Отекла ръка

• 11 695
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
имам следния проблем-преди около месец едната ми ръка се поду и отече, като беше болезнено всяко нейно движение, имаше участък около китката около 1см./1см., който беше подут и зачервен.Затова отидох на кожен лекар-той ме лекува от бактериална инфекция на кожата, започнала най-вероятно от някакво ухапване от насекомо, с два антибиотика.Посявката, която ми взеха за изолиране на бактерии  от самото зачервано място е показало липса на бактерии.Въпреки това кожната лекарка каза, че е бактериална инфекция, но тъй като нямам открита рана по кожата не може да се изследва точно каква е.
Все пак тя е специалиста, ръката започнах след 7 дневно лечение да я движа, отокът поспадна, зачервяването на това малко място намаля.
След около 2 дни обаче започнах да усещам ръката си напрегната и подута и това продължава и до днес-не е същата болка и подуване както преди лечението, но определено не е същата ръка, каквато беше преди инфекцията.Има оток, от време на време боли и чувството е все едно е под упойка и понякога изтръпнала и по-слаба.През този месец 2 пъти посетих кожната отново, за да разреши проблема.Тя вдига рамене, казва, че кожен проблем вече няма и че ръката можела да остане и по-отекла от другата вследствие на прекараната инфекция и че всеки организъм реагирал различно.Това била реакция на тъканите на ръката.И толкова-да се оправям сама!
Моят въпрос е някой от вас имал ли е подобен случай, дори само да е чувал за такъв, както и към какъв лекар да се обърна и какво да правя?Омръзна ми от некомпетентни или недостатъчно компетентни лекари и ми се иска да отида при някой кадърен.
Благодаря!

# 1
А костта боли ли? Сигурна ли си, че проблема е в кожата? Според мен е редно да посетиш и невролог. Провери и за увеличени лимфни възли в ръката. Хубаво е да пуснеш ПКК. Личната ти лекарка какво казва?

# 2
Костта не ме боли или поне аз преценявам, че болката не е в костта/честно казано досега кости не са ме боляли, за да позная веднага болката/.Болката е свързана със стягане и парене, като един ден я има, друг-не, понякога болката продължава повече от 1 ден.
Мисля, че проблемът вече не е кожен, даже не знам доколко в началото съм имала кожен проблем, но така прецени моя личен лекар-че съм за кожен, пък и кожната когато започна да ме лекува, каза, че имам бактериална инфекция на кожата.
Проблемът е, че след като приключи нейното лечение, ръката ми остана по-отекла от другата и с тези болки, които описах-стягащи, парещи, менящи се като време и място.
Може би трябва да отида на невролог-и аз си го мислех, защото болката може да е от неврологично естество, но подуването според мен няма как да е от компетентността на невролог.
Затова искам съвет, от опит някой да ме посъветва при какъв лекар да отида.Мислех си и за ревматолог-защото отоците често се свързват със ставни проблеми, но мен не ме болят точно ставите, а под или над тях.Не знам дали това е за ревматолог.
Моят личен вдига рамене и казва, че е е остатъчна инфекция, но какво да правя нищо не казва, а кожната ми каза, че ръката можело и така да си остане.
Затова съм принудена да се обърна за съвет във форума, т.нар. "специалисти" не знаят какво да ме правят.
ПКК си пуснах и чакам резултата, а лимфните възли на ръката не са увеличени/според кожната лекарка/.

# 3
Чернодробни и щитовидна, аз за друго не се сещам. Невролог може би ще ти свърши работа. Или поне може да те насочи. Не знам защо никой не ти отговаря, уж големи разбирачи във форума, а сега... Стискам палци, пиши какво е станало  Hug

# 4
Благодаря ти за вниманието!

# 5
Моят личен вдига рамене и казва, че е е остатъчна инфекция, но какво да правя нищо не казва, а кожната ми каза, че ръката можело и така да си остане.
ПКК си пуснах и чакам резултата, а лимфните възли на ръката не са увеличени/според кожната лекарка/.

И на мен ми се струва, че е остатъчна инфекция. Кръвния тест би трябвало да потвърди или отхвърли инфекция. Лекува се с антибиотици. Аман от инертни лични лекари.

# 6
Ще изчакам резултата от ПКК и най вече на СУЕ-то.Ако е високо, явно наистина е остатъчна инфекция.Междувременно днес отидох при педиатъра на детето ми, с кого сме в добри отношения и му споделих проблема си и той ми каза, че най-вероятно ще трябва още един антибиотик да пия, защото инфекция явно все още има, по-точно огнището, откъдето е тръгнало всичко/мястото на упавне/ не е изчистено.Дори предположи, че не е трябвало да започват насляпо лечение с широкоспектърни антибиотици, без да знаят каква точно е бактерията, е е можело всичко да се размине с цепване на инфектиранато място и локално антибактериално лечение.Според него в резултат на такова сцепване ръката сама е щяла да се оправи и отокът да спадне.Но това е в миналото, защото вече 4о дни са минали от инфектирането.
Значи това, което може лекар да направи, като те обърка в лечението, никой друг не може.
Засега ще изчакам резулататите.

# 7
Вече имам резултатите от изследванията-ПКК-всичко е в норма, включително и СУЕ-то.
Още преди да излязат резултатите личният лекар ми изписа Азатрил за лечение на евентуална остатъчна инфекция и аз вече 5 дни го вземам, ръката ми обаче няма никаква промяна.Т.е. явно проблемът с отокоът не е вследствие на остатъчна инфекция, още повечето, че и СУЕ-то вече е в норма/за разлика от времето преди лечението на бактериалната инфекция/.
Пак съм в неведение към какъв лекар да се обърна и какво да правя с ръката, явно е, че има проблем, но какъв и как да се излекува няма кой да каже. 

# 8
Ох, ужас... Но отиди на невролог, аз само за това се сещам... Може пък да помогне. Може и мнение от ортопед да вземеш. Костта също е хубаво да се види. Къде по-точно е локализирана подутината? Малко  в стил Доктор Хаус сме  Mr. Green

п.с виж тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320899.0

Последна редакция: ср, 15 юни 2011, 13:16 от Анонимен

# 9
Теичка, благодаря за отговора и вниманието!
Видях темата и писах на авторката, тъй като в темата не става ясно какво е развитието.
Подутината/отокът/ е в меките тъкани-от външната страна на ръката най-вече, горе долу с около 0.5 см. обиколката е по-голяма на дясната ръка под и над лакътя в сравнине с дясната.
Мисля да отида и на инфекционист, за да прецени дали трябва други изследвания да се пуснат, за да покажат нещо.Сигурно и на невролог, а за ортопед не знам, все пак не чувствам болка в костите/поне засега/.
Ще пиша ако има развитие, така може да съм полезна и на други.
поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт