Отговори
# 135
Sweet Manuche, каква ви е количката?

# 136
  • Пловдив
най-обикновено Чиполино, за няма и 400 лева hahaha
http://www.shopmania.bg/prinadliezhnosti-za-biebieta/p-trikolka- … chipolino-1373705

# 137
Ние имаме Пег Перего и Чиполино Джема и познай коя ми е по-удобна  Peace. Чиполиното ми е по-маневрена освен това!

# 138
  • Пловдив
Ооо, за маневреността не мога да кажа нищо лошо... Още докато бях бременна и се чудех за количка, тази ми остана във фаворитите, защото се завърта на 360 градуса на 1 кв. м.

# 139
Да, абсолютно  Peace! Освен това нашият кош е мек, не е като стол и Гоги е като в хамак.

# 140
Джемата бяха на страхотна прИмоция като избирахме, а и се влюбихме в жълтия цвят  Heart Eyes

# 141
Хей, и аз да напиша 2 реда да не ме забравите  Crazy
Такааааааааааааа, ние се опитваме(аз+мъжа) да сменим режима за къпане и съответна за заспиване на Ади. Къпем се към 20,00-20,30ч., та до 21,00-22,00ч. да е заспал. Успяхме, но така имам проблем  Outta Joint Храненията на малчо стават 3 на брой  Embarassed Сутрин ми се събужда чак към 10,00ч. (понякога се налага аз да го събудя, че ми дожалява за гладното коремче  Tired). Как да вкарам 4-тото хранене  newsm78 Приемам съвети  Mr. Green
И да се оплача- не ще, и не ще попара  Crossing Arms Хапва 2-3 лъжички и започва да плюе.
В този "ранен" час за сега толкова от мен  Hug

# 142
Здравейте, момичетааа! Позагубих се пак, но си ви чета.
Първо да честитя на патерици първия рожден ден на Божидар на RYBI bouquet! Да ти е живо и здраво момчето и много радост да ви носи винаги!
Честити месечинки на всички дечковци, празнуващи днес!

Като казах "дечковци", а не бебчовци например, ми хрумна, че всъщност ми е трудно да мисля за детето си вече като бебе... определено са си големи човечета вече, нали?

Отново се оживи темичката, предполагам заради бурите и лошото време Simple Smile. Определено доста хора ги нямаше тук, но на мен определено ми липсват Мирка и Фъстъчка (тя съвсем отдавна не е писала) newsm78. Има и други мами, които се загубиха, а бяха сравнително редовни. Наистина се надявам всичко при тях да е наред и скоро да ни драснат някой ред!
При нас пък беше страшна жега три дни - 35-36 градуса, а днес 12 максимални Shocked... чикагско време Rolling Eyes! Иначе аз работя все още на четири дни, и добре, че е така, че ако почивах само два дни, наистина нямаше да ми стига времето за нищо.
Продължаваме да се разправяме с гадните дървеници.. май ги поизтрепахме общо взето, но те не се дават толкова лесно и си отнема време, и многократно пръскане. Увериха ме, че не не са токсични пестицидите, когато мокета изсъхне. Аз много се притеснявах, защото от съвсем скоро си имаме друга пълзяща буболечка Simple Smile. Даа, сравнително късно пропълзя, на почти 9 мес. и половина. Но аз и не очаквах друго, защото до сега поне е показвала малко по-късно двигателно развитие спрямо връстниците си. Но няма проблеми, разбира се. И съветвам всички, които изказаха притеснения (сещам се за gala), да не се тревожат въобще - когато - тогава.
Сега да ви кажа и нашите мерки и теглилки, понеже определено ще се окажем май най-слабите за височината и възрастта си - на 23.05, когато беше на 9 месеца и 8 дни, беше 6,900 кг и 70 см. Вероятно още не е минала 7-те кг. И понеже се оказа на 3-я т.нар. "персентил" за тегло (като процент горе-долу), т.е. само три процента от бебетата на нейната възраст тежат толкова, та педиатърката почна да ме разпитва как се храни, кой се грижи за нея като съм на работа, и разни такива. Даже вместо да ходим на следваща консултация като навърши годинка, ни вика този месец пак Rolling Eyes. Аз за кой път взех да й обяснявам, че баща й и на тези години си е слаб, а е и висок, както върви и тя. И че аз до преди няколко години съм била кльощава. Но не - темпа, с който качвала, бил бавен. Сега трябвало да качват 1-2 паунда, което е 450-900 г Shocked... аз само дето не я изгледах така... Защото това е по-скоро изключение - някое бебче да качва по 800-900 г на тази възраст. И така, иска да е качила поне 1 паунд (450 г) като отидем, което не виждам как ще стане, след като от за 2 мес. и половина беше качила ок. 500 г. Но детето си е супер, активна е доста, въпреки че точно тогава едва се учеше да пълзи. Абе изобщо има толкова показатели, по които да се прецени, че детето си е добре, ама... Не я харесвам тази педиатърка и това си е! Ама като не знам с кой да я сменя поне за момента.. Иначе след това дадохме кръв за изследването за анемия - хемоглобина й е точно на границата, но педито каза, че все пак е ок. Тя Дара до съвсем скоро ядеше по 120 г кърма (когато й даваха от шише разбира се) и не яде големи количества твърда храна. Но колкото си хапва е с кеф, просто не обича да яде по много наведнъж, а по малко и по-начесто.
Иначе си караме захранването още, т.е не съм въвела всички храни още и затова не съм й давала от нашата храна. Между другото, въведох й и гъбки преди няколко дни. Знам, че в Б-я те се смятат за тежка храна и неподходяща за бебе, но пък моите източници друго твърдят Wink. Хареса ги доста. И патладжанче даже й въведох. Смятам към 11-я месец - годинката да обърна нещата - да започваме първо с твърда храна, и след това кърменето. Така все още няма да имаме заместено хранене в началото, но ще се върви натам - всъщност тя ще си определя темпото. За сега имам кърма, цедя се в работата. И във връзка с това, че моето дете е от най-слабичките и че лекарката леко се е притеснила, искам да кажа на irmeto - аз не се притеснявам изобщо, недей и ти! Много съм съгласна с vesy_evi. Според мен е много неправилно да се насилва детето. Още повече основното все още трябва да е кърмата. Освен това неправилно се смята, че като мине детето на твърда храна, то трябва да качва еднакво или повече от колкото, когато е все още на мляко (било то кърма или АМ). Защото калориите в едно зеленчуково или плодово пюре са много по-малко от тези в млекцето. Единствено зърнените храни са по-калорични от плодовете и зеленчуците, но те не са единственото, което децата ядат.
В тази връзка - galka, в никакъв случай едно зеленчуково пюренце не може да й затормози стомаха на Дари вечер. Единствено може би е добре да не е от газообразуващите зеленчуци, че да не се мъчи през нощта, но може би и това няма да е проблем - трябва да се пробва. А по другия ти въпрос - и според мен не трябва да гледаш колко качва Дария, а да си я храниш толкова пъти и по колкото тя иска. И понеже питаш каква храна можеш да добавиш - аз бих кърмила повече. Ако не искаш това и се водиш по общите схеми за захранване там (т.е. оставила си сутрешното и вечерното кърмене), можеш спокойно да й въведеш кисело мляко например. Тук да се обърна и към Jani4ka - Яни, аз пък кисело мляко й дадох още на 7 месеца - водих се отново от двата сайта, които ползвам за това. Обяснението е, ферментацията прави кис. мляко и сиренето много, много слаби алергени в сравнение с прясното мляко. Дара отначало го прояде, но й беше малко киселко преди и правеше разни смешни физиономии. Но сега много го обича, и аз много й се радвам за това. Почти винаги  слагам в него примерно пшеничен зародиш една лъжичка, или пък смляно ленено семе - все страхотни добавки към основната храна. Тях ги слагам и на пюрета и какво ли не още.
Gala, да добавя още - аз не бих се притеснявала толкова за схемите и нормите, както ти писа. Аз например не спазвам това, точно определени храни да ги давам по определено време на деня. Например къде да сложа пюрето от морков и ябълка, или морков и круша? Ами това е и плод, и зеленчук. Аз постоянно й правя разни комбинации и по-скоро се водя от това да са приятни на вкус. Гледам най-общо да се храни разнообразно, т.е. през целия ден да съм й включила храни от всички групи. Но не се втелясвам изобщо кога, как и т.н. Питаше и за количеството месо - аз разсъждавам така - детето си определя - колкото тя иска - толкова. Ама какво ме интересува, че друго детенце яло еди-колко си. Еми мойто като не може да изяде толкова?! Това примерно казано. Иначе съм много съгласна във връзка с часовете за хранене с talktoher. Но пък понякога определено ми се иска да има някакъв по-строг режим, но честно казано не виждам как мога да го въведа при нас.
mama na nana, аз да кажа това, което знам, както и Michael@ писа - до 2 годинки се дава пълномаслено прясно и кисело мляко.
vany666, не мога да ти дам съвет как да се добави още едно хранене, защото ние сме на съвсем различна схема Simple Smile, но исках да кажа за попарката - не знам каква е истерията с тая попарка Laughing... (това съвсем добронамерено към всички). Попарата сама по себе си не е вид или група храна. В нея важните елементи са хлябът (за мен задължително пълнозърнест или поне наполовина), сиренцето и донякъде маслото. Ами тези три неща могат да се дават по толкова много начини! Все пак ние, възрастните, ги консумираме толкова често, а определено не са в попара. Давай му сиренцето с паста (спагети, макарони, кус-кус, други формички юфка). Аз давам само пълнозърнести също. И много лесно си ги мачкат с венците, няма проблеми. Давай сиренце и масълце в някаква каша - овесена примерно. Хлебчето също може да се добавя къде ли не - в супите, в пюретата. Виж кое ще му хареса най-много. А току-виж проял и попарата Laughing. Аз много обичах като дете попарка с чай Simple Smile... нооо и със захар, което сега никак не го одобрявам Naughty.

А зъби още нямаме - ние ли останахме единствените беззъби на почти 10 месеца Simple Smile? Нищо, една грижа по-малко - да се мият едно, две ,три зъбчета Laughing. Вие миете ли (или почиствате ли по някакъв начин) зъбки вече?
И така - пропълзя детето най-накрая, ние така и не се оправихме навреме да обезопасим апартамента. И сега едно постоянно вдигане и преместване, "не тук", "не там". То и заради дървениците сме в един голям хаос, та много се ядосвам - не може да си ходи където иска, само я спираме. Но до другата седмица трябва да сме оправили повечето неща.
Galka, вие разкарахте ли ги мравките?

А по повод наколенките - аз взех, защото само от първите ден-два й се бяха зачервили коленцата от мокета. Нашите са такива, че предполагам лесно могат да се изрежат и направят и от наши по-тесни дебели чорапи примерно.
За слагането на гърне - аз съм й купила много отдавна, но не съм имала намерение скоро да я почвам, малко по-натам. Точно миналата седмица реших за първи път да почета най-общо по тази тема. Общо взето нещата, които прочетох, съвпадат с написаното в статията, която Даниелкка даде (виждам, че тя е превод от чужд сайт) и които Michaela искаше да обясни. Дара няма нито един от признаците, които трябва да са налице.

Вие замисляте ли се вече за рождените дни на дребните? Аз все повече си мисля по този въпрос. Дори успях да хвана едно голямо намаление и да й взема вече една страхотна рокля Simple Smile. И понеже е зелено-синьо-жълта, се чудя от къде ще й намеря подходящи обувчици. Но има време де. За съжаление тук нямаме много приятели и близки. Но се надявам да се съберем в тесен кръг за празника - а той ще е голяма тръпка за нас родителите.

Ами добре, момичета, да ви оставям... евентуално до другия месец може би Simple Smile.
Лека нощ и добро утро на вас!

# 143
Добро Утро,ето и кафето!

Люляче,радвам се че се включи да пишеш как сте,прави го малко по честичко,другия месец ми се вижда мноооого далече  Flutter!За зубките,знам че се мият като са 4 или 8.Има едни накраиници,които се слагат на пръстчето на маиката,като четчица са с малко детска пастичка,която става за ядена  Mr. Green!Ние не сме почнали още,но до 2 седмици,ще въвеждаме и това  Mr. Green!За кг на Дари незнам по какъв стандарт са и тук в бг,кг за месеците.Мисля че си е добре около 7 кг,моя позната на 16 юни празнуват годинка,детенцето е 9 кг,мисля че си е напълно нормално!За рожденния ден,да кажа не се замислям още,нали готвим кръщене сега,после мислим и на море да идем ,ако ни огрее де  Mr. Green,та като се върнем ще го мисля и него!Много да нацункаш Дари  Heart Eyes  Mr. Green!
Усмихнат ден милички!  Heart Eyes

# 144
Вани, напиши точно режима с часове и приблизителни грамажи. Ние бяхме с 4 хранения преди време и аз му вкарах пето, та мога и да ти дам някой съвет  Peace. Попара много деца не харесват. Можеш да я заместиш с овесена безмлечна каша приготвена с преварена водичка и да добавиш маслото и сиренето. Или каквато каша обича Адриан.

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 09:53 от Michael@

# 145
Добро утро и от нас  bouquet
Ние сме добре,хапваме всичко без проблем,растем,пълзим,изправяме се на всичко що може и мама вече луднаааааааа Mr. Green Mr. Green Mr. Green
За нас тази седмица е само купони-годишнина,рожден ден,моминско парти,а утре е и сватбата,изцяло холандска,тук-таме 20-ина българи,голям купон ще падне Joy
Нашето зверче си хапва сладко,сладко от кухнята всичко,и режима ни е следния:
7,30-попара,кус-кус или кисело мляко с бисквити(казаха ми,че мога и филия с пастет да и давам,но се чудя newsm78)
12-обяда от детската кухня
15,30-кремчето
19-супа
21,30-АМ(170)
През останалото време хапва по някоя бисквитка,при положение,че ние също нямаме нито един зъб(не мисля,че е притеснително) Grinning
За гърнето-ние всяка сутрин се слагаме-еми прави си всичко детето в него,незнам съзнателно или не,но аз съм доволна.Казаха ми,че ще е така,докато може да става сама и тръгва от гърнето-еее здраве да е,все ще се научи някога Peace
За диетките-какви ли не правих,какво ли не пробвах,емиии все не ме удовлетворяват,та сега най-новото,ям до 6 часа и тестени и сладки неща до обяд,ами има ефект,вече започвам с 5, newsm44 newsm44 newsm44
Ставам аз,че съм се заела с трудната задача да измисля кошница с цветя на булката за подарък,че тук ми искат 100лв-ееееееееее няма да дам,аз ще я измайсторя Mr. Green
Лек и хладен Mr. Green

# 146
Fata Morgana, нашата Джема е синя  Peace.

# 147
nat003, определено на вас се пада тежката задача да направите купона, защото холандските сватби са едни...мани мани...чудиш се на сватба ли си или на погребение.  ooooh! Аз лично там спрях да ходя по сватби, защото наистина едва се издържа. То скука, скука, думи нямам!

Люляче, радвам се, че се появи и, че при вас всичко е наред!  Hug

vany666, слагай в попарката плодово пюренце и ще видиш как ще я яде!  Wink При нас само така върви номера с попарата. Примерно пюре от слива или бананче.

# 148
Привет!
vany666 и ние бяхме така със попарката,но й хванах цаката,като й сложих вътре едни малки бисквитки,които миришат на банан.Яде та се цепи  Joy. Бисквитките са в една жълта опаковка,даже мисля че са турски,но са за бебеца,а също така стават и за мляко,защото направо се топят в устата.И ние си хапваме от тях  Embarassed Embarassed Embarassed

# 149
Момичета благодаря и една голяма  Hug
За попарата, не държа да я обича и предпочита, но така вкарвам глутена уж  Mr. Green А кога се смята за въведен, че с нашите 2-3 лъжички.... ooooh!
Режима приблизително е такъв:
10,00ч.- АМ 200мл.
15,00ч.- зеленчуково/месно пюре
18,00ч.-давам плодово пюре(напоследък 1/2 бурканче) за да хапне АМ към 20,00ч. (180мл. че не е много гладен. Между плодовото и АМ става малка паузата. Опитвах по-рано да предлагам зеленчуковото, но като не е гладен настава едно въртене и плюене, а има ли и жълтък вътре .............. Close

Общи условия

Активация на акаунт