ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 43 807
  • 762
  •   1
Отговори
# 585
Уважаема Mamma,

Извинявам се, че не бях достатъчно ясен.

Темата е за сайт за пазаруване на хранителни добавки (iHerb): 

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=610639.0

Няма изтрити мнения. 

Става въпрос за изтрити MLM кодове, които обявяваме стриктно в съответствие с Вашите изрични указания от миналата година (цитирани по-горе).

Надявам се, че не сме нарушили политиката на форума.

Благодаря още веднъж.

# 586
Благодаря, Маммо  Simple Smile !
Надявам се да има резултат, но е факт, че наистина последните 10 теми са с подобно на последните страници съдържание. Върти се, суче се, все там отива. Всъщност нали затова и беше преместена в алтернативния? Защото ставаше бойна арена в "Майки".
Благодаря още веднъж за намесата!   bouquet

# 587
Относно темата за домашното раждане-след като тази тема е завзета вече от 10 страници от хора, които искат за убеждават другите да не искат домашно раждане, и има мнение, че от такава дискусия има нужда, нека тогава се направи друга тема-само за поддръжниците на домашното раждане.  Без това те напуснаха настояшата тема.  Както има теми за ваксините в различни форуми, но има и една "само за вредите от ваксините" и там тези, които искат да си говорят за това си говорят без да стават скандали с други хора, които не са на това мнение. Предлагам темата да се казва нещо от рода на : "Обмяна на инфрмация само за поддръжниците на домашното раждане". Така всички ше са доволни-хем има тема за обсъждане "за и против", хем има тема за тези, които не се интересуват от дискуся "за и против", а от дискусия "как, защо, дали е за мен" и т.н.  Peace

# 588
В момента, в който в България се регламентира асистираното домашно раждане, то със сигурност ще се отдели като отделна тема за обмяна на съвети и опит.
В държава, в която липсва законова рамка за домашното асистирано раждано и в която дори и в спешни случаи не може да се разчита на незабавна медицинска помощ и е възможно да не дойде линейка и до 2 часа след сигнала, то неасистираното домашно раждане (за мен, а дори и за голяма част от привържениците на домашното раждане) е изключително високорисково и не смятам за редно да се допуска тема, призоваваща към такова.
Междувпрочем, нали в Родилница имаше форум? (доколкото знам имаше възможност за дискусии между привържениците на домашното раждане там).

Относно асистираното домашно раждане в България, то е незаконно/нерегламентирано.
В стандарта за АГ практиката е записано

1. Медицинската помощ, оказвана в специалността "Акушерство и гинекология"(АГ), обхваща:
1.1. физиологичните процеси:
1.1.1. оплождане;
1.1.2. бременност, раждане и следродов период;
1.1.3. съзряване, циклична функция и стареене на женската репродуктивна система;
1.2. патологичните отклонения в процесите по т. 1.1;
1.3. други заболявания, засягащи женската репродуктивна система.
2. Медицинската помощ по т. 1 се оказва:
2.1. в лечебни заведения;
2.2. от правоспособни лица;
2.3. чрез извършване на медицински дейности.

2.3. Водене на раждане през естествените родови пътища и планово родоразрешение се предприемат в лечебно заведение от клас Б1, оказващо родилна помощ. По изключение и при императивни индикации от страна на майката планово родоразрешение може да се предприеме в друго лечебно заведение от клас Б.

# 589
Здравейте!
Снощи публикациите ми бяха 43 а сега са 39,защо така?
Какво е станало?

# 590
Ясно. Понеже администраторът има лично мнение, което противоречи на това на други потребители той налага специални правила за тази тема, нищо, че те противоречат на собствените му правила за форума.

И явно няма значение че се обсъждат законни и неща, приемани за нормални в по-голямата част от Западна Европа и цяла Америка и Австралия, където хората не са от третия свят.

Администраторът мсли, че е рисково да се ражда сам вкъщи, и затова се забранява такава дискусия. Извинете Госпожо /не ви знам името/ но Вие не сте наша "мамма" и няма нужда да ни пазите от законните ни права. Ние сме пълнолетни граждани и не сме обявени за невменяеми.

Относно регламентирането на асистирането на домашно раждане у нас, това е въпрос на време, тъй като ние сме част от ЕС, а съдът в Стабург е постановил, че това е задължение на държавата -да осигури родилна помощ на жената в дома и. Как така ни забранявате да обсъждаме тозиз въпрос, които не е регламентиран замо защото нашите законодатели изостават от задълженията си?

Много грубо  нарушение на правата на словото, базирани изцяло на Вашите лични виждания. Ами...честито на печелившите.  Simple Smile

# 591
  • София / Пловдив
.... Как така ни забранявате да обсъждаме тозиз въпрос, които не е регламентиран замо защото нашите законодатели изостават от задълженията си?
....

Никъде в отговора на Мамма не ви се забранява да обсъждате "този въпрос". Дори ви отговори повече от изчерпателно.

# 592
.... Как така ни забранявате да обсъждаме тозиз въпрос, които не е регламентиран замо защото нашите законодатели изостават от задълженията си?
....

Никъде в отговора на Мамма не ви се забранява да обсъждате "този въпрос". Дори ви отговори повече от изчерпателно.

Напротив, този отговор представялва забрана да има тема за желаещите да объсждат процеса, същността и детаилите около домашното раждане между хората, които не желаят да спорят "за или против" домашното раждане. Има тема, която беше за това, която беше превърната от 3-4 трола в бунище и които на всяка споделена информация се нахвърлят да спорят против домашното раждане и ни поставят в позиция да трябва да го зашитаваме. На нас не ни е интересно да убеждаваме когото и да било в ползата от домашно раждане, не го пропагандираме никому и не желаем да го правим. Ние искаме да си обсъждаме самото раждане. Но администрацията остави спамерите да се вихрят необезпкоявани, в нарушение на СОБСТВЕНИТЕ си правила, както са написани в здравния клуб именно от Мамма. Затова поискахме отделна тема, която изрично да се отбележи, че не е ЗА и ПРОТИВ, и с горния отговор Мамма отказва, понеже според нея това за което искаме да говорим, нищо, че е законно, било опасно. Добре дошли в детската градина, където лелките разрешават и забраняват неща. Аз съм пълнолетна и компетентна да отговарям за себе си, съжалявам.

# 593
  • София / Пловдив
Уфф... Whistling

# 594
  • Стара Загора
Persimon, забравете жлъчните нападки, не водят до нищо добро...
Нека Ви припомня, че това място си има определени Правила... Явно не сте запозната достатъчно добре с тях, въпреки че като сте се регистрирали, сте се задължили да ги спазвате, слагайки отметка на "Съгласна съм с тях"...
Нещо друго, форумите имат и Политика... Тази политика обикновено е за запазване на неутралитет от страна на модератори и администратори по възникнали спорове... В случая, съвсем ясно и конкретно Мамма (собственик на сайта и форумите и администратор) Ви обясни защо няма да се заеме позиция, относно домашното неасистирано раждане... Няма да се направи и тема ЗА него, поради същите гореспоменати причини... По-ясно не знам как да Ви се обясни...
Беше Ви споменато и съвсем конкретно къде в нет пространството ИМА тема за това, което ви интересува... Вие би трябвало да се чувствате свободна да посещавате което си искате място в интернет... Но, имайте предвид, че тук Правилата се спазват... След като не сте съгласни с тях, съжалявам, явно това не е Вашето място...
Желая Ви късмет...!

П.С. Заради употребени от Вас термини от сорта на "тролове", "лелките в детската градина" и прочие, Ви отправям първо официално предупреждение за нарушаване на Правилата в частта им на т. 2...

# 595
Здравейте, Експрес:) Точно исках да ви дам линк към правилата за използлване на здавните и алтернативния форум, и какво да видя-темата я няма. Изтрита е:) В нея пишеше, че се обособява алтернативния форум за да може хората да си разменят идеи по въпросите, които ги интересуват без да се дразнят един-друг. Разбира се, че собствениците на сайта имат право да правят каквото искат с него и да въвеждат и отменят каквито си искат правила. След като темата с това правило е изтрита, значи администраторите са решили, че това правило им пречи да си прокарават желаната от тях политка. Исках това уточнение и публично излагане на мнението на администрацията за да стане ясно как се прилагат/не се прилагат правилата и дали се водим от принципи или лични предпочитания. Мисля, че това стана недвусмислено ясно с размнените мнения в този форум. Аз считам за обидно отношението, в което някой с власт прокарва правила, които отговарят на личните му препочитания под предлог, че ме пази мен от опасност. На това се дължи и коментара ми, който сте намерили за неприемлив. И аз намирам за неприемливо да ми се забранява да обсъждам законни неща зашото администраторът не ги харесва. Но разбира се, аз нямам влас тук и моят единствен избор е дали да пиша или да не пиша. Затова избирам да не пиша в  темата за домашното раждане повече. В другите форуми участието ми е минимално така или иначе, така, че се надявам да не причинявам дискомфорт с дискретното си присъствие. Wink Приемам предупреждението Ви. Поздрави.

Persimon, забравете жлъчните нападки, не водят до нищо добро...
Нека Ви припомня, че това място си има определени Правила... Явно не сте запозната достатъчно добре с тях, въпреки че като сте се регистрирали, сте се задължили да ги спазвате, слагайки отметка на "Съгласна съм с тях"...
Нещо друго, форумите имат и Политика... Тази политика обикновено е за запазване на неутралитет от страна на модератори и администратори по възникнали спорове... В случая, съвсем ясно и конкретно Мамма (собственик на сайта и форумите и администратор) Ви обясни защо няма да се заеме позиция, относно домашното неасистирано раждане... Няма да се направи и тема ЗА него, поради същите гореспоменати причини... По-ясно не знам как да Ви се обясни...
Беше Ви споменато и съвсем конкретно къде в нет пространството ИМА тема за това, което ви интересува... Вие би трябвало да се чувствате свободна да посещавате което си искате място в интернет... Но, имайте предвид, че тук Правилата се спазват... След като не сте съгласни с тях, съжалявам, явно това не е Вашето място...
Желая Ви късмет...!

П.С. Заради употребени от Вас термини от сорта на "тролове", "лелките в детската градина" и прочие, Ви отправям първо официално предупреждение за нарушаване на Правилата в частта им на т. 2...

# 596
Здравейте, Експрес:) Точно исках да ви дам линк към правилата за използлване на здавните и алтернативния форум, и какво да видя-темата я няма. Изтрита е:)

Не само, че не е изтрита, но дори са две темите:

.:: Правила за този подфорум ::.
Правила за този форум и новия подфорум Хомеопатия, билколечение...

Толкова за твърденията Ви.

# 597
Здравейте, Експрес:) Точно исках да ви дам линк към правилата за използлване на здавните и алтернативния форум, и какво да видя-темата я няма. Изтрита е:)

Не само, че не е изтрита, но дори са две темите:

.:: Правила за този подфорум ::.
Правила за този форум и новия подфорум Хомеопатия, билколечение...

Толкова за твърденията Ви.

Объркала съм се изглежда. Благодаря за линка към темата, който планирах да дам. В нея пише изрично дали искането ни е оправдано или не и е написано лично от администраторката. Изглежда обаче вие не искате да зачитате собствените си правила. Все едно. Всичко хубаво ви желая.

# 598
1. В правилата на подфорум "Хомеопатия" пише
спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат

Къде точно видяхте противоречие?

2. За пореден път доказвате, че не желаете дискусия и диалог, а се стремите единствено към конфронтация, както с потребители, така и с модератори/администратори. Демонстрирахте го с предишния си профил, правите го и сега.

3. Явно за пореден път се налага да припомня, че влизането тук и ползването на сайта не е задължително и всеки може да намери място, на което да се чувства добре, а не сред "меркантилни варвари" (цитирам по памет - такава ли беше репликата Ви?).

# 599
Здравейте!
Снощи пуснах нова тема "Какво умеят 5 годишните деца? в Нашите деца, но в подфорум родени 2006 година от недоглеждане и тази сутрин същата тема в Нашите деца само.
Имам си причини да искам темата да остане във втория случай т.е в Нашите деца,а от подфорума  родени 2006 да се изтрие.
Благодаря ви!

Общи условия

Активация на акаунт