Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 55

• 50 284
  • 757
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро момичета        bouquet  bouquet  bouquet
Хубаво сутрешно кафенце и много готини снимки от Ели и Танчето.Благодарв ви момичета  newsm51 newsm51
Аз ще сипя кафето за предиобедната почивка. smile3521

И да ви споделя какво се чудя newsm78Хакан като се ожени за Чичек дали той ще стане ага на ашитрета на Моран до пълнолетието на брата на Чичек или Чичек ще си продължи да го оглавява.Аз преди си мислех,че жена не може да е глава на аширет ,а то каво излезна.Нашта Цветанка си е ханъм ага за чудо и приказ.И никъде не се споменава тоя малък брат.Да не би Цветето да е узурпирала власта  JoyГледам всички с почит се отнасят с нея.Не като преди в  Балдарови даже и слугите в началото я подмятаха.Сега всички стоят изправени и козируват.Значи кво излиза,че и тия там почват да се очовечават и вече почват да смятат жената за човешко същество.Или това е само като на филм. newsm78

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 10:13 от Eny87

# 256
  • Пловдив
Хубав ден и слънчево настроение в деня на майстора ви пожелавам! Здравейте!  Hug

Ени, много въпроси задаваш.  Grinning  Но май все повече неща като на кино взеха да се случват. Права е Ванина, че явно от екипа се надяват повечето зрители да са русокоси (нищо лично - присъстващите правят изключение).   Hug  Heart Eyes Затова да се наслаждаваме на онова, което ни показват, без много-много да търсим причинно-следствени връзки, защото явно не навсякъде ще ги открием. 

# 257
Ени, Китка си мислех че е ага по стечение на обстоятлствата. В началото на филма когато Шахнур беше във Ван и се събираха жени от аширета Балдар , коментираха че не е редно  Китка да работи като заърши. Но тогава беше жената на агата. Нещо ми се струва невъзможно старите старейшини от рода Моран да разрешат жена и то младо момиче да ги обеденява.
Та в този ред на объркани мои мисли е редно съпругът на Чичек да застане начело на аширета.
Боже какви мисли сътворих само защото не ми се струва логично Китка ,да е начело на аширета Laughing

# 258
  • Пловдив
А може и толкова кардинална да е настъпващата промяна, че ага да се става по заслуги, а не по право. Прекалено е еретично обаче, но знае ли човек.

# 259
 newsm62Тия дето правят сериала си нямат и на идея,че ние тука гледам без превод.Аз например като не е преведено и като не разбирам езика обръщам внимание на другите неща-гласове,жестове,погледи,прегрътки и си задавам разни въпроси.Като този ваааажен въпрос защо Китка е ага.
Направи ми впечатление,че например като има срещи с някой от друг аширет и нашето момиче е винаги придружавано от някой стар ага.Ама  той и Саваш при такива важни срещи е все придружаван от някой .Та се чудя дали при Чичек това е защото е жена ,защото е млада или просто въпрос на престиж.При Саваш го определям като да се покаже кой е по по най агата.
Може пък наистина в нашата съседка вече да не битува мението,че жената става само за кухнята и да ражда деца.Малко не ми се вярва в това ама  пък де да знае човек newsm78
Значи ти Ели мислиш ,че Хаканчо ще е ага като се оженят.Оф ми да ти кажа не ми е много той за ага.Няма вид на такъв ,ония вански говеда ще го схрускат като го видят.С тия очилца като се накипри и като се усмихне  не знам newsm78Ма той и Савашчо в началото беше като в необрано лозе ама сега къв е напет само.
Като говорим за Саваш та се сетих за миналата серия.Сещате  ли се като отиде нашия човек с двете си горили да носи подарък на брат си ,за благодарност че го спаси.Леле они с черни костюми,носят тави с разни манджи .А Савашчо върви най-отпред.Тоя брат направо му изкочиха очите май като ги видя. tooth

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 11:51 от Eny87

# 260
Не мисля, че Хакан става за ага, той е с друго възпитание и си няма на идея за ванските порядки, моето мнение е че не се вмества в това понятие , прекалено интелигентен е Joy Joy.

Но каква е идеята на сценаристите по въпроса за ага на аширет Моран е друго вече. Изглежда много от случките стават малко като на филм, едва ли наистина толкова лесничко, ще станат промените.

# 261
Да промяната е трудно нещо и изисква много време.Ще видим какво са замислили сценаристите за Хакан и неговото агуване Joy Joy JoyАма да не забравяме,че първо трябва да се ожени за Чичек а кото гледам щерка му как се и заинатикла и не дава ,не знам какво ще прави  newsm78

http://www.dailymotion.com/Tsarinna#videoId=xj66hx

# 262
  • И тук, и там, че и обратно...при нашите си ендемити:)
Здравейте Hug Hug Hug
Аз на бърза ръка за малко минавайки през темата да попитам. Вие разбрахте ли изцяло какви са функциите на агата. Аз за 60 серии само разбрах, че агата не трябва да допуска кръвна вражда, тоест да не засегне интересите на друг аширет в своите житейски планове. Второ агата е отговорен за дървата на хората от аширета за зимата и за изхранването им ако има наводнение или някакво подобно действие. За трето се съмнявам какво съм разбрала Joy hahaha Никакви други функции на Саваш като ага не забелязах категорично. Това, което той прави със заводи и тем подобни неща са новост за един ага. Ама традицията с какви точно правомощия и задължения го натоварва - незнам.  Rolling Eyes Rolling Eyes Мисля, че не защото съм тъпа и не схващам. Laughing Laughing

smile3525 smile3525  love001 на всички

# 263
Ванина, и моите представи за агата са до тук, а и още нещо той трябва да има синове Joy Joy Joy, които да го наследят.

# 264
Ванина, и моите представи за агата са до тук, а и още нещо той трябва да има синове Joy Joy Joy, които да го наследят.

Joy hahaha Joy hahaha  Joy hahaha Joy hahaha
newsm53 smile3501

# 265
 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy JoyВанинка ,Ели сега ми вкарахте нова мисъл в главата-какви правомощия има един ага newsm78
Саваш и за дървата за огрев несе е грижил.Там мама  и вуйчо го отмениха и две поредни години раздват отопление на Балдаровите села Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy
Агата според мен си е пълноправен господар на аширета си.Поне от това което са показали при АМ и Явуз.Според мен след като можеш да накараш някой да убие или да излежи твоята присъда като беше при Кемал значи бая власт имаш.
От думите на Шахнур разбрах,че там агата е държавата.Агата е този който се грижи за всичко ,а аширета само изпълнява заповедите без и гък да каже.
Леле ама как задълбахме само  Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 266
# 267
Абе аз да почерпя за моя първороден хубавец, че да ми е  жив и здрав. Днес съм го родила и не защото си е мой, ама ми е момче на място. Пък и със снаха, внук и внучка ни е дарил Hug Hug Laughing Laughing

и по чаша вино за здраве

Последна редакция: пт, 10 юни 2011, 13:40 от vanina707

# 268
  Ванина, да ти е жив и здрав, да те радват и да те слушат Simple Smile  bouquet

Ask ve Ceza ~ photos from ep 61

# 269
Ванина да ти е живо и здраво момчето , снахата и внуците, а и ти за да им се радваш Hug Hug Hug

Свекърва значи, а? Joy Joy Joy Joy
И аз ще бъда на два пъти hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт