Доволни ли сте от работа си?

• 29 086
  • 707
  •   1
Отговори
# 555
  • София
В нашата държава парадоксите са в изобилие.
Имаме познато семейство - комшии на майка ми във Видин. Жената е Джи Пи, мъжът е най-добрият коремен хирург в региона (не знам така ли се казва, но ровичка именно в коремите).
Е, познайте кой от двамата печели в пъти повече?! И защо, по дяволите, се получава така  ooooh!

# 556
  • София
Е, те точно в тази Община Витоша последната седмица имам преки наблюдения как си докарват много допълнителни пари. МНОГО!  Wink Не ги оправдава даже ниската заплата, напротив, на такива места се отива с нагласата, че ще влачиш много повече. Никой не гледа заплатата. Нещо като при сервитьорките - бакшиша е ценният, не 200лв заплата. Гадна история.

# 557
..

(И все пак, подчертавам, че говоря за София. Когато си отида във Видин, там гледат на мен като на гадна баровка, докато в София сме най-обикновено средностатистическо семейство.)

Тонкабонка, София е 1 единствен град на територията на цяла България. За София знаем. Там живеете 2 милиона май беше последно, ама ние другите сме около 5-6 милиона и навсякъде другаде заплатите са много по - ниски отколкото в София.
Не е правилно да се гледат само заплатите там.
А какво ще кажете за заплатите в големите вериги, примерно да вземем хранителна верига - един Кауфланд, там не се ли определят заплатите централно, без значение региона или  newsm78
Щото позната работи на един от щандовете в Кауфланд - Горна Оряховица и взема чисто 380лв.
Толкоз.

Между другото винаги съм се чудела КОЕ в София е по - скъпо, от колкото другаде, освен наемите ? Храната пак е на същите пари, дрехите също, горивото, тока, парното, водата, близки цени, какво налага мисленето, че 500 лв. за София са малко, а за Търново не са ли ?

# 558

Между другото винаги съм се чудела КОЕ в София е по - скъпо, от колкото другаде, освен наемите ? Храната пак е на същите пари, дрехите също, горивото, тока, парното, водата, близки цени, какво налага мисленето, че 500 лв. за София са малко, а за Търново не са ли ?
Наем/ипотека, транспорт....

Какво би казала за схемата от вкъщи карам 4 км до метрото, оставям си колата там и ходя с метрото до работа, която също е на 4 км от вкъщи?
Разходите ми са двойни, да, изминатото разстояние- тройно,  но това е най приемливият откъм време вариант. Като добавиш в картинката, че за набори 2007/2008 процентът на неприети в държавни детски градини деца достига 50%, а частна ДГ/гледачка под 500 лв няма....
ето ти един отговор:)

# 559
Моята професия би трябвало да е добре платена. Е не е, или поне тук в провинцията е така. За да оформя що-годе приемлив личен доход се налага да работя на 3, понякога се е случвало и 4 места.
Не ми липсва нито стаж, нито ценз, но пак заплащането е мизерно.

# 560
  • най-шареното място
Рокси, това е вярно ако сравняваш с малко градче. Ако става дума за друг голям град... не е така точно Wink

# 561
Ами нали сравняваме София с Търново?

Ситуация с детските градини - споменавам я, понеже все пак сме в бг- мамма и предполагам интересува голяма част от пишещите- има само в София и Варна.

По принцип не пиша , поне гледам да не пиша по тази тема, защото сега ще ме налазят със сто примера за баби, гледащи безплатно внучетата, живот в наследствен апартамент и т.н. Но истината е, че навсякъде по света заплатите и разходите в големите градове, и най вече в центъра на иконоиката, са чувствително по високи отколкото другаде. Положението е логично и естествено, на който му се влиза във въртележката се мести при възможностите, заплатите и разходите, на който не му се влиза си стои другаде с всичките плюсове и минуси.

# 562

Наем/ипотека, транспорт....

Какво би казала за схемата от вкъщи карам 4 км до метрото, оставям си колата там и ходя с метрото до работа, която също е на 4 км от вкъщи?
Разходите ми са двойни, да, изминатото разстояние- тройно,  но това е най приемливият откъм време вариант. Като добавиш в картинката, че за набори 2007/2008 процентът на неприети в държавни детски градини деца достига 50%, а частна ДГ/гледачка под 500 лв няма....
ето ти един отговор:)

Аз пътувам всеки ден 10 км., мъжът ми 20 км. Детските градини никъде не достигат, в Търново също не е евтина частната детска градина. Детегледачка - под 400 лв. също няма да намериш.

# 563
Рокси, това е вярно ако сравняваш с малко градче. Ако става дума за друг голям град... не е така точно Wink
Ами моите наблюдения са за 2ия по големина град в Бг-Пловдив,но нещата не са по розови.

# 564
  • София
Роси, веднага мога да ти кажа няколко неща по-скъпи.
Транспорт на първо място. В малкия град можеш да отидеш пеш на работа, аз с градски транспорт давам 50лв на месец. Ако съм с кола, поне 100лв.
Таксите в ДГ са по-високи. В провинцията предучилищната е безплатна, в София не.
Оделно, че всеки месец има поне по 3 театъра, по 3лв. За двете деца ето ти още 18лв от раз. И винаги има и още подобни.
Деетегледачка под 600лв не е въобще вероятно да намериш.

# 565
ОХ,и какво излиза 4е,семейство с доход 1400 лева обединен доход в Сф с едно дете е мизерстващо?
То с такива занимални и 4астни ДГ и скъп спорт и транспорт да се 4удим защо вси4ки се натискат все там.....

# 566
  • Русе/София
Клеми нима в малкия град при заплата от 350 можеш да си позволиш да наемеш гледачка за 200-250 лв.?В коя градина предучилищната не е безплатна?

# 567
Роси, ама пътува 20 щото най вероятно не живее в Търново, а в село или малко градче около ВТ. Освен това, едно е да пътуваш 20 км между село и ВТ, съвсем друго е да се лангъркаш между Младост и Люлин, най вече като време, но и като пари де.
Искрено съм изненада, че в Търново има недостиг на места в детските градини. Досега никога не съм прочела за друг град освен за София и Варна. Е, ако не броим наплива за някои 'елитни'.

Танче, няма нужда от тъпи въпроси. Натискат се защо има възможности за развитие и високи доходи. Като навсякъде по света.

# 568
  • най-шареното място
Големите градове не са само София и Варна. Има и Пловдив, Бургас и т.н.. няколко са и проблемите са сходни. Освен това самите цени по магазините в София са по-ниски от тези в другите градове, а заплатите са по-високи, което води до по-евтин живот в София (цени/доход)

Клеми точно това имам предвид - сравняваш с малък град, а не с друг град, още по-малко с друг голям град. Но инвестициите са в София. Централите и парите също. НИщо че ползваш събирателно "провинция" написаното от теб е за малък град.

# 569
  • София
Да не говорим, че в провинцията зимата масово се отопляват със самоделно парно или т.нар. камини.
Тук плащаме 200-300 лв месечно за парно.
Всъщност парно има и в други градове, но не ги знам кои са и колко излиза парното там.

ОХ,и какво излиза 4е,семейство с доход 1400 лева обединен доход в Сф с едно дете е мизерстващо?
То с такива занимални и 4астни ДГ и скъп спорт и транспорт да се 4удим защо вси4ки се натискат все там.....
С доход 1400 лв + дете/деца и една сериозна ипотека, положението не би било розово.
В повечето случаи обаче тези 1400 лв се взимат само от един човек, както е при нас горе-долу положението.

Общи условия

Активация на акаунт