Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 608
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Алтернатива на варенето е човек да купи течност за студена стерилизация. Иначе само оцет, сода или подобни не бих ползвала.

Джема, при нас водата не е твърда, но в тенжерите ми влиза само филтрирана или трапезна вода  Peace

# 76
  • Балчик
Филтрирана, но откъде? Аз имам само филтърна кана, но тя не маха варовика. Rolling Eyes
С трапезна не съм се сетила да пробвам. Оцетът няма какво да ме притеснява, аз само измивам варовика и след това изплаквам самата чашка, не я слагам оцетена във влагалището си. Grinning Ще си купя това:
http://www.ladycup.eu/ORDERONLINE/tabid/58/CategoryID/1/List/1/L … Number%2cUnitCost
http://www.ladycup.eu/ORDERONLINE/tabid/58/CategoryID/1/List/1/L … Number%2cUnitCost

# 77
                             Без да си поставям за цел да ви потреса... повече от две години съм с една единствена чашка, и все още само я изплаквам. Не съм я варила. Не съм имала проблеми с гъби или замърсявания. Правя си (повече от) редовни преглеми и микробиологии, така че съм сигурна. Веднъж бях решила да изварявам по естетически причини - буквичките на муункъла ми се стори че позадържат, но честно казано ме домързя. Дупчиците няколко пъти в самото начало отпушвах, отдавна нищо не правя и за тях - не са се запушвали. Не препоръчвам това, което правя, просто казвам че не е толкова страшно ако се пропусне изваряване или ако не е веднага преди.

# 78
  • Стара Загора
Аз не се потрисам Laughing Може би защото също подхождам така несериозно Joy Е, когато мога - изварявам (за минута-две в мировълновата, в кутийка за биберони - някой беше дал тази практична идея), но ми се е случвало и да не.  

# 79
Аз не бих се пробвала без изваряване, че и без това редоно ми се налага да я сменям без мивка наоколо, т.е. без да мога добре да я измия... А и след края на кървенето я зарязавам в моето шкавче в тоалетната и толкова. Затова ми се струва по-разумно за мен си лично да я изварявам преди ползването, пък ако не може директно преди, да си я прибера изварена и подсушена (изсъхва почти веднага както съм я хванала със щипката от водата) в торбичката за няколко дни.

# 80
...А и след края на кървенето я зарязавам в моето шкафче в тоалетната...
                              Моята си седи в шкафа при бельото ми. Май в тази тема не сме се отчитали къде си слагаме чашките... през останалото време.

# 81
Моята или в шкафа с бельото, или в шкафа с козметика, или в шкафа с джаджи...
И като настане моментът, следва "Пич, къде ми е чашката?!" Mr. Green

# 82
  • Варна
Викито, не ме потресе, даже много ме зарадва, защото следващия ми цикъл ще е на място, където няма да мога да изварявам, даже и да искам.

И моята е при дрехите Simple Smile

# 83
  • Балчик
Моята е в шкафчето в банята. Наредена в торбичката, до крема за лице и кристалите за коса. Simple Smile

# 84
  • Stavanger,Norway/ Varna
Моята е в шкафчето в банята. Наредена в торбичката, до крема за лице и кристалите за коса. Simple Smile

+1 Peace

# 85
Момичета, влизам с един въпрос.
Реших да си купя Мелуна, ако не съм доволна ще купя друга. Въпросът обаче е дали да си купя софт или класик. По принцип съм сръчна, така да се каже  Laughing  и се съмнявам, че ще имам проблеми с ваденето и изваждането.... но въпреки това, за софта пише, че е за "напреднали" в тази област  Mr. Green
Та... какво бихте ме посъветвали? Разбирам, че всичко е индивидуално и няма как да знаете конкретно на мен, кое би ми било по-добре, но все пак, вие на кое бихте заложили?  Grinning

# 86
  • Варна
Аз все още не мога да хвана цаката на софта (2 цикъла), но все си мисля, че е заради смъкването ми.

# 87
А защо софт-модела е за по-напреднали? С какво е по-трудно поставянето и изваждането?

# 88
  • Варна
Най-после да се включа и аз в тази толкова полезна тема. Четох ви почти година и ту се навивах, ту се отказвах да си поръчам чашка. Вече имам Мелуна, изкарах един цикъл с нея, скоро ми предстои и втори Simple Smile. Поръчах си софт(тя пристигна с още една подарък, която е класик). От първото поставяне ми се получи, супер удобно ми беше с нея. Може би ще отрежа леко от дръжката, но ще изкарам още един цикъл и тогава ще преценя. Използвах тази, която е софт, другата не съм, разликата между двете не е супер голяма, софт е маалко по-мека и пластична.
И да ви кажа, вече "навих" приятелка, и тя си поръча, а скоро ще чакам отзиви и от нея.
Благодаря на всички момичета, които са споделяли за чашките в темата, аз изчетох почти всичко, гледах доста клипчета, само си мисля, че можех и да не чакам толкова време, а да си я взема по-рано...

# 89
  • Stavanger,Norway/ Varna
Аз съм с Мелуна софт, изкарах един цикъл с нея и съм много доволна. Пробвах преди това класик, не беше лоша, но софт за мен е по- добра. Разлика в пластичността определено намирам. Не намирам разлика в поставянето и махането на двете. Обмислям да си взема още една софт, да имам ако и тази я забравя на котлона.

Общи условия

Активация на акаунт