Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 748
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Здравейте, момичета!   bouquet От вчера и аз вече съм притежателка /засега само притежателка, а по-нататък, надявам се, и горда такава  Laughing/ на чашка - една софт и една класик. Понеже от темата зная, че класик версията е по-удачна за начинаещи, започнах с нея и за моя изненада се справих учудващо добре - без протичане, без особени трудности при ваденето, въпреки че бях психически подготвена за това. Моята чашка стои доста ниско, може би затова се вади сравнително лесно, но тук се появи неочакван проблем - изпитвам болка при ваденето. Не в началота, когато освобождавам вакуума, а когато излиза ръба - все едно чашката е прекалено широка и ми причинява дискомфорт. Някоя дали се е сблъсквала с подобен проблем?
Реших да пробвам и софта, защото ръба е по-мек, но пък не успях да я поставя - не иска да се разгъне. Как ли не я въртях и суках - не стана. Сега си почивам от усилията  Laughing и се чудя какво да правя...

# 151
Моята е софт и също имам лека болка при изваждането. По-скоро е напрежение, а не точно болка. Ако стиснеш чашката по-нагоре, по-лесно ще я извадиш.
Аз да кажа, вторият цикъл минава по-добре от предишния  Mr. Green Сега нямам никакво изтичане, но още не се осмелявам да излизам с нея. Искам напълно да и хвана цаката и я слагам само когато съм вкъщи или близо до дома, за да не стане "грешка" някъде  Laughing
Надявам се от следващия път да е съвсем безпроблемно  Praynig

# 152
  • Бургас
Трети цикъл с чашката- КРАСОТА!!! Party Mr. Green

# 153
Ей, много ви се радвам да чета такива неща  Hug

# 154
Спряла съм се на чашка Фемкъп, но ме притеснява малко,че е само един размер, а аз все пак имам две вагинални раждания и предполагам,че  не съм като 16-годишно девойче отдолу.Изобщо как точно решавате от кои да си вземете?Правих теста ,който е на 1-а страница,ама те питат някакви неща,дето изобщо не мога да преценя кое е по-важно...

# 155
Ми аз си взех по-голямата, защото тогава имах планове за бебе и всъщност чашката трябваше да ми е за няколко месеца и за след бебето. Ей на, бебе нямам, но и с голямата чашка нямам проблеми, въпреки че не съм раждала  Peace

# 156
И аз сега си поръчах от лятната промоция на МеЛуна. За 57 лева ще имам два броя. Надявам се да пристигнат до 10 дни. Хареса ми, че са два различни размера - по-голямата ще оставя за мен, а по-малката ще предложа на дъщеря ми. Лошото е, че торбичката е само една, но ще измислим нещо.
Не съм чела предишните теми, а само тази.  Embarassed (бързах да си поръчам) Дъщеря ми играе баскетбол. Дали може да се ползват при спорт? newsm78

# 157
# 158
  • Пловдив
Днес си взех поръчката от лятната промоция на мелуна /дойде преди 2 седмици ама нямах време да ида до пощата че пътувах , а и не бях на зор , ама сега щото ще ми идва  Laughing/
та да кажа че имам не 2 а 3 мелуни , едната явно подарък беше отделно от промоционалния пакет
3 те ми изглеждат различни размери , едната е с по дълга дръжчица , а двете с топченца на края на цвят са розова зелен и синя
а освен това си имам велурено калъфче , чашка за дезинфекция и 4 ри таблетки за дезинфекция
за сега съм доволна , като взема да ги ползвам ще се включа пак

# 159
Поръчах си чашка Мелуна Л размер от Ибей,сега само трябва да дойде Simple Smile

# 160
Мама Галя, уцелила си джакпота с тази промоция! Браво!!! Така ще можеш да прецениш, коя ти е най-удобна и ще имаш и резерва.

# 161
здравейте, момичета Simple Smile от много време чета за тези менструални чашки и много искам да имам такава....причините ги знаете Simple Smile
имам обаче следното питане... преди време имах много упорита гъбична инфенция, която лекувах в продължение на година, тогава лекарката ми каза, че причината да е толкова упорита инфекцията ми, са тампоните (само тампони ползвах)....каза ми, че се получава една затворена, благоприятна среда за гъбичките....попитах я и какво мисли за менструалната чашка и тя ми каза, че според нея ефекта ще е като при тампоните...
вече нямам проблеми, но дали може да си направя някоя беля с менструалната чашка....изглежда ми доста стерилно всичко, но все пак....доста се притеснявам

# 162
Аз също имах проблем с гъбички преди чашката. От 2 години не съм имала. Сега...то не е гаранция. Tired Може и късмет да съм изкарала.

# 163
Ивето, сигурно си прочела, че повечето чашки са направени от медицински силикон (по-скъпите), който е съвршенно гладък (за разлика от порестие, памучни тампони), т.е. няма пори където евентуално да се захванат гъбичките. Силиконът може да се вари дълго, т.е. да се стерилизира при над 95С за колкото минути искаш, но поне 5 трябва да са. Може да си мотриваш чашката с оцет или сода преди и след ползване, но всъщност гибичните инфекции са причинени от прекомерно развитие на иначе нормални за влагалищната флора микроорганизми. Причините за това прегомерно развитие са най-често стрес, антибиотици, храната.

# 164
Момичета, аз съм почти убедена, че ще се снабдя с чашка, просто исках да знам дали сте се сблъсквали с подобен проблем след използването на чашката....аз съм убедена, че с пълните с химикали и гадости превръзки, изобщо не съм защитена, а и ми се струва, че лекарката ми не беше много запозната и ми отговори по инерция, но това е друга тема Simple Smile

сега гледам и в сайта на Еко мама има и някакви намаления Simple Smile
много ме радват и детските пелени, супер сладурски са Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт