Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 14

• 30 905
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ще ви посъветвам кротко да се спрете.
Темата е за съвети и взаимопомощ.

# 586
Хайде наистина стига с нападките   bouquet
Искам да ви питам как се справяте  с комарите вкъщи?Ние имаме нашествие от комари, мухи, абе луда работа.И оставете, че аз не мога да спя, но се ужасявам от мисълта, че могат да "нападнат"
бебето.Та питането ми е мога ли да използвам Райд - ден и нощ - този за контакта - против комари и мухи?Дали ще навреди на бебо? Ако не мога да ползвам него какво да купя?

# 587
  • София
Използвала съм и течен Райд и на таблети, близо до прозореца и далеч от детето.
По-удачен е варианта на машинки с ултразвук. Имам подобна, ефект има, но я пускам само в хола, в детската не съм пробвала.

# 588
Mного интересна статия за настроенията при бремената Simple Smile

Става дума за 8 седмица от бремеността Simple Smile

Цитат
Good news for those who're feeling hormonally tortured: if you've been extra moody lately, that may start to subside this week, as the placenta is beginning to take over your baby's hormone production. This means your body will soon be able to relax a bit from its over-production of hormones as the placenta starts to regulate your baby's hormones - allowing your body to focus on producing more normal levels of hormones and hopefully leave you in a place emotionally where you can enjoy your pregnancy.
Still, if you're having a tough emotional haul of it in the next few weeks, it may have more to do with your life and personal choices than hormonal issues. Just in case you haven't heard: pregnancy isn't an excuse to be a bitch, but it is a testing ground for motherhood.

http://pregnancy.baby-gaga.com/calendar/week8

# 589
Flower, ние сложихме мрежи където можахме, защото Райд-а спря да действа миналото лято, изядоха ни.  Confused Засега с мрежите е добре.

# 590
  • Бургас
Най-добре с мрежи.Сега ,когато съм бременна се пръскам по малко с Цитронела,но за бебе май не се ползва.Дано да успееш да се предпазиш.

# 591
Аз намерих това http://bebeto.me/products.php?product=%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D … D0%B0%D1%80%D0%B8
Напослдък доста обикалям по детските магазини и виждам , че има какви ли не устройства против комари и подобни . Не знам колко помагат но съм виждала дори и такова за врата на бебето . Laughing

# 592
  • София
Момичета, има машинки на Чико Peace Много са ефективни, ползвала съм ги дълго време/снощи ,звуково ме подсетиха да взема пак Laughing/
Има и такива за количка Peace

# 593
Аз пък точно от Чико ефекти никакъв не видях. Но те май са няколко вида. Първата година бяхме с тяхна, т.к. Райд не са подходящи за бебета под годинка. Е, имах чувството, че ултразука събира комарите у нас, не ги разгонва. ooooh!

Трой, форумните (и не само) спорове са ми чужди. Агресивния тон също. Stop Мога обаче да дам линк към темата, в която ... хм, даваш съвети? макар и думата да е друга.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 02:20 от michelangela simoni

# 594
Е, имах чувството, че ултразука събира комарите у нас, не ги разгонва. ooooh!

Аз имах същото чувство с Райда, ужасна работа! Да живеят мрежите.  Mr. Green

Трой, спамиш.

# 595
Добре де, Troy, хайде стига вече.В тази тема никога не е имало заяждане и негативизъм, защо се опитваш да ги внесеш?Ако нещо не ти е както трябва - оправяй се.Не смятам, че някой тук трябва да търпи отношението ти.Ще помоля модератор да обърне внимание, защото не е никак приятно.
По повод на ВЪПРОСА МИ - благодаря на всички.Май тези неща на Чико ще се окажат добри, защото доста мами ги препоръчват.На 19-ти сме на консултация и ще питам доки, после ще споделя какво ми е казала (ако не забравя, защото в тая жега мозъка ми е изпит)  smile3534

А да - за мрежите - сега в Топ Шоп  много усилено рекламират мрежа против насекоми, оплътняваща цялата врата с магнити по средата.Не знам дали се сещате, но се получава като перде с магнити по средата.Около 40 лв струва и мнооого се чудя дали да си взема  newsm78

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 12:14 от flower_

# 596
Mного интересна статия за настроенията при бремената Simple Smile

Разбрахме, че при теб явно не е от бременността. Но, моля те, спри наистина.

flower_, на мен ми се струва, че тази мрежа трудно ще се отваря...

# 597
По принцип може да се ползват специални мрежи против комари за бебешкото креватче, също и за спалнята на родителите, от типа на балдахина. Последно гледах такива в някакъв магазин за мебели, май беше Платан... Но това е решение само за през нощта, разбира се. Иначе има и нормални решения, особено ако вие или половинката сте по-сръчнички в ръцете.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9260

Редакция: Ето това е мрежата тип "балдахин: -

Редакция 2: Troy, въпреки че първоначалното ти "подмятане" беше насочено към половинката ми, не му обърнах внимание, защото годините по разни форуми са ме научили поне на елементарна интернет етика/ за елементарна култура няма да говоря/.

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 13:29 от Танас

# 598
  • София
Аз у нас нямам възможност за мрежи, макар че не е лошо да се замисля.
Този въпрос по скоро е за другата тема в "Бебета".
Машинките с ултразвук не са лоши и имат ефект. Преди в Джъмбо (София) продаваха някакви евтини. Скоро в другата тема бяха дали линк за някакви гривни за деца ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ДЕЦА * S *, ЧИКО ЗАНЗА НО ЕЛЕКТИЧЕСКА МАШИНКА ПРОТИВ КОМАРИ 0+ месеца
Използвала съм и репеленти.

# 599
  • София
Troy, успокой се и се поспри. Това е последното ми обръщение към вас по този повод.
След това ще търсим друго решение.

Общи условия

Активация на акаунт