, за друго не плащам.Прегледите от ЖК са безплатни, ако е предоставено преди това направление от личния лекар:)

# 544
  • Добрич
Момичета,колко УЗ имаме по ЗК към ЖК?

# 545
  • София
Момичета,колко УЗ имаме по ЗК към ЖК?
3.

# 546
Два, при рискова бременност - три.

# 547
"Майчино здравеопазване". Актуална към 01.01.2011 г. Пише и за лабораатормите изследвания, както и кога хламидия и токсоплазмоза (коментирахме ги на предните страници) се покриват от касата.

# 548
Апетитът изведнъж ми изчезна newsm09 ,мината седмица ядях по 5-6 пъти на ден сега дори 3 едва ям.Не ми се гади,не повръщам.Иначе всичко друго е наред,не ме боли корем,чувствам се добре,обаче бях качила към килограм,а сега вече го свалих.Колкото си бях преди да забременея,толкова съм и сега,а вече съм в 10 г.с.?Дали трябва да се притеснявам за нещо newsm78

# 549
Не, не трябва.

# 550
  • Варна
Апетитът изведнъж ми изчезна newsm09 ,мината седмица ядях по 5-6 пъти на ден сега дори 3 едва ям.Не ми се гади,не повръщам.Иначе всичко друго е наред,не ме боли корем,чувствам се добре,обаче бях качила към килограм,а сега вече го свалих.Колкото си бях преди да забременея,толкова съм и сега,а вече съм в 10 г.с.?Дали трябва да се притеснявам за нещо newsm78

Започва хубавата част  Simple Smile не се притеснявай от това, че се чувстваш добре. Гледай обаче, като се храниш едва по 3 на ден, между храненията да хапваш плодове или зеленчуци  Peace

# 551
няма място за претиснение , аз започнах да качвам кг след 21 г.с. , важното е бебо да върви добре и наистина наблегни на пресните плодове и зеленчуци , месото , млечните и рибата!

# 552
О,въобще не е за притеснение отслабването.Аз отслабнах доста.Бебчето явно беше съгласно с лекарите,че трябва да отслабна и "не ми даваше" да ям много.   bouquet

# 553
Забранени плодове,зеленчуци нали няма?

# 554
Здравейте!Отново имам нужда от помощ. Laughing
На 04.08 следобяд съм записана за ФМ при доц.Томова.Сестрата,която направи записването като разбра,че съм от провинцията спомена,че трябва да остана в София,за да дам на другия ден кръв в Майчин дом за БХС.На мен ми се щеше да не се налага да оставам в София с приспиване.Та въпросът ми е такъв има ли начин сутринта да дам кръв за БХС,а следобяд да направя ФМ или първо се прави измерването при ФМ  и с тези данни се отива за БХС?А и още едно въпросче-кръв за БХС на гладно ли се взема?
Предварително благодаря за отговорите! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт