Алтернативни продукти за дамска хигиена- 4

• 49 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
rum444e ако не ме лъже паметта, никоя от пишещите тук не е ползвала Soft Tampon-ите или Levant Sponge
Любопитно ми е, защо са ти, след като чашките ти вършат работа  newsm78

Пунчик, тъй като се занимавам с гмуркане, имам известни опасения по отношение на чашките, свързани повече със законите на физиката  Simple Smile (това напълно сериозно). Обикновено при гмуркане ползвам обикновен тампон и няма проблем по отношение на спорта, но изглежда правя някаква алергична реакция и получавам жесток сърбеж,та затова от доста време съм се загледала в тези...

# 271
  • София
Оф, съвсем се обърках.... Rolling Eyes В крайна сметка май се насочвам към Fleurcup, ама пак се чудя дали голяма или малка.... Че не ми се търчи през час в тоалетната... А и с това избутване, пак не знам кой размер би бил по-подходящ. Знам, че имат промоция, за голяма и малка за 25 евро, и май ще взема да се възползвам от нея...  newsm78

# 272
  • Варна
... тъй като се занимавам с гмуркане, имам известни опасения по отношение на чашките, свързани повече със законите на физиката ...
Чувала съм, че любопитството убива котката, обаче не съм котка и не мога да се въздържа  Laughing
Какъв е проблема с чашките и гмуркането?
Това, че ще си с главата надолу? промяната в налягането? нещо, за което не съм се сетила?

menyanthe размера се определя от възрастта ти и това дали си раждала. Това с избутването се налага ако шийката ти е високо. Моята например последния път беше толкова ниско, че края на чашката почти се подаваше навън и се наложи да карам с превръзка  Sad

Мнооого рядко се налага да "сменяш" чашката през час, дори когато е малка. Т.е. на мен например не ми се е случвало, а и от останалите пишещи май само 2-3 са се оплаквали от подобен проблем и то не при всеки цикъл.
Уффф... 5 мин се опитвах да напиша човешко обяснение защо е така, но не ми се получава. Когато се сдобиеш с чашка ще разбереш сама Simple Smile

# 273
  • София
А може би Lunette?? Май тя повече ми харесва като визия...  Simple Smile Все още не мога да реша за размера, обаче... Пък четох, че и други след раждане имат проблеми с избутването надолу - даже и с големи чашки....  newsm78 Май ще си взема малка...

# 274
Лунетте е много хубава  Peace

# 275
  • София
Благодаря!  Hug Ще я поръчам след малко и после, като я получа, ще дам отзиви!

# 276
Имам чувството, че от чашката ме боли повече корем. Пия хапче и пак не минава. Наложи се през нощта да си сложа превръзка, за да спя спокойно. Карах с превръзки и през деня, когато беше силно течение, пак заради корема.
Май че и повече ми тече с нея....  Thinking

За второто не знам, ама за болката съм почти сигурна.

Вече успявам дори вътре да я въртя, понякога си пропуска, уж добре съм я сложила  Simple Smile

# 277
  • София
Току-що открих, че има и четки за почистване: http://www.femininewear.co.uk/menstrual-cup-cleaning-brushes-red … k-of-8-1431-p.asp
Ама вече поръчах, та свърши тая...  Joy

# 278
... тъй като се занимавам с гмуркане, имам известни опасения по отношение на чашките, свързани повече със законите на физиката ...
Чувала съм, че любопитството убива котката, обаче не съм котка и не мога да се въздържа  Laughing
Какъв е проблема с чашките и гмуркането?
Това, че ще си с главата надолу? промяната в налягането? нещо, за което не съм се сетила?

Пунчик, разбира се, че няма значение къде ти е главата в случая, но виж налягането си е проблем... Не му е мястото тук, нито пък имам намерение, да водя водолазна лекция, но принципа на чашката е, че седи на мястото си благодарение на вакум и въобще не искам да научавам от личен опит къде би се озовала, ако този вакум изчезне при околно налягане поне три пъти по-високо от нормалното (което е различно от случая с летенето, където налягането намалява...) Както и да е, просто попитах дали някой е пробвал въпросните тампони  Simple Smile

# 279
И аз уж половин година вече ползвам чашка,но и при мен все се получава мазало.Първите 2 цикъла беше супер,после реших да тръгна на почивка само с 2 превръзки за всеки случай и чашката тотално ме предаде,при самия цикъл се отделя една безцветна слуз и от нея чашката не може да се вакумира добре и се върти и мести  пък и като се напълни със съсирена кръв и...незнам вие как се справяте толкова добре,а така ми се иска тотално да зарежа превръзките и обяснявах на мъжа ми,че като си я купи няма да давам пари за превръзки вече...ама все още давам  Thinking

# 280
  • Варна
Опитай с различни видове сгъване и различна позиция на тялото при поставянето.
Разликата е огромна.

# 281

За второто не знам, ама за болката съм почти сигурна.

Напълно възможно е. Мен също ме боли повече, когато слагам тампон първия ден. Чувствителността ми е по-голяма и не понасям нещо вътре в мен и за първите дни ползвам превръзки.

Един чисто лаишки въпрос. Когато човек е с главата надолу, кръвта, която се е събрала в чашката няма ли да се върне обратно? Все пак превръзката и тампонът я попиват, а с чашка се връща, кръвта, която вече веднъж е изтекла или греша?

Ето отзив за гъбата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=489625.90

Последна редакция: вт, 10 яну 2012, 10:43 от Soleil*

# 282
  • Варна
Връща се Simple Smile
Едно уточнение, не знам как си го представяш, но кръвта не се връща в матката, а във влагалището, което не е проблем, защото реално и когато е била в чашката не е била "навън"

# 283
  • София
Днес си получих чашката - сега съм в един от последните дни, когато ми е мнооого слабо и когато нито ми се ползват тампони, нито превръзки - сега ще видим какво ще стане с чашката.... Може би ще й срежа малко стълбчето.

# 284
Аз си почиствам чашката със ребърна вода  Wink

Общи условия

Активация на акаунт